Veoautod ja rasketehnika

Internet välisriikides!

trussik1
15:58 26.01.2012
Jõudu mehed! Äkki mõni oskab vastata mu küsimusele kuna kogemust vähe!
Mis oleks kõige parem lahendus,et oleks internet ka veokis kui viibid kaugemal kui aind Eesti pinnal? Millised varjante on?

Ette tänades!
trussik1
17:34 26.01.2012
Ja kas tasub ära või läheb see liiga kulukaks kuus? Kogemusi kellegil?
professor_sammaljalg
21:50 26.01.2012
poolteist euri megabaidi eest on natsa soolane kuid abiks ikka, kui muidu firmat ei leia, kui google mapsist. kütus ja aeg siiski kallimad
saksmann
22:05 26.01.2012
Jõudu.Kui sa oled rändava eluviisiga siis on suht keeruline.Saaks ju osta netipulga aga need kehtivad riigiti.Võõras roamingus läheb väga kalliks.Mina näiteks kasutan ALDI pulka.15 euri kuu aga ma iga õhtu saksas.Kooserdan siin lähedal. Kui oled sisetööl siis vaata kus riigis kõige rohkem oled soeta ehk tolle oblasti pulk.
huviline ka
23:41 26.01.2012
eelmisele; Kust seda saksa pulka soetada saab? Ette tänades!

samblale; Sa tropp tahad öelda, et leiad alati ja kõik kohad üles! Pole sa nii kõva mees midagi ja ära aja sellist jama. Vb leiad jah aga oma tuntud raja säästukasse, bocki leti äärde. Ole hea ja ole mõni päev vait ja lase norm inimestel ka rääkida. Teema algatajale sa midagi tarka ei vasta, ainult targutad.
VennoP
23:59 26.01.2012
A kust võtad, et sammal pahaga? Mulle küll nii ei tundu.
to VennoP
00:20 27.01.2012
mulle ka mitte

kellelgi (huviline ka) on ilmselgelt probleeme vihahoogudega

muidu netipulki ei pea ju ideeliselt vahetama? piisab ühest, lihtsalt vahetad olenevalt riigist SIM kaarti... miinuseks on jh see, et kõige odavam on teha kõigis riikides, kus viibitakse, leping sideoperaatoriga... mis tähendab palju lepinguid, kui sihtmaasid on palju...

google mapsi kasutamine läheb ülikalliks, kui megade järgi hinda arvutatakse... ühe korraga võid vabalt ära kulutada kuumaksuga võrdse summa...

(nii muuseas google mapsile GPS mõistlik alternatiiv pole? millest üldse see google mapsi teema siin tuli :O)
trussik1
10:51 27.01.2012
looder23
11:48 27.01.2012
kui mina eu tööd tegin 2009. siis tahtsid kõik oma internetti pulgaga müüa. rootsist sain ilma pulgata neti. saksa ja inglismaal tahtsid ainult pulgaga müüa. samas sai kasutada wifit mis toimis vist seitsmes riigis. saksa mäkdonaldsis või rasthofis tegin liitumise ära(netis) 29 euri kuu ja voila. seitsme riigi nett sinu käsutuses. inglismaal oli sama neti kuumaks päris kirves. minu netipulk oli muidugi ilma lepinguta. krediitkaardilt tegin makse ja 24 h oli sinu hallata. rootsi pulka kasutasin seepärast, et nädalavahetused üritasin rootsi sihtida ja siis sai vabalt kasutada.
trussik1
12:05 27.01.2012
Ja mis need 7 riiki oli? Mis aadresil sa selle neti tegid(kui mäletad)?
trussik1
12:11 27.01.2012
Aga kas parklates wifit pole? Või kõik lukus?
looder23
14:00 27.01.2012
saksa, holland,belgia,prantsuse, inglise, tsehhi ja rohkem ei mäleta.

saksas rasthofis on nn. vaba wifi nagu meil kunagi statoilides oli elioni oma, tuleb nende avaleht lahti (t-mobile). seal regad end ära, maksad krediitkaardilt kuu (või päeva) maksu ja voila. seal suur nimekiri kus seda kasutada saab. mäk, burgerking, rasthofides olev söögikoht ja väga palju muid kohti. maksad kuumaksu ära ja kasutad skypet nagu miki.
trussik1
14:03 27.01.2012
mida on
17:55 27.01.2012
üllatav on see, et arenenud riikides on üliharva vaba wifi, samal ajal endistes idabloki riikide paljudes parklates wifi olemas.
kapsel0
00:16 01.02.2012
Mina olen tähele pannud et Hollandi ja Belgia paljudes tanklates "hotspoti" wifi võrk mis ennem oli tasuline on nüüd 24h tasuta alates sisselogimisest. Muidugi see ruuter on tanklas sees arvatavasti sest veokate parklas suht nõrk aga mina kasutan spiooni antenni ja on ka veoka parkals toimiv nett olemas mul nii et kel huvi soetage endale korralik wifi antenn mis on ikka kabiinist väljaspool ja kõrgemal kabiinist
FRA
11:25 01.02.2012
Kui õigesti mäletan, siis Prantsusmaal Shell-i tanklates on wifi kasutamine võimalik tasuta juhul, kui lähed küsid tanklast koodikaarti. Küsi neid kaarte kohe mitu, sest ühe kaarti kasutamisele kehtis ajaline piirang ja see oli vist umbes üks tund.
.........
12:13 01.02.2012
Selles mõttes on Eesti ikka väga arenenud kus iga nurgapeal on tasuta toimiv wifi. Mujal euroopas leiad kuskilt mõne õhus leviva võrgu aga ühendamiseks ei lähe kui kuuled teenuse hinda.
trussik1
12:45 01.02.2012
kapsel0 kus sa selle hea wifi atenni soetasid?
............
13:16 01.02.2012
On raske Google aknasse toksida "wifi antenn" ?
trussik1
14:50 01.02.2012
OI anna andeks, et küsisin! Väga vabadan!
Deus
17:22 01.02.2012
Üks koht, kust saaks: www.sonictest.ee Neid kohti on veel, kaasaarvatud suvaline arvutisalong.
Ata1
19:08 01.02.2012
Pole ju nende antennidega nii lihtne? Kuhu läpakal see antenn ühendada? Lihtsaim on ilmselt võtta USB-wifi pulk ja tõsta see kaabli otsas auto katusele.
kapsel0
20:40 01.02.2012
trussik1-le vaata siit http://www.hot.ee/spioonipood/agent.htm seal on ainult telefoni number ja see mees asub Raplas kes tegeleb sellega, täiesti aus ärimees. Hind küll soolane on aga ütleks et ei kahetse seda ostu, asi on seda väärt. See mis poes müüakse on suht lahjad antennid mida siin eelnevad " targemad" postitajad arvavad. Minul on ka kalaõnge otsas ja ajan katuseluugist välja ning 5m kaabel on antenni ja läpaka vahel. See müüja ütles et paljud rekkamehed on tema käest ostnud selle komplekti
kapsel0
20:45 01.02.2012
keri seda lehta veitsa allapoole siis leiad pildi antenni ja kaabliga
viktoriams
21:35 01.02.2012
praegusel hetkel levib ka sellise vee peal kulgeva rauatüki peal internet nagu koliseb, no hard feelings, heading to sweden
nett
11:21 02.02.2012
Rootsis kasutan comviku pulka mille hind 99 seki.Sellest eemaldad originaal kaarti ja asendad Comvik Amigo telefoni kaartiga. Paketi hind Cuubis 49 seki. kuus laen 100 seki kaartile.Wifi kasutamine tuleb 6 seki ööpäev . Muide teine Comviku kaart on meil rootsis omavahel lobisemiseks sel ainult 0,69 sek kõne alustus tasu ja nii kui rootsi jõuad võib süüdimatult omavahel lobiseda.Juhul kui omad 3Gtelefoni pole pulka vaja. Meil mõned juhid kasutavad telefoni modemina selle sama Comvik Amigoga. Sellega on see hea et vahel sõidan klapid peas ja võid kuulata netis raadiot ,siis olen ka sõidu ajal koduga skypes. Aga jõudu tööle ja tore on siin vahel ka asjaliku juttu lugeda.
lihtsameelne
11:44 02.02.2012
Wifi on tore sinnamaani kuni levi jätkub. Kindlasti peaks olema vastav antenn. Mobiilne internet annab rohkem vabadust. Põhi riikides kus tuleb pikemalt viibida on mõistlik otsida kuumaksuta kõne või interneti kaart. Sõltuvalt kumb on soodsam. Neti pulk võiks olla omal eelnevalt ostetud ja kindlasti võrgu vaba. Kohalike käest tuleb lihtsalt küsida ,mis seaded täpselt on ja need sisestada õigesse kohta.
trussik1
12:39 02.02.2012
Tänud nõuannete eest!
ma
12:02 04.02.2012
soovitan Saxas-O2 LOOP.25euri kuu.Igas bensukas müügil aeg-10, 20, 30 eur.Kui aeg ületatud, ei suleta veel pulka, vaid tuleb nn pikk laadimine teha.Mõnedel operaatoritel,kui raha pole peale laetud, pulk suletaxe.
tarmo045
21:58 04.02.2012
Saksas Telekomi võrk suuremas jaos baanitanklates. Lehekülg lahti ja maksad krediitkaardiga(visa, mastercard jms)
Tegelikult küllalt aeglane, a asja ajab ära. Kuu on 35€ kanti.
professor_sammaljalg
23:42 07.02.2012
tallinnas saab korraliku wifi-komplekti yes-internationali poest sõpruse pst lukoili kõrval. adapter + antenn samas kokku kuhugile saja euri kanti. endal olemas ja teinekord ka mitme kilomeetri kauguselt netti saanud. muuga sadamast ühendab näiteks teletorni saatjaga ära.
peeter3000
09:59 09.02.2012
Aldi-- MedionMobile maksab Saksas 1Mb - 0,25e
annika12
17:02 14.03.2012
tere!
kas see Aldi neti pulk tasub siis ära, saab piiramatult netis olla või vaid mingi aeg?
Mul sõber saksas rekka peal(1.5kuud jutti) ja uurib ka lihtsat ja odavat neti lahendust, telefoniarved on muidu suht laes ja no passi nädalavahetus tuimalt seal. Et kui keegi oskab midagi soovitada, mida ise kasutanud ja on rahul sellega (lisaks kust seda soetada saab ja kas allalaadimine keeruline) siis oleks tere tulnud abi!
on küll mingite KB mahus netipulki seal, aga milline see ära tasub, et saaks norm suhelda läbi neti! ise suht võhik selles KB osas ja kas see netipulk ulatub kõikjale või peab kusagil levialade läheduses viibima.
Et siis võib puust ja punaseks ette teha,kui kellelgil selleks aega on, kuidas nneed asjad käivad seal;)
ette tänades!
saksmann
19:58 14.03.2012

Tere.
Kasutan ka ALDI pulka. See maksab 15 euri kuu ja mahupiirang on 5GB.Kui maht täis jääb pulk tööle ainult muutub aeglasemaks.Käigus juba 2 aastat ja väga rahul.Kui osta siis esimene väljaminek on suurem.St.et tuleb osta pulk mis maksab 30 euri siis kõnekaart,25 euri.Seal sees ka 15 euri kuumaksu.Edaspidi tarvis osta ainult iga kuu aufladenummer ja peale laadida.Pealelaadimisega ttuleb vaadata et aktiveeritaks kuutariif(monatlich).On võimalus ka päevane tariif aktiveerida(tagesflat)siis oled hetkega oma 15st eurist ilma.Samuti peale laadimist ära oodata operaatori vastus sõnumi näol.Vastasel juhul jälle rahast ilma.Ja osta saab kõigist aldi poodidest.
Edu.
annika, annika
11:21 15.03.2012
Suur tänu põhjaliku vastuse eest! Kaua see 5GB umbes kestab (umbes mida sellega ära teha saab-ei ole GB -ga kursis) ja kas peab olema mõne leviala lähedal, või saab enamvähem kõikjal netti kasutada(nt kus seisma veokiga jääd). Äkki olete nõus andma oma (saksa) telef. nr, kui mu sõbral küsimusi tekib saaks ta teile ise otse helistada ja suhelda.telef nr võite saata [email protected]
aivar28
19:10 25.03.2012
Tere,
olen ka huvitatud rootsis neti kasutamisest. On olemas comviq stardipakett ja comviq amigo ettemaks aga kuna neti pulka ei ole siis olen proovinud kasutada 3G telefoni pulga asemel aga ei õnnestu mitte kuidagi. Nimelt ei õnnestu telefoni ära paaritada arvutiga nii, et tekiks võrk. Proovisin juhtmega ja bluetooth abil aga kumbgi lahendus ei õnnestunud. Viskas ikka mingeid erroreid. Telefoniks nokia n96 ja operatsioonisüsteemiks Win XP.
Samas on olemas soomlaste saunalahti pulk aga selle pulga Huawei E153 pulk tundub olema kodeeritud ja seda ei õnnestu samuti kasutada.
Äkki keegi oskab mingit head nõu anda. Kuigi internetis leidub õpetusi kuidas luua ühendus mobiili ja arvuti vahel siis nende õpetuste järgi ma toimivat ühendust ei saanud - ikka jäi mingi kala kuskile ujuma.
looder23
21:00 25.03.2012
oled sa kindel. et see soome pulk kodeeritud? kui sa paned võõrasse pulka teisi firma kaardi, siis pead sa selle ka vastavalt seadistama. kui ise kasutasin rootsi netti (tre) siis kaardi müüa seletas ilusti ära, et mida ja kuhu lahtrisse sa kirjutama pead. kõigepealt mine comviqi ja las aitavad seadistada pulga. sellepärast ongi hea välismaalt nett koos pulgaga osta. see juba vastavalt seadistatud. juhul kui mõni tuttav sul sama firma netti kasutab, siis saad tema pealt seadistuse vaadata ja omal sama teha.
lihtsameelne
22:32 25.03.2012
Lukus on seade siis ,kui küsib pin koodi asemel sim luku koodi või muud sarnast küsimust. Modemil (neti pulgal) on vaja luua uus profiil ja Comviq APN on internet.tele2.se pääsunumber *99# Telefonile peaks seaded sms-iga tulema ja need on vaja salvestada ja aktiveerida. Telefoni miinus on ,et aku saab kiiresti tühjaks.
aivar28
23:02 25.03.2012
Ütleb sim kaarti ei toetata. Lisateabe saamiseks pöördu operaatori poole.

Vahepeal üritasin Nokia PC Suite kaudu telefoni arvuti jaoks modemiks muuta. Eesti Tele 2 sim kaardiga toimis. Sain neti. Aga kui vahetasin Comviq kaardi vastu siis ei miskit. Seal annab ka valida, et käsitsi otsida oma operaator aga igasugused teised operaatorid on olemas nii hiinas, ühendriikides ja rääkimata euroopast aga keda ei olnud oli ikka Comviq sweden.
On antud võimalus ka manuaalselt käsitsi lahtreid täita aga "additional initialisation commands" lahtrisse ei oska küll mingit numbrit kirjutada.
aivar28
23:37 25.03.2012
Tänud kes viitsisid vastata aga hetkel tundub et sain seaded mingi ime läbi paika ja hetkel töötab telefon nii öelda modemina.
Eks see telefon on hetkel ajutise lahendusena kuna kodus on olemas ka prantsusmaa netipulk siis saan hiljem proovida kas see comviq prantsuse pulgas oleks nõus tööle hakkama - seni katsun telefoniga läbi ajada.