Veoautod ja rasketehnika

Kabotaaz

tanel313
20:50 24.10.2007
teadjamatele siis küsimus:

Vene registris auto, eesti registris haagis. Autorong võtab koorma peale Eestist ning mahalaadimine toimub Rootsis. Pole kummaski otsas tegemist tollilaoga vms, kaup pärit Eestist ning lõpptarbija Rootsis. Kui seaduslik on selline asi?
teadja200
19:16 25.10.2007
antud kontekstis on risk ilma jääda nii kärust kui ka autost, sest tormid on tulemas ja Kapella võib põhja minna :) Muidu aga on kõik täitsa seaduslik, juhul kui rahvusvaheline veoluba olemas muidugi.
Re
19:29 26.10.2007
Kabotaaz on see kui teed teise riigi sisevedu(vead kaupa naiteks Berliinist Hamburgi). Riiikide vaheline vedu on lubatud(seda teevad ka ju sisetoo mehed). Kui eksin siis parandage, arge maha looge
rsk
20:01 26.10.2007
nyyd peaks euroliidus sees olema isegi kabotaaz lubatud kui seda ei tehta pidevalt vaid selleks, et vähendada tyhisõite. aga ma võin ka eksida
qx11
20:49 26.10.2007
kabotaaz on vanadel EU riikidel omavahel lubatud riikide vaheliste lepingutega, võivad prantslased näiteks Münhenist Berliini koormat tuua, on see riigisisene vedu, aga Eestil puudub veel selline leping Saksamaaga.
Üldiselt imestan neid Lübecki mehi ja firmade omanikke, kes seal soomlastele tuima näoga kabotaazi panevad saksa koormate näol.
Üks selline tegelinski on seal EKLÖF, kes sunnib kõiki kõigega riskima, ise risti ette löömata.
tuima näoga eklöhv
16:38 27.10.2007
kassa pöle kuuld,et kitse koht oo metsas. risti ette löömata.
tanel313
18:55 27.10.2007
oot kas nagu venemaa ja eesti, rootsi jm eü liikmesriigid ei asetse erinevates majandusühendustes? kui kõik lubatud on, ei oska eriti seletada, miks a la ukrainlased kodunt tühjalt amsterdami kütavad, kui võimalus näiteks poolast prantsusmaale koorem viia ning sealt edasi hollandisse. ja miks pole kuskil näha idabloki eü sisetöölisi?
caalikas
08:47 28.10.2007
üldjuhul ei tohi välisvedaja riigisisest tööd teha.nö kolmanda maa tööd saab teha kas CEMT veoloaga vöi 3.maa loaga. veel on erinevatel maadel hulk lisatingimusi, neid siinkohal välja tuua kõiki ei jõuaks. Näituseks aga selline asi - Ukrainal ei ole Eestile 3. maa luba ja koorma võid viia Eestist Ukrainasse ja vastupidi. Ukraina aga on andnud voli vedada 3. maa koormat kui marsruut läbib koduriiki. sedasiis,et Ukrainast Põhjamaadesse ja vastupidi on lubatud. Olen vedanud sedaviisi ja asi toimib.
qx11
17:33 28.10.2007
Idabloki mehi pole, kuna CEMT peab käima nüüd koos autoga kodus peale 4 või 5 laadimist EU liikmesriikides, see juba paar aastat nii.

To tuima näoga eklöf:

mis siis virisete, jorisete ja undate aina, kui saksast laetud, miks kohe sirge seljaga randa ei torma, miks pidev uurimine lällari kaudu, et on BAG-i või pole.
Kits oo jah metsas, a sul või su meestel jänes püksis, aga jänesel kõht ka lahti veel, haiseb...
head orjapõlve põdrasabas.
jajaajaaa
21:17 28.10.2007
ma söön oma mütsi ära, kui mõned kommentaarid siin teemas pole preeria kutsu kirjutatud. kes teavad, need teavad ;)
äklohv
11:12 03.11.2007
no mida imet ma sinna randa torman, kui ma kuurma pean Pärliini maha kallutama.poolemeelne?veerandtoobine?
onu Mati Talina looma-aiast
13:55 03.11.2007
siin lausa miski loomaaaed teitel. koerad-kutsud, jänesed ning kitsed-pödrad.
ei tea midagi
12:40 04.11.2007
See pole loomaaed.
See on meie Eesti Vabariigi kaugsõiduautojuhtide esiliiga, kes õllese peaga kail täna mõnda arvutiklahvi jahivad.
Nad on oma ala professionaalid, kes suure palga eest end müüvad, ise teadmata, mis kabotaaz on, muudest asjadest rääkimata.
speedfest
13:14 05.11.2007
see viimane kommentaar oli väga asjakohane :D:D:D