Veoautod ja rasketehnika

tahaks uut traktorit

cossie
07:20 07.08.2007
...sellist 120-130 hj ,automaat kasti(powershift mis iganes kellegil) millist soovitate. ei soovi kindlasti et keegi pakuks belarusi vms. ,sest nagu mõne aastased kogemused näidanud ei pane nad suuremale valule ikkagi vastu. Tõsi remont on odav, aga aeg mis sellele kulub maksab rohkem. pealegi on bel-esti teenindus alla igasugust arvestust. tänan ette vastuste eest andke tuld.
fent
08:04 07.08.2007
osta fent täis automaat , väga mugav ja hea tööd teha
reikin
09:24 07.08.2007
kas teema algatajal on uus belaruss olnud et teab kogemustest kuidas ta laguneb eriti need uued r6 mootoriga 135-155hp?
cossie
14:56 07.08.2007
mul ei ole küll 134-156 jõulist russi kuid 1025 on,ja algul ta mul meeldis kuni 1500 tundi siis hakkasid jamad pihta jõuvõtt on veel kõikse mädam koht+ elektrisüsteem ei kannata absoluutselt kriitikat see jamas juba alguses.nüüd õnneks on jah genekaski parem välja tulnud ja pakutakse ka konti.see aga puhub ikka aind esiaknale taga ja küljeakendele õhku ei tule,tolmuga aga ei saa aknaid lahti hoida. jne paljud pisiksed nüansid. Samas mai taha russi ega ühtki teist marki maha teha,lihtsalt mõni on vastupidavam ja parem. Fendt on vast üks parimaid aga samas eestlased talle minuteada teenindust ei tee???? vb on see aind külajutt aga leedu firma pidavat neid siin hooldama?
Willjam
23:03 07.08.2007
Kindlasti ära osta astmevaba kastiga masinat. Müügimeestel on kõigil tore jutt ja kõigil kõige paremad masinad. Sai kevadel võetud 120hp-ne John. Täislaksuga, kõik mida külge andis panna oli olemas. Pean ütlema, et tööd teha oli väga mugav, aga... Esindaja suhtumine jättis kõvasti soovida. Nimelt tekkis masinal kiirusel 8-10km/h mingi rõve vile, mis kolme töötunni möödudes ajas pea sedasi paiste, et ülejäänud 21 tundi olid voodis kummuli. Helistasin esindajale ja asi lõppes lihtsalt sellega et minu kõnesid enam vastu ei võetud. Lõpuks õnnestus asi ikka nii kaugele ajada, et tehase esindajad käisid kohal kuulasid ja lindistasid ning vastus oli selline: 95% me seda masinat korda ei tee. Kuna selleks ajaks oli mul hari juba päris punane, vastasin, et säärasel juhul on minu poolt 100% et ma seda masinat ei osta. Nii läkski. Lisan veel, et varem oli mul 115hp Deutz Fahr, mis võimsuselt tegi Johnile silmad ette, sest astmevabal on päris tore võimsuskadu- see selgus ka alles töö käigus, kui avastasin et võimsam masin ei jaksa teha selliseid töid mida sai tehtud nõrgemaga.
Hetkel on meil kasutuses 135 New Holland. Päris hea masin. Seekord ei võtnud täislaksu.
Soovitan astmelist käigukasti, mis vahetab käike nii manuaalselt kui ka automaatselt. Kindlasti võta elektrilised hüdroväljavõtted, sest ilma nendeta on HMS (põlluotsa automaatika) mõttetu, hüdrokonks- mitte selline jura mida müügimees pähe määrib, kliima- mitte konditsioneer ja iste selline mis annab ka külgedele liikuma ning loomulikult esisilla ja kabiini vedrustus.
Minul on sellised masinad, kuna ma teen väga palju töid ise, samas on palju lihtsam ka töölisi leida, kui masinad on ikka säärased mis on inimesele mitte orjale mõeldud.
nii
19:47 13.08.2007
soovitan ka NH-d kuna töötand nendega 8 aastat.sõitnud ka JD-ga aga ei istu.täpsema huvikorral [email protected]

EDU
k.vaarala
10:33 19.08.2007
onko tietoa kuka myy valtra 6000 vm-88 traktorikaivurin varaosia.Vastaa suomeksi:
1025.3
19:06 30.08.2007
millisel trakroril saab teha aknad nii lahti et tolm ei tule sisse?
jut
03:15 01.09.2007
soovitan ka newhollandit soojalt,eriti uus 7000 seeria on ülimugav töömasin ja muidugi ka hooldusvahemik, mis on 600tt, on hää.hooldemeeste töö minu teada ka kõige soodsama hinnaga.(eelmisele:kondiga masinal ei tohigi aknaid lahti hoida)
jut
03:19 01.09.2007
to cossie, sulle sobiks muidugi newhollandi ts 135 a või uuest t6000 seeriast midagi.
1025.3
16:41 02.09.2007
see cossie tahab ju kangesti aknaid lahti hoida aga tolm ei tohi sisse tulla, sellest ka minu küsimus.Te new hollandi mehed rääkige ka oma hooldus kuludest!
mtz
21:45 03.09.2007
Mis kasu on uuest ja paremast traktorist kui juht jääb samaks.
cossie
06:11 07.09.2007
Sain ka üle pika aja mahti siia tulla,tänud vastuste eest . 1025.3,loe korralikult mu juttu eespool,siis saad aru et ma just ei taha aknaid lahti hoida,aga kuna konti mu russil pole ja kliimat ammugi mitte siis ma lihtsalt pean tal ****ing aknaid lahti hoidma et mitte sinna palavuse kätte ära surra,kuigi ma heameelega hoiaksin aknad kinni. olen vahepeal proovind ka mõndasid masinaid ja parima mulje on siiani jätnud case ja fendt.
to mtz: uuest ja paremast traktorist on niipalju kasu et sa ei pea kouaeg muretsema et midagi ***** läheb, sul on vähem sebimist rooli taga sest paljud asjad teeb traktor ise ära (nt põlluotsa automaatika) ja mis kõige tähtsamlääne traktor on mugavam ,sest kahjuks russile ei pakuta kabiinivedrustust jms.
1025.3
21:26 07.09.2007
kondi paigaldus on ju lihtne ja maksab ca 10000eek.äkki selgitaksid millise haakeriista jaoks kasutaksid põlluosa automaatikat, ja siis veel selle ****** minekuga on nii et pole kohanud veel ühtegi traktorit mis aeg-ajalt sinna ei läheks!"KÕIK traktorid on tehtud rauast".vene traktoril ei kuku vähemalt klaasid iseenesest eest ära ja nad ei lähe künnivaos keskelt pooleks nii et hammasrattad mööda vagu laiali nagu on juhtunud nende suguvendadega "läänest".
cossie
18:35 08.09.2007
kondi paigaldus esinduses on russile 30kilo+käive see selleks. põlluka automaatikat kastuaks pööra(pöördadra) jaoks või nt niidukite nt tagarippes (ja esiripp kui oleks) loomulikult ma ei olegi väitnud et lääne trakad ei lagune,ikka juhtub et midagi võib katki minna,aga nad lagunevad siiski tunduvalt vähem. 1025 sa kirjutad et mõnel trakal on klaasid eest kukkund või üldse pooleks läind,no kui asi on nii kaugele juba läind siis ei ole süüdi ükski kuradi traktori mark ,vaid pigem tuleks otsida viga sealt istme ja rooli vahelt.Muideks 1025 nagu ma aru saan oled sa tuline russi fänn,ma ei ütlegi et russ on paha ,oma raha eest on seal trakat küll,aga mõni lääne analoog on lihtsalt parem:) siin ei ole midagi vaielda, asjad lihtalt on nii.
1025.3
21:07 08.09.2007
ei ole ma mingi fän,hoian lihtsalt silmad kõrvad lahti.ei saa aru miks peaks kondi laskma panna esinduses ega nad ka seda ise ei pane.30 kilo on vääga üle paisutatud hind.mõningaid teada olevaid huvitavaid juhtumeid veel:(tegu siis "läänekatega")peale äikest ei lähe masin käima kuna staatiline elekter kuram sisse roninud,esinduse omadel paar päeva ja jälle korras.siis ühel "rohelisel"jooksis taga varuka laager laiali ja laagrist lahti pääsenud kuulid ajasid käigukasti segamini,remont 400000eek.a aga selle eest kukkunud klaasile ei saanud masinamees küll kuidagi kaasa aidata,ta selline korralik ja rahulik,klaasi hind 20000eek.vot ja veel kondist sellel samal kondi voolik katki,telliti,oodati,kaua oodati,hind oli mingi 8000.kurat selle raha eest paneb terve koni peale kui ei kasuta ainult uusi osi.neid näiteid on veel palju ei viitsigi kõiki üles lugeda mida mina tean.aga kui nüüd nati tõsisemalt asjasse suhtuda siis tuleks eelistada raamiga traktorit või vähemalt poolraamiga ja kui põllutööde jaoks siis kindlasti pikema baasiga(pole ju mõtet osta lühike traktor ja siis seda eest suurte lisa raskustega koormata).kindlasti tuleks võrrelda mootorite väänet.tagasilla kandevõimet(müügimeeste jutt rippsüseemi tõstejõust muutub mõtetuks kui külge ühendada ülemine tõmmits)kõige lihtsam on vaadata tagarehvide koormus indeksit(tegeliku kandevõimega on väike erinevus).väike näide tavalisest mtz-82-st.tahasilla kandevõime on3800kg aga pöörd ader mis kaalub 1100kg koormab tagasilda raskusega 4200kg!tähtsamaid asju on veel enne kui jõuda kliimade automaatikate jne.juurde.aga praeguseks siis kõik.edu traktori valimisel,see ei ole laiatarbe kaup mida iga päev osta!
mtz
21:43 08.09.2007
"1025 sa kirjutad et mõnel trakal on klaasid eest kukkund või üldse pooleks läind,no kui asi on nii kaugele juba läind siis ei ole süüdi ükski kuradi traktori mark ,vaid pigem tuleks otsida viga sealt istme ja rooli vahelt"

Vaidlen vastu. Näited.
Paindi uhiuus kombain õue peal esimest korda käima. Rihmaratas kukkus iseenesest küljest ära. Paarkümmend töötundi hiljem jooksid puistajad üksteisele selga. Mõlemad vead saksa tehase praak.
Osteti uhiuus laadur-ekskavaator. Peale kolme töönädalat jooksis esisild kokku. Peale nädalast varuosade otsimist Inglismaalt tehasest, anti asendusmasin. Kuidas lugu lõppes pole kursis.
Ühesõnaga on ikka vahe sees kas osta kalli raha eest p½sk või poole odavama raha eest p½sk. Ootuse kallima masin suhtes on suuremad.
Südamerahuga võin öelda "kui mu belaruss peale garantii lõppu, kiirel kevad või sügistööde ajal, otsad annab, lähen Bel-Esti platsile ja võtan uue. Kui kiire aeg läbi saab, parandan eelmise ja jätan asendus traktoriks."
Mis sa teed kui kiirel ajal käigukast või mootor kinni jookseb?
Luba ma vastan sinu eest. Imed näppu, ootad hooldemehi ja imetled oma kallist, läikivat pea "millist" masinat ,ning heal juhul läheb paar päeva kui osa tehasest kohale jõuab.
Lääne tahnika tootjale oleme vaesed ida-eurooplased kelle pärast ei tasu vaeva näha sest kasum masina kohta on väike. Ida tootjale oleme ikkagi ostujõulisem turg kellele õuele pürgida.
Ei ole belarussi fänn aga vaatan reaalselt elule. Saab ka belarussi kabiini inimväärsemaks(vaiksemaks, vibratsiooni vähemaks) muuta.
Pole oma põllumehe aastate jooksul täheldanud põlluviljakuse tõusu ega langust kas ma sõidan seal lääne või ida tehaste toodanguga. Ja ma olen seal mõlema variandiga sõitnud.
Kombain
18:45 12.09.2007
Veel näiteid:uus rootor kombain töötas mõned tunnid ja rootori reduktor koos.Viga selles et tehasemees jättis õli sisse panemata.
Rohelist värvi traktor(uus loomulikult)toodi treileri peal talumehele õuele.Oh seda rõõmu ja õnne,kõigil silmad säravad.Hakati maha ajama ja jõudis isegi maha kuid radikas lasi õlid,veed segamini.Hiljem esindus seletas et tegu hiinas valmistatud radikatega ja oli praak partii.
Kui oled kolhoosis töömees siis ***** kah mis laguneb ja mis raha eest.
Kui traktor enda rahakoti peal ja pole päris 1000 hektarit siis tuleks jah hinda kah vaadata.Aga mis mina tean ma kolhoosis sulane üle millise masina peal.
Tule taevas appi
20:18 12.09.2007
Eestimaapeal kukkus ühel kombainil ühekorra rihmaratas otsast ja kohe on kõik selle firma traktorid p*ask, mis sest, et mujal töötab neid masinaid tuhandeid ja rattad ja vidinad teps mitte ei kuku küljest.
jut
20:40 12.09.2007
kas mõni sinine ka nii halb on
cossie
06:53 13.09.2007
irw rohelised sinised punased:D rohelised on johnid,fendtid,deutz,xtz,belarusid,valtrad. ühel lääne kombainil kukkus rihmakas otsast no juhtub,veneomadel kukub neid igapäev ära. *** mai viitsi enam mõtetuks läheb asipange kinni see teema:Dlääne ja vene traka vahe on täpselt sama nagu mosse ja lada vs volvo ja audi ,jah mosse ja lada viivad ka punktist a .b aga miskipärast enamik inimesi eelistab "normaalseid" autosi,mis sest et jupid 10x kallimad.
aul1
08:38 13.09.2007
New Holland kindlasti, mugav, vastupidav ja hea kvaliteedi- ja hinnasuhtega. Masin, mis on tehtud töötajasõbralikuks, kõik loogiliselt paigutatud. Hea järelteenindus. Vastupidav. Olen ise tööd teinud (TM 165, TM 190- need kolm aastat tagasi), tõesti mõnus. Samuti tehasepoolne võimsus on reaalsest võimsusest väiksem, s.t masin annab rohkem välja. Olen tööd teinud ka John Deere´iga ja Casega, kuid ei istunud nii hästi, John oli kuidagi oma stiilis kinni ja polnud nii juhisõbralik, Case oli aga ilma igasuguste panipaikadeta (nimetatud traktorid olid 170 h jõused).
New Hollandi miinustest ka - nimelt on nii mõnedki täiesti uued traktorid tehase vigadega, aga viimased likvideeritakse garantiiremondiga. Esinesid mõned elektroonikavead ja käigukasitivead, aga see on tehase praak, mis likvideeritakse garantiiperioodil (oli aasta vist).
Samas töötasin masinaga( New Holland TM 165), mis soetati tallu uuena ja kestis ilma igasuguste probleemideta 4000 töötundi, peale seda anti uue traktori sissemakseks (osteti võimsam), vat see oli traktor - tõesti nägi vatti ja vilet.
Aga kindlasti enne nii suurt ostu küsi tootjatelt demotraktorit, et ikka saaksid veenduda mis sulle kõige rohkem sobib. Tean et New Holland´il on pidevalt üks või ka rohkem demotraktorit Eesti peal ringlemas. Proovi ära, siis näed mis on hea.

Samuti on New Hollandi kombainid ühed maailma paremad kombainid.
Ah ja New Holland sai alguse Fiati ja Fordi traktorite ühinemisest.

Aga edu siis masina valikul, lõplik otsus jääb sinu teha!
kiirustaja
10:18 13.09.2007
Aga mingi vene traktor on veel peale Bellarussi,vist mingi Kirovets.Esmapilgul päris asjalikud ja väidetav teenindus on ka tasemel(isegi Atv-del üle Eestiline).Vaata netist AS Flint kusagil mulgimaal.Ei tee reklaami,lihtsalt kunagi huvi pärast uurisin.
mtz
15:41 13.09.2007
Kuule Cossie, "tra", miks sa "tra" iga päev restos söömas ei käi. Teenindus mugav(hooldatakse masin sinu eest), toit kantakse ette(mutrivõtit kätte võtma ei pea) ainult söö(sõida ainult).

Mis on sinu arust "normaalne" , see nii relatiivne mõiste. Kas see, et lääne traktorifirmad teenivad põhilise kasumi juppide müügist.
Tahad lääne traktorit osta "knock yourself out". Sinu raha ja mõistus.
Võib-olla pole ma nii rikas, et mõelda lääne masina peale, aga arvan et kui on natuke mõistust ja tahtmist saab vene masinaga hakkama.
mtz
15:47 13.09.2007
"Tule taevas appi
Re: tahaks uut traktorit
Eestimaapeal kukkus ühel kombainil ühekorra rihmaratas otsast ja kohe on kõik selle firma traktorid p*ask, mis sest, et mujal töötab neid masinaid tuhandeid ja rattad ja vidinad teps mitte ei kuku küljest."

Küsimus sulle!
Mis firma toodab kõige rohkem kombaine maailmas?

Tegelikult peab sinuga nõustuma. Kui cossie ei saa belarussiga hakkama ei tähenda see, et Belaruss **** on.
cossie
17:41 13.09.2007
lugupeetud mtz ma ei ole öelnud kunagi et bellakas **** on ja et ma sellega hakkama ei saa,lihtsalt mõeldes oma tervisele jne ma tahaksin mugavamat traktorit PUNKT (mapakun ,et üks kõva ja palju tootev kombainifirma on rostselmash nivad,donid,vectorid. Kel huvi vaadaku ka www.rostselmash.com )
cossie
17:45 13.09.2007
muideks veel ,kelle kuradi pealt vankad doni maha venkisid? haha ,eks ikka ühe rohelise.
mtz
18:00 13.09.2007
Sõnavahetus on liiga teravaks muutunud. Vabandan liigse sõnapruukimise pärast. Eesmärk oli kustutada illusioone nagu lääne masina ostuga on kõik mured nagu peoga pühitud.

Võib-olla räägid lähemalt mis töödeks sul masinat läheb vaja ja arvatav aastane töödtundide maht?. Kas haakeriistad on rippes või järelveetavad?

Alla 110 hj traktorimarkidest ei ole belarussile vastast. Belaruss on kirvetöö, välimust ja juhitöötingimusi ei ole. Aga ma leian, et teistes parameetrites(tõstevõime, töökindlus,hind,kütusekulu,ülalpidamiskulud)on mtz parim.
cossie
18:31 13.09.2007
olen nõus selle alla 100-110 teemaga. vajadus oleks 120-130 kanti. põhiline töö on söödavarumine presskiletaja vedamine, 105 russ veab selle ära ka 80 veab aga tiba jääb ikka puudu kui rull täis jõud peaks asjast üle käima ,mõtlen isegi et vb oleks juba vaja varuga võtta rohkemgi veel sinna 140 150 hj,kanti,sest selliseel kannataks panna ette ka esiniiduk,lisaks praegusele 3,2 rippes olevale. jõuab niita ka 3,2ga aga kui ilmad ****d ja suvi "lühike" on väga oluline et töö saaks käbe tehtud.aastas tuleb kuskil 1300tunni kanti praegu. haakeriistu on nii rippes kui järelveetavaid,vaaluti on 7,8 m. a sellega saab 80 ilusti hakkama. 4m kõrrekoorel 1025 veab ära aga ,olenevalt mullast,3m ei tahtnud osta kuna jõudlus väike ja võtsin suurema kuna nagunii plaan osta suurem traka. ****laotur on 10t kandevõimega piitrit kardaanilt ülekandega 1000rpm lint hüdroga. 4 kverneland,praegu tavaader. muud pudi padi ka veel.
cossie
18:33 13.09.2007
aja ega ma pole arvandku et läänemasina ostuga mured kohe kadunud oleks,eks kartused on ju ikka ,et nh maksad rämedat hoolduse pappi ja lõpuks ikka *****s,kuigi usu mind ma ei suhtu oma tehnikasse *****lt,kurat ma ju ise ostan nad ja tahan et nad ikka aastaid kestaks.
mtz
18:39 13.09.2007
Täpsustav küsimus. Kas 1300 moto- või töötundi?
mtz
19:25 13.09.2007
Kellele meeldib ema kellele tütar. Kõik ju subjektiivne.
Otsi selle aasta müügiandmeid, kas arkist või maaviljelusinstituudist.
EMVI kodulehel on traktori müüjate nimekiri. Edetabeli kujunemisel peavad mingid põhjused olema.
Konsulteeri Ilmar Karjasega.Ega ta sulle ütle missugust traktori osta aga ma usun,et annab nõu kuidas müüjatega suhelda ja mida müügilepingusse kirja panna ning nõuda.
Hakka müügifirmadesse helistama ja kohtumisi kokku leppima. Nõua demomasinat oma põllule.
Kui valimiseks läheb siis vali seeria kõige nõrgem, kuna seeria sõlmed on enamvähem samad aga võimsust on tõstetud ülelaadimise teel.
Nagu eelpool juttu oli siis vähemalt poolraamiga masin.
Sildade vahe võimalikult suur kuna esirakusi läheb vähem vaja ja koos sellega esisild saab vähem valu.
Kindlasti frontaallaaduri võimalus.
Ülejäänud on maitse asi.

1025.3
22:06 13.09.2007
venelase 1221 ja 1222 kah seal jõuklassis aga hind suhteliselt sarnane läänekatega.1025 ga võrreldes jõuvõtuvõll hoopis teisest klassist,samuti tagasilla kandevõime,mootoril kah kõva varu(1025 mootoril max hj 125).
1222 ga sai vist kah tagurpidi töötada ehk siis rool ringi tõstetav.samuti esi jvv. ja kabiini vedrustus.ise asi muidugi mis varustusega bel-est traktori tellib või kuidas neil leping tehasega on.siis on veel pronar,sellel teine kabiin ja poola kummid,tehnika ise vene.ise asi muidugi kas neid arvele saab.
Kombainer
22:09 13.09.2007
Küll tahaks teada miks need New Hollandi kombainid ühed maailma parimad on?
cossie
06:26 14.09.2007
tundi ikka 1300 ,mitte mototundi. tean jah neid 1200 seeria ja 1500 seeria russe,hindadelt jäävad nad läänekatele alla ka ja seda et jõuvõtt teine ja esiripp jne. minuteada kabiinivedrustust belarus ei paku? uuest aastast aga enam "suuri russe" ei registreerita,sest tehas olevat öelnud ,et neil ei tasu neid muuta enam rohkem EL nõuetele vastavaks ,sest siis neid enam ei ostetaks. kui selle 1025 mootorist välja punnitada kuidagi see 125 hj siis see junn kuigi kaua ei kesta. üldiselt eelistaksingi 6sil motot,mai tea aga arvan et ikka vähe kõvem või mis,nagu et kui on 4sil 130 välja punnitud või 6. muidugi üldiselt jälle 6 suurem küttekulu?
cossie
06:27 14.09.2007
kes on seltsimees karjane?
aul1
08:15 14.09.2007
100 years ago, in 1906 Leon Claeys made his first threshing machines in Zedelgem, Belgium. In 1952, the first European self-propelled combine harvester was built. Today, the Zedelgem site is the “New Holland centre of excellence for harvesting equipment”. The new CX models are designed and built by dedicated people, who know what total customer satisfaction means, both in terms of harvesting performance and on-the-job reliability.

Sellepärast!

Samuti tean kes on New Hollandi kombaine kasutanud rohkem kui 5 aastat ja ostavad veel (st.vahetavad välja uute vastu - võtavad uuesti New Hollandi kombaini). Hea kvaliteedi ja hinna suhe. See ei ole mingi promo, vaid minu arvamus ja praktikute kogemus.

See ei tähenda et teiste tootjate kombainid ei kõlba kuhugi, vastupidi, on ka teisi häid firmasid, aga New Hollandi omad on end praktiliselt lihtsalt hästi tõestanud.

mtz
11:38 14.09.2007
aul1 (registreerimata)
Re: tahaks uut traktorit
100 years ago, in 1906 Leon Claeys made his first threshing machines in Zedelgem, Belgium. In 1952, the first European self-propelled combine harvester was built. Today, the Zedelgem site is the “New Holland centre of excellence for harvesting equipment”. The new CX models are designed and built by dedicated people, who know what total customer satisfaction means, both in terms of harvesting performance and on-the-job reliability.

Väga tore jutt. Selle põhjal jookseks kohe kombaini ostma(nagu teised tootjad ei oskaks samasugust ümmargust ja ennast kiitvat teksti kirjutada).
vigane
12:04 15.09.2007
juhtus nii et john deerel ei lähe tööle tagumine jõuvõtuvõll,põhjuseks vigane elektri süsteem
tere tulemast,*** russil tõmbad kangi ja peab töötama
varsti traktorid nii kaugel et ei saa ust lahti kuna mingi jublakas on elektroonikas läbi uuu kosmose tehnika
ou maigaad
asdasdasd11213424
18:06 16.09.2007
to: kiirustaja

mis selle flinti koduleht on?
mootor2
21:48 17.09.2007
Netist leitud selline info:mootor d-245.9 sobilik autobussile laz 136hj!
d-245.9-540 sobib maz samuti 136 hj.
Nii et kes siin ees pool kartis et tema traktori mootor ei kannataks 120 hj ärgu muretegu.Vene värk on kõik tehtud suure varuga!
cossie
18:52 18.09.2007
to vigane,aga kes käskis sellise johni osta??? ostnud tavaline mehaanilise jõuvõtu lülitusega , poleks jama old. mul oli ka jama tõmbasin oma russil kangi aga pto ei hakand tööle korralikult,vat taga silindril mis lülitab jõuvõtu sisse oli tihend läbi .
Willjam
20:06 20.09.2007
Raudselt kuuene mootor, töötab ühtlasemalt. Suurema kütusekulu jutt on samuti jama. Minu meelest uued NH 135 on neljaste mootoritega, nii et seda ei soovita. Kõik üritavad odavamalt toota.

Kõigile neile kes siin räägivad juhtumitest, mis on kunagi kellegiga juhtunud, samas keegi ei tea täpselt kellega ja kas ikka tõesti nii ka juhtus.

Minu Nh 135-l kadusid ära igast grupist kaks käiku. Masin viidi garantiisse ja asemele anti asendusmasin. Remont kestis kuu aega. Puruks oli läinud üks neljast siduripakist (mingi tihend oli kehvasti pandud). Samas ei jäänud elu seisma, sest anti ju tasuta asendusmasin. Ikka arvan et tegin hea valiku!

Ja veel, alati aitab kasko. Juhtus mul eelmise traktoriga selline lugu, et töömees oli lohakas ning esirippesse haagitud kopa ülemine tõmmits kruttis ennast lahti ja traktor pani sellest üle. Kopp tegi traktori all puhta töö ning remondi maksumus oli 10% traktori hinnast. Kindlustus plekkis selle kinni, minu kanda jäi omavastutus millest poole maksis töömees, et ta järgmine kord oleks tiba hoolsam. Kõigile inimõiguste eest võitlejatele teadmiseks, et mees töötab tänini minu juures, kuigi algul arvas et teen talle liiga ja et see oli lihtsalt õnnetus. Lugu juhtus kolm aastat tagasi.
mida iganes
21:03 20.09.2007
to Willjam

millest sa järeldad et NH TS 135A-l neljane mootor on. Enne uuri ikka asja ja siis väida sest see traktor on kuuese mootoriga ning vägagi töökindel ja hea traktor. Kui keegi veel ei tea siis infot saab www.tatoli.ee aadressilt
jd
21:38 21.09.2007
Mart37
22:11 21.09.2007
Kaskos võite küll kindlad olla et ta teie traktori kütte pumpa kinni ei maksa.
Mul kogemus olemas,J-Deere oma läks,uue hind oli 60000 nii et on mille üle mõelda.Kütuse müüja ütleb et neil on kvaliteetne kütus,nemad ei maksa küll midagi!Loodan et enam ei lähe muidu vist löön selle pumba mõnele asjamehele pähe kinni,teist korda seda raha ise küll välja käia ei jaksa.
P.S.Bellaka pumpasi oleks saanud selle raha eest natuke üle 10-ne tüki.
jd
22:34 21.09.2007
kui sa teed ainult söödavarumist siis mille kuradi pärast on sul vaja 140-150hj traktorit.niita,vaalutada,pressida jne on kuni 120 küll.esiniiduk+rippes kombinatsioon neelab kuni 120hj.võimsa traktori ostu puhul on uks viga et olemasolevad riistad on traktorile lahjad ja ebaeffektiivsed.nt 4h tavaader.st suured väljaminekud edaspidi tehnika uuendamisel
traktori ost sõltub ikka finants seisust.teiseks margi valik ja kogemused on minu arvates enamusel subjektiivsed.kogu jama algab ikka müügi ja hoolduse poole pealt.see et mingi rike tekib on intensiivsel kasutamisel loomulik.samuti pean võimalikuks tehase vigu.aga kui lähed esindusse remonti ajama algab tihti mingi soga.esindused ei pea tähtaegadest kinni ja remondimehed tunduvad nagu poolikult koolitatud.
kui lähed lõpuks mingit marki ostma siis sa pead juba ´ise teadma ´kui võimas mis lisad jne olema peavad.ära lase müügimehel mingit müügiloba ajada.hind !kes oskab öelda mis on õige .kauple ja paku oma hind ja täiesti suvalt.küll näed et aitab.
kui lõpuks vormistad tellimust pange paika tarneaeg.kui hilineb andku hinnas veel järele või vidinaid peale.
kui traktori kätte saad kontrolli absoluutselt kõikide asjade korrasolekut jakomplektsust sest esindajatel on komme midagi unustada või panemata jätta ja siis raiskad oma aega nende tagaajamisega.
mis puudutab erinevaid marke siis jääb ikkagi nii et see on minuarvates suva.kui ütled et CASE meeldib siis peaks ka NH meeldima-need ju üks ja sama.jne jne
Willjam
23:50 21.09.2007
to mida iganes

Ts 135A-d enam ei toodeta, uued 135hj NH-d on neljapütaste mootoritega. Kui sa töötad tatolis, siis peaksid isegi teadma!

jd räägib õiget juttu. Kui traktori kätte saad siis kontrolli absoluutselt kõik asjad üle mis pakkumises kirjas, et nad ka tegelikkuses olemas oleks. Paljud asjad jäetakse tuimalt panemata või pannakse vähem (N esiraskused), rehvimõõdud (pannakse odavamad) jne jne. Kõik omal nahal läbi elatud.

Ka kaskot tuleb osata valida ja kõik maksab.

Ning NH hooldusel kasuta Lemar Auto teenuseid mis on kordades kvaliteetsemad kui esindaja omad. Kui minu traktor oli käigukastiga remondis, siis tagasi tuli mitmes osas, osa vidinaid on siiani järele toomata. Lubasin järgmisel korral masinaga suure kasti kaasa panna kuhu nad kõik ära võetavad vidinad sisse saavad panna ja pärast koos masinaga tagasi saata, et eks ma panen ise külge tagasi.
Eks kõigil juhtub.
nii
11:31 23.09.2007
pellakas on ju nagu naine,kui sa teda igapäev ei näpi siis varsti ta läind ongi.
See jutt et osta traktor väiksem või siis piiri peal on loll jutt.
Omal kogemus kui sai veetud külvikut 170hp-ga mis oli külviku vajadus paberite peal 80% punn põhjas,siis sai masin tunitud190hp-le ja küttekulu kukkus kolinal kuna siis oli punn põhjas 20% + rohkem hektareid külvatud.
Kokkuhoid tuleb ikka küttest mitte traktori alg hinnast.
Vahe lihtsalt selles kas sõitta poole gaasiga või täiega.proovige järgi toimib igal traktoril.
See muidugi ei tähemda , et 300hp kõige ökom.

EDU
Suurvend
21:36 27.09.2007
Jd . õigus ,lepingusse sisse masina kättesaamise kuupäev. Mis maksab sinu üks tööpäev hooajal? Müügimehed lubavad küll, kuid alati on mingi põhjus miks saad masina kuu ajalise hilinemisega. Lepingusse sisse leppetrahv või asendusmasin.
Täna mõtled ,et 100hj. piisab ,osta 130hj. Aasta pärast ütled: 130hj. on vähe...
Suurt rõhku tuleb panna tänapäeval kütusekulule. Rehkenda kui palju võid suuremat liisingut kuus maksta kui masin võtab 3-5 liitrit tunnis vähem kütet. Kindlasti on mõni sõltumatu ajakiri mõõtnud ka erinevate masinate kütusekulusid.
huvitav,huvitav
21:10 18.10.2007
kuna siin teemas on jutuks olnud et new hollandi kombainid on maailma parimad siis tekkis selline küsimus,miks teevad need kollased kombainid rapsi põldudele hunnikuid?kas põllumeestel mingi uus süsteem?paluks lihtsat seletust kuna ise linnamees ja ei jaga põllundusest eriti.
mtz
21:57 26.10.2007
Kolm kuud juba möödas ja tekib küsimus kas siis uue traktoriga sõita ka saab?
aul1
22:40 26.10.2007
RE : huvitav, huvitav!!!

"kuna siin teemas on jutuks olnud et new hollandi kombainid on maailma parimad siis tekkis selline küsimus,miks teevad need kollased kombainid rapsi põldudele hunnikuid?kas põllumeestel mingi uus süsteem?paluks lihtsat seletust kuna ise linnamees ja ei jaga põllundusest eriti."

Vastus

Eeldan et linnamees on siis väga haritud maamees kunagi olnud, teab mis on rapsipõld ning silma hakkavad isegi hunnikud mis on rapsi põllul, väga hea.
Lisaks tuletan meelde, et mitte kõik kollased kombainid pole New Hollandi omad. Sampo tootis ka mingi hetk kollaseid.
Ja infioks linnamehele, kindlasti pole hunnikute põllule tegemine mingi põllumeeste uus süstem. Jah kui on tegemist rapsi põlluga, siis võib juhtuda et kui kombain seisma jääb, siis on kombaini sees veel purustamata jääk, mis väljub ühte kohta, st võib tekkida 5 cm hunnik, mida kindlasti pole näha kaugelt, sest lõigatud kõrretüüka pikkus on juba vähemalt 15 cm.
Lisaks veel, et kui tegu pole rapsipõlluga ning põllumees soovib põhku, siis ei lasta mitte läbi purusti, vaid ongi koguja mis vahel tühjendab end ja siis tekivadki põllule hunnikud.
Ja veel lisaks, kui talunik ei suuda põhupurustajat korralikult reguleerida või siis hooldada, siis võib iga kombain imelikke hunnikuid teha.
q peal
13:11 27.10.2007
Alates 117hj NH on juba 6-silindriga. A muidu lahe jutt, hakka või ise ka traktoristiks!
pealtlugeja
20:53 27.10.2007
aul1 on new holladi ****...
aul1
13:19 29.10.2007
RE: pealtlugeja!

Mis mõttetu süüdistus, ole mees ja kirjuta oma kogemustest, ära tule sõimama, vaid lükka minu argumendid ümber kui soovid.

Mina jään New Hollandi pooldajaks, see ei tähenda et teised masinad on jamad, vastupidi igal oma head ja vead. Enne ostmist lihtsalt tuleks võimalikult erinevaid proovida ning ära ei tohiks unustada ka järelteenindust. Kui ikka keegi katkise masinaga midagi teha ei oska, siis ei tasuks antud traktorit võtta.
q peal
20:42 29.10.2007
Kuulge, masinistid! Miks te keegi pole sõna võtnud veel Valtrast ega Lamborghinist? Kas neid traktoreid liiga vähe Eestis vä?

Loen sellise huviga te kommentaare nagu Agatha Cristie romaane...
valtra
22:05 29.10.2007
Valtra on tööloom! Ise olen omanud mõned aastad valtrat ja plaanin osta ka uue valtra juurde järgmine aasta. Igati hea teenindus! 6800 töötundi ees ja pole midagi tösist juhtunud veel. Ma isiklikult arvan,kui töömees on normaalne ja teha korrapärast hooldust kestab iga masin.
mtz
20:24 30.10.2007
Saaks sellise adra ette.
mtz
20:33 30.10.2007
Aga paistab et rohkem nagu mobiilne kirik, välipreester sõidab oma iseliikuva oreliga paganaid ristima ja jumalasõna levitama.
Case UT
13:28 20.11.2007
Lugupeetud müügimehed!
Leidsite ikka koha kus konkurente laimata!

Kahju, et Eestis on maad võtmas Ameerikalik müügistiil, kus konkurendi laimamine on kõige tähtsamal kohal.
Konkurendi laimamine näitab ainult seda,et omal müügiargumente napib.

Traktori ostjatele soovitaks: vaadake ikka enne kõik tegijad üle, enne kui otsustate.
Edu teile selles
fendimees
14:16 20.11.2007
teema alguse poole oli juttu fent traktorist. Selle margi esindaja eestis täitsa olemas ; Agriland. Olen töödanud sellisega pool aastat ja arvamus väga positiivne. Ilma astmevaba käigukastita ei tahakski enam tööd teha, lisaks mugavusele on see ka väga õkonoomne, võtab ise alati vastavalt jõu tarvidusele vastavad mootori põõrded ja ülekande suhte.
case mees
00:01 25.11.2007
Teadmiseks sulle, et oleks vaja ise ka midagi teada masinatega tööd tehes. Kõiges jamas mis kokku keerad ei ole veel masinad süüdi! AS Tatoli on üks paremaid hoolduse tegijaid.
Ja veel, kunagi pole nad mind hätta jätnud. Küsi ise ennda käest, et äkki on sinus viga!!!!
mtz
19:49 19.12.2007
Viis kuud juba möödas, ja tekib küsimus, kas siis uue traktoriga sõita ka saab?
mtz-le
21:43 19.12.2007
ei saa vist kõik ajavad hinnapakkumisi taga,pole bellakas et lähed ja ostad kohe välja.
ts135a
19:09 30.12.2007
newhollandi traktorid on kah suhteliselt head ja vastupidavad, kui nendega õieti ümber käia
ise töötan NH TS135A-ga....üsnagi vastupidav ja korralik traktor....ainuke mis ei pea vastu, on esijõuvõtuvõll niidukiga töötamisel....
"Fendt"
20:27 12.01.2008
Raske on kirjaoskamatu arvamust tõsiselt võtta.
"FENDT" kirjutatakse sedasi.
PS. oled sa üldse kindel, et see masin oli Fendt, või rääkisid naised saunas?
mtz fänn
09:57 14.04.2008
kust saaks 10 tonniga konditsioneeri mtz 952le
ma tean
23:18 14.04.2008
sõidu-pakiautolammutusest
mtz fänn
08:17 15.04.2008
Ma saan aru,et vajaminevad osad saab jah lammutuseset aga kes selle tööle paneks? Äkki on kellegil juba paigaldatud,et saaks näha kuda see tööle on pandud(pumba ülekanne jne)
Valtra valmet
22:18 16.05.2008
Kõik räägivad NH nagu see oleks mingi imemasin. ei oska öelda pole tööd teind aga nii palju kui mina kuulnud olen ei ole jõud numbritele vastav. Tuttav ostis 155hj NH ,pani selle nisukoormaga viljakäru ette ja mäest üles minna ei jõudnud. Endal kaks valtrat 145 hj .Läks selle sama koormaga kül mäest üles paremini kui NH. Hoodus on normaalne ja ei lagune kah kui just nimelt ei lõhu aga siis ei kesta ükski.
traka mees
12:39 01.06.2008
No ega valtra ka oma hobustega vastavuses kohe kindlasti pole endal kogemus olemas ja ei kiida.
hobusel ja hobusel on vahe...
13:41 01.06.2008
Valtra valtraks aga hobustega on asjalood niimoodi kõigi markidega, et uuema aja standardite järgi määratud hobujõud on nõrgem vast isegi 20% võrreldes vanema aja (ridapumbaga jne) korras mootori hobusega. Igasuguste saastenormide jm poolt kohitsetud mootorid tänapäeval jäävadki alla vanematele... Nähtud küll, kuidas 140hj vanema aja traktor tuttuuele 160sele kanna peale astub. Näiteid jaguks küllaga.
Käkipress
19:26 01.06.2008
Nii ongi, n.ö. väljalaskegaaside uuesti põletamine toob tegelikult kaasa suurema võimsuse kao ja kütusekulu suurenemise. Seda, aga ükski tootja ametlikult ei tunnista, kuigi lihtsa koolifüüsikaga on saanud tootjatehaste esindajad päris mitmel korral sõnatuks teha.
Aga oleme sunnitud igasugu normidega kaasa minema ning valikuid polegi.
pergele
21:48 02.06.2008
osta kurat vene traktor seal pole mingit eurojama küljes
Valtra valmet
20:25 08.06.2008
No kui sa pead pidevalt päevast päeva selle traktoriga 10 tundi vähemalt tööd tegema siis ma arvan et paljud valiksid lääne traktori see lihtsalt on mugavam ja resurss suurem
:)
21:08 08.06.2008
http://pilt.delfi.ee/album/71195/
82 hj, kliima peal, kliima ja genekas on ainukesed elektroonikad. Jõuvõtuvõlli 2 kiirust lisaks veel sünkroniseeritud ülekanne, mida saab pöördel välja lülitada. Esi rippsüsteem, lisaks veel jõuvõtuvõlli võimalus. Wabco õhu süsteem ka haagise jaoks. Tulevaks aastaks on lubatudka lisaks praegust valmis saanud 90 hobujõulisele ka 120 hobujõuline.
Perkinsi mootor, Carraro alus, LUK i keraamiline sidur. Söötis põllul vedas täitsa normaalselt 4 list atra, kusjuures ader oli ilma eestlõike ketasteta.
:)
21:23 08.06.2008
Unustasin lisada, et 90 hj Lux saab omale ka elektrooniliselt lülitatavad poolkäigud. Kuna see hobujõududelt ja käigukastilt ei mahu soovitud traktoriga konkureerima siis oleks oodatud mõistlik arutelu, mitte eestlaslik materdamine.
Rein
põllumees
21:30 13.06.2008
Kas traktori andmed on nii kehvakesed et ei kannata avalikult välja panna?
Ega tänasel päeval sõnadega lux,super,mega,high power jne maameest enam ei lollita.
Rein000
17:56 14.06.2008
Ei ole kehvad, aga pole hetkel kontoris, meilile oleks tööl olnud inimesed vastanud. Esmaspäeval panen kirja. Samas on ka palju komplekteerimis võimalusi.
Rein000
00:33 17.06.2008
Nii ega see sõna Luxs polegi kellegi meelitamiseks tegelikult. See on traktori mudeli nimi Luxs85 ja Luxs90. Arv nimes näitab hobujõude.
Tõstevõimsus ees on 2800kg, taga 3200 kg, 82hj on 2200p/min juures. Käike on 24/24, kiirus 1,51 kuni 40, jõuvõtuvõlli pöörded taga on 540/540E. Lisaks ka siis sünkroniseeritud kiirus. Kaal on 3520kg, laius 1950mm, kõrgus 2500mm, kliirens on 378mm. Lubatud max kogukaal on 5100kg, max kaal ees on 3600kg ja taga 4000kg. erinevus võimsamaga on siis selles, et 85 annab 294 Nm 1400p/min. juures ja 90 nene 360 Nm 1400p/min. juures.
tiuioi
12:20 28.06.2008
sooviks teada lääne ja ida-virumaa vene traktori varuosadega tegelevat poodi
S:
17:58 29.06.2008
Rakveres Uhtna talutehnika kauplus peaks sobima, vähemalt Tartus ja Viljandis nad müüvad. Parim valik on tegelikult Võrus asuv VK Traktorikaubad, saadab vajadusel kauba ka postiga koju.
volvo 460
20:33 29.06.2008
vilj mk, kõo , flint vinge pood
10:50 18.04.2009
Ma tahaks ka uut traktorit. Senine MTZ-82 vasta aastast 1998 või sinna kanti, miski 2700 töötundi ka juba ees. Vahetaks kohe südame rahuga teise mõne uuema DEUTZ-FAHR traktori vastu. Kas kellelgi oleks huvi?

Muudetud 24.04.09 18:38

marita57
18:39 24.04.2009
Väike meeldetuletus lihtsalt...

Foorumis on KEELATUD:
Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
qp
14:01 18.02.2010
Uus uueks aga kas keegi teadjatest teab, kas kusagil Eestis on veel(või üldse) DT-75C(loe vene tähtedeks) trakatsit? On keegi teda kusagil üldse kohanud- töötamas? Sama küssa T-150 kohta. Mõlemad jäävad 80-ndate algusse.
marcaurelius
16:58 18.02.2010
Milleks üldse vene ja lääne tehnikat omavahel võrrelda? Ei saa öelda, et vene oma oleks kehv ent tuleb tunnistada, et vene oma on lihtsalt mahajäänum..Ei suudeta masinaid varustada säärase elektroonikaga nagu lääne omadel - ja see kui kuskil mõni kokku jookseb või ***** läheb, olgu see tehase või elektroonika enda viga ei tähenda, et venelane parem oleks, sest on veel sadu ja sadu samasuguseid mis toimivad selliste apsakateta, ja edukalt. Venelasel aga pole nende vastu midagi pakkuda. Ma ei tea nendest asjadest palju aga, et sellest aru saada pole ka vaja eluaegne põllamees olla. Tunnistagem, et läänekad on oma arenguga eest läinud ja lähevad veel. Masina paremaks ja efektiivsemaks muutmine toob kindlasti veel sääraseid tüübivigu ja apsakaid ette ent see on lubavam kui see, et Russ ikka Russiks jääb ja erilist arengut seal ei ole..Vähe makstud insenerid lihtsalt..
Muide ma olen kõigest 21 aastat vana..

PS. Mis DT-75C ja T150 puutub siis Kuusalus neid aegajalt sigala lähistel on näha küll:)
jorss
17:34 18.02.2010
Tegelikult loeb see vägagi palju kui elektroonika uuel asjal üles ütleb ja ka müüja/esindus ei suuda seda kohe, justnimelt kohe, viga tuvastada ja öelda milles asi. Põllumajanduses on enamuses hooajalised tööd ja ei saa hakata oktoobris-novembris vilja lõikama, kuna ennem kombain seisab mingi lollaka elektroonika pärast ja mitmed nädalad ei suudeta viga tuvastada, samuti ei ole mõtet enam jaanipäeva paiku külima hakata, heinategu sama jne...
marcaurelius
22:31 18.02.2010
krt hakka või traktorirenti korraldama hooajati:D
VX
05:09 19.02.2010
Kardan, et jääd selle traktorirenditeenusega nälga. Ei ole tõesti MTZ võrreldav partner nn. lääne traktoritele. Samas, oma nišš on tal olemas. Mugavusi praktiliselt pole aga pea sama töö teeb ära. Russile lähim alternatiiv on pea 1/3 rohkem maksev Zetor ja kui haritav pind on alla 300 ha, siis eriti rohkem pole vajagi. See oleks üle oma varju hüppamine.
Ühel külamehel seisis MF kombain kõige paremal viljakoristuse ajal 2 nädalat, kuna servise mehed ei saanud algul probleemile pihta ja hiljem ootas uut kütusepumpa. Teisel taadil jäi traktor nädal peale garantii lõppu seisma. Paned käigu sisse, aga ei midagi. Hoolduse vanad mässasid terve päeva, kasu ei miskit, kuid arve tuli sama suur, kui russile uus käigukast oleks maksnud. Mingil Halliste OÜ-l käis ühe Valtraga 2 aastat miski ****, traktor rohkem seisis kui sõitis. Juttu jagus meediassegi, tulemust aga netu. Ning on ikka vahe küll, kas hooldus läheb mul maksma 2 või 12 tuhat.
qp
11:08 19.02.2010
Kui veel ise põllumajanduses teenistuses olin, jäi meelde just roomik T-74. See lükanduksega noh. Igavesti vinge pill, kui teised trakatsid remondis olid, pani T 74 tööd teha kõigi eest. Kord kündsime sama põldu, üks vana T-74-ga, mina T-150K-ga. Temal 4 hõlma, mul 6. Vot ma ei leidnud 165 hj-lisel sellist käiku, millega oleks T-74-l järel püsinud;-) No küll astus edasi! Ma võtsin küll laiemalt, kuid tema liikumiskiirus oli suurem ja kütusekulugi väiksem. Kus oli progress? Ja mis oli häda tollel vanal traktoril? Peale müra kabiinis?
tr
12:49 19.02.2010
Soovitan kõigile kellel on igav :osta DEUTZ ja sul ei ole enam aega enam isegi naise jaoks.Põhilised probleemid on elektriga nt. hommikuti ei käivitu,lülitab käike oma suva järgi jne.Hooldemehed elavad ka justkui omas maailmas,ühtegi normaalset vastus ei saanud ja vigu ei leitud.Õnneks on lätis head inimesed ja ostsid selle saasta ära.Hetkel on 105HJ ZETOR ja aasta aega pole ühtegi asja veel küljest kukkunud.Pereelu ka korras.
nojah
14:36 19.02.2010
Ütleks nii, et sellist ideaalset masinat vist polegi, igal neist oma head ja vead. Palju oleneb ka edasimüüjatest ning sealsest teenindusest.
Aga muidu, miks keegi Massey Fergusoni traktoritest rääkinud pole.?
Mõned räägivad, et MF päris hea masin, samas enda tutvusringkonnas on MF-idega sellised kogemused, et parema meelega hoiaks neist eemale.
Näiteks toodi uus 180hp MF, algul kõik ilus kena nagu ikka ning 60 töötundi ja remonti minek. Mingi kuu aega oli remondis ning selle asemele anti muidugi asendustraktor Claas. Kuna remont venis nii pikaks, mõeldi juba sellele, et vormistavad paberid ümber ja jätavad Claasi endale ja MF jääb esindusse, aga lõpuks ikka nii ei tehtud. Ilmselt oli mingi tehase praak, sest mingid juhtmed olid vigased, käigukastis mingi jama ning difriga oli kah mingi tõsine jama, miski asi oli seal ära kulunud vms. Ning kõige hullem selle asj a juures oli see, et see läks remonti suve algul ehk siis silotegemise kõige kiiremal ajal. See oli eelmine aasta ning peale remonti töötab siiamaani.
Samas ettevõttes oli ka veel teine MF, 210hj. Sellel tekkis mootorisse mingi kolin. Ka suveperioodil. Ok, remonditi ära. Nüüd hiljuti selle 210 hobujõulisega oli selline jama, et mootorist hakkas õli välja ajama. Kuskilt plokikaane vahelt ajas, noh viidi remonti, väidetavalt tehti korda, toodi ettevõttesse tagasi ja samal päeval vaadati kapoti alla ning ikka sama jama. Ei tea, mida need Massey Fergusoni Eesti esinduse vennad küll tegid, aga korda ei saadud. Niisiis läks uuesti remonti ning praegu korras, eks näeb mis suvel toimuma hakkab.
Üks tuttav rääkis ka veel, et kuskil Eestis olevat ühel MF-il üldse kepsu mootorist välja löönud.
Aga nüüd natuke töötamise kohapealt. 170hj JD-ga kündes polnud muud, kui ainult tangi ja künna, 5hõlmaline Kvernelandi pöördader taga, mingeid probleeme pole. Aga sama ader ning 180hj MF ikka täielik häda. Natuke aega künnad, siis lööb käigukasti tule põlema, et õli liiga kuum, ootad natuke, jälle saad künda, natuke aega künnad, hakkab pihta. Samas mugavuse kohapealt pole MF-il midagi viga. Ning muide see JD on veel ameerika variant, selles mõttes, et USA-s tehtud, 7010 seeria ning 2000 .a. väljalase, väga töökindel, 10 000 töötundi peaaegu ning mingeid selliseid jamasid pole olnud, et pikemaks ajaks remonti oleks vaja minna. Mootori ega käigukastiga pole mingisuguseid probleeme olnud. Praeguseks 10a. vana. Uuemad on euroopas tehtud ning need ei ole enam nii töökindlad. Valtrate kohta tean niipalju rääkida, et sügise poole oli Taures mingi 3 või 4 Valtrat laiali ning need kõik ühe vea pärast - sidur. Samas üks tuttav ettevõtja kiidab oma T 190, et väga hea masin, üldse pole lagunenud, aga mõni teine jälle ütleb, et ainult remondi.
Nüüd veel natuke uuemate traktorite kohta. Kooli juurde toodi mingi põllumeeste ürituse jaoks kohale uus 8600 seeria MF ja uus Claas Axion. Saime kah siis proovisõitu teha ning see MF oli vedrustuse poolest küll väga mugav. Kui august läbi sõitsid, polnud aru saadagi, et mingi auk oleks olnud, samas kui nt mingi vanema traktoriga sõidad samast august läbi, siis raputab nii hullusti, et kukud kasvõi kabiinist välja. Väga mugav masin oli, aga üks miinus kah selle masina juures - pöörderaadius on väga suur st esirattaid ei saanud nii palju pöörata kui mõnel teisel samas võimsusklassis traktoril. Ning see Axion oli kah väga mõnus masin. Nüüd läks küll jutt pikaks, aga pole hullu ehk. Nagu alguses ütlesin, ideaalset traktorit pole olemas. Igal masinal oma head ja vead. Üks on mugavam kui teine, aga laguneb rohkem, samas teine töökindlam, aga pole nii mugav. Aga see, kui kaua masin vastu peab, oleneb ikka piloodist kah natuke.
qp
21:22 19.02.2010
Natuke siseinfot kah;-) Džonn deerid, mis olid mõned aastad tagasi Inglismaal tehtud, ei pidanud eriti vastu. Tootmine viidi üle Prantsusmaale ja väidetavalt enam probleeme polevat. Nüüd kuuluvad nad kaasaegseimate ja tehnoloogilisemate trakatsite hulka. Tehase esindaja jutt siis.
Aga nagu öeldakse- hollandlaste vastu praegu eriti keegi ei saa... mine võta kinni.
saarab
14:28 21.02.2010
ostes rellabussi toetad Lukashenka nukuvalitsust