On plaanis soetada 140-160hp traktor kuna mtz82 on lahjaks jäänud ja põllumaa on suuremaks kasvand. Kuna asi on alguses, siis alustaks kasutatud traktoriga nii 1996- 2000 aasta. Kuna oman MF kombaini ja see on 4 aastat väga hästi vastu pidanud ,siis mõtlesin, et kas MF traktorid on sama vastupidavad. Pole foorumis juttu neist olnud ja selle ei tea, kuidas varuosadega on ja kuidas Eesti tingimustes vastu peavad.
Ümbruskonnas kahel talumehel on MF-id. Naabril 115 hj ja teisel 170 hj. Teist korda sama reha peale ei tahtnud neist kumbki astuda. Võib-olla tasub põhjust otsida ka Maaülikooli õppejõudude väitest, et eestlane kasutab uut ja kallist tehnikat intensiivsemalt kui Lääne-Euroopa talumees.
Ma olen ka kuskilt lugenud, kui tahad et uus traktor Eestis ära tasub peab sellega rohkem tööd tegema. Uurisin natukene tehnikad ja tuli välja, Valtra ja MF kasutavad võimsamatel masinatel sisu mootoreid. Tänapäeval ongi vast sedaviisi, kasutatakse samu osi aga kombineeritud kujul, et kellel sisu mootorid ja kellel deuz mootorid ja rippsüsteem on enamustel bosch.
Olin saksas tööl ja mul oli tagumiku all 1992 aasta MF 3125 (kunn kyljes), millel nyydsex 25000 töötundi täis ja see ei ole mingi ulmejutt. Remont piirdus õlivahetusega, umbes iga 3 a. tagant tuli esisilla käändtelje laagrid vahetada, sest need ei pidanud kunniga töötamisel suurematel raskustel kauem vastu, ja siduriketas pidas umbes 2 a. vastu. Mina omadest kogemustest MF-iga ei ytle kyll selle traktori kohta midagi halba.