siis pead parema klubi valima! kusjuures mul oli kunagi nii. olin noor ja loll ega teadnud kuhu minna ja millega end müüa. nüüd on õpetus käes. algul firmas lubati 2-3 aastat vana autot, palk kiideti taevani. aga see mis mulle avanes siis kui tööle läksin, oi õudust. läksin eestist minema 2 aastat vana scaniaga. austrias pidin vahetama autod ära millegi pärast. ülemus helistas ja ütles, et nüüd mine sinna ja vahetad teise mehega autod ära. sain siis seal juba 10 aastat vana volvo. kui austriast koju jõudsin, nägin firma platsi peal sama scaniat seismas. ja sealt sai kõik alguse. kui hakkasin uurima milles probleem, miks auto ära käsiti vahetada, siis mõlemad ülemused sõna otseses mõttes jooksid eest ära. hiljem taipasin et see ei ole nii nagu firmat kirjeldati. 3 - 4 reisi maksti ilusti rahad ära, aga siis hakkati ******dama ja ajusid *******. igakord kui koju jõudsin, ülemused jooksid eest ära. reisil telefonidele ei vastatud. eestis õnneks seda tehti. vahepeal lasi ülemus ka raha panna, aga see oli väga nutune summa. kokku tegin seal firmas 9 reisu. siis alles taipasin et peaks ära tulema sealt. firma poolt ei antud isegi kinnaste jaoks ostmis raha. kui auto laiali läks, helistasin ütlesin et servise raha tahaks arve peale, ülemus lubas poole tunni jooksul orkunnida. kui poole tunni pärast raha ei olnud, helistasin. loomulikult oli telefon postkastis. siis pidin ise hakkama saama. sõpradel lasin raha kanda eestis, et saaks ikka edasi sõita. ja mis kõige hullem, ükskord tulin koju, sitt tuju, ülemusega tülis, helistas hea sõber, rääkis ära millega naine oli vahepeal hakkama saanud. siis lõi ikka tõsiselt kella ette ja mõtlesin et nüüd küll enam edasi elada ei saa. aga õnneks sõbrad aitasid välja mind masendusest, mis sest et nädal aega sai joodud aga ikkagi. nüüd töötan korralikus firmas. autoks 1.5 aastat vana scania. ülemusega head suhted. midagi muret, kohe kõne talle ja ajab asja korda. raha makstakse pool reisul olles arve peale ja pool raha antakse sulas kui koju jõuan. naine ka uus. varsti on pere laienemas. ja nüüd võin küll öelda et olen õnnelik. ennem reisile minekut ülemus annab kontorist 5 paari puhtaid kindaid ja igast motipi hooldusstuffi.
ka supper kogemusi.
Töötasin väikeses firmas.Sõitsime koos naisega siis veel.Autoks oli ka vana Volvo,hakkas lagunema kohe,kui eesti piiridest välja saime.Parandada tuli ka muidugi endal ja igasugu asju välja mõelda,et edasi sõita.Oma rahade eest juppe osta jne.Hiljem muidugi sai rahad tagasi,aga ikkagi.Hispaanias olles sai aga oldud ühes punktis suisa 2 nädalat,temperatuur suvel,-kujutate ise ette,kui öösel oli veel +43.Õnneks leidsime koha,kus oli väli dush,see aitas.Ja loomulikult külmik(õnneks polnud tendiga).Firmal ei olnud tööd,rahad otsas,nii me seisimegi.Madriid see eest selge nagu oma kodulinn.Igas ebameeldivuses tuleb leida midagi meeldivat.
Kui lõpuks liikuma saime,seda tänu oma rahadele,sest enam ei kannatanud seista ja firma poolt auto liikus vaevu,ei jätkunud kütuse jaoks ja tee maksudeks,rahad olid otsas.
Prantsusmaal sai helistatud Eesti konsulaati lausa,aga eesti .........,ei taha meenutadagi.
Koju ikka saime,vahel oli küll juba tahtmine koorem maha müüa,aga nii hullusti õnneks ei läinud.
Firmaga oligi aga lõpp,õnneks oli alles veel raamatupidaja,kes mingid rahad ikka üle kandis.Kogemus oli hea.
Nazik see ei ole nyyd küll õige rekkamehe elu, üks kord kui sai klaipeda ja eesti vahet taani kärusi tyhjaks ja täis laetud, siis klaipeda sadama statoilis olid kaks venelas kes olid seal juba kuu aega ankrus olnud, kärusi venemaale ei olnud ja küte oli ka viimse tilgani maha müüdud, et jah elu on vahest karm.
Nazik see ei ole nyyd küll õige rekkamehe elu, üks kord kui sai klaipeda ja eesti vahet taani kärusi tyhjaks ja täis laetud, siis klaipeda sadama statoilis olid kaks venelas kes olid seal juba kuu aega ankrus olnud, kärusi venemaale ei olnud ja küte oli ka viimse tilgani maha müüdud, et jah elu on vahest karm.
kas Sa oled hetkel vaba? Igatahes Su eesti keel on üpris hää, eks see näita haridustaset. Mul oleks ehk idee. Õigemini ongi. Võtad ehk ühendust, kolleeg? [email protected]
Huvitavad lood. Saangi targemaks. Olge meheks ja antke nõu kuhu ennast tööle võiks pakkuda.Tehnilist taipu on. Ilma lubadeta olen sõitnud vahelduva eduga 4 aatat. Mis teha hea süda.Annan alati abistava käe,mis sest etbise riskin.Praegu teen lubasi.´Veoautodega tegelen tihedalt.
peaaegu kõik eesti rekkafirmad on halvad, algul lubavad küll 25 000 kuus ja 2 eeku kilt, kuid kui läheb maksmiseks leiavad 10 ja 100 vabandust et mitte maksta.
Ilves Transport. täna kihutasid 2 selle firma debiilikust juhti kella 15.30 paiku Peterburi teel punase tule alt läbi ja oleksid äärepealt ühest mahtuniversaalist üle sõitnud. autos oli tagaistmel 2 väikest last. kui üks jõudis veel põleva kollasega ristmikule sõita, siis teine idioot tuli suure kiirusega ja lasi rahumeeli punasega üle. kaks tölli, kes te oma siniste Scaniatega Contino reklaamidega kärusid vedasite, siis vaadake ette, teinekord võib sellisele teguviisile järgneda karistus (mille kõrval on politsei trwhv kõige väiksem mure). rekkamehed mängisid lällariga kui mõistust jagati.
Küll on hea heas firmas olla. Ei mingeid muresid, et autod rondid ja kütet poleks või peaks seisma kusagil. Palk ka veel õigel päeval ja täiesti arvestatav summa.
Sul ikka vist teine viga äkki küljes et Allandosse ei võetud.Sinna saab siis kui korralik viinaviga küljes et ikka mõne rondi maha kannaks ja muidugi peab ka oskama korralikult kütet varastada.Vot sellistele tingimustele peab kandidaat kes soovib seal kohta.
Võib küll ka see olla. Joomakoll ma tõesti pole, kuid mis siin salata, vahel ikka võtan ka. Küttevirutamist pole ka veel selgeks saanud ja ega vist õpi ka.
Mutionusse ma kellegil küll tööle minna ei soovita, palka saad kahe kuu jooksul korra ja siis ka 200 euri...tööd vähe, meeletult seismist...ja seismise eest palka ei saa. Kütet paaki osta ei jaksa, autod on ka emeksi kaup...seega suht hull seis seal.. eks sinna vic jäänudki parmud vms...
Asi on seal suht hull..normaalne firma ei otsi ju juhte ka niipalju. Ütleme nii, et kes ei usu..Mine olge tööl seal firmas..Nautige lihtsalt kohapeal passimist. EI ole kütet..sõitmist..ega ka palka!!! Passid ühes kohas..siis teises..korralikku koormat ei saa...paari päevaga peale tihtilugu
Kütet varastada suht raske...kuna kütet paagis alati suht vähe..Aga kui seda tilk on..siis teevad selles ettevõttes seda kõik!
ja ütlesidki välja, et oled varas. selge, et ükski firma ei taha maksta vargale palka.
mis puutub pidevale juhtide otsimisele, siis mõni firma areneb kiiresti, teine soovib juhtide taset tõsta (lõpetades seejärel kehvematega töösuhte), kolmas ... sellel võib olla 100 muud põhjust.
selge on ju see, et kui autojuht kinga saab, siis on süüdi tööandja. vastupidine olukord lihtsalt pole võimalik.
Ma arvan, et vargaks mind sõimata oleks väga ülekohtune...Kuid kui sa seda soovid. Mina keelata ei saa.
Siis täpsustuseks veel juurde. Ma ei kirjutanud seda postitust, naq mulle isiklikult tulnud kirjadest võiks välja lugeda - et firmat solvata.
Ma kirjutasin selle postituse hoiatuseks!!!!
Et kui sinna firmasse tööle lähete - on probleeme nii kütte kui ka palgaga. Normaalselt tööd teha ei saa, kui kütet tuuakse kanistriga..sest küttekaart puudub. Seetõttu võid vabalt oodata õhtuni kütet või muud taolised juhtumised.
Kui kellegil on plaan sinna tööle minna, siis soovituseks on - korralik leping. Kus kirjas seisupäevade eest saav raha..kui korraga peale kauba mahavõtmist ei ole kaupa..ja pead nt rootsis nädala passima lihtsalt (näitena toodud asi)..või siis omaniku lohakusest tehtud vead.. Ja mis veel tähtsam..Toon lihtsalt näitena, kui palk ei ole makstud..vastutab omanik ettevõtte varaga... (ma ei tea, kas viimast saab nii lepingusse panna...aga soovitan sellist asja siiralt.
Saatuse tahtel olen tagasi Soomes.Olen tööl sommi alluvuses mitmendat kuud ja ei jõua ära imestada kui pohuistlik suhtumine on.Saadetakse tööle autodega mis pole tehniliselt korras.Korduvatele märkustele ei tehta üldse välja.Paneb imestama,et siiani pole keegi trahvi saanud.Näiteks sõidetakse ilma ühe esi laternata,kuna see sõideti puruks,tagumised park tuled kumbki ei põle ja vähe sellest puudub ka tagumine reg.number.Teisel autol esi laterna pirn oli välja võetud,tagumine vasak park pime ja salongi sooenduse mootor tuksis.Kui avaldasin meelt,et sellise autoga sõitma ei lähe siis arvasin,et see ütlemine jääb viimaseks.Tuled sain korda aga külmas autos tegin oma vahetuse ära.Käsipiduri asemel pannakse tellis alla....Tule taevas appi!Paistab,et tuleb otsida uus töökoht enne kui kedagi surnuks sõidan.
Hää stoori.Mitmendat kuud tööl ja tulesid korda ei saa?Kui ise vaeva ei näe siis mix keegi teine peaks?Või arvad tõsimeeli et kõik peaks sinu eest rügama,et härra saaks rooli keerata?Soomes saavad kõik ise hakkama ja kui ei oska siis pead abi paluma mitte ootama et keegi onu tuleb ja teeb.Sinu" korduvad märkused"kahjuks kapitalistile ei mõju,selle võid unustada kui tahad siin töötada.
ränduril jutt täiesti õige, kusjuures- kui soomlasega näiteks kahes vahetuses töötad, siis on olukord pahatihti üsna kreisi. Soomlase firmas tööl olles on üks variant- ülemuse tahtel käid servises või teine, levinum variant- teed ise, õnneks saad selle eest üldjuhul palka ka, vähemalt mingisugust. Kuigi peab tunnistama, et somm on jube laisk ja oma masinate suhtes üldjuhul üllataval kombel kohutavalt ükskõikne.
A somm sommiks, siin on küsimus vast Eesti firmades.
pole ju mõtet remontida kui eestlastest ja venelastest juhid neid lõhuvad. soomlaste endi autod on üldjuhul täitsa korralikud, aga orjade käes kipuvad autod lagunema.
muideks,minu käes ükski auto pole katki sõidetud,õnneks.Firmal on ligi 10 autot ja enamus neist ongi just sommide poolt puruks sõidetud.Kui hakkasin tuledes pirne vahetama,et pääseda trahvist juhul kui pollar kinni peab,siis anti mõista,et sellega pole kiiret ja kaup on vaja ruttu kohale toimetada.Oma raha eest ostsin tanklas pirne ja sain tuled korda aga kauaks?Autod käivad käest kätte ja ega ma siis neid pea korras hoidma.Kas kohalikud on siis invaliidid?
Laisad ja lohakad teised,kahe sõnaga.
Oled sa Soomes töötanud, et sa nii tead väita? Kindlasti on ka palju erandeid, kuid on väga palju somme, kes küll totaalsed ihnuskoid. Mul vennaski samasuguse põdra all veel, seal samamoodi, et sommil jupid aina kukuvad ja üritatakse ikka eestlase kaela määrida need, kui saaks.
Pole see somm midagi nii hea ja tore, kui Soome ja soomlaste ülistajad räägivad ja ümmardavad, mina nendega igatahes eriti kokku puutuda enam ei tahaks.
see ju ammu teada, et ainult eestlastest autojuhid on üle euroopa tegijad. ainult eestlased oskavad autosid korras hoida ja korda teha, mägedes sõita, kiiresti sõita, probleeme lahendada. aga firmades, kus on eri riikidest pärit juhte (pean silmas soome firmasid), on eestlastest juhid oma ametivendade seas kõige saamatumad. nende käes lagunevad autod, ei saa nad mägedes sõiduga hakkama, kütusekulu 20% kõrgem kui teistel, joovad palju jne
ära ilgu.Kus sa selle iba, mida siia sirgeldasid võtad.Kas halba und nägid või naine lööb l...i.Olen aastaid Soome klubis-küll Cemtis, aga niisugust jura, mida sina mögad, kuulen esimest korda.Oled ilmselt ise algaja äpu, kes laevas purjus hülge möla usub.Ja neid muust rahvusest rekkajuhte, peale eestlaste, on Soomes kes-poolakad, bulgaarlased,rumeenlased,tsehhid,ungarlased.Tõesti, viimased kulgevad Öklov-s, aga vaid poole väixema palgaga.
Olen kuulnud ka Mutuonust kehvalt...ja just Ahola juhtide käest..:S Kas see siis oleneb juhist..või millest...aga kahe firma töölise suust suht sama jutt ...