Veoautod ja rasketehnika

autojuhtide palgad

mida on
00:44 05.12.2009
kõvad sõidumehed, ma vaatan! 83km/h keskmise kiirusega peaks jõudma nt K-Järvelt Kaunase mäele 8 tunniga! Ja edasi tuleb Poola, "eriti" kiirete maanteedega.
hundipoeg
12:24 05.12.2009
Kena laupäeva!

Selline tegija roolis pole ma kunagi olnud, et keskmine kiirus nii uhkeks saada. Ka ei ole mul keksida mingisse tuhandesse või isegi selle lähedase päevaläbisõiduga. On ehk mõni üksik kuu oma sõitmiste ajast, kui kuuläbisõit oli 12000 km. Aga kellele meeldib toolimaitse ja hirmus vajadus neid kilomeetreid läbi ajada, siis neid juhte ei saa ju keelata. Kui nad ainult oma tegemistega teiste juhtide elu ja töötegemist ära ei solgiks.
Aga see, et ei tohi km alusel maksta pole ju ometi mingi uudis. Paberil ju ei saagi juht km eest, ikka päevade ja tundide eest, aga tunnihinne ja päevatasu arvestatakse tööandja poolt päevaläbisõidust. Tegelikult hea, kui juhi ja firma vahel üldse mingi töölepingu moodi paber olemas on.
Roolikeerajatele meeldivaid matku, nael kummi ja ketid haljaks!
Lugupidamisega hundipoeg.
hundukesele
13:26 05.12.2009
jõudisngi ära oodata selle järjekorde hundipoja asise ka kvaliteedist pungil postituse. hundipoeg, ilma sinuta oleks see foorum mõtetu. tore, et selliseid tegijaid on olemas, kes annavad väga sisutihedat nõu teistele ja kes on olemuselt arvamusliidrid.
musi.
virus õhtul näeme. ma sain täna ka longerot, nii et saame nina umbe tõmmata.
dadahh
14:02 05.12.2009
Meil firmas 3 sadulat ja kõik sõidavad rohkem kui 12000km kuus. Kettad on kõigil korras, pausid on tehtud, nii 24 kui ka 45 nagu seadus ettenäeb. Mis asja te siin virisete. Teiesuguste pärast ongi palgad pe....se keeratud, sest te ei viitsi tööd teha. Normaalne kuu läbisõit uuel autol on u. 14- 15000 km see 12000 on miinimum.
to sammaljalg, 19.19 eile
15:00 05.12.2009
siinlohal hr. professor eksib. Määruses on selgelt öeldud,et nädalane sõiduaeg võib olla kuni 56 h, ta on sellega 19.19 eile nõustunud. EU määruses on defineeritud nädal ainult nii ja ainult, mis algab esmaspäeval kl 00.00-st ja mis kestab pühapäeval kl 24.00-ni, siis on selge, et 56 h nädalast sõidutundi ja seejärel sooritatud 24h iganädalast lühendatud puhkepausi sõitma hakata ei ole lubatud varem, kui alles uuel nädalal, so alates esmaspäevast kl.00.00
professor sammaljalg
17:00 05.12.2009
sedand küll, isiklikult sellise karjuva ebaõiglusega ei lepi, et kettaautol nagunii keegi neid tunde kokku ei toksi ja kaardiautol seda jama vaatama peab, viimane täiskontroll oli kaks nädalat tagasi, ei pannud belglane midagi pahaks, seda küll mainis, et kahe nädala tunnid võiksid ikka 90 olla ja nii.
to sammaljalg
17:32 05.12.2009
vedas täiega, et asi Belgias, mitte Eestis juhtus. Eesti JuPo oleks lubanud samblaonu autoga edasi sõita kehtivaid karistusi mitteomaval juhil, kel vastava kategiooria juhitunnistus ette näidata.
professor sammaljalg
18:06 05.12.2009
jep, taevas oleks sajaga pähe lajatanud, eestis ei sõida, ei oska seega kommenteerida
dadahh
19:53 05.12.2009
Sooviks ka teada millises määruses on öeldud, et töönädal algab esmaspäeval ja lõpeb pühapäeval? Millises määruses on nimetatud konkreetselt nädalapäevi?
eelmisele
20:04 05.12.2009
Sellist määrust ei olegi ju. On kirja, et töönädala pikkus võib olla kuni 144 tundi ja see on ka kõik. Peale iganädalast pausi tuleb alustada uut iganädalast pausi hiljemalt 144 tunni möödudes. Nii kirjutab meie JuPo väljaantud raamatuke. Riigi Teataja kirjutab nii: Vähemalt kuuepäevase juhtimisaja järel peab juht saama artikli 8 lõikes 3 määratletud iganädalase puhkeaja. Siis veel nii: Iganädalast puhkeaega võib edasi lükata kuni kuuenda päeva lõpuni, kui nimetatud kuue päeva üldine tööaeg ei ületa selle kuue päeva suhtes lubatavat maksimaalset juhtimisaega. Siis selline huvitav asi: Artikkel 8. Puhkeaajad

1. Ööpäeva jooksul peab juhil olema vähemalt üheteist-tunnine pidev igapäevane puhkeaeg, mida võib kuni kolm korda nädalas lühendada vähemalt üheksatunniseks pidevaks puhkeajaks sel tingimusel, et sellega võrdne puhkeaeg korvatakse enne järgmise nädala lõppu.

Nendel päevadel, kui puhkeaega ei ole vähendatud esimese lõike kohaselt, võib seda kasutada kahel või kolmel erineval ajal ööpäeva jooksul, kusjuures üks neist peab olema vähemalt kaheksa tundi. Sel juhul peab puhkeaja vähim kestus olema kaksteist tundi.
Ühesõnaga kui ei tea ei maks siin möla kirjutada.
Ja, et endid siin mitte rohkem lolliks te ei teeks siis tehke asi ükskord selgeks, lugedes asja siit : http://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=13090344
to dadahh
20:31 05.12.2009
Sa ei ole tähelepanelik olnud. Jutt ei ole töönädalast vaid nädalast, need kaks eri asja. Nii võibki juhtuda,et kui alustad oma töönadalat kolmapäeval alustad ja teisipäeval lõpetades avastad,et töönädalaga sõidutunde 97 kogunenud, siis rikkumist ei ole, sest need tunnid kahte erinevasse nädalasse jagunevad.
Selleks,et teada saada,mis on nädal, ei peagi konkreetset määrust teadma, piisab sellest, kui tead aega, mil sõiduki meerik Su üle-elmise nädala töötunnid kustutab. Kui tahho töökorras, teostab ta nimetatud operatsiooni pühapäeva südaöösel vastu esmaspäeva,siis algabki/lõpeb nädal.
to eelmisele.
20:36 05.12.2009
ma saan päris pahaseks - määruses ei ole kusagil juttu võhemasti kaheksa h pikkusest puhkusest. palun näita,kuskoghast sellised teadmised.
dadahh
20:41 05.12.2009
Minu eelnev postitus oli ajendatud sellisest postitusest mis riputatud siia täna kell 15.00.
-- to sammaljalg, 19.19 eile (registreerimata)
Re: autojuhtide palgad
siinlohal hr. professor eksib. Määruses on selgelt öeldud,et nädalane sõiduaeg võib olla kuni 56 h, ta on sellega 19.19 eile nõustunud. EU määruses on defineeritud nädal ainult nii ja ainult, mis algab esmaspäeval kl 00.00-st ja mis kestab pühapäeval kl 24.00-ni, siis on selge, et 56 h nädalast sõidutundi ja seejärel sooritatud 24h iganädalast lühendatud puhkepausi sõitma hakata ei ole lubatud varem, kui alles uuel nädalal, so alates esmaspäevast kl.00.00

Siit loen mina välja, et kuskil on määrus mis kirjutab töönädalaks esmaspäev - pühapäev.
Ja eelmisele postitajale ütlen niipalju, et kui alustad kolmapäeval ja lõpetad teisipäeval ilma, et sul oleks vähemalt 24h pausi vahel ja sa oled sõitnud 97h saad lääne-euroopas trahvi nii mis koliseb. Külmameeste tavaline põhjus trahve maksta.
vabandan
20:42 05.12.2009
vabandan eelmise postituse ees, klikkasin Sinu poolt viidatud lingile. Avanes dokument,mis alla kirjutatud ligi nelikümmend aastat tagasi, 01.juulil 1970. Kas see kehtib?
Kui soovid, juhatan Sind ehk ajakohasema dokumendi juurde.
to dadah
20:44 05.12.2009
mina ei räägi seal töönädalast, räägin nädalast
to: to:eelmisele. kell 20.36.
20:44 05.12.2009
On ju lausa Seaduse link olemas siin. Kliki peale ja asu lugema. JA see 8h käib jagatud puhkeaja kohta. Oled äkki koolis sellest miskit kuulnud. Nii ja nüüd marss peegli ette ja pahanda enda peale.
vabandajale.
20:48 05.12.2009
Vabandused vastu võetud. Aga kui uurid asja lähemalt siis on seal ka kirjas, et sisestatud ::Akt lisatud andmebaasi 11.12.2008
See 1970 on tingitus seal sellest, et seaduse raamistik sai tehtud sellel aastal. Ja see on seal see kõige uuem seaduse varjant.
to dadahh 20.44
20:48 05.12.2009
kui Sul on tahtmist, yritan Sulle selgitada,aga pole päris kindel,et siinne foorum kehe kodaniku vaidluseks kõige õigem koht selleks on. kuid mine tea,ehk pakub testelehi huvi?
to 20.44
20:51 05.12.2009
ei näe põhjust enda peale pahandamiseks. oot, võtan ka määruse valla ja väitleme edas.
Nii:
20:56 05.12.2009
Ja mida siis rahvas seadusest välja loeb kui jutuks on jagatud puhkeaeg? Mina loen seda, et igapäevast puhkeaega võib jagada kui esimene osa on vähemalt 3h, siis teine osa on vähemalt 8h. Kolmandat osa kahjuks ei ole veel seadusest numbriliselt suutnud leida. Ja veel, selline jagamine tähendab ka koheselt seda, et selline puhkeaeg on lühendatud puhkeaeg, ehk siis samaväärne 9h pausiga.
to 20.42
20:57 05.12.2009
Aprillist 2007 kehtima hakanud Euroopa Liidu määrus 561/2006/EMÜ sätestab täiendavaid nõudeid sõidukijuhi töö- ja puhkeaja osas. ...
oma nelikymmend aastat vana makulatuuri võib antikvariaati viia
---to 20.42 (registreerimata)
21:02 05.12.2009
Kliki lingile ja loe läbi. Ja seniks hoia oma tarkuseterad omale.
Targematele siis ka selline link --- http://www.unece.org/trans/doc/2006/sc1/ECE-TRANS-SC1-2006-0
2e.pdf

Ka siin näete seda hirmast aastaarvu 1970. Ja see arv on tegelikult kõikide versioonide juures aga tundub, et kõik kodanikud ei oska isegi mitte lugeda korralikult.
to 20.56
21:12 05.12.2009
see teine osa peab siiski 9h pikkune olema, jas ee aasta 70 pol sugugi hirmis. aga teel olles arvestab nii sõidukijuht jui kontrollorgan TU määrusega 561. Loodan oma tulevased trahvid selle järgi maksta, selle määruse kehtivusajal ei ole veel õnnestunud politseionu tähelepanu teenida.
to dadahh
21:51 05.12.2009
EU määrus No.561, artikkel 4, i) nädal - ajavahemik alates kl.00.00 esmaspäeval ja lõpetades kl.24.00 pühapäeval.
professor sammaljalg
23:05 05.12.2009
siin nüüd eelmine postitaja ei tee vahet nädalal ja töönädalal

20.56 postitaja on kuskilt vana AETR reeglistiku vast välja kaevanud, tänapäeval on lubatud 3+9 järjestikuse 11h pausi asemel, tööpäeva pikkuseks 15h.
dadahh
23:21 05.12.2009
vaidleks professorile vastu. Kui sa teed 3+9h pausi siis ei saa ja ei tohi tööpäev 15h olla. Siis saab ikka 13h päeva teha.
professor sammaljalg
23:37 05.12.2009
tõestust paluks
teadaolevalt ei ole kuskil konkreetselt kirjas maksimaalset lubatud tööpäeva pikkust, on vaid nõue, et 24h sisse peab mahtuma tööpäev + 9h või 11h päevane puhkeaeg. kuna see esimene 3h jääb selle 15h sisse, siis ei tohiks kellelgi kobisemist olla.
rkj1
01:29 06.12.2009
tsiteerides klassikuid-
"kes tahab tööd teha see teeb, kes ei taha, see räägib, kuidas iga töö- ja puhkeaja seaduse omapoolse tõlgenduse eest taevas kaela kukub, isiklik valik. "
(-prf.sammaljalg 02.08. 02.12.2009 teema "rekkafirmad")
rkj1
01:37 06.12.2009
sammaljalg

äkki täpsustad seda taanitööd või on see ükskorgkeegirääkisprovokatsioon.
to dadahh 21.51
09:27 06.12.2009
Saab ikka küll, Sul jälle lihtne loogikaviga arvutamisel.
Toon näite. Alustad öösel 00.00 tööpäeva, sisestades ketta või digikaardi,kontrollid auto.00.15 kimad tangitud autoga minema, 04.45 pead alustama sõidupausi, mis 05.30 lõpetatud saab. Jõuad kl 08.00 terminaali .kus koorma maha annad, selleks ajaks sõidetud 4,5+1,5h, kokku 6h. mahalaadimise lõpus, 08.30 selgub, et kaup, mida Sina laadima peaks, hilineb ja palutakse peale lõunat kl .13.00 tagasi tulla. Jääbki Sulle 3 vaba h,mida juhina oma äranagemise järgi kasutada saad, minnes siis kohvikusse või loomaaeda.Tuled tagasi, 13.30 jätkad oma tööpäeva laaditud autooga minema sõites.Aga nyyd saad sõita mitte 3 h vaid 1,5 h kuna kl 15.00 on Sinu jaoks sõidu lõpp. Su tööpäev on olnud 15 h pikk,/00.00-15.00/ vaatamata sellele, et sisaldas min 3h pikkust puhkepausi, mida siin näites meelevaldselt pikendasin. Kl.15.00 pead alustama puhkepausi pikkusega 9h ja kl.00.00-ks olemegi täitnud nõude,mis töö- ja puhkeaja ühte ööpäeva käsib pakkida. Kui 3 h puhkepaus moodustab osa 15 h tööpäevast, ei tohiks ükski urjaadnik kallale tulla. Sai küll puust ja punasem mu jutt, kui samblaonul, ehk on abiks.
18.06
09:32 06.12.2009
kas oled uurind, mida EP-le vahele jäädes teevad? paluvad arestimaja järjekorda võtta?
dadahh
10:57 06.12.2009
Sellele kommijale vastuseks: to dadahh 21.51 (registreerimata)

Sellise tööpäevaga nagu sa näiteks tõid garanteerid omale küll korraliku trahvi. Nimelt kui sul öist sõitu rohkem kui 4.00h ei tohi tööpäeva pikkus olla pikem kui 10h. Öine töö oli siis minu mäetamist mööda 23.00-07.00. Sellepärast alustatakse tööd tavaliselt kas 03,15 ja saab teha 15h päeva või siis kui alustad varem siis lihtsalt ei sõida rohkem kui 3.50. Siis seisad kuni kella 7.00 ja kimad edasi. Ka nii saab teha 15h tööpäeva.
professor sammaljalg
12:42 06.12.2009
aa, et kohe korraliku trahvi garanteerib endale, lahe
"Night work: if night work is performed, working time must not exceed 10 hours in any 24-hour period. Night-time is the period between 00.00 and 04.00 for goods vehicles and between 01.00 and 05.00 for passenger vehicles. The 10-hour limit may be exceeded if this is permitted under a collective or workforce agreement" - http://alturl.com/ed73 . tõlkena mainiks, et kui sohver ametniku küsimise peale mainib, et temaga on vastavat punkti sisaldav kollektiivleping sõlmitud, ei ole probleemi kuskil. see on üldse üks jube hea leht, võrreldes kodumaise samat teemat lahkava kirjandusega on tegemist asjad väga lihtsalt ja heade illustratsioonide najal lahti seletava brozüüriga. sealt võivad siiani aetr ja EU reeglid segi ajavad kodanikud leida ka asjaolud, millega nad siiani pead vastu seina on tagunud, 9-tunnise puhkeaja kompenseerimine ja 4+12 jagatud puhkeaeg näiteks

"Ja eelmisele postitajale ütlen niipalju, et kui alustad kolmapäeval ja lõpetad teisipäeval ilma, et sul oleks vähemalt 24h pausi vahel ja sa oled sõitnud 97h saad lääne-euroopas trahvi nii mis koliseb"
sellele väitele sooviks ka seaduspaberi peale kirja pandud põhjendust, ses suhtes,et on muidugi nähtud igasuguseid, kes politseiametniku sõrmenipsu peale pangaautomaadi poole 400m rekordeid tegema süstivad

rkj1 eks too oli ennast laeva peal isaks lakkunud tegija jutt
dadahh
13:35 06.12.2009
See sinu öötöö ajad on paraku Inglismaa siseeeskiri. See ei kehti kõikides riikides. Ja pealegi need öötöö tunnid ongi erinevad erinevates riikides. Mina kirjutasin Eesti tunnid. Sa võid Inglismaal sõita sinu poolt kirjutatud aegadel aga kui tuled Eestisse ja sind kontrollitakse siis oled sa eesti seadust rikkunud ja saad trahvi. Seesama Euro direktiiv mida me siin üksteise võidu väljatoome ütleb ka nii, et sa pead arvestama iga riigi kohalikke seadusi. JA Eesti seadus ütleb nii.
professor sammaljalg
15:27 06.12.2009
näe paraku ei ole, loe nüüd vähe täpsemalt, see kehtib EU reeglite järgi sõites, pole endal ühtegi probleemi olnud ja pole ka kuulnud, et keegi oleks saanud, eks ta kipub jällegi sinna seadustes näpuga järje ajamise kanti, et saaks igas parklas 45h teha.
professor sammaljalg
15:39 06.12.2009
ja veel, ootaks siiski seletust selle kolmapäev-teisipäev 97h probleemi olemuse kohta ning küsiks ka, et kas tee peal on 45h paus ikka hotellis tehtud, nagu seadus ette näeb? ja poolas siis kiiruseks ikka 70 ning mujal euroopas 80 nagu seaduses kirjas, eks?
dadahh
16:29 06.12.2009
Ma ei tee tee peal 45h pausi autos. Selleks on Hispaanias olemas mul elamine kus olla. Ja Poolas ma tõesti sõidangi 70km/h mis siis. Seadust ei riku ja kohale jõuan ka. Millal algab aetri järgi sinu töönädal? Kas esmaspäeval või peale iganädalase puhkepausi tegemist? Minul näiteks peale pausi tegemist.
to dadahh
16:54 06.12.2009
näites alustasin tööpäeva null nulist ainult sellepäerast, et ajaarvamine puust ja punasm oleks, jutt 15 h tööpäevast käis. nihuta see tööpäeva algus siis kl. 6.00 hommikule ja hakka sealt pihta.Kas tulemus on Sinu jaoks meeldivam?
professor sammaljalg
17:02 06.12.2009
ei muidugi, kui on kindel liin ja alati graafik nii täpselt paigas, või siis nii suure varuga, et alati kohale jõuab, ega muidugi. poolas 70 eest sõitmise eest on sulle kindlasti paljud tänulikud. teadaolevalt on ühes eesti professionaalses foorumis ka üks isik, kellel hispaanias pesitsuspaik, loodetavasti sina hääletajatelt küüdi eest seksuaalteenuseid välja ei pressi
to dadahh
17:03 06.12.2009
palun vasta lühidalt ja ausalt, kas oled aru saanud, mis on töönädal ja mis on nädal? Minu töönädal algab just siis, kui vaja ja võimalik minul seda alustada. Minu nädal aga algab pühapäeva öösel vastu esmaspäeva kl 00.00 nagu teiselgi inimestel Euroopa kultuuriruumis. on olemas maid ja rahvaid,kus nädala alguseks pühapäev loetakse,ehk ma ei eksi, musulmanidel mu teada hoopis reedene päev selline nagu meil pühapäev.
to sammaljalg
17:09 06.12.2009
mina siin kolmapäevast teisipäevani sõidetud 97h juures probleemi ei näe. minu teada kuri karja tuleb,kui need tunnid ajavahemikku, mis esmaspäevast pühapäevani ehk siis nädalasse sõita
professor sammaljalg
17:32 06.12.2009
vähegi normaalselt suhelda osates ei tule see kuri karja ka kalendrinädala jooksul 97 tundi sõites, grimassid, roppused ja vigases võõrkeeles nutulaulud vast abiks ei ole.
dadahh
19:24 06.12.2009
Ma tean küll mis on nädal ja mis on töönädal. Kuid seaduse mõistes ei pea need olema üks ja see sama. Ja see kui kodanikud kilkava, et oi minu töönädal algab siis kui talle sobib on ju talle tore. Kuid meil see alati nii ei ole, et algab esmaspäeval ja lõpeb pühapäeval. Meil pigem algab laupäeval ja lõpeb reedel. Ja need jutud, et oi kui ise suhtled kordnikuga normaalselt siis rikkumisest probleemi ei tule paluks antud hetkel siit arutelust välja jätta, sest jutt oli seadusest ja seal ei määrtleta inimlikku suhtumist.
Ei ma ei küsi küüdi eest seksuaalteenuseid. Sest ma ei paku küüti. Hääletajaid ei ole meil lubatud peale võtta.
to dadahh
19:56 06.12.2009
Mina ei ole kunagi väitnud,et töönadal ja nädal peavad kattuma,pigem Sina olid see, kes palus juhendada määrusele,kus nädal defineeritud.Sinu puhul on ju lihtne, arvuta oma laupäeval ja pühapäeval sõidetud tunnid nädalasse 1. ja esmaspäevast reedeni sõidetud tunnid nädalasse 2. ja vaata, et seejuures nädalas 1. sõidetud tunnid ei ületaks lubatut ja sama ka nädala 2. puhul. Oledki hoolas ja korralik roolikeeraja. Samas jään kindlaks oma väitele, et Sinu eelmise nädala laupäeval alustatud ja järgmise nädala reedel lõpetatud töönädala sõdutundide arv võib olla suurem kui nädalas lubatud kuna Sinu töönadal jaguneb kahte järjestikusesse nädalasse.
professor sammaljalg
21:53 06.12.2009
ootaks ka seletust, rohkem kui ühele väitele, nagu varem väidetud
dadahh
05:16 07.12.2009
Mis seletust? Millest sa veel aru ei saa? Kui ei saa aru siis ei saa, sinu probleem. Loe oma inglise keelset reklaambukletti, seadus on seadus. Sa sammal tundusid üksvahe täitsa mõistlik tegelane olevat aga näe tegelikult oled sa samasugune töötu **** kes kibestumisest käib siin lihtsalt targutamas. Saaks kokku siis näost näkku võin seletada, kirjutada niipalju ei viitsi. Kes sai aru see sai ja kes ei saanud siis tal tuleb lihtsalt loota inimliku kordniku otsa sattumist kui ta peab aru andma miks ta on sõitnud 90h asemel 97h. Soovin jõudu seletamisel.
to dadahh
07:19 07.12.2009
veerand kuus hommikul ja nii närviline, öösel ei maganud üldse või on varajane tööpäeva algus?
to dadahh
07:29 07.12.2009
Vaata, kui oled hr. Agasilla juures koolitusel käinud, siis peaksid üle tema huulte tulnud säravaid pärleid mäletama. Kui mitte, siis siinkohal tutvustan ühte - "On olemas inimesed, kes arvavad ja on olemas inimesed, kes teavad, ning on olemas ka inimesed kes, arvavad, et nad teavad". Nii lihtne ongi.
dadahh
08:30 07.12.2009
Eelmistele vastuseks: Igasugu mõttetud lollused ajavad mind närvi küll jah. Eriti veel sellised mis rõhuvad sõnadele: tõesta, seleta ja näita ette. No pagan võtaks. Kui inimene ise õppida ei viitsi ja jutu käigust asja selgeks ei saa, siis tuleb minna kas kooli, et põhjalikumalt asja õppida või teha asju omast tarkusest ja teepeal kooliraha maksta. Magan ma öösiti väga hästi ja hetkel on mul aasta lõpuni puhkus. Niiet ei pea tööd tegema. Ja trahvi saamistest lugusid rääkida on suhteliselt vähe mul, sest mul on AETR autos kaasas ja see on olemas nii Eesti, Poola, Saksa, Prantsuse kui Hispaania keeles. Ise trahvi saanud seetõtu ka ei ole sest ma ei riku seadust kui on küsimusi võtan seaduse lahti ja loen sealt. Olen teepeal ka kordnikule seadust ettelugenud ja tallegi asja selgeks teinud. Küll aga ma olen näinud Hispaanias seda kui kohalik kordnik teed 400 euri trahvi selle eest, et oli 6 min. üle sõidetud. Olen näinud kui toodi eskordi saatel teepealt minu kõrvale Lätlane kellel 45h paus tegemata ja sai 1500 euri trahvi. Ühesõnaga kuna see teema oli siin autojuhtide palgast üldsegi siis mina loobun siinses teemas edaspidisest arutelust.
to dadahh
08:56 07.12.2009
mina pean autos kaasas EU määrust No.561, soovitan Sullegi.
minu poolt teema lõpetatud
rkj1
08:57 07.12.2009
kaks päeva vaidlesite ja mina lugesin.selgeks sai see,et mitte midagi pole selge.
peab vist edasi sõitma nagu enne - 6 päeva sõitu ja 7s päev vahele nikerdatud. olenemata sellest,mida kalender näitab.

dadahh
"Olen teepeal ka kordnikule seadust ettelugenud ja tallegi asja selgeks teinud."
- ei nohh,eriti kõvad mehed siin.

hundipoeg
10:11 07.12.2009
Hommikust härrased!
Tundub, et siin kõik peale minu nii tegijad, et lausa loe ja imesta. Kuigi jah midagi uut välja ei loe küll. Jätkake aga samas vaimus saab ka tuju heaks lugeda.
Roolikeerajatele meeldivaid matku, nael kummi ja ketid haljaks!
hundipojale
10:20 07.12.2009
ja jälle sa jõudsid oma sisutiheda ja asise postituse teha. hundu, me teame, et sa oled kõikide autojuhtide vaimne isa ja väga tark mees, aga lihtsalt ei oska seda tarkust välja näidata.
haljaid kette ja naelad p...sse!
rkj1
10:37 07.12.2009
hundipoeg ka oma eksperthinnangu andnud,võib teema ammendatuks lugeda.
roolikeerajatele meeeldivaid kette,kummid naelaks ja matkad haljaks.
John Doe
12:18 07.12.2009
Varem või hiljem jõuab iga kutseliste autojuhtidega seotud teema kettaseaduse teemaliste vaidlusteni. Ja tõde ei paistagi selguvat. Kõige parem lause seda iseloomustamaks: nii palju kui on inimesi, on olemas ka tõlgendusi. Igaljuhul on sellega suur võimalus teeveerel taguots lohku saada. Selleteemaline vaidlus näitab et see topic hakkab ennast ammendama...
Ei ole huvitav lugeda kutselise juhi tööd selgelt mitte tundvate inimeste kommentaare - ala mida te vingute, te ei ole maailma nabad, te ei ole üldse palka väärt, mina ei maksaks teile midagi. Need on lollid mõttevälgatused, tuleks endale hoida. Autojuhi töö ei ole kaheksast viieni töö, päev algab sageli kell 00.00 öösel ja lõpeb siis kui koorem maas ja auto hoovil tagasi. Keegi ei suuda ette ennustada mis vahepealsel ajal võib juhtuda ja tööpäeva lõpp on nn. määramatu. Tavaline kontoritöötaja, laomees või töötu endine ehitaja ei peagi sellest aru saama, nende arvamus ei kõiguta kedagi. Kahjuks ei saa sellest aru ka enamus veofirmade omanikke/juhtivtöötajaid, ka logistikuid. Tundub et mängitakse kodus mudelautodega, loetakse ulmeromaane ja kujutatakse endale ette utoopiaid - vahemaid on võimalik läbida imelistel kiirustel, ettenägematuid takistusi ei ole, koorem on alati valmis ja ootab, ootejärjekordi ei ole. See annab jälle hea hea ettekäände palka kärpida. Kui kärpida enam seaduslikult võimalik ei ole, saab alati juhile lisakohustusi välja mõelda, Kohustustega toime ei tule - järgneb trahv firma poolt. Jaotusvedude juhid teavad täpselt millest räägin. Üldine suund on sinnapoole rohkem tööd vähem palka. See asi toimub ka nendes firmades kes teevad tööd väga suurtele lepingulistele partneritele. Veomahud ei ole vähenenud, töö muutub keerulisemaks, tööraha ikka väheneb. Millega see seletatav on?
Keegi pakkus siin olukorrale välja hiilgava lahenduse - kui ei meeldi tee oma firma ja saa rikkaks. Kahjuks kulunud variant. Kuidas sa saad oma ettevõtet luua kui sa teenid nii vähe et ei suuda algkapitali koguda. Laenust ei piisa, omafinantseering peab ka olema. Kas tark kommenteerija riskide hajutamisest ka midagi kuulnud, või kujutab ette et julge hundi rind alati leemendab rasvast? Selge on see et autojuhile enamates firmades maksta EI taheta, loodetakse et see töö tehakse ära poolmuidu. Tagajärjeks lagunenud ja suuri kulusid tekitavad töövahendid, mille eest keegi hoolt ei kanna. Milleks kandagi, kui antud ettevõte on vaid läbijooksu hooviks? Ja firmaomanik vibutab jällegi rusikat töölise poole, mees on loll ja laisk, lõhub ja lagastab. Mis seal imestada, motivatsiooni pakett hea töö tegemiseks on pea olematu ja sandipenni eest head inimest oma klubi lipu alla seilama ei saa. Lihtne ja loogiline!
professor sammaljalg
13:19 07.12.2009
dadahh kallis, mida sa lihtsameelene selle AETRiga kelgid, kui sellega juba aastaid euroopa ühenduses midagi teha pole? mida sa paukuma hakkad, kui ise oma väiteid kuidagi põhjendada ei oska? lihtsa asja peale nii närvi minna ja kõiki teisi variserideks sõimata on nagu tiba palju, aga pole need poolas 70 harrastajad kunagi normaalsed mehed olnud ja eks sellised olegi kontingent, kes igat pidi plõksima kukuvad ja 6 minuti eest 400 euri saavad, irw.
selgita nüüd kallis närvipundar ikkagi, et kus see probleem tekib, kui kolmapäevast teisipäevani 97 sõidutundi on, ära jälle siis ainult tatti pritsi, ürita siis mehejuttu ka ajada ikka.
K
14:16 07.12.2009
kiidan asjaliku jutu eest!
rkj1
14:55 07.12.2009
võta heaks.
tänud sullegi heade sõnade eest ja ketid naelteks.
Naelapeaddee
14:57 07.12.2009
Lõpuks on selle **** sees ka üks asine postitus John Doe poolt.
hundipoeg
16:01 07.12.2009
jääb loota, et sagedamini selliseid asiseid postitusi siin olema saab.
hundipojale
16:41 07.12.2009
tänud hundu. su asine postitus tegi kohe südame alt soojaks.
ütle, kui sul on midagi öelda. muul ajal püüa ennast välja elada delfi noortekas või v8 lasteaias.
professor sammaljalg
17:12 07.12.2009
ei see nüüdne nutulaul erineb tiba varasematest, uhked lääne sõnad nagu riskihajutamine, omafinantseering peitmas õnne 13 süzheega äravahetamiseni sarnast soigumist. lihtne ja loogiline on see, et hea juht leiab lõtva korraliku firma, nigelamad käivad veebiavarustes kirjanikuhärra ametit proovimas. Kuskilt on sõna või paar külge hakanud, ümber mille oma konspiratsiooniteooriaid teistele vuntsidele silmad punnis ja käed veskitiibasid imiteerimas ette kanda, reaalsus mõnevõrra tahaplaanile jäämas.
"Laenust ei piisa, omafinantseering peab ka olema" - ja on nüüd ettevõtjad selles süüdi, et nemad mitte ei nutnud kuskil ja selle raha leidsid ning nüüd jutupaunikutele tööd pakuvad?
K -.-
18:43 07.12.2009
Sammaljalg, sinusugune "intelligentne" inimene peaks teadma, et lause hakkab suure algustähega!
hundipoeg
19:44 07.12.2009
Ärge nüüd haritud inimese kallal sedasi võtke. Aga teil vaja vist pidevalt kellegi kallal vinguda. Aga noh on ju tegu väga sisutihedate ja asiste erinevate postitustega selles tänuväärses foorumis.
Roolikeerajatele meeldivaid matku, nael kummi ja ketid haljaks.
rkj1
22:27 08.12.2009
kas ma rikun mingisuguse direktiivi,seaduse,määruse vms mõnda punkti kui sõidan JÄRJEST töönädalas:
-9hpausi -10hsõitu ja tööpäev15h -9h pausi -10hsõitu ja tööpäev15h -9hpausi

kusjuures päeval seismised alla 3h
minu mäletamist mööda vana seadusega ei tohtinud järjest pikemaid päevi ja lühemaid pause kasutada
hulgus
22:52 08.12.2009
to rkj1
Kahjuks jah.
1. mis kohe silma torkab on 3x9h paus järjest ja kohe sellele järgnevalt puudolevate 3h pauside puudumine. 10h sõidu päevad järjest ei ole probleem, kui öised puhkeajad paigas.
2. On enam kui kindel, et kui hakata 24h tööpäeva sees (Sinu juhul siis 1. ja teise päeva vahel) sõidutunde kokku lugema, siis on üle.
Seadus ei räägi midagi 13 v 15h päevast, vaid ütleb, et 24h tööpäevas peab olema 9 v. 11h puhkeaega ehk sellest siis need 13/15h päeva pikkused.

Kui varematel aegadel oli isegi Saksas aktsepteeritav 9+9+9+9 ...graafik, 45min. pausid muidugi vahel, siis nüüd tahavad et 24h sees oleks ikka ainult 9/10h sõitu+ pausid. Viimasel koolitusel rõhuti ekstra sellele, et pikemal otsal võib see alkoholismi põhjustada: sõidad 9h +1h pausi ära ja siis pmst 14h paus...
professor sammaljalg
23:11 08.12.2009
ei rkj1, sa ei riku ühtegi seadust

hulgus palun räägi, mis puudolevatest 3h pausidest sa räägid, me ei ela enam AETR ajas.
ja see, et 24h sisse peab mahtuma maksimum tööpäev + miinimumpaus ei tähenda, et vähem tööd teha ei võiks, paluks paragrahvi, kus vastupidi kirjas on.
rkj1-le, hulgusele
23:46 08.12.2009
to rkj1 - Seadus ei keela sedamoodi toimida, võid kas või kolmel järjestikusel tööpäeval nö "kümnese" päeva teha. Selleks peab aga peale esimest või teist tööpäeva nädal vahetuma, st Su kell peab näitama pühapäeva keskööd vastu esmaspäeva, millega esimene "kümnene" lõppevasse või siis kolmas "kümnene" algavasse nädalasse kirjutatakse.
/nädal - ajavahemik alates esmaspäevast kl. 00.00 ja lõpetades pühapäeval kl 24.00/

To hulgus - kas mu järeldus on õige, kui Sinu vastuse viimasest lõigust sedaviisi aru saan, et ei ole õige 24h jooksul kahte tööpäeva alustada?või ühel kuupäeval? sest millest see - siis pmst 14h paus . . .
miks mitte nii,et sõidad 4,5h ja 4,5h, mille vahele 45 min ja peale järgnevat 11h igapäevast puhkepausi jätkad teekonda
Veel. Ma vaatan veel täna mälu värskendamiseks meite töö- ja puhkeaega reguleerivast määrusest järele, millal tuleb kompenseerida tunnid, mis tekkinud igapäevase puhkeaja asendamisest igapäevase lühendatud puhkeajaga. Palun tee seda Sina ka.
to hulgus
00:17 09.12.2009
ei leidnud määrusest sellist punkti, mis käsiks kompenseerida igapäevase puhkepausi asendamisest igapäevase lühendatud puhkepausiga tekkinud puhkamata tunnid.
Kõike head.
hulgus
01:06 09.12.2009
Õhtust
Minu viimase koolituse konspekt koos kõigi seadustega, on ca 2000km kaugusel.
Ja oli seal kuskil must-valgel kirjas, et lühendatud öise puhkeaja, peab juht saama kompenseeritud järgmise tööpäeva sees 3h katkematu puhkeajaga.
Küsisin ekstra üle, kas võiks liita näiteks järgmise öise puhkeajaga: ei, peab olema eraldi. (ok, keeran siis peale 3h lõppu korraks haamritele ja tagasi, ning põõnan 11h otsa)

to 23:46
00.00-24.00 ajavahemiku kohta käis jutt, kui mälu ei peta. Kuna oli tõesti jabur nõue, siis küsisin eraldi, joonistati ekstra mulle tahvlile skeem, kuidas soovitavalt peale igat 3h sõitu 1h puhata ja siis veel õhtul ekstra 3h "tööd imiteerida".

Klassikud on öelnud, sama palju kui on inimesi, on ka tõlgendusi.

terv,
hulgus, 110h sunnitud paus...
professor sammaljalg
02:29 09.12.2009
mul ei ole tõesti 23.46 postitanud inimese jutule midagi lisada, nii ta on seaduse järgi. ma olen ise piisavalt vaielnud variandi üle, et kell kümme õhtul alustad tööpäeva sõidukeelu tagant, kütad 4.5h ja teed 9h vahele ning seejärel teed 9h sõitu, et sadamasse jõuda. on mulle seletatud, et see on vale ja paha aga keegi pole suutnud paragrahvi välja võluda.

hulgus äkki räägid lähemalt sellest 3h pausist, millest ma kuidagi aru ei taha saada ning võibolla ka sellest 110h sunnitööst
rkj1
08:19 09.12.2009
23.46
"to rkj1 - Seadus ei keela sedamoodi toimida, võid kas või kolmel järjestikusel tööpäeval nö "kümnese" päeva teha. Selleks peab aga peale esimest või teist tööpäeva nädal vahetuma, st Su kell peab näitama pühapäeva keskööd vastu esmaspäeva, millega esimene "kümnene" lõppevasse või siis kolmas "kümnene" algavasse nädalasse kirjutatakse.
/nädal - ajavahemik alates esmaspäevast kl. 00.00 ja lõpetades pühapäeval kl 24.00/"

aga sellisel juhul siis kui "sõidumeeriku-nädal" poolitab töönädala ,võin ma teha lühendatud pause ja pikendatud päevi "kuni "topelt.

kas jõuamegi tagasi selle maagilise 97 tunnini ?

professor sammaljalg
12:42 09.12.2009
10h sõidupäevi võid teha kalendrinädala sees kaks, sõltumata töönädala pikkusest, 9h pause võid teha kahe iganädalase puhkepausi vahel kolm tükki, sõltumata kalendrinädalast
edapiiripunktivalvur :D
22:24 09.12.2009
sammaljalal täiesti õigus
hulgus
12:52 10.12.2009
Vaatasin üle oma käsitsi konspekti, seal on eraldi välja kirjutatud 9h lühendatud öine puhkeaeg +3h järgmisel päeval katkematult. Kui meeles on, otsin koju jõudes selle seadusepaberi ka välja, mida kaasa jagati.

Kuna teema nagunii pealkirjast tugevalt mööda, siis on mul ka üks hüpoteetiline küsimus:
Tavaline töönädal, ainult igal päeval on 5-10 min sõitu, mõnel päeval 2x5min ja kehvasti on see, et puhast 24h pausi mitte kuskilt otsast ei tule.
Kui ma olen nüüd sellises tempos 6 päeva tööd rüganud, siis ei vabasta ükski erand, mind 24/45h pausist...?
Aastaid tagasi sai kolleeg Poolas puuduva 24h eest korralikult, kuigi sõidetud oli 4p, paus, 1 liigutus, 11h paus, liigutus, paus ja liigutus (hommikul rambi ette, 9h hiljem õhtul parklasse). Kokku siis seadusest tulenevalt 7 p jutti...
to hulgus
13:59 10.12.2009
Võid teha 3+9, mitte 9+3. Peale 6x24h pead alustama 24 või 45 pausi.
rublik
19:02 10.12.2009
Palga teemast sai sujuvalt töö ja puhkeaja teema.Minu mälu järgi kahe järjestikuse nädala summeeritud sõiduaeg ei tohi ületada 90 tundi,paus nagu ikka 11 tundi,kuni 3 korda nädalas võib lühendada 9 tunnini (võib ka öine 8 ja päevane 4)Need kes jaotusveo peal kuni 6 tundi tööd siis 1 tund pausi.Nädal on periood,mis algab esmasp kl.00.00 ja lõpeb pühap kl.24.00.Kui sõiduk paikneb nii öelda kodus siis 45/36 kui mujal siis 24 pausi.
professor sammaljalg
19:38 10.12.2009
tee jah "öösel 8 ja päeval 4", saab prantsuse riigikassa näiteks moment 3000 euri jagu rikkamaks, kaua peab kordama, et 8+4vms oli lubatud AETRi järgi, mis eu-s EI KEHTI ENAM AMMU.
baasis pikema nädalase puhkeaja tegemise nõue ei kehti ka enam ammu, iga nädal pead 45h tegema kus iganes sa ka oled või siis 24h + kompensatsioon liidetuna igapäevase puhkeajaga enne kolmanda nädala lõppu, kus iganes sa ka oled.
rublik
19:57 10.12.2009
see inf on kirjas ametikoolituse meelespeas aastast 2006,kus ma saan uut infot hr sammaljalg?
professor sammaljalg
20:18 10.12.2009
minu poolt antud lingilt leiab VOSA väljaantud brozhüüri näiteks
rublik
20:41 10.12.2009
lugesin ERAA lehelt,AETR kehtib küll,paus lubatud 3+9 tundi,24/36/45 jah veits muudetud.Kuidas muidugi keegi sellest aru saab on tema enda asi.Siin rubriigis suht mõttetu vaielda,tarkadel meestel kõik 7 dad päevad ju puhkelehel kontorist kaasa antud.edu
hulgus
21:06 10.12.2009
to rublik
AETR kehtib, kuid...
Temast ülimuslikum on EU määrus 561/2006, mis mõningaid asju rangemalt vaatab. Venes jm mitte EU riikides lähtu AETR-st.
Mis puutub ERAA lehel olevatesse dokumentidesse, siis osa neist on haledalt aegunud. Kasvõi 3x15min pausi nõue. Osad seal lausa 2002 aastast, mis transpordi seadusandluse mõistes ajalugu....
Gustav Henk
22:12 10.12.2009
Aga seda 45h ei tohi autos teha! Autos max 44:59. Iga kahe töönädala vahe peab olema 45H. Esimese võib lühendada min 24h. Puuduvad tunnid peab saama tagasi enne järgneva kolmanda nädala lõppu. Teist 45h ei tohi lühendada. Või sain ma viimasel koolitusel midagi valesti aru?
Iga juht
08:27 11.12.2009
...peaks ikka seadusi tundma: vastavalt EV-s kehtivale Liiklusseaduse paragrahv 20-3 lg.1 sätestab juhi ja tema tööandja kohustused Euroopa Parlamendi ja Nõukogu määrus (EÜ) nr.561/2006.
juhuslik lugeja
18:58 12.12.2009
Esmaspäeval 7.dets.09a.toodi kaup.
Kui huvitab - mul oli Poolast Rybnikust alus kaupa tellitud .
Tooja oli Leedu auto ,mitte pikk rekka aga veits lühem .
Küsisin ka palga kohta -ütles ,et saab 300 EUR kuus.
Tundub küll uskumatult vähe, minu jaoks maksiski see alus 300 EURi
Peal oli veel vähemalt 12-14 alust.,koopiapaber ja muu pahn.
Tundub ,leedukad ongi Teie rekkameeste palgad alla löönud.
Panin Teile lihtsalt infoks kirja,ise olen ainult kauba tellija.

tööandja
21:37 12.12.2009
Eesti suured autobaasid maksavad 2 korda rohkem. 600 EUR kuus. Pole paha, Eesti rekkajuht on Leedu omast 2 korda parem?
tööjobule
22:03 12.12.2009
autojuht on autojuht kolhoosnik kolhoosnik.
kris901
14:31 13.12.2009
tööandjale:lühidalt vastates,siis jah,Eesti juhid on paremad,see pole mingi uudis ei leetlastele ega muule euroopale,alust nii väita on mitmeid,vajadusel sellest hiljem.Aga kuldreegel kehtib ka meie kohta:igas peres on oma mustad lambad.Kahjuks.
tööandja
17:15 13.12.2009
Uurisin ühe Lääne-Euroopa koostööpartneri käest tagasisidet eri maade juhtide kohta, keda nad on kasutanud. Varasemalt olid kasutanud eestlasi, poolakaid ja bulgaarlasi, nüüd kasutab peamiselt bulgaarlasi.
Eestlane vingub ja ei taha tööd teha ning varastab ja tahab selle eest veel palju raha saada.
Poolakas on lihtsalt ******st ehk ei viitsi tööd teha ja varastab.
Bulgaarlane varastab ja teeb kõvasti tööd ja seda poole odava,alt kui eestlane. Bulgaarlased pidid väga asjalikud olema. Töötahe suur, räägivad vene, saksa ja inglise keelt.
Selle põhjal ei saa aru sellest Eesti juhtide kiitlemisest. Sama juttu räägivad parkimisplatsidel teiste riikide juhid ja kujutavad endale igasuguseid asju ette. Veotellijate arvamus on vähemalt keskmise Eesti juhi arvamusest vägagi erinev.
susi1
17:40 13.12.2009
Reeglina on eesti autojuht laisk ja vinguja.Kuid see ei kehti kõigi kohta.Peab ikka hea õnnekäega olema,et välja valida momendil korralik autojuht.Olen neid jooksikuid näinud suht palju.Mõned isegi lahkuvad töölt ilma,et raha tahaksid oma paari sõidu eest.Ja juba järgmine päev kuuled tuttavatelt selle nimelisest tondist kes hirmsasti tööle tahtis ja ennast viimase peale juhiks kiitles.
Minu juhid saavad kõik korralikult palka ja vahel on küll virisemist kuid neist on vaja rääkida,mitte nurga taga sosistada ja nägu mossis peas käia.
Olen ka paar vene rahvusest juhti tööle saanud ja olen rahul.Siiani olen rahul ja nad on alles 1,5 aastat tööl olnud.Autod korras ja puhtad.
Siit ka moraal.
Head autojuhti on vaja hoida.Firmas ei tohi olla käärimisi ja asjatut mölinat.
Kui tahate,et firmal hästi läheks,peab selleks ka ise panuse andma.
Ja uusi juhte ei otsi,olen rahul nendega kes olemas on !!!
tööjobule
17:40 13.12.2009
Veotellijad muutku oma veohindu küll juhtide suhtmine ka muutub.
tööandja
17:59 13.12.2009
Selle jutuga, et kui saaks paremat palka, siis teeks tööd paremini, võid kukele minna. Sellist töömeest ei võta keegi tõsiselt. Enne tuleb näidata, et oled võimeline tööd tegema, siis järgneb selle eest korralik palk.
Üldiselt leiavad head juhid ka raskel ajal korraliku töö ja saavad selle eest hästi tasustatud. Sõltumata nende rahvusest. Kuid paistab, et masu jõuab muust rahvusest juhile kiiremini kohale ja seetõttu on nende tööpanus suurem.
Ise juhte ei otsi. Olemasolevatega rahul ja ootel päris mitu head juhti. Võrreldes autobaasidega maksan juhtidele üle 2 korra rohkem. Kohati tekib kahtlusi, et äkki võiks palka vähendada ja rohkem kasumit teenida. Aga kui veohind võimaldab sellist palka maksta, siis milleks pingeid tekitada.
huijar 9
18:19 13.12.2009
viimasega nõus.mehi pooleks:eestlasi 50%,venelasi50%.
eestlased ainult ohivad ja slaavlased teevad tööd
kurb aga tõsi
autojuht 2
18:08 14.12.2009
Meie firmal kah 50/50. Eestlane üritab olla nagu valge inimene, teed oma 8 tundi ära ja koju. Venelased selle-eest kodu ei näegi, tööpäevad ca 14-16 tundi pikad ja tööl 6-7 päeva nädalas. Kettad katki, sillakaaludest ei räägigi, regulaarselt 4-5t üle.Palka saavad mõlemad osapoled enam-vähem võrdselt.
Kui eestlane viriseb, siis ta kuulub rohkem eurooplaste poole, kus töö käib kellast kellani ja ülejäänud aeg on enda oma. Venelane jälle on rohkem pärisorja moodi, ei julge ülemusele otsagi vaadata-äkki lastakse lahti, teeb mis kästakse.Sellepärast venelane vist firmaomanike meelest parem töötaja.
ajaloolane
21:21 14.12.2009
Kui autojuht2 jutu üle natuke mõtiskleda siis aegu tagasi olid ka eestlased sellised,et ainult annaks hagu,aga nüüd ikka eurooplasteks muutunud.
Küll venelased ka sellest õppust võtma hakkavad.
tööandja
22:36 14.12.2009
Eesti juht on tegelikult suht nõrga selgrooga. Eesti firmas kujutab omale igasuguseid asju ette ja taob rusikatega vastu rinda, kuid kui läheb soomlase alla sõitma, siis on puhkeaeg meelest läinud ja teeb kõike, mida kästakse. Ehk on seal samasugune, nagu siin on tema arust venelane.
virma juht
23:05 14.12.2009
eestlasest autojuhi laiskust näitab kasvõi see, et varastab poole vähem kui leedukas. kui üldse viitsib.
rkj1
08:38 15.12.2009
igasugustele" tööandjatele" on öelda järgmist:
te ei ole ju tegelikult tööandjad.paremal juhul olete te õnnetipul sündinud logistikud,kellel praegu muud arvuti taga teha pole kui siin ennast mitme autoga firma omanikuks kehastada.mustad kingad,moekad dziinid ja casualkudum ei tee teid reaalsuses selleks,kellena te siin omaarust olete.
hea näide on see:
tööandja 17.15 13.12.2009
Uurisin ühe Lääne-Euroopa koostööpartneri käest tagasisidet eri maade juhtide kohta, keda nad on kasutanud. Varasemalt olid kasutanud eestlasi, poolakaid ja bulgaarlasi, nüüd kasutab peamiselt bulgaarlasi.
Eestlane vingub ja ei taha tööd teha ning varastab ja tahab selle eest veel palju raha saada.
Poolakas on lihtsalt ******st ehk ei viitsi tööd teha ja varastab.
Bulgaarlane varastab ja teeb kõvasti tööd ja seda poole odava,alt kui eestlane. Bulgaarlased pidid väga asjalikud olema. Töötahe suur, räägivad vene, saksa ja inglise keelt.
Selle põhjal ei saa aru sellest Eesti juhtide kiitlemisest. Sama juttu räägivad parkimisplatsidel teiste riikide juhid ja kujutavad endale igasuguseid asju ette. Veotellijate arvamus on vähemalt keskmise Eesti juhi arvamusest vägagi erinev.
-sellist lambajuttu ei kuule isegi parklas kuigi tihti.
ei usu ,et tõsiselt võetav tööandja siin üldse sõna võtab.praegu meenub (peale sammaljala) 2 arvestatavat kommentaari.
selle varastamise teemaga on ju nii,et-igaüks kujutab asju ette oma mõttemaailma rikutuse tasemelt
rkj1
08:50 15.12.2009
tööandja,kes teab kõike est juhtide selgroost-
põder ei aja ka juhti 600 krooni eest läbi poola euroopasse.
põdra juures sõidad oma mittevägakorreksete ketastega swe;no kus võmm ei pedereeri iga lõhkiaetud minutiga.
tööandja
09:04 15.12.2009
Eks igaüks kujutab omale midagi ette. Mõni võib olla seda, et on tööandja, teine, et on nii kõva juht ja alla 1000 krooni päevas oma paksu p...t ei liiguta. Aga kui tuleb käsk, et nüüd tööle, siis laseb kõrvad lonti ja läheb miinimumpalga eest sõitu, aga selle eest kukub esimeses parklas kõvatama ja foorumis teeb ennast maailma autojuhiks.

Juba hakkab tulema: põdra juures sõidad oma mittevägakorreksete ketastega swe;no kus võmm ei pedereeri iga lõhkiaetud minutiga.
Kus on siis need mehed, kes sõidavad ainult töö- ja puhkeaega arvestades! Ikka foorumis.
Üldiselt tundub, et keskmine Eesti juht ei saa aru töö- ja puhkeaja reeglist ja see on põhjuseks, miks seda rikutakse. Mitte tööandja käsk kettad mustaks sõita.

Põder ajab 600 krooniga läbi Poola Euroopasse neid, kes rohkem väärt pole. Selge on, et Eesti või Vene juhile oleks patt rohkem maksta. Oodake veel pool aastat, siis on see 600 krooni ainult märg unenägu.