ega seaduse tundmine ei välista selle rikkumist-sa lihtsalt ei motiveeri oma 600.- kettaid lõhki sõitma,parem kõvatan parklas või foorumis. põdra kõvem palk lihtsalt "töötab".
põdral on odavam eestlased-venelased saata euroopasse laevaga,nii et pl jääb ikkagi vahelt ära ja võimalus "minuti"eest trahv saada väiksem.
" Oodake veel pool aastat, siis on see 600 krooni ainult märg unenägu."-tüüpiline vannabiitööandja jutt
Keegi kiitis siin bulgaarlasi, muidugi sönadega et PIDID OLEMA. Tulin just bulgaariast, jah moni juht pursib venekeelt, inglise keele oskajat ei kohanud. Rampa ette ajamist ei kommenteeri, sellest räägib nende ümmarguseks soidetud nurkadega autod. Euroopas Kimi firmas bulgaarlased sees. Seal autod vahetuvad pidevalt. Peale bulgaarlast ei ole autos isegi kruvikeerajat.
Usun, et kui ma omad mõtted nüüd siia kirja üritan panna, siis vigisemist tuleb üksjagu, aga ausalt mul sellest poogen.
Eks kindlasti kujuta iga inimene omale ühteteist ette ja ka unistamine pole veel keelatud ei siinses banaani vabariigis ega ka palju kiidetud euroopa liidus. Mis aga puutub sellesse, et mis hinna eest juht ennast müüb jääb iga juhi enese südametunnistusele. Seda nii autojuhi, kui firmajuhi. Väheke tuleks täpsustada ka termineid. Kas päeva palk või päevateenistus. Seega kui 1000.- EEK päeva palk, siis sellist vaevalt, et kuskil firmas makstakse ühelegi juhile. Mis aga puutub 1000.- EEK päevateenistus, siis sellise summa päevapalga ja töölähetusraha summana võivad ka Eestis korralikumad firmad väärt juhile ikka maksta. Vähemalt aasta poolteist tagasi veel maksti. Ma ei tea palju on vastu vaidlejaid, aga mina leian, et seda pole kaugeltki palju selle vastutusrikka ja mitte kõige lihtsama töö eest. Ka olen veendunud, et väherohkem kogenud juhtide seas on neid mehi küll, kes ikka miinimumi eest rooli ei istu. Sest pole mingi ime, et mees kes saab hakkama sure veoki juhtimisega saab hakkama ka paljude muude töödega, millega leib ja leivakõrvane lauale saada. Aga mitte nii kindlalt ei saa väita muude ametite pidajate kohta, et nemad ka veoki juhtimisega hakkama saavad. Eriti keeruline ja vastuvõetamatu tundub paljudele see, kui selle autoga siis veel Eestist välja ka vaja minna.
Paraku ennast mingiks eriliseks tegijaks pidada ei saa. Staaži ka veel vähe. Seni ei ole olnud ka vajadust seda rasket tööd tööpäevaõhtutel või pikkadel seismistel ilusamaks juua. Ka olen seda meelt, et ei pea sõitma alati põhjagaasiga, töö ja puhkeajast kinnipidamisega on võimalik ilusti töö ära teha. Ka olen arvamusel, et väga väike on see protsent juhtide seas, kes ei tea töö- ja puhkeaja reeglitest. Paraku paljud firmajuhid ja eriti logistikud ei saa aga sellest seadusest ja neist reeglitest aru mitte grammigi. Ehk nüüd, kui on IRU korraldustega tegevusload sulguma hakkavad, hakkab ka asi sealt poolt paranema. Juhtidele tehti kohustuslikuks see iga viie aasta tagune täiendkoolitus. Tõsist täiendkoolitust vajaksid aga hädasti logistikud ja tööandjad. Aga noh seni kuni on võimalik rahakotiga vähene koolitatus tasa teha, siis olukord vaevalt paraneb.
Meeldivaid matku roolikeerajatele, nael kummi ja ketid haljaks.
Lugupidamisega hundipoeg.
on sul, kallis hundipoeg, absoluutselt midagi ütelda, mida sa juba kakskümmend seitse korda siin seletanud pole?
väga ilus piiratud silmaringist tingitud lugu muidugi, autojuht on see supermees, kelle tööd ei oskaks mitte keegi teha ja logistik + ülemus on need mehed, kes kunagi absoluutselt mitte midagi ei tea ja ausat tööinimest koorivad. logistik, kellega mina suhtlen, oskab 25.25m link-tüüpi kombinatsiooni rampa ette ajada vast tunnikest kolm kiiremini, kui hundipoeg, aga ma ei plädise sellest pidevalt.
natuke liialdatud hundipoja poolt sellega,et firmas ei tea keegi peale autojuhi ,töö ja puhkeaja seadusest midagi.
igas firmas on vedude eest vastutav isik,kes on samuti läbinud koolituse.
Tervist härrased!
Mida oligi vaja tõestada. Kui kellelgi midagi minu kirjutise peale ütlemist, siis see kindlasti haritlane professor isiklikult. Eks erand on ja kinnita ka edaspidi reeglit. Mitte iga autojuht pole supermees ja mina seda kohe kindlasti mitte. Aga paraku pole ka mitte iga autojuht mõnus kolleeg. Eks igasse seltskonda eksi ära mõni ülbik ja enda arvates eriline isake. Aga noh pole hullu. Nii nagu autojuhtide nii ka firmade juhtide ja logistikute hulgas on igati asjalikke ja toredaid ning oma ala proffe. Kellede oskused ei piirdu kitsalt oma erialaga. Aga nagu on viletsaid ja ennasttäis autojuhte nii on ka väga isekeskseid ja päheastuvaid firmajuhte ja logistikuid. Kelle silmis on juht tühisus, kelle asemele võib alati ukse tagant järjekorrast uue võtta. Töö- ja puhkeaja seadusest teadmine on üks ja selle täitmine ja järgimine midagi muud. Samuti nagu on iseasi selle täitmise võimaldamine või selle tahtlik eiramine. Tõsi see on, et igas transpordifirmas peaks ja küllap ka on isik, kes on läbinud vedude eest vastutava isiku koolituse. Kus võetakse neid teemasid tunduvalt põhjalikumalt, kui autojuhtide täiendkoolitustel.
Roolikeerajatele meeldivaid matku ja rohkem sallivust.
Lugupidamisega hundipoeg!
ja jällegi leidis kinnitust, et on olemas superjuht hundipoeg, kes saab kõigega hakkama. hetkel paarutab ta küll pirukaga ringi, kuid mis sa teed, kui lollid ja saamatud tööandjad ei oska hundipoja andeid vääriliselt hinnata.
ketid rooste ja naelad p...e!
PS
väga hea meel oli lugeda hundipoja asiseid postitusi, mis pakatasid uuest ja kvaliteetsest infost.
Pean eelkirjutajat kurvastama ja vast ka veel nii mõndagi teist. Ei ole ma mingi superjuht ja ka ei saa ma kaugeltki hakkama kõigega. Aga noh kui seltskonnal arvamus selline, siis ega ma ei keela teil arvamast mida soovite või oskate.
Loen siin eelnevat postitust ja loen endalegi üllatuseks, et mingi pirukaga pean paarutama. Ise nagu ei teagi seda. Aga näe foorumit lugedes saab jällegi targemaks.
Roolikeerajatele meeldivaid matku ja rohkesti sallivust. Nael kummi ja ketid ikka haljaks.
Selle jutuga, et kui saaks paremat palka, siis teeks tööd paremini, võid kukele minna.
Kurvaks teeb ,et veel leidub tööandjaid , kes vaatavad tagant järgi ... Vägisi jääb mulje ,et klient laseb kauba ära vedada ja ,siis vaatab palju maksab. Sellised tööandjad ei tea ,millist hinda nad maksavad 1000km eest või 10000km. Kas sellised ,mitte ei solgi transpordi äri?
mis ma siin ikka autojuhiks hakkan, kui neid õnnetud inimesi, kellel on load ja kes midagi muud teha ei mõista, on ilma minutagi üleliia. loodan, et valitusus muudab päevarahade miinimummäära, et saaks maksta selle kõige raksema elukutse esindajatele 250 päevas.
aasta jooksul tekib neid lubadega töötuid hulganisti juurde ja pole põhjust palka samal tasemel hoida. kui on võimalik leida 5000 eest mees, kes mõistab rooli keerata, peab kellaaegadest kinni, saab seadustest aru ja suudab 14 päeva järjest kaine olla, siis edu teile, kes loodate üle selle kuus teenida.
See mida mõned geeniused siin kirjutavad oma mega palkadest on puhas vale või lihtsalt ilus uni.Selliseid numbreid ei ole kunagi ka saanud vanade euroopa riikide juhid normaalse pikkusega päevade eest.Miks peaks mingi vingukotist eestlane seda saama?Ei peagi ja pole ka kunagi saanud.
Ma arvan,et mehed,kes saavad täna 12000.-ja nädalavahetus kodus olla või need,kes peavad eemal olles 18000.-ga hakkama saama on normaalselt tasustatud(see vahe ongi see,mis kulub eemal töötamiseks),sest paljud,et mitte öelda enamus eesti elanikest ei saa sedagi ja hakkavad sel aastal veel vähem saama.Samuti jääb veel suur osa juhtidest oma ametist priiks,sest seoses meie elanikonna vaesumisega jääb nõudlust midagi vedada järjest vähemaks.Juba eelmine aasta oli importi niipalju vähem,et ei olnud harv juhus kui tuli tühjalt koju tulla ja sell aastal tuleb seda kindlasti veel vähem.
Ja sellist eldoraadot,kus iga juht küsis palka nii palju kui nümbreid tundis(2006-2007)ei tule enam kunagi tagasi.
autojuhi norm palk 1,5 miinimumpalka ja väga hea 2 miinimumpalka. see aeg on vähem kui poole aasta pärast käes. ja isegi siis ei jätku väga paljudele autojuhtidele tööd.
köik eesti transpordi omanikud on ühel arvamusel et juhid on üle makstud aga vötame asja teise poole kui aasta puhas kasum mis tema tasku kukub on alla milli,siis kohe jama majas. Minu ülemal 2 uuemat söiduautot mille liising tuleb ka meie rahadest.Praegu masu aeg müügu üks maha aga ei saa sest vaja teise firma omanikele näitata et temal firmal läheb hästi. Ma tea väga hästi kui palju on veo hinnad ja palju need omanikud tasku panevad. Autojuhid ärge uskuge mingeid jutte et raha ei liigu vöi et tulevad ots otsaga kokku. Transport on puhas kardelli kokkulepe.
ei ole kardellikokkulepe, sardellikokkulepe on ja see pole sinu asi, mida ülemus liisib või ei liisi, oleksid sa mees, ütleksid sa seda talle näkku, kui midagi ei sobi aga imo saab xxxl-i jutust aru, et pole just liiga kõrgete võimetega päss, et korralikku palka maksta nagunii.
Head uut aastat kõigile!Mis summast jutt käib,kui autojuht on üle makstud?See autojuht(tööline) kes oma õigusi teab,on igale tööandjale pinnuks silmas.Sellepärast on ka meil odavamat tööjõudu ja seda mis iganes rahvusest.
pole sinu asi mitu milli omanikud oma tasku panevad. firma ongi selleks loodud, et omanikud rikastuksid, mitte autojuhtide rikastumiseks. kui veohinnad on viletsamad, siis on selge ju, et kusagilt tuleb raha vähemaks võtta ja kõige õigem on seda teha ülemakstud autojuhi rahakotist.autojuhtidele pakutakse tööd ja selle eest veel väga head palka (kõik, mis min ületab on VÄGA HEA). kui see ei meeldi, tehku omale firma või mingu mujale tööle. nii lihtne see ongi.
miks sa tahad rikkaks saada juhtide arvelt . küsi parem veo raha rohkem aga selle olete jälle ise per..se keerand sest trumpate üksteist üle ja siis on siis jääb ainult juhi rahakotti pugeda. teie eelis on praegu selles et eestis on seaduses liiga palju auke sees. soomes ei tohi tööandija maksta vähem kui 10 euri h juhile
kui ei ole algkapitali siis mis firma sa püsti paned?
ekso2: mis valemi järgi autojuhid ülemakstud on? kuu jooksul saad heal juhul nädal kodus olla, laste kasvamist praktselt ei näe. vastutus on suur nii koorma kui rekka eest. talvel kui kütted paksud on, siis näe külmaga ilmaga vaeva et auto tööle saada jnejne . see ei ole ainult rekka juhtimine, mis mõne jaoks tundub nii kole kerge, aga kui ise ühe saksa otsa teeksid,siis oleks jama majas! Mina isiklikult arvan,et autojuhid vääriksid paremat palka, kui mõni logistik, kes tuleb tööle ja lahkub mil tahab, ja kes saab igal õhtul pere juures olla!!!
nüüd hakkaksid raudselt tulema kommentaarid a'la "mine otsi omale muu töö kui veokijuhi elukutse ei sobi" , siis teile, kes juba plaanisid selliseid kommentaare siia panna, ütlen ma nii, et autojuht, kel on pere ei saa ametit maha panna selle nimel, et ülikoolis 3-4aastat ilma mingi sissetulekuta õppida!
eestis ei tohi juhile maksta vähem kui 27 krooni tunnis ja see on ju täitsa hea tasu. mis te vingute, parem nähke vaeva ja tehke tööd, et tööandjal oleks põhjust teid palgata ja üle 27 krooni tunnis maksta.
firma omanikud ei rikastu autojuhtide arvel, vaid pakuvad teenust turuhinnaga ja vastavalt sellele hoitakse kulude taset. miks autojuht arvab, et firma omanik peaks aitama tal miljonäriks saada? töötajale makstakse nii vähe kui võimali ja nii palju kui vajalik, et tal hing sees püsiks. paaril viimasel aastal oli olukord natuke ebanormaalne, kuid õnneks on see aeg läbi ja suure tõenäosusega jäädavalt. paari aasta pärast läheb olukord töötaja jaoks paremaks ja palgalangus pidurdub, aga seni olge rahul või hakake ettevõtjateks.
küll on maa külmunud, küll on kärss kärnas, sellest soigumisest on kõrvad juba kaua ****vett jooksnud.
on firmaomanik selles süüdi, et tema leidis selle algkapitali ja palkas teiesugused halisevad paugud "väga-väga keerulisele" tööle?
laena siis see algkapital.
miks sa arvad, et keegi teine peab sinu eest riski võtma ja ettevõtte looma ja lõpuks sulle kui autojuhile ministripalka maksma?
muus osas on sul õigus. vastus sinu postitusele on see, et vaheta elukutset kui see koos palgaga ei meeldi. autojuhid on ju nii tegijad, et saavad kõigi töödega hakkama, aga teised autojuhtimisega ei saa. üks firma on tõestanud, et virumaa kaevurid sobivad väga hästi miinimumpalga eest autojuhiks ja pole nendel probleeme rohkem kui siinsetel tegijatel = foorumi autojuhtidel.
praegu on võimalik soetada auto 0%-lise sissemaksega. jutt siis pankade poolt vedajate käest ära võetud autodest. pane oma elamine panti ja osta see auto. ülejäänud on ju juba imelihtne ja ministripalk + X5 + uus maja on praktiliselt kohe olemas. kui enam ise ei viitsi tööd teha, siis palka hundipoeg autojuhiks, sest ta on nõus ka poole ministripalga eest sõitma. teise poole palgast võid vabalt oma tasku panna.
aga arvan, et poole aasta pärast on see sinu poolt ostetud auto uuesti platsil tagasi ja sinu elamine ka müügis, sest arved on vaja maksta.
hallo, me ei ole enam plaanimajanduses ega kommunismis.
turuhind kujuneb vastavalt nõudlusele ja pakkumisele. praegu on pakkumine suurem kui nõudlus ja seetõttu turuhinnad kukuvad ja jäävadki veel pikaks ajaks kukkuma.
lõpetuseks soovitan sul oma õiglust nõudma minna idapiiri taha.
Head uut aastat!
Uus tõotab tulla tegus ka siin foorumis. Olete ilusti aktiivselt asja käsile võtnud juba aasta algusest. Avaldan kiitust. Loen siin teie asiseid ja teemakohaseid postitusi ja ikka ja jälle ei saa te üle ega ümber minust. Millega ma sellise au küll ära olen teeninud? Kas tohiks, et see et mis tööd ja mis raha eest ma teen või teeks jääks ikka minu otsustada? Ma ei vaja selles osas eestkõnelejat kohe kindlasti mitte.
Roolikeerajatele soovin meeldivaid matku ja pikka meelt, nael kummi ja ketid haljaks! Foorumi registreerimata isadele jätkuvat kibestumist!
Pean valmistama vast mõnelegi pettumuse. Ei ole ma miski tegija rekkajuht. Isegi mitte veokijuhtimisest olen isikliku soovi kohaselt enam kui aasta eemal. Seni veel oma valikuga ka ülimalt rahul.
Roolikeerajatele soovin meeldivaid matku ja pikka meelt, nael kummi ja ketid haljaks! Foorumi registreerimata isadele jätkuvat kibestumist!
Head ööd.Juhtusin u.nädal tagasi lugema seadust selle kohta,kuidas saab oma autoveo-ettevötte aretada ja pidin istuli kukkuma.Hea et tooli olin juba eelnevalt istumise alla pannud.Annaksin ka teile teada,kes soovitavad oma firma asutamist,et seal oli nöutav n.ö tagatisraha iga auto kohta ikka sadades tuhandetes,mis pangaarvel peab olema ja ette näidata tuleb,ja seega n.ö tavalise firma puhul nöutav 40 000 kas rahas vöi inventaris/seadmetes on selle körval lapsemäng.Ehk taipate,miks paljud kurdavad raha vöi omafinantseeringu puudumist.
kui kaineks saad, siis loe uuesti seda seadust. tagatisraha, ahhaa ...
sellise avalduse peale on kindlasti targem, kui sinusugune helgepea ja super firmajuht seds firmat tegema ei hakkaks.
mõttetu firmomanike pläma siin,mõelge rohkem kuidas uusi vedusid organiseerida mitte kuidas autojuhil saaks palka vähemaks võtta.muidu vist tegelikult siin foorumis ongi mingite tyhikargajate tallermaa.jõudu teile ,viime eesti 5 rikkama euroopa riigi hulka,selleks tuleb muidugi päris paras ports töömehi üle lasta palgaga ja no ongi olemas jälle 30k per kärss omaniku taskus.võtame aga uue mehe järjekorrast kes ukse taga ootamas.kaua see teil ikka kestab,eesti ju väike jutud ja mehed liiguvad ringi.ja antud teemast siis alla 30k pole mingi palk autojuhil elada kuu aega välismaal kuskil kuudis kus vähem õigusi ja võimalusi selga sirutada kui vangil.aga jõudu ja jaksu ausatele töömeestele.
jällegi leidub autojuht, kes õpetab firmaomanikke vedusid organiseerima. mis kuradi pärast sa autojuht oled, kui tunned ennast palju rohkem firmaomanikuna või logistikuna. tee siis seda tööd ja saad maksta oma autojuhtidele 30k või rohkem ;) peagi avastad, et ei saa või taha maksta autojuhile rohkem kui ta väärt on ehk mingi 6k.
samamoodi on tööandjatel list tugevatest autojuhtidest, keda ükski normaalne tööandja tööle ei võta. sinna kuuluvad kütusevargad, foorumi lõuapoolikud, õnnetusehunnikud, viinaninad jne.
Siin paistab, et enamus, kes sellist juttu "palka juhtidele alla", "juhtidele pole rohkem vaja kui minimum palk" "autojuhi töö on kerge, isegi kaevurid saavad hakkama" ajab on oma firmad pankroti ajanud kibestunud firmaomanikud. Eriti Sammaljalg eesotsas.
Tegelik elu ikka nii hull ka nüüd pole, kui siin paljud kiunuvad.
Edu autojuhtidele, vähem edu kibestund hädaldajatele!
siin esinevad firmajuhid külastasid pühade puhul kliente,et oma firma logoga kalendreid kinkida.nad said ka vastukingituse...
nüüd kann valus ja kirbe maitse alles suus,süda samuti täis.aga välja peab ennast kuidagi elama.
Head uut aastat!
Kellele kurvastuseks, kellele mitte, aga jõuluvana tegemisega ma ametis ei ole seni veel olnud. Aga ei ütle ka, et kunagi seda ei tee. Mine tea, mis keerde see elu ette võib tuua. Tea kas tunda kaasa neile roolikeerajatele, kes teenivad päevas 1000.- EEKist vähem? Või üritada aru saada, miks on selles ametis üha enam neid mehi, kes nõus end odavamalt müüma ja seda ametit väiksema sissetuleku vääriliseks hindavad. Eks see on nende otsus, aga paraku solgivad sellega ka teiste teenistust. Nii kurb kui see ei ole. Aga tööandjatele peaksid ju sellised tublid juhid igati meelejärgi olema. Olgu siis veohinnad madalad ja vedusid vähem või ka neil aegadel kui vedusid rohkem ja veohindki vähe kabedam.
Roolikeerajatele soovin meeldivaid matku ja pikka meelt, nael kummi ja ketid haljaks! Foorumi registreerimata kibestunud isadele jätkuvat kibestumist!
hetkel tööl ettevõttes kus 3 nädalat tööl ja nädal kodus kuu jooksul ning tasu tehtava töö eest 20tuhat pluss miinus tuhat.Auto ja haagis 2 aastat vanad,palk käes õigel ajal ja korraga.Pealikul jeep ning maja liisingus.Järelikult on võimalik maksta norm palka kui vähegi oma juhte hoida tahad.
Nii,et direktorid kes peavad piisavaks oma juhile maksta miinimum või tiba enam võiks ennast põlema panna.TE LIHTSALT EI TAHA maksta rohkem sest kaevurid ja muud ivanid hoiavad teie firma moraali üleval ka miinimumi eest,mis sest et riigikeelt ei valda,autot ei hoia ja nii edasi.
ehk sa scania0 tead ka pealiku jeep'i ja maja liisingu jääke ja maja ruutmeetreid:). kle, tule maa peale ja kirjuta siia oma tegelik töötasu. asi sul siin kelkida ja mõttetult tatti pritsida.
noh jah. sina "professor sammaljalg" oled maailma kõige tegijam vana ka ju.
ise oled autojuht ja ajad sellist sousti siin,et paha hakkab! ole nii viks ja viisakas poiss nüüd, et pane oma läpakas voodi alla peitu, otsi üles gaasipedaal ja anna oma hõbedase scaaniaga tuld, et sa enam siia teemasse postitada ei saaks.
teistele direktoritele soovin edulist kaevurite palkamist miinimumpalga eest, ja toredat 40 liitrilist kütusekulu uue autopuhul, kuna kaevurid peavad ju palgalisa ka kuskilt teenima, sest miinimumpalk on päris väike summa :)
mingi ime läbi suudavad kaevurid kulutada täpselt etteantud normi jagu. normiks siis 30 liitrit 100km peale. aga vanad tegijad käivad ja vinguvad, et raske koorem, tuul vastu, lund palju, külm jne. nende kulu jääb 40 peale.
kõige parem juht on noor rikkumata tüüp.
Võta noor juht- km tasu-näitad maksuametile min töötasu-päevarahaga saad mängida vahemikus 350-500.mis sul tulumaksu alla ei lähe- puhkuse-ja haigusraha saab ullike nõuda ainult min. pealt- elagu kriisiaeg!
tegelikult on palgasüsteem kõigile võrdne, kuid noored teenivad reaalselt rohkem. miks? sest nad teevad sel ajal tööd, kui vanad virisevad. noortel kütusekulu ka väiksem.
Ja vali veel sellised, kel laen ja liising kaelas, ta sõidab ööpäevas 25h, magnetit pole aega maha võttagi, tasulisse parklasse ei ole asja mitte kunagi, sest sa ei maksa selle eest ja pensioni pärast ei maksa ka muretseda, sest Maksuametile näidatud 5000 EEK-u kuus ei anna aastaga 1-e tööaastat. Huvitav ainult, miks ükski tööandjake ei julge töölepingusse kirjutada töötasu km eest?
pole olemas mingit kütusekulu normi see oli stagna aeg. nii haritud te siis olete firma omanikud .olen kuulnud küll eraa päevadel kui palju vötab ühel ja teisel autod kütust aga te olete unustand rääkida palju koormat see auto veab. te tahate et kui vead öhku vöi 30 t oleks kulu ühesugune.
kel on see võtku ja kes jõuab see tehku tööd. scania müüjad määrivad ökonoomseid autosid pähe. aga miks see neetud kompuuter armatuuris seal kunagi kokku ei lähe tegelikkusega,miks seda peab eraldi taatlema jne jne. oleks pilt selge ja ei tuleks 2,5-8 liitriseid kuluvahesid. ei tuleks tülisid ja kraaklemist. seda eraldi paagipeale osta on ju kirves. ja lp.tööandja kõik pole vargad.
Huvitav küll,Soomes ka masu aga autojuhtidel palgad tõusevad.Nüüd juba 13.45 € tund.Nii et vanas maailmas ikka jaksavad maksta.Eestis aga pole varsti kellelegi maksta,saavad need kaevurid ka otsa ja vaevalt enam nii väikse palga peale noorigi siis tulemas enam on.Siis peaks tööandjad ka lõpuks rahul olema-kõik raha jääb endale ja kütet ka keegi ei varasta.
Kütte vargusega on meie pool nii,et peavad võtma kõik,kas tahad või mitte.See siis sellepärast,et keegi vahele ei jääks.Uued instrueeritakse ka koheselt ära,et mis kus peab olema.
Loodan et saan jah millalgi kaineks ja istun siis uuesti seda seadust uurima.Ausalt öelda mul sellest seadusest veel tolku pole,vöib olla siis kui suureks saan on.Sünniaasta 68 mul.
kuule eit, mida sa ulud siis siin, mine soome orjaks ja teeni seal 13,45 euri tunnis. see, et kohalikule seal nii palju makstakse ei tähenda veel, et sinagi seal seda teenima hakkaksid.
Minu autojuht sai siiani 15000.igas kuus Eesti sisevedudel ja ei olnud ikka rahul.Auto ja haagis väga korralik,nädalavahetus kodus.Praegu otsin tõenäoliselt uue juhi.
Rekaroolikeerajad tehke ise endale firma ja makske igaühele 30000 palka.Kunagi sai oldud transpordifirmas logistik ja andke andeks mehed peagu pool rekajuhridest on debiilikud kes ei saa aru kuhu nad lähevad ja kust tulevad. Varastavad kütetjne. palgapäevalnutavad et raha saavad vähe. tehke rohkem tööd ja vinguge vähem.
irw.. debiilsemat sõna kui reka on raske leida :D:D:D miks ei võiks kasutada ikka eesti keelt ja öelda veok, veokas, veoauto. miks peab seda kuradi reka või rekka kasutama.
kui Lili1 vähendaks palka poole võrra ja paneks kuulutuse üles ning nõuaks kandidaatidelt vähemalt 3 soovitust eelnevatest töökohtadest, siis saaks ta paar tuhat CV.
küsimus siin omaarust-tööandjatele-kes on need saladuslikud tublid töömehed,keda on teil jalaga segada?
see,et ta siin sõna võtta ei tohi ja küttekulu igaljuhul ja alati alla 30 suudab hoida,see on juba teada.
mis on see nothing,mis eristab meest ja tublit meest?
PS kust võtab üks nii asjalik tööandja tahtmist ja aega siin läbufoorumis debiilikutega vaielda?
aasta algus, autod tööle saadetud ja uusi juurde veel ei plaani osta. igavusest võib ju vahel debiilikutega võidu kommenteerida.
head autojuhti eristab ****st töötulemus ja suhtumine töösse. mida ta peale tööd teeb, pole minu asi. tõenäoliselt siit foorumist teda ei leia.
häid juhte ootel päris palju, kuid hetkel pole mõtet autodesse investeerida, et viletsa veohinnaga nullis punnitada ja oma närve rikkuda.
ja kui mitu krooni niisugune juht siis kuus väärt on,kelle töötulemus ja suhtumine töösse rahuldav,küttekulu norm ja kütet ei varasta?
ja mida ta veel peab tegema,et sooritus oleks hindele "eeskujulik"?
head juhid teenivad 20k, aga on ootel häid juhte, kes on valmis sama tööd tegema ka 15k eest.
lähikuudel vähendan sissetulekut keskmiselt 20%. juhid on sellega kursis ja keegi pole isegi virisema hakanud.
tööd peab tegema ja klientidega hästi läbi saama. auto peab olema korras ja puhas.
oma tutvusringkonnas need nõuded küll elementaarsed.tase peab tõsiselt madal olema,et seda eeskujulikuks hinnata.
aga ega 15-16 kilo (juhul kui tuleb kõik päevad väljas olla)ei motiveeri ka tõsiselt võetavaid mehi.
jahh,autojuhiameti võib liigitada lihttööks,kalliks teeb selle putkas,kodust väljas elamine.
hea aeg ja tehniline progress kahjuks devalveerisid selle ameti.
Oleks nõus tegema tööd ka 8-10 kilo eest, kui oleks normaalne peremees.
30 aastase staažiga rügada 5 kilo eest 13-14 tunnisi vahetusi ja sinna takkaotsa veel siniseks külmetada, teeb ikka meele mõruks küll.
Ja kumma-kumma igased pätid ja joodikud töötavad ja saavad 10-15 kilo, täitsa uskumata asi aga tean ise paari sellist.
juhid on väljas 20 päeva kuus ja selle eest 20k teenida on tegelikult räige ülemaksmine. ma olen lihtsalt loll ja nõrk.
kui arvad, et tase on madal, siis millegipärast on suur osa autojuhte täiesti mõtetud tegelased, sest tööle neid ei võtaks mingitel tingimustel. mul ainult väga head juhid ja seetõttu saan maksta seda raha. konkurendid maksavad samalaadse töö eest poole vähem ja neid murisid ei võtaks ma kunagi tööle. nii mõnigi murjam on ka siin foorumis kõva tegelane.
kui see raha 20p eest,siis ju kolmandiku võrra su jutu sisu kohe muutub.
proovi mulle lahti seletada mõiste "väga hea juht ".
ma ei saa aru,mis asja suudab väga hea juht teha paremini,et sa saad kohe selle eest talle rohkem maksta,võrreldes rahuldava juhiga.
see lause täiest arusaamatu-
>>kui arvad, et tase on madal, siis millegipärast on suur osa autojuhte täiesti mõtetud tegelased, sest tööle neid ei võtaks mingitel tingimustel.>>
vabanda kui millestki valesti aru saan aga kiidukuke kiremine tuleb meelde jja sellisel juhul olen ma ka väga hea autojuht.
hea juht teeb tööl olles tööd, mitte ei süga mune ega kommenteeri foorumites ja seetõttu teenib rohkem.
väga hea juht on see, kes tööd teeb. nii, et tulemused töö tellijat ja tööandjat rahuldavad. väga heal juhil on muudki teha kui siin foorumis passida. väga heal juhil pole tööpuudust, sest veotellijad annavad tööd pigem talle kui vedajale. m.o.t.t.
on veel midagi arusaamatut. keskpäraseid juhte, kes mõistavad sõita punktist A punkti B jätkub veel väga pikaks ajaks. ja seda 6-7k eest kuus. kahjuks nende juhtidega ei teeni tööandja piisavalt.
tere. loen ja loen aga aru ei saa? foorumi teema on autojuhtide palgad. ei tohiks nagu segamini ajada päevarahadega. nii et kirjutage ikka palganumber. (kui autojuhid ei tea siis omanikud,ülemused peaksid ikka teadma)
kui juht sõidab punktist a punkti b,siis see rahuldab klienti ja tööandjat.
***,ma ei saa aru mida imet ta rooli taga sulle siis veel teha saab.
kui üks juht on juba nii pädev,et tellija tellib just teda,siis ta ei ole enam sinu vägaheajuht vaid loll,et 800 eest päevas sind orjab.
too mõni näide,kuidas autojuht kliendi äravõlub.
su postitused lähevad järjest jaburamaks ja väited on võhiklikud,mis selgelt tõestab,et sa tegelikult ei jaga sellest asjast halligi.m o t t
hr.kõigile
kahjuks teie avastus on pehmelt öeldes hiljaka jäänud.seda teemat on lahatud küll ja küll.jutt käib autojuhi sissetulekust.
kui tahate teada palganumbrit-lahutage 500 igast siin mainitid nr-st.
ei usu,et keegi "ametlikult lubatud maksuvaba palka" vähem max-st maksab.
Tere tere. postitan ka üle pika aja siia nüüd, kuna see "tööandja" , kes rkj-le vastu räägib, ei jaga neid asju päris piisavalt.
kõige hullem aeg hakkab nüüd läbi saama kuna veohinnad tõusevad vaikselt vaikselt. asi seegi ju. tõin ka 2009aasta keskel panga platsi pealt kaks mõne aasta vanust scaniat ja nüüd kolme autoga majandame ära hästi. võtsin venna ka endaga punti ja nüüd sõidame korda mööda. palka maksame oma juhtidele kuskil 17-18k kuus. praegu palka veel tõsta ei riski aga alla seda kohe kindlasti võtma ei hakka! juhid teevad kõik ühtemoodi oma tööd,ja iga auto võtab loomulikult erinevalt kütust. Isiklik sõiduauto on mul ökonoomne VW Passat, elan korteris ja kui tahaksin maja osta, siis ma sellepärast juhte nöökima ei hakkaks!
vingumise asemel tuleb oma pea tööle panna, mitte juhtide palga kallale kohe minna :-).
Jutu point on nüüd see, et tuleb kulude ja tuludega plussi ka ilma kärpimata!
Edu kõigile! Andres
Ma pole kunagi arvanud,et töö meeletult raske jne.Aga mis on raske,on see et peret praktiliselt ei näe!Üldiselt ma müün ju oma aja tööandjale.Kuu jooksul trehvab ehk 5 ööd(mitte ööpäeva) kodus,ülejäänu kõik autos.Siis räägitakse miinimumist nats rohkem normaalne?Õnneks ise pole siinsete "bossude" alluvuses
to ekso2:Mida juttu.See,et sul on load ja kohe lähedki autojuhiks tööle?sa ei saa taksotki sõita ilma vastava tunnistuseta,mis sest,et juhiluba olemas.kaubiku rooli võid jah keerata,virumaa kaevur-kas see mees ketastest üldse midagi teab jne.Mõttetu möla siin igas rubriigis.
Sai kah seda palga arutelu loetud ja peab ütlema,et õigust on mõlemal poolel ja hea et ka mõned tööandjad saavad aru,et head töötajad on need kes firmat konkurentsis hoiavad.Ise vean metsa nii et kaugsõidu kogemust pole aga sellel sektoris on see palga värk samuti päris valus teema,tegelikult on palk nii alla tõmmatud,et nagu töölkäimise möte hakkab ära kaduma.Mässa metsas tõstmisega ja metsast väljas kaalubussiga jne. ning saad selle eest keskmiselt 35 EEK TUNNIS sest on rasked ajad........See 6000eek kuus jutt on pehmelt öeldes jama,kui on korralik mees olgu ka korralik palk.Jõudu kõigile.
Loen ka seda teemat ja aru ma ei saa,kas transpordis on veel pärisorjus?Ise olete ju selle ameti valinud.Pole see autojuhi amet mingi raketi teadus ju.
Töötan ise frontaal laaduriga ja autosid laadinud eelmises töökohas 3a.
10autojuhist oli umbes 5norm kes asja jagasid ülejäänud olid küll parajad lambad ja tahavad saada 20-30k.Ise teenin 12-20k ja ka kodus ei ole iga päev,ööbin haagissuvilas.Tahaks ka teenida 20-30k aga ei saa,mis teha ei õppinud ,et minna kõrgkooli.Olen oma eluga rahul.
kas Te üldse teate mitu riiki EU-s, mitu shengenis. ja kui lisada türklasi ja venelasi, palju tuleb igasugu LE erinevusi ja muid seadusi.
soidukeelud, keti nouded.
nagu näha,ei ole siinsed tööandjad autojuhtidest targemad.
lambist kukuvad ärplema,et kui vähe kannatab debiilikutele maksta ja kui head juhid neil on.
muutab jutt konkreetsemaks-kaovad ära,suutmata põhjendada,mis teeb autojuhist vägaheaautojuhi.
teate "tööandjad"-korraldage seminar,koolitu või konverents sel teemal,et kui kõvad mehed te tegelt olete-lasteaed
kui üks pool ei saa lihtsalt aru, siis see ei tähenda, et teine pool lammas on. üldiselt ei pea vaidlust rumala inimesega eriti austusväärseks asjaks. las igale ühele jääb oma õigus ja keegi ei keela siin arvamust avaldada. eriti ajal, kui tõsised töömehed tööd teevad.
väga heal autojuhil pole aega siin lolli juttu ajada. ta teeb tööd ja teenib raha ja seetõttu pole tal põhjus vinguda.
väga hea!
et siis autojuht on "väga hea" juba siis kui ta siin foorumis,jumala eest ,sõna ei võta.
tööndjal aga vastupidi-ärbelda siin,et kuidas ta palgaga tahaks autojuhtidel ajusid n...sida,on see igati tervitatav.
mi ei vaidlegi,ma soovin,et keegi defineeriks ära mõiste "väga hea autojuht"ja mida peab suutma teha,et pälvida tiitel tõsiseltvõetava tööandja silmis "vägaheaautojuht"
väga hea autojuht ei isti 24/7 roolis, vaid inimlikul tööajal. öösel saavad rahulikult magada. siinsed kõvad autojuhid sõidavad postituste aja järgi öösiti ja päeval säravad siin.
Minu arvamus tööandjate kapsaaeda , miks te ei maksa päevapalka nagu europaas.Siin kuuled tuttavatelt kuidas uusi mehi tööle võetakse miinimum palk lepingus,päevaraha ja kui ülemus sinu tehtud tööga rahul siis ehk preemiagi.Kurat ma sellest km tasust üldse aru ei saa.Tule tööandja ja sõida ma tahan näha palju sa sellise talvise ilmaga läbi ajad.Endal on ka vahel juba koll ees sellest orjamisest.Iga päev aint masu ja firmal kehvad ajad.
Tead Pikk sul õigus uued mehed paljudes firmades võetakse tööle miinimum palgaga.Eks minagi sain uue töölepingu lisa kus palganumber kärbitud kui nõus pole siis võid valge paberi võtta ja asjad pakkida mehi pidi olema nii palju kes tööd teeks odavamalt.Ma vanem mees kus ma siis ikka vastu puiklen aastaid ka nagu turjal ja kuhu mind enam võetakse.
Ma sellele pihta ei saa miks peavad tööandjad km-st maksma pange siis see töölepingusse ka kirja,aga kus sa sellega.Päevarahasid on kohustatud tööandja töötajale välis lähetusel olles maksma, riigi teatajas asjakohane info olemas kui palju ja kuidas võib vähem maksta.Kuuldud ikka et päevaraha peidetakse km sisse ära.
Kallid kaasmaalased see ei olnud ohkimine et kes saab ja suudab veokit juhtida.Tean ise ka mõningaid firmasid kus ülemused ka sangas täitsa normaalne.Palk lepingus kindel summa pluss päevarahad.Telef. väljavõte selle järgi ka komp.Kütusekulu 43-45 sajale.Treileri vedu.Edu kõigile kel hästi läheb.