Veoautod ja rasketehnika

Tallinn-Tartu mnt. piirang

looder
00:09 06.12.2007
Tere Raudkotkad ja muud sulelised.

Mida arvate teie sellest piirangust, mis hakkab kehtima alates 14. detsember reedeti kella 13-20-ni? Miks just pikkus 12m? Ka alla 12m sõiduk võib uimata jalus, nt. mingi "postivahe buss".

Minu arvates on see ikka totaalne jaburus. Mujal maailmas ikka soovitakse raskeveoki liiklus külade vahelt ära saada, aga meil suuname selle ikka küla vahele tagasi. Pealegi puuduvad vähemalt Aegviidus ja järva-Jaanis kergliiklus teed ja seal hakkab neid laipu tekima. Peaasi, et sõiduautod kihutada saaksid. Tallinn - Tartu mnt.-l ei tohi liiklust takistada , aga kõrvalmaanteedel ei koti see kedagi. Need on veel kitsamad ja kurvilisemad. Seega viime ohu mujale ja siis tulgu või veeuputus.

Ma ei tea millega see Maanteamet mõtleb? Kõrvalmaanteedel pole ju puhkamise kohtasid, söögi kohti on vähe, ega tanklategagi hõisata pole. Aga meilt nõuavad nad töö- ja puhkeaja täitmist. Nagu raskeveokijuht ei olegi inimene kes tahab reede õhtul koju jõuda. Nt. ma saan reedel kell 14 Tartus või Tallinnas koorma peale. 3 tunniga oleksin ma Teises linnas koormat maha andmas ja sõidu ajaga jõuaks ma veel koju Pärnusse, aga vähemalt Piibe mnt-d pidi pikeneb sõiduaeg ikka räigelt palju, et ei jõua enam koormat maha panna või on sõiduaeg otsas. Pajud asutused ei tööta nädalavahetustel ja nii ongi palju õnne ja vaata ise kuidas koju saad. Esmaspäevaks ka juba koormad paigas ja nii see lumepall veerema hakkab. Jääd järgmisse kohta hiljaks, oled paha ja sind ei saa enam usaldada. Teine variant on see, et kui olen sõitu alustanud pühapäeval, siis reede on mul viimane päev ja laupäeval enam autot liigutada ei tohi. 7 päev peab olema puhke päev ja jälle kõik rikutud. Politsei onu on küll iga pisimagi rikkumise pärast suurt trahvi kirjutama, sest sa oled ju hakkama saanud koletu teoga. Hullem variant on laeva jõudmisega. Kui sellest maha jääd siis järgmine läheb alles 24 tunni pärast ja kas sinna üldse enam kohta on? Mõtlen just Rootsi suunda.

Ma ei kujuta ette, mis hakkab kõrvalmaanteedel talviti toimuma. Kui teehooldajad ei suuda isegi tartu - Tallinn maanteed puhtana ja libedusevabana hoida vaevalt nad kõrvalmanteidki puhtana hoida suudavad. Täna hommikul, Mäo ristis lasi 45 tonnine autorong sahinal esmapilgul mustal asfaldil ratta ringi, tegelikult oli totaalne must jää peal.

Oma artiklis tõi maanteamet põhjenduseks, et tekivad pikad kolonnid, möödasõidu teekonnad pikenevad ja ei saa ohutult kolonnist mõõda sõita. Ma arvan, et kolonnist polegi vaja mööda sõita vaid hakkab esimene auto kolonni tekitajast mööda sõitma mitte ei hakka tagumised säbelema ja midagi tõestama.

Meie riigis on väga mugav kõike ja kõiki keelata, aga teha midagi ka liikluse paranemise heaks, seda mitte. Mille nimel ma maksan raskeveoki maksusid ja meeletuid kütuseaktsiise, mis uuest aastast tõuseb veelgi ja mitte vähe ja siis veel keelatakse liiklemine ka veel ära.

STOPi saates tõi Autoettevõtete liit välja probleemi, et imavere saeveski vajab tooret umbes 100 koormat päevas, mis tuleb Jõgevalt ja Kundast + valmismaterjali ära viimine. Aga need, ca 50 autot 16,5- 18,75m pikkused autorongid peavad ju kuskil parkima sest puhu ristist Paia ristini nad sõita ei tohi. Kuhu need ära paigutada?

Mina pigem pakuksin välja sellise variandi, et suunata Tallinn - tartu mnt.-le vähemalt 4 politsei patrullekipaazi, kes tegelevad sellel trassil ainult liiklus järelevalvega. Ma ei mõtle mitte ainult kiiruse ületajaid, vaid ka liikluse takistajatega (aeglasemad sõidukid), pikivahede kontrollimisega jne. Sest tõesti on piisavalt palju raskeveokeid, kes sõidavad liiga lähedal, teineteise sabas ja vahele reastumine on raskendatud.

Mingil ajal korraldati Tallinn Tartu vahel politseioperatsioon, kus tegeleti ka liikluse takistajatega. Autojuhtide poolt kommentaarid: keegi ei mäletanud, millal viimati oli nii rahulik ja sujuv liiklus.

Nii, et mida arvate teie sellest piirangust ja mis oleks teie nägemus asja parandamiseks?
Ettepanekud?
UnderM
00:46 06.12.2007
Käisin täna Tartus. Tallinn - Tartu - Tallinn. Kusagil 9 siit väljasõit ja u 13 Tartust tagasisõidu algus. Kogu selle tee jooksul oli ÜKS veoautojuht, kes suunatulega andis märku, et tee on ees puhas, sõida mööda. Samal ajal oli 5 tükki, kes sõitsid alla 80. Enamik liikles 80...90. Spido järgi. Tegelik kiirus on teadupärast veel väiksem. Kuidas teist, professionaalsed autojuhid, mööda saab, pole nähtavasti teie mure.
Minu nägemus oleks, et need neli või kasvõi kuus pol ekipaazi võiks iga jummala päev hommikust õhtuni seal trassi peal ringi sebida. Mitte ainult mingi totaka kampaania korras. Ja kaameraid võiks ka seal pesakastide sisse panna. Ja trassi 4 realiseks edasi ehitada. Ja teatud tipptundidel veoautod sealt kõrvale suunata. Ja mitte ainult Tallinn-Tartu maanteelt, vaid ka Tallinna ringteelt. Sorry, veoautojuhid, antud juhul olete osade oma kolleegide, kes harrastavad mingit ökonoomsussõitu, või on lihtsalt pidurid, ohvrid.
hukkaya
01:42 06.12.2007
nii kui autorong sinu ees liikus kiirusega 80-90 km/h sinu sõiduauto spidomeetri järgi siis liikus ta tõepoolest 74-85 km/h, või vähemalt umbes selles vahemikus! Kuid tartu maantee probleem minuarust pole veoautod! Olen sõitnud sellel teel vähemalt 1000 korda alates 1992 nii suure 16,5 m kui ka sõiduautoga tühjalt kui täiskoormaga. Ja teate mis on põhiprobleem? Sõiduautod kes lihtsalt istuvad sul jalus!!!!! Üks viimase aja näide: Mäo ristist kuni oru teeotsani sõitsin ühe sõiduauto taga! See sama sõiduauto möödus minust mäo ristil kus ületas lubatud sõidukiirust, peale seda kui sai jälle 90 -ga lasta jäi ta mulle jalgu! Orus teeristil on kerge mäest alla ja hea lai teerist seal lasin talle litsalt kõrvale mille peale juht ehmatas ja võttis hoo maha ja ma sain mööda! Aga sellele juhie jäi muidugi mulje et ma olen mõrtsukast veoautojuht (hull rekkamees nagu nad nimetavad)!! Nüüd küsimus kas see lollpea ei saanud aru kui ma tema taga pidevalt 5m lähedusele sõitsin ja siis jälle hoo maha võtsin 50km järjest!!! Ta ei saanud aru et ta takistab mind. Selliseid sõiduautosid on ühe nädala jooksul keskmiselt 3 kui iga päev seda maanteed sõidad! Nüüd veoautojuhtidest ja kiirusest! Vaata erinevates riikides on erinevad seadused ja kiirusepiirangud veoautodele, ka EU sees! Lisaks venemaal jne kui eesti autod on kiirusepiirajaga umbes 90 km/h siis mõned on 80Km/h siiski kui rekka sõidab sinu ees tegelikult kiirusega 90Km/h siis sina vennike ligined oma spidomeetriga juba sajale ja sa ületad kiirust!!!! Miks sa seda teed siis? Veel üks tähelepanek! Oletame et ees sõidab üksik rekka mis sõidab kiirusega 80 ja teine rekka temast ees pool 90 km /h kummast on sul lihtsam mööduda??? Muidugi autost mis liigub aeglasemalt järelikult ka sinu möödasõidu aeg väheneb teatud sekundite võrra! Järelikult on möödasõit ohutum! Kindlasti on siin probleeb et sõidetakse liiga väikese pikivahega! Jah aga uskuge mind et sõiduautojuhid on pigem need kes ei pea pikivahet! Nii lähestikku kaks rekkat sõita ei saa et sinna ei mahuks ühte või isegi kahte sõiduautot! Selline olukord võib tekkida vaid juhul kui eessõitev rekka pidurdab ja tagaolev loogiliselt reageerimisaja võrra meetreid talle nn. järele libiseb aga üldiselt on pikivahe vähemalt 50 m! Muidugi meie kamikadzed tahavad korraga mööda sõita kahest või kolmest veoautost!!:)) Teate kui kiiresti sõidavad autod näiteks saksamaal või isegi rootsis? Saksamaal on tavaline 150 kuni 170 km h sõidukatele iga kümnes autojuht sõidab 200 ja enam km /h Üks rada on seal veoautodele ja bussidele 2 ülejäänut sõiduautodele. Kunagi ei möödu keegi sinust paremalt vaid ikka vasakult sest nii on see kõige ohutum ja samas ka kõik järgivad seda reeglit! Avariisid olen näinud seal üksikuid! Umbes üks avarii iga 1000 km järel. Huvitav kuidas suudab juht jäldida seda mis toimub ta ees taga ja kahel pool kõrval??? ja kiirus 200!!?? Arvan et seal on korralikud autokoolid kus seda õpetatakse ma ei ole näinud seal selliseid kökerdisi nagu meil! Rootsis on jälle teistsugune kultuur! Sõidetakse täpselt lubatud kiirusega või natuke üle, mitte keegi ei trügi mööda vaid sõidetakse kannatlikult teise taga kuni kõik on täiesti ohutu möödumiseks! See tähendab seda et ei ees ega taga ei paista kilomeetri läheduses ühtegi autot sest vastasel korral võib rootslane sind isegi takistada möödasõitu sooritamast!! Nii et minu arvamus selline et jätame rahule liiklejad las nad õpivad kombeid kuni 4 realine valmib, politsei kontrolligu valesti liiklevaid sõidukeid ja seletagu neile mida nad valesti tegid! Maanteeamet võiks üles panna tahvleid kus teavitatakse et tuleb hoida pikivahet , pane vöö peale jne!
hukkaya
02:10 06.12.2007
Panen siia veel ühe mõtte kirja! Okei sõiduautojuhid kiruvad veoautojuhte ja vastupidi aga esitage endale lihtne küsimus miks nad seal teel teiega koos liiklevad? Ikka sellepärast et te saaks nädalavahetusel baari saku või tartu õlut libistama minna, saastamarketisse viinereid ostma, ehituspoodi tapeeti valima.... Olgem siis solidaardsed need suured autod liiguvad ju meie kõigi jaoks ja veoautojuhil on väga suur vastutus sõita 40 tonni kaaluva autoga maanteel ja jälgida et kas nüüd tema taga on mingi rullnokk keda ta justkui takistaks! Samal ajal on aga tee libe ja väljas pime ning juht peab kõiki oma oskusi ja kogemusi kasutades seda autot teel hoidma nii et ta ei sõidaks üle mõnest helkurita jalakäiast ja külje alla pugenud sõiduautost. Pigem on põhjamaades levinud komme et suurema auto juhil on eesõigus, sest neil on see minu eelnev jutt juba lapsepõlvest pealuu sees! Veoautojuht pole seal teel ju enda soovil või tahtmisel see on tema töö millega ta peab oma pere üleval nii nagu teiegi kes te teete mõnda muud tööd! Kuidas teile meeldiks kui teid töö ajal pidevalt segatakse ja takistatakse! Lõppeks veel kirutakse ka! Proovige korra istuda Vedukauto rooli kasvõi niisama huvi pärast ja siis kuijutage ette et te peate sellega sõitma maanteel kus on teised autod jne! Usun et Ligi 90% juhtidest loobub koheselt mõttest sellise monstrumiga liiklusesse minna, sest ta eeldab et ta ei saa sellega hakkama!
indrek6000
03:00 06.12.2007
Kui hakkama ei saa, siis ei olegi mõtet proovima minna. Idioote on igasuguseid. Ja nad sõidavad nii veo- kui ka sõiduautodega. Mina näiteks ei ole musikaalne inimene ja ei hakka viiulit mängima, sest ma lihtsalt ei oska. Ilmselt kui õpiksin, siis ei suudaks ma kunagi nii hästi mängida, kui vanessa mae. Minumeelest on autojuhtidega sama lugu. Kui ikka ei saa hakkama, siis ei ole mõtet minna. Ma ei mõtle ainult neid, kes 80km/h sõitvast veoautost võimaluse tekkimisel mööda ei julge sõita ja ristmikul auto välja suretavad neli korda järjest tipptunni ajal. Pean silmas ka inimesi, kes ei suuda roolis rahulikuks jääda ja iga väikse asja pärast tõmblema hakkavad või ohtlikke olukordi tekitades kellegile midagi tõestama hakkavad.
UnderM
08:48 06.12.2007
Siia teemasse pole veel jõudnud tavalised Delfi mõttehiiglastest kommenteerijad - seega seni mõistlikud sõnavõtud. Peale veoautode, mis liiguvad tiba aeglasemalt sõiduautodest on maanteedel minu arvamuse järgi suureks probleemiks sõiduautod + kaubikud, kes ei taha, ei suuda, ei julge veoautost mööda sõita. Selle asemel tudisevad nad olematu pikivahega seal veoauto sabas, tekitades olukorra, et see kes tahab sõita mööda veoautost, peab tegema korraga ka möödasõidu sellest veoauto taga tilpnejast, millega pikeneb möödasõiduteekond. Ja nii se saba seal muudkui pikeneb ja pikeneb.
Tallinna ringteel on teema omaette traktorid - upitajad ja muu spetsiaaltehnika, kes ei taha kohe mitte sõita tee perve peal, vaid keset teed.
MM
09:15 06.12.2007
Mis kasu sellest piirangust on kui nagunii keegi ei kontrolli. Eelmisel reedel sõitsime mööda Tartu maanteed ja huvi pärast lugesime kokku mitu rekkat mulle vastu tuleb. Tallinnas pool tulles alates kiirtee lõpust kuni Imavereni saime arvuks 68.
Haista Gäng
09:20 06.12.2007
Mina ise olen piirangu poolt kuid ei saa aru kellaajast 13-20? Keset tööpäeva???? Action käib minu meelest 17-22 vahel, kui sõiduauto laetakse lapsi ja nodi täis ning sõit külla vanavanematele läheb lahti. Sama hull olukord on Tln-Tartu maanteel ka pühapäeval e sama piirang võiks kehtida ka pühapeaval kl 15-22.
Igasugused upitajad Tln tänavaliikluses on muidugi omaette teema ja nendega tuleks ka kiiremas korras midagi ette võtta.
Mees metsast
09:26 06.12.2007
Meie riigis on lihtsam mingi asi ära keelata. Raskem on süübida probleemi olemusse ja seoses sellega otsida ka sobiv lahendus.

See, et nädalavahetuseks keelata rekkade liikumine Tln-Trt maanteel ja suruda rekkad jaburale Piibe maanteele on lihtsalt üks loll populistlik otsus.
See autojuht, kes ei suuda/taha/oska rekkast möödasõita ei suuda mööda sõita ka bussist ning ka sõiduautost.
Samas tahaks teada mitu suurt liiklusõnnetust on sellel maanteel juhtunud rekkadega ning mitu sõiduauto juhtide ebapädevast oskusest.

Seega, rekkamehed, võtke end kokku ja väljendage oma nördimust ka kõrgemal tasemel.
Urrrr
09:37 06.12.2007
Kui nüüd süveneksid uudistesse siis saaksid aru, et asi hakkab kehtima alates 14. detsember reedeti....

Mitte ära jaura siin
Sven regamata
09:51 06.12.2007
Tegelikult oleks maantee äärde vaja hoopis iga nt 5 km tagant ehitada üks laiem koht (a la bussipeatuse boks). Ning kirjutada liikluseeskirja selgemalt sisse, et kui sinu taha on kogunenud rohkem kui 5 autot, siis pead järgmises boksis tee kõrvale võtma ja teised mööda laskma. Kellelegi poleks probleemi nende rekkadega, kui nad aeg-ajalt teisi mööda laseks. Samamoodi toimib süsteem nt Norras, Hispaanias jne, kus teed on kitsad ja mööda sõita raske.
khm
09:59 06.12.2007
Ma nagu tõesti ei saa aru miks veokijuhid halavad. Kas sinu palk muutub sellest väiksemaks kui sa teatud ajal tartu mnt peal sõita ei saa!? Kas sina tahaks, et sinu naine ja lapsed reedel maale sõites mõne "poola rekkajuhi"(loe rekkajuhi kes mnt peal sõidab max 80km ja asulas min 80km/h) surma saaksid.
Fakt on ju see, et natuke aeglasemad rekkad häirivad liiklust märgatavalt rohkem kui aeglased sõiduautod. Ja olgem ausad kas meie riiigi(maksumaksja) teed on Eesti Vabariiigi kodanike turvaliseks koju/vanaema/tuttava/kuhu iganes sõiduks või mõne ärimehe rikastusmiseks!?
Kamoon rekkkamehed teie teete tööd, teised inimesed sõidavad koju või lähedaste juurde. Töö tegemise puhul on minumeelest teatud piirangud/reeglid täiesti normaalsed, aga peale töööd tahaks end natukegi vabamalt tunda.
to urr
10:03 06.12.2007
Märgid on üleval -> järelikult piirang juba kehtib
to khm
10:21 06.12.2007
sa ikka tead, kes siin kõige suuremad maksumaksjad on. need samad üle 12t täismassiga rekkad maksavad raskeveokimaksu, mille eest seda Tartu mnt remonditakse. eriti jabur olukord: mujal küsitakse raha nende käest, kes teed kasutavad, aga Eesti riik küsib raha Eesti vedaja käest, kuid ise ei luba sellel vedajal Eesti teid kasutada. ei saa aru, millega MKM ja Maanteeamet tegeleb!
smoker
10:30 06.12.2007
metsamehel õigus- rekkade ajamine piibele on viimase aja suuremaid lollusi. sõitsin seda teed mööda laupäeval kl 15 tartust rakverre kui öö otsa oli lund sadanud. alates jõgevalt oli tee täpselt selline nagu ta on eluaeg olnud- 12-18 tundi peale sadu ja tuisku ei olnud sealt veel keegi loppa ja saasta minema lükanud, osa sõidujälje vahest juba külmanud tee külge ja suurem osa lopaks sõidetud. tahaks teada, kus te maanteeameti tolvanid oma labidate ja sahkadega magasite seeaeg? kuna mul virumaale oli vaja jõuda kella pealt, siis püüdsin sõita lubatu ja mõistliku kiiruse piires. sellise kiiruse puhul jään pea alati igale kihutamishuvilisele jalgu, aga seekord tundus küll, et imekombel on kõik oma adrenaliinilaksu juba kuskilt mujalt kätte saanud ja jänes on püksi pugenud ja maanteele on tuldud lihtsalt aega veetma ja näppu keerutama. kuhu sel teel oleksid rekkad mahtunud? ennustan, et selle tee külakestest läbisõit läheb päris kiiresti vaevalisemaks, sest kindlasti hakatakse toppima kõikvõimalikesse kohtadesse piiranguid. ja kuigi tegemist kesk-eestit läbiva teega, pole seal ühtegi arvestatavat puhkamise ega söögikohta.
toetan igati ettepanekut tln-trt trassil püüda kord majja lüüa, et elimineerida või minimeerida lollid, kelle ainus eesmärk on nõeluda ja ohtlike olukordi luua. selleks peaks ju piisama, kui igast trassi läbivast maakonnast oleks teel väljas 1 politseiekipaaz.
veel võiks ikkagi keegi seletada, mis imemõõt on see veoauto 12 meetrit, millest alates on möödasõit mingi muud moodi manööver kui 10 meetrisest kruusakoormaga veoautost või kohaliku bussipargi 20aasta vanusest bussiromust. rekkamehed ju ei käi tee peal lustisõitu tegemas nagu suur osa väiksemaid masinaid /müügimehed 1,4 almerade ja partneritega väljaarvatud/, nemad teevad seal hoopis tööd.
Ei näe propleemi
12:08 06.12.2007
to Sven regamata (registreerimata)
Küsin sult miks ma pean sind mööda laskma, kui mul on tahokas kaks nädalat tagasi kontrollitud ja täpselt 90kmh peale välja reguleeritud ja sõidan täpselt piirajas tervetee välja arvatud kiiruse piirangud.
Olen sõitnud nii aeglasemalt kui kiiremini, aga olulist vahet küll ei ole märkanud oma seljataga.
ohutus!
12:28 06.12.2007
Mis kuradi ohutusest siin räägime, kui täis lastis träkk ei suuda arendada oma lastitõtu normaalset kiirust normaalsel teel, kas siis see on ohutus ,kui saadame ta kuhugile kuumaastikule teiste eludega riskima, kurat millega maanteamet tegeleb, või sellel piibel ei sõidagi inimesed tuleb välja.
Ültsegi peks autokoolid sund korras kaheks tunniks istutama täis lastis rekka kõrval istmele tulevase juhid olenemata katekoorjast, ehk siis saavad aru millega tegu on.
uvitav
17:04 06.12.2007
Tea, kas oleks võimalik hoopis väiksed autod Piibe maanteele suunata, pidi ju päris hea tee olema?
xxmmxx
17:13 06.12.2007
to khm, kas Sinu loll pea mõtleski selle jaburuse välja. Vanaema juurde maale võid Sa ise mööda Piibe mnt. sõita. Kas rekkameestel ei olegi kodusid ja peresid. Neil on vist ka vaja koju jõuda
äll bandi
07:26 08.12.2007
küsimus selline kuidas väiksed üldse saavad mulle järgi jõuda kui kui minu auto piirajaga üle 90 ei liigu kas nemad võivad üle 90 sõita .
ratastel 2
10:22 08.12.2007
Sõidan ise seda maanteed ka üliohtliu 18m se rekaga juba viimased 3a ja igal tööpäeval ja eespool kirjutatu kõik õige kui va. mõned targad,täpselt samuti ei saa ma aru kuda kurat üldse tohib minust mööda sõita kui siin vabariigis ongi kiiruspiirang 90km/h,muidugi on ka selliseid veokeid kes on nädalavahetusel oma sõiduautosse kuugand 20l kütet ja nüüd teevad seda öko sõiduga maanteel tagasi ja nii uinuvadki teepeal siin 70-80km/h,niiet ka meie seas on uinujaid ja paraku kui tahad oma rongiga sellisest mööda sõita,no küll on see kuradi raske kui möödasõiduajal vend hakkab gaasi lisama.Küll aga kahtlen ohutuses Piibe mnt-l kui ei suudeta siin suurel mnt-l teed puhtana hoida siis mis seal siis veel toimub,loomulikult on lihtne meedias pasundada,et kõik ressursid teede puhastamiseks on olemas,miks te siis neid ei kasuta,need kes on igapäevases liikluses need saavad sellest kindlasti aru aga need kes sukalõnga keerutavad tugitoolis ei oska sellele muidugi arvamust lisada.Olen roolis ametit pidand viimased 9a.ja küll on kahju kogeda,et inimesed on tohutu ükskõiksed ja hoolimatud teiste suhtes,mingist viisakusest ei tule juttugi.Kindlasti oleks pilt hoopis teine kui nii suurte kui ka väikeste juhid ei oleks mingid ülbikud ja arvestaks ka teistega.Lugesin,kuskilt kommentaaridest et suurte rekadega mehed on mingid debiilikud,et kui oled nende taga veepilves siis need näitavad paremat suunda,et mis asja nad tropid vilgutavad kui ise ära ei keera,siit ka väike seletus,et see sugugi mitte raske liigutus suunatulega ongi märk sellest,et mine mööda sõber,tee on vaba.Kurb muidugi jah,et nähakse ainult suurte autode probleemi ja rullnokad kellele ema on ostnud kalli ja uhke auto võib oma tibi jalga masseeerida 130se tunnikiirusega ridasi kolmeks sõites
khm
10:56 08.12.2007
minu meelest ei ole 18m või mis iganes rekka mis max 85 km/h liigub vms küll see masin millega koju naise ja laste juurde kiirustada. Lihtsalt härrased rekkamehed võiksid arusaada, et see on teie töö. Ma tahaks siiski loota, et Eesti Vabariiigik on eelkõige siiin elavate inimeste, mitte siiin rikastuvate firmade jaoks(jah ma tean et seal firmades teenivad leiba vabariigi kodanikud jnejne, kuid siiski enamus meist ei ole rekkamehed. Miks peaks neid/teid eelistama teistele!?
Viimasel ajal läbiviiidud politsei "haarangud" on näidanud et suur osa rekkatest ei vasta tehnilistele nõuetele(ülekaal või mis iganes) ja mnt peal jääb ju endalgi silma kuidas rekkad 80km/h liiguvad.

see et mina helikopteri pilooot olen ei tähenda seda et ma tartu kesklinnast kopteriga stardin ja vanaema juurde nõmmele lendan.

Mees krt organiseeri oma tööpäev siis nii et sa ei peaks sel "keeluajal" sõitma tln-trt vahel.
To khm
11:42 08.12.2007
Sinusuguste haigete pärast ongi see jam,kes ei kannata 15min kauem kulgeda. Mõni mees pole äkki nädalaid koju saanud ja peab veel kuskil Tallinna tänava nurgal öö vedelema ja passima,et tal poolt koormat laiali ei tassita.Ainult teil on jube kiire emme tissi otsa jooksmisega.minaja minuego.ee
tramavoi
12:24 08.12.2007
olles autojuht ja kodus väikse autoga sõites ma küll suuri ei kiru.to khm tööd planeerivad teised inimesed,nende töö sõltub tarbijatest st teist kes te suuri kirute.Arvan.et kukute paljud halama kui kaupa reedel kätte ei saand vaid hoopis esmaspäev.Aamen
midaiganes
12:57 08.12.2007
Saksas on nädalavahetuste ja pühade ajal olnud kogu aeg veokitele piirangud ning järelikult on see liilusohutuse seisukohast positiivne. Ja nüüd siis veokijuhid virisevad mõnetunnise piirangu peale ühel ainsal maanteel. Kui oskate saksas oma aega planeerida, kas siis on raske seda mõnd tundi planeerida.
To midaiganes
13:13 08.12.2007
Üks asi on pühapäev,kui inimesed puhkavad,teine on täis tööpäev!Enamus planeerib oma iganädalase puhkeaja nädalavahetusele,mitte ei hakka kesk nädalat kusagil ****tama.Viige ennast eluga kurssi ja siis hakake targutama.Ma ei hakka kontorirottidele õpetama,kuna,mida tegema peab,nemad küll!?
mlt1
14:04 08.12.2007
To khm ja teised mõttehiiglased:
Suured haagisega autod liiguvad igal pool euroopas ja kogu maailmas sõiduautodest aeglasemalt.Kui sa oled selline käpard,et ei suuda täiesti tavalisel norrmaalsel asfaltkattega teel veoautost mööduda,siis sõida bussiga või rongiga ja võta kohale jõudes rendi auto.
Siin ei ole minu arust probleem mitte selle maantee ohutumaks muutmises,vaid üks teatud kontingent,kes sõidab siniste vilkuritega ei saa enam kontrollimatult kihutada ja oma piiratud mõistuse piires on leidnud selles "süüdlase".Pean silmas meie riigijuhte.Maantee Amet on siin pelgalt käsutäitja ja täideviija.
Minu arust on tartu mnt. ilma autorongideta samas järgus pidureid täis,ainult sõiduautodest möödumiseks saavad isakesed sisuliselt hoogu maha võtmata edasi anda.Seades ohtu enda ja kaasliiklejate elud.
Soovitus seal liikumiseks on hoida normaalset sõidukiirust st.90-100km/h spido järgi ja te ei jõuagi ühelegi rekkale järgi,kuigi jääte ise piduriks teistele,sest suurem os sõidab tunduvalt kiiremini rikkudes seadust.Kui,aga kõik seadustest kinni peaks polekski seal mingeid probleeme,aga seda loota eestlaselt on suht mõttetu,sest "seadused on ju tehtud teiste jaoks,mitte minule".Veoka juhid,ag ei saa seadust rikkuda,sest neil on autod nii ehitatud,et 90km/h on maksimum ning ongi nüüd tehtud patuoinaks.Tegelikult on see ju nii tüüpiline nii eestlaslik,et kui mulle miski ei meeldi ja ta mu silmist vabatahtlikult ei kao,siis "teeme talle ära".Kaotavad kogu selle jama tagajärjel ju lõuna-eesti firmad ja kõige rohkem just teepeale jäävate valdade ettevõtjad ning eelkõige just eksporöörid(meie majanduse alus).Asjaga seotud saavad aru mida ma sellega mõtlen.
Sõidan seda teed mitte just väga tihti(3-4 korda kuus)ja just nendel tipp tundidel.Kuid minu jaoks on suurimad nuhtlused ikka sõiduautod,kelle uhkus ei luba kui neist mööda sõidetakse ja bussid ning just need väiksemad alla 12m veokad.Ja väga häirib see,et kõik sõidavad sisuliselt mööda telgjoont ja teevad sellega aeglasemast möödumise veel raskemaks.
Ise elan Pärnu mnt. ääres ja siin tundub seltskond natuke tsiviliseeritum olevat(ilmselt rohkem välismaalasi ja vähem kohalikke erinevalt tartu mnt.-st.)Minul isiklikult pole probleeme möödasõiduga ei siin ega seal,lihtsalt auto peab olema vastav ja rehvid parimad.Pole mõtet osta omale mingit 1,1l linnakat Rimist ostetud "no name"rehvidega ja sõita sellega linnadevahelisi otsi ning kiruda veokaid,et nendest mööda ei saa.
mlt1
14:06 08.12.2007
Saksas algab piirang reede kell 22.00 ja loppeb pühapäeval 22.00 mitte keset tööpaeva.
WN
15:10 08.12.2007
On suht m6tetu teha selgeks "seale"et kartul on otsas! Pean silmas kontori nohikuid ja ametnike kelle kontor on Tallinnas ja kodu Tartus.Reede l6peb m6nes ministeerjumis nadal ju kl.12,siis vaja kodu kihutama hakata,kuid oh 6udu rekkad segavad ja ei anna teed nii ruttu kui s6idukad!Lihtne teha otsus:las kimavad kylavahe teid! Seal ju "maakad"need pole loetud!
Teen koleegidele ettepaneku,kui meie Tartu ministrid otsust ei muuda,siis t6mbame piduri kl 13.00 peale olenemata kohast Tal-Tartu teel alates 14.12.2007! Vaatame kas ministrid oskavad laveerida seisvate suurte autode vahel,v6i on parem kui need segvad faktorid ikkagi liiguvad!

J6udu kolleegidele! mina igatahes teen nii alates 14.12.07. kl 13.00 loodan,et leidub m6ttekaaslasi!
huijar 9
15:30 08.12.2007
khm-il soovitaks klähvida sellel lehel:www.pets.ee
tavaliikleja
15:32 08.12.2007
mis te vingute,rekkamehed ka inimesed ega nad vabatahtlikult reede õhtu sõida...rohkem mõistmist teineteise vastu
..........
15:39 08.12.2007
kevadel, kui teed lagunevad, sõidetakse piibe maantee pehmeks. kütuseaktsiisi tõusust saadavad rahad lähevad piibe mnt remondiks. samamoodi lõhutakse ülejäänud kõrvalteed. kardan et see tln-trt neljarealine ei saa kunagi valmis.
pakun mõned ideed mis valitsus lähitulevikus välja käib:
1. seoses kõrvalteede lagunemisega raskeveokite poolt, kehtestatakse raskeveokitele max täismass 20tonni
2. teede remondiks on raha juurde vaja, tuleb järjekordne aktsiisitõus ning limiteeritud kogus millega võib riiki sisse sõita, samuti võib riigist välja sõita ainult täis paakidega (ei osta midagi rootsist odavat kütust).
3.4. ja veel ridamisi ideid mis "aitavad" eesti ettevõtetel konkurentsis püsida.

panen kasti õlut vahele ja olen kindel et mina saan tasuta rüübata :)
to mlt1
15:52 08.12.2007
Mis ajast?Käi saksas ära või küsi mõne pikaotsa mehe käest.Pühap 0.00-22.00!Ja suvel väheke laup ka,kuid osaliseltja nad ka plaanivad ära lõpetada seda jama.
et siis...
16:20 08.12.2007
Seaduse järgi ei tohigi rekkad kiiremini sõita kui 90km/h, pole nende süüet jalgu jäävad :)
tramavoi
16:38 08.12.2007
Ja tegelt kõik riigiisade pärast.Via Balticast ei räägita ju üldse.See külatee.Ansip ja muud mehed peavad kiirest liigelda saama,kuigi Ansip nagu Partsi vastu osaliselt.Ei saa aru.Aamen
haistagäng
18:41 09.12.2007
Tundub,et Eesti vabariik on otsustanud jälle ülejäänud maailmast targem olla ja keelab veoautode liikluse keset tööpäeva.Samuti on pretsedenditu,et seda tehakse autode pikkuse alusel.
Mujal on võetud aluseks massipiirang ja piirangud kehtivad suvepuhkuste ajal osaliselt laupäeviti ja pühapäeviti ning muul ajal pühapäeviti.Erandiks on kiiresti riknevate kaupade ehk külmikutega veoautod.
Seni paigaldatud märkide järgi erandeid ei tehta.Mida peab lisatahvlilt välja lugema välismaalane?(kiri "välja arvatud")Kas lihtsam poleks olnud bussi kujutis punase kaldjoonega läbi kriipsutada?
Tallinnast ja Tartust välja sõitjatele peaks infot jagama alternatiivsete sõidusuundade kohta(ka nn. Tln värav peaks hoiatama liikluskorralduse muudatusest vähemalt nädal varem või on "HEAD TEED!" kõik mis ta soovida suudab?!)
Kahtlen,et keegi enne selle keelu kehtestamist mõtles Kesk-Eesti elanike ja nende vedude peale.Näiteks Tallinnast Roosna-Allikule sõiduks Piibe mnt-d soovitajal tuleks see enne endal läbi sõita!
Kogu lisakulu,mis kaasneb kaubavedude ümbersuunamisega,maksab kinni tarbija,seega olen tänulik juba ette!!!

xxmmxx to khm
18:43 09.12.2007
ei saa aru kuidas selline tola helikopteri pilooodiks saanud on?
het
21:29 09.12.2007
talinast roosna allikule sõida läbi leht metsa risti.mõjub ästi kohalikule infra struktuurile ja majandus kliimale nigu üks asja pulk arvas seda järva jaanist läbi kulgevat veo autode rallit kommenteerides.ma pidi püksi tegema seda lugedes
rene to khm
21:34 09.12.2007
ole palun hea ja organiseeri oma aeg selliselt,et sul ei jääks aega söna võtta teemal, mida sa ei valda.
haistagäng
14:07 10.12.2007
Kindlasti mõjub Imaverest Tallinna suunduv hakkepuidu vedu hästi Türi ja Rapla infrastruktuurile.Olematu teehooldus ja pidevalt parandamist vajav teekate Järvamaa ja Raplamaa piiril tõstab veoautojuhtide kutsemeisterlikkust ja adrenaliinitaset.Samas sõelub selline looduslik valik välja nõrgemad juhid jne,jne.
Kummaline,et eksperimendi(ei oska seda teisiti nimetada)läbiviimise ajaks valiti kõige heitlikumate ilmastikutingimustega aasta-aeg.Niigi on igal aastal leitud põhjusi,miks madalama kategooria teid ei pea talvise hoolduse käigus operatiivselt puhastama.Praegu on põhjust võimalike traagiliste tagajärgedega
väljasõidud jms klassifitseerida teeoludele mittesobiva kiiruse valikuga juhtide kraesse.Ootan pikisilmi kevadet,mil kohalikud omavalitsused traditsiooniliselt teljekoormuse ja täismassi piiranguid asuvad paigaldama.Siis alles saame näha,kes on Eestimaa parim orienteeruja!Igaveseks on meeles aastate tagune juhtum,kus sai Väike-Maarjast Koeru poole ca 15km maha vuratud ja siis keset ristmikku avastatud,et ükski edasi viivast 3-st teeharust veoautot vastu ei võta.Ilmselt oli märkide arv limiteeritud ja eelnevat infot välja ei riputatud.
to khm:edaspidi tuleb siis ostjatel aega hakata nii planeerima,et nädalavahetustel ja esmaspäeval kauplustesse nina ei topita.Reede on teadupärast päev,mil just nii pikaks ajaks hulgimüüjad ja kaubasaajad oma tarned ette planeerivad ja kogused laiali saadavad.Vaevalt,et keegi oma töönädalat ümber hakkab mängima ja ainult ühe siseriikliku eksperimendi pärast on nõus puhkepäevadel tööl käima.Tuult tiibadesse!
Peeedu
15:16 10.12.2007
piibe maanteel on Aegviidu kandis mõnusad kurvid kus keegi terve mõistusega inimene ka vanast molotovist mööda ei sõida. Asfalt on paljudes kohtades kitsas ja servad lokivad. Metsavaheline kurvirägastik on ka Järva-Jaanist Koeru poole. Jne
Igatahes keegi kabinetihiiglane on taas ennast näidanud. Minu arust peaksid rekkajuhid ennast ritta võtma ja ohutu kiirusega koos kulgema Jägala ja Jõgeva vahel. Nii, et ikka kui 30 või enam rekkat järjest kurve 60-70 painaks ja kogu liiklus segi pööratud saadaks kiiremini aru kui loll mõte. Enne kui sitt talihoole koos niru teega surnuid juurde ei tooda.
eestlaste viga on seadusekuulekus. kõik püüavad paberiga ise toime tulla ja nii saab lolle eksperimente pikalt teha.
grimreaper
17:14 10.12.2007
no sellist jama on päris keeruline kommenteerida...
Tõesõna järjest rohkem hakkab mulle tunduma, et meie riigiisad elavad kuskil eestist väljas ja ei tea Eesti elust vähematki.
või mis.
21:31 10.12.2007
Targem vist on piirangu taga üks ühis uinak teha kui kuskil metsade vahel mingil rallikrossi rajal kaivi püüda aja võit ikka korraliku vesiliuga vist = o lähedane. Pärast suure joruga hea rahulik edasi tõmmata nii kui kell kukkub.
oleks ilm ainult vastav.
21:48 10.12.2007
Rallit tuleb ikke koos kaardilugejaga sõita ja maanteeametis peaks vabu tindisolkijaid küll olema nii palju, et igale ühele kõrval istmele üks istutada ohutust jälgima.
bokipoiss.
22:00 10.12.2007
SORIIIII... keda riivasin,olen sadu sadu kilomeetreid päevas sõitnud mitte sajaga sõitnud,seega liiklus kultuuris oled nõrk.
Rene.
08:52 11.12.2007
to midaiganes:
Kuule kui sa ei tea, siis pole mõtet mögiseda! Saksa sõidukeelud on Pühapäeviti. Kuid Angela Merkel tahab seda tühistada. On kindlaks tehtud et pühapäeviti on avariisi rohkem. need Veokid ohjeldavad ka liiklust et mõni ei saaks 200km/h ennast surnuks kihutada.

Ja tegelt on mul veel parem mõte! Keelame selle veoka liikluse täitsa ära! Las need midaiganes ja kmh jne tondid käivad ise wc paberil Soomes järgi, vannitoaplaatidel Itaalias järgi,parketil Saksas järgi jne jne! Siis on kõigil rahu et keegi ei tölla jalus!
cate
15:12 12.12.2007
punased kaldjooned on mahavõtud,ootan huviga reedet....
njahh
19:04 13.12.2007
Pole kunagi rekka roolis olnud, seega vabandan ette võimaliku ebakompetentse küsimuse pärast.
Kas enne piirangu algusust kuhugi trassilt kõrvale keerata ja siis mõne pisema teeotsa kaudu trassile keerata, kus keelavat märki pole, oleks võimalik?
Ei tohiks saada trahvi teha, kui antud teeotsas pole tähistatud, et ei tohi sel ajal sõita ning uudiste lugemine pole kohustuslik:P JOKK?
to njahh
19:53 13.12.2007
Neid märke on ikka omajagu seal maanteel, nagu seeni peale vihma. Mõne kilomeetri saad sõita kuid siis on märk ees, mis tuletab meelde, et sõita ei või. Piimaautodele mis Laeva meiereis käivad anti vist eriluba (ei ole kindel). Ametirotid said aru, et vist ei jõua jah see piim letile. Varsti hakkavad aru saama, et selle tõttu kannatavad ka muud valdkonnad. Eesti majandus põhineb suuresti transpordil. "Enne teeme ära ja siis mõtleme" welcome to Estonia
123ABC
21:17 13.12.2007
Kui juba on autosi natuke palju saanud ,tuleb kuidagi hakkama saada. Asi lihtne.Igaüks sõitku täpselt nii nagu õigeks peab. Kui rekkajuht leiab ,et tarvis 80kmh sõita ,andku minna.kui mina või keegi tunneme et antud hetkel tarvis just vastava kiirusega liigelda on igaühe asi kuidas ja millal ohutult eessõitjast mööduda või kuidas keegi minust mööda saab.Samas ei ole mulle tarvis suunatulega märku anda millal mööda sõita.see võib rohkem segadust tekitada .Samuti ei ole tarvis eessõitjal hoogu maha võtta et teised mööda saaks .see aeglustab kõigi liikumist
haistagäng
00:16 14.12.2007
Siis ju kõik rahul:)
Igaüx sõidab nii nagu õigex peab ja veokad kütavad mööda Piibet v Viljandi mnt-d,kus liiklustihedus ilma nendeta kole väike.Mde selline piirang peaks muutma Tln-Tartu mnt.-d tunduvalt ohutumaks,kuna liiklustihedus teistel teedel kasvab.
Tänases Autolehes mde väga põhjapanev arvamus sõiduautoga liiklejalt:"Suurte firmade logistikud mõtlevad kindlasti välja uued ajagraafikud" on Helemäe kindel."Tipptunnil on paratamatult selliseid juhte,kes pole ajavaruga arvestanud ja teevad ohtlikke manöövreid veokitest möödumiseks,nüüd saab seda vältida," lisab ta.
1.Võib välja mõelda,mida tahes(logistikud on hullematki välja suutnud mõelda),aga keegi ei hakka tulema varem ega hiljem tööle sellepärast,et logistik selle välja mõtleb.Asutused-laod-terminalid on avatud tööpäevadel ja tööaegadel!!!
2.Kas veokite eemaldamisega kaovad ka ohtlike manöövrite tegijad?Huvitav kuhu?Ega veokid neid soorita,ikka kiiremad ja osavamad.
Seega lõunarindel muutusteta!Head teed kõigile!

Mees metsast
12:55 14.12.2007
Eks selline keelamine ole justkui "tallinna alkoholikeeld".
See, et sa õigel ajal poodi jõuad ei tähenda, et sa kõike soovitut kaupa ka osta saad.
Turumajandus eesti moodi.
Paljudele käib pikimõistust kuid ega keegi vastu hakata ei julge. Ütlema on kõik kõvad mehed.

Toetan WN ettepanekut peatada liiklus maanteel. Ehk hakatakse mõtlema.

Edu Teile rekkamehed - "reedest vabadust" on jäänud vaid mõned minutid.
sakslane
17:40 14.12.2007
ma ei saa aru mille üle jäurata siin,kes kurat siin riigis makse maksab rohkem, kas rikkuritest poliitikud või autofirmad.Kui palju kõrvetab diislit läbi(millest siis aktsiis läheb teedele) üks Tln-Trt vahet asjapärast heegeldav veokas kui ajupuudega poliitik.Lisaks sellele maksab veofirma ka veel raskeveoki maksu, kas selle eest et mööda metsateid turnida.Reede kella ühest Ülemiste ristmukult Jürini üks rida täis parkida küll siis hakkavad ise mööda Piibet sõitma need kellele veokad ette jäävad.
Sellise sigadusest veel vähe, julgevad uuest aastast aktsiisi ka veel tõsta, kus täna on kütus kallim kui soomes aga veohinnad ühed madalamad euroopas.Oleks aeg siin veoautojuhtide foorumis hakata õigetele asjadele pühenduma, mitte omavahel siim mõtetut ila ajada.Head vana aasta lõppu ,uus tuleb seitse korda hullem,
puls
19:34 14.12.2007
Loll otsus igatahes see oli ja ilmestab taaskord, et spetsialistide tööd tegevad poliitikud või politiseeritud spetsialistid saavad lolle tegusid tegema.
Pole mind veel pikem veok seganud sõitmast 90-ga. Kui aga tahan sõita kiiremini (mida ma pahatihti teen, häbi küll), siis on minu mure möödasõidu kergus või keerukus. Tundub uskumatu, kui palju lödipükse on liikumas, kes tahavad liigelda kiirusega 95km/h, ning eeldavad oma õigust! Üleeilne sõnavõtt Vambola Paavolt "Postimees" nime kandval lehel on üks nilbikajakirjanduse etalone. Tsitaat "12 meetri pikkusest veokist möödasõit on igale roolikeerajale riskantne ettevõtmine." Vaat see solvab MIND! Kelle jaoks on see riskantne, see sõitku lubatud kiirusega ja ärgu kujutagu omale ette asju. Me ei saa ju hakata ühiskonda ****vareste järgi piirama! Paraku on liiklus elu lahutamatu osa ja iga tegelane, kes pika ponnistuse peale on load saanud tahab sõna võtta ja temaga arvestamist nõuda, a-la mina ei julge mööda sõita, tehke midagi. Samas mainimata, et tahab kaaaa sõita 93-ga.
Sama rida järgides võime jõuda sinna, et keelame ära kirjutades õigekirjaoskuse, kuna paljud ei suuda elementaarse grammatikaga hakkama ssada, aga sõna tahab võtta ja mitte vähe!
sakslane kl. 17.40 tõi mulle pähe mõtte, et veokijuhid on võrreldes bussijuhtidega kuidagi kehvalt esindatud? Võtke kokku ja tehke üks korralik ummik, meeleavaldus, streik, misiganes.
Lugupidamatus selle ameti vastu igal tasandil on tegelikult väga levinud ja suuresti õigustamata.
jajah
21:15 14.12.2007
päris kahju oli kui 16.00 patika silla juures punase kabiiniga scanni peedistati ja pärast vaida ääres parklas politsei valve all oli
gepee
21:35 14.12.2007
Täiesti ajuvaba on suunata raskeveokid osaliselt neljarealiselt ja korralikult laialt teelt kaherealisele teele. Jutu mõte selles, et on ka muid teid kui Piibe mnt. kus raskeveokid hakkavad rohkem sõitma. Isa kasutan iga päev Viljandi mnt. tööle ja koju sõiduks. Ja ma ei ütleks et seal väike liiklus oleks. Tartu mnt. liiklejatel läheb elu paremaks, aga minul nende arvelt sitemaks. Mille poolest nemad eelistatumad peaks olema, ei saa aru. Ja neile kes räägivad, et hea rahulik maale sõita-kõigil ei asu "maa" Lõuna-Eestis või Tartu mnt ääres. Ühesõnaga ajuvaba piirang, mis ei vii kuhugi. Tegelt pole rekkamehed milleski süüdi, vaid liiklust segavad hoopis need, kes muidu sõidavad nii 95-ga ja siis kui rekka taha jõuavad ei julge enam mööda sõita. Ja selle asemel et lasta vahe sisse, et järgmine masin ei peaks topelt möödasõitu sooritama istub tihedalt rekka *****s. Ei tahaks küll naisi solvata , aga üldjuhul on need siiski naisterahvad ja loomulikult vanurid. Tervitused ja varuge kannatust ja aega!!!
eriti kui lumi sulama hakkab.
23:16 14.12.2007
Ega siin ei ole jah muud teed tuleb midagi hakkata orkunnima või laseme nokadel endale pähe istuda varsti mõni leiab, et piibe ka liiga hea tee, et ära lõhkuda, peksavad ültse kuskile padriku floorat ja faunat nautima.
WN
15:44 15.12.2007
Kolleegid teen veelkorra ettepaneku,s6idame Tal.-Tartu teel edasi!Tudeerisin natuke seadust ja tulemuseks on,et ei ole yhtegi alust meie riigimeestel sellist seadust kehtestada!Muidugi on aja ja narvide kulu kaia kohut politsei ja Eesti riigiga,kuid kuskilt tuleb alustada selliste sigaduste vastu!
Olen ise iga paev nii suure kui vaikse auto roolis ja aina rohkem ajab tigedaks meie riigi teede ja transpordi poliitika!Alates sellest,et Tallinnast ei saa suure autoga liigelda ei siisse ega valja(kus tee korras,seal mark kohe pysti veokatele),l6petdes sellega,et teede hooldus on nagu 20 a.tagasi,kuigi on uut tehnikat ja raha puudust ei paista olema teede ettev6tetel.(riigil)
Teine varijant on see,et streikida raskeveoki maksu vastu,kurat mina maksan selle lolluse kinni,mida nimetatakse teede ehituseks ja korrashoiuks ja mitte paar tuhat,vaid kymneid tuhandid aastas!
Samas pnid ja muud targemad kysivad meie autodelt teemaksu ysna korralikult!
Nii,et ootan m6ttekaaslasi,kui midagi konkreetseid pakkumisi panen oma andmed yles!
hvloora ja vauna
16:34 15.12.2007
23.16 eila. palun tee, enne kui lumi sulama hakkab, endale selgeks elementaarsemadki emakeelereeglid.
sakslane
21:09 15.12.2007
Siin on ikka mõtlematult palju ****peetreid kes ei jaga olukorra tõsidust,ilgute siin kirjavigade ja gramattika kallal,iga inimene kes on endast välja viidud viimase piirini eksib otsuste valikuga, mis pahatihti võivad lõppeda väga kurvalt.Ka kindlasti siin mõne ilkujaga, kellele libedudusest tingitult mõni vastutulev veokas ajud mõõda kõrvalteed laiaks sõidab.See et eestlased omavahel läbi ei saa on juba vana tõde, agad et veofirmad lasevad endal lisakulutusi kraesse määrida ilma põhimõtteta seda näen küll esimest korda.Kui valitsus maksaks kinni reedese tööpäeva a.la 700km x 14eek võiks minu autod küll kodu aiaveeres seista aga kas sellega teised nõus on ei oska vastust anda.
rekkajuht
00:17 16.12.2007
olen peedu ja wn-iga täielikult nõus.
need riigimolli juures nämmutavad ajukääbikud toetavad neid idioote, kel pole liiklusest nõrna aimugi ega arvesta teistega.
mul on ka 1 ettepanek: keelasite rekkadel reedel liikluse kella 13:00-20:00-ni, keelake siis esmapäevast reedeni sõiduautode liiklus Tallinn-Tartu maanteel!
kah rahulolematu vedaja
11:36 16.12.2007
Kus selle keelu ajal olid ERAA, Autoettevõtete Liit ja Eesti Vedajate Liit. Kõik kes on nende organisatsioonide liikmed on ju rahaliselt toetanud nende organisatsioonide tööd ja selle töö tulemuseks on reedene liikluskeeld EV maanteel, mille kasutamise eest maksavad kõik Eesti vedajad raskeveokimaksu. Pole mõtet enam viriseda, kui olete ise seda toetanud ja nii moraalselt kui finantsiliselt.
böö
16:02 16.12.2007
võtan asja rahu likult. teen kewadex tsikli korda ja olen siit mylkast läind
haistagäng
17:16 16.12.2007
to kah rahulolematu vedaja
Küsisin septembri algul Viru hotellis ERAA poolt korraldatud konverensil hr.T.Kuldkepilt,tema arvamust teema kohta.Vastus kõlas:"Me oleme sellise keelu vastu,aga Maanteeamet ilmselt teeb asja ikkagi omatahtsi ära."
Miskipärast ei ole ma kusagilt lugenud ega teles näinud sellisest hoiakust.Tundub et tegemist siiski ka poliitilise kokkumänguga.
Maanteeameti selgitusel on piirang vajalik selleks,et veokite osatähtsus on praegusel tipptunnil rohkem,kui kümme protsenti,kuid kiirused sõiduautodega võrreldes väiksemad.Väga kahtlane statistika,eriti inimestele,kes veondusega igapäevaselt tegelevad.Laupäeviti võiks selline statistika tõene olla,aga reedeti...
Kui osakaal nii väike,siis ei suuda nad ju liiklust drastiliselt mõjutada.Milleks kogu komejant?Ennustan,et veoautode kõrvalteedele sundimisega Tln-Tartu mnt-l kiirused kasvavad,aga koos sellega ka traagiliste tagajärgedega liiklusõnnetuste arv.Kuidagi imelik on,et lausa ametkonniti tunnistatakse massilist kiiruse ületamist sõiduautojuhtide poolt ja tehakse veel kõik selleks,et seda soodustada.(soodustatakse seaduse rikkumist!!!)Samas üritatakse kogu vastutuse koorem panna veoautode juhtide peale ja süüdistatakse neid selles et nad teevad tööd selleks ettenähtud kohas ja seadust rikkumata.Antud juhul siis peavad kinni maksimaalselt lubatud sõidukiirusest:(Welcome to Estonia!
Soovin kõigile head ja turvalist teed ja rahulikke Jõule pereringis!
*
20:28 16.12.2007
Põhiline probleem ongi see et mingid väiksed sõiduautod uimavad umbes 75-80 ees. :s Tahak nagu mööda minna aga siis hakkavad need litsuma täiega, põglile rekkameestes sõidavad ju 90 ja 6eldakse et tahkistatakse, tegelikult ongi ju 90 suurim lubatud kiirus nii et miks on vaja viriseda ja ssee värk on nii et ma olen ise kh mitukorda näind et sõidavad ees suured autod siis m6telen et on ikka uimad, hakkad mööda minema neist ja alles täitsa autorongi ees näed et mingid pensionäärid uimavad suurteautode taga ja siis tagant jääbki pilt et suured umimavad, sest väike auto ei paista ju tagant välja. See atab kui panna omale suured pasunad peale ja lasta pasunaid vat siis hakkavad s6itma ilusti v mõni on viisakas t6mbab äärde ja laseb mõõda. See on nii kh et kui ato sõidab 80 ees siis tahad m66da minna oma pikka rekkaga aga ei saa sest sa sõidad natukene kiiremeni ja siis liigud niivaikselt mõõda et tolle aja peale jõuab juba mõnnni teine auto vastu tulla ja pead ta tagasi t6mbama, eestiriik võiks teha siis 4 sõidurealise tee tartu ja tallinna vaheisele teele.
*
20:31 16.12.2007
Ja see kahet kui on sõidukeelu aeg läbi siis tehke nii et kui m6ni väike m66da tahab saada siis ärege laske, see oleks hea kätemaks ja pressida igalepoole vahel sest öösel on see tee ainult meiepäralt.!
hm
22:40 16.12.2007
kätemaks kellele...
haistagäng
18:10 17.12.2007
"Kätemaks"- iseendale,et anda põhjust ajukääbikutele üldse veoautodega liiklemine Tln-Tartu mnt-l kinni keerata.Siin IMEDEPÕLLUL ei ole enam miski võimatu.
Ei ole veel kuulda-näha olnud,et kohalikud omavalitsused ja elanikud häält oleks tõstnud.Eestlastel ju eeslikannatus,kui ülevalt poolt käskusid arutada vaja.
j@pe
17:28 20.12.2007
aga teeks hoopis graafiku veoautodele ja sõiduautodele.
ja koos neid sinna teele ei lase. kas veoautod või siis sõiduautod.
hdshds
11:22 25.12.2007
Ma loodan, et just reedeti 13.00-20.00 vahel hakkax Joosep Laiksoo sarnaseid kutte ringi liikuma ja samu laibalaxe korraldama. Ehk siis lootust rekkkadel kogu päev seda teed kasutada.
ideetik
19:42 27.12.2007
Profid Rü saatku firmadesse allkirjakogumis lehed, autojuhid andku allkirjad, leht tagasi saata ja õigetesse asutustesse pöörduda.
tolbajoob
08:34 28.12.2007
kes see profid rü veel on? nagu liivimaa zorro ;)
raivok 3
10:57 28.12.2007
Peaksime rahulikult Tln.-Tartu mnt edasi kulgema ja kui kell kukub(13.00) kõik raskeveokid tee äärde,ohukad peale ning pausitama kella 20.00-ni. Trahvida ka ei saa sest ei sõideta.
tolbajoobile
11:52 29.12.2007
sa oled väga vales foorumis kui ei tea isegi, et mis organisatsioon Profid RÜ on.
tanel313
12:56 29.12.2007
no tõesti, kes siis ei tea, millega profid rü tegeleb?

teadaolevalt osalesid nad 2003a UICR nõupidamisel varazdinis, nagu nende pidevalt uuendatud kodulehe viimased uudised räägivad

a mida nad veel teinud on, krt seda teab...
tolbajoob
13:58 29.12.2007
noh räägi, siis millega see profid rü tegeleb. pole küll midagi enamat kuulnud, kui et seal mingi peni eesotsas ja on juba kõigile autojuhtidele hinge s...nud oma haige jutuga.
raivok 3
18:10 29.12.2007
Tolbajoob,uuri sealt:www.profid.ee
tolbajoob
21:17 29.12.2007
aga sealt ma midagi ei leiagi. mingi üldsõnaline jutt. 2003 on osaletud kuskil nõupidamistel, aga sealt edasi ... mitte midagi konkreetset.
foorumis kah suht kummaline jutt, vahelt nagu midagi kadunud. põhiliselt on paari inimese postitused, st üks ütleb ette ja kaks korrutavad järgi.
udu999
22:03 29.12.2007
Ei saa mitte aru milleks see piirang hea on. Suurega sõites liigud nii kui nii enamust ajast 90. Oli reede vaba päev käisin siis väiksega tartus. No ei saanud kiiremini kohale. Suuri küll ei olnud aga need kes jalgu jäid olid nagu tavaliselt mingid väiksed kes lihtsalt jõlguvad teel nii 80- 87 km/h. Ja nüüd veel see tartu mnt. sild. Nii palju kui mina märganud olen sõidavad ristmikud kinni just väiksed autod. Seda ka järvevana ja tartu mnt. Lihtsalt tõkestatakse tee suurtele ära ja nii jääbki suur ristmikule ette. See aga kirjutati kah rekkameeste süüks. Ma ei imesta üldse kui varsti pannakse märgid endise piiri punkti üles et sellest kellast mingi kellani rekkadel riiki sisenemine keelatud. Seniks aga soovin kõigile külma närvi ja edu tegestes.
tramavoi
16:32 30.12.2007
2006 aastal liiklusõnnetustes osalenud veoauto juhtide osakaal 4%.Andmet maanteeameti kodulehelt.Suurimad õnnetuste päevad reede,laupäev,pühapäev.Laupäev neist suurim.Hukkunuid kõige rohkem laupäev 49,pühapäev 32,reede 27.kolmapäev 26.Liiklusõnnetusi kõige rohkem laupäeval 455.Vigastatuid kõige rohkem laupäeval 668,reedel 525.
MNT.EE Tundub,et see reedene piirang õigustamatu.
tegelikult
18:06 30.12.2007
Vaadates nende keelumärkide rohkust siis oleks võinud nende asemele paigutada lubatud väiksem kiirus igal juhul efekt oleks palju suurem, aga esma mulje selline, et kaherealisest teest sai kolmerealine.
VABADUSVÕITLEJA
19:27 30.12.2007
Aastaid tagasi sõitsin vanakooli F16 ga millel piirajat polnud 115, 120 tallinna maanteel polnud probleemiks. Kõik väikesed vaatasid, kui paha inimese peale, kui neist mööda andsid. kui nüüd uue kooli masinatega jalus olla, oled ka paha. A nüüd ju ka digitehnika arenenud, nagu midagi teed, kas käib välgusähvatus, või heliseb kuskil politseis telefon ja oledki juba üleküla kuulus mees. õnneks ise euroopa sisetööl ja ei nühi siinseid teid eriti, aga eesti saaamatutele sõidukajuhtidele tuletaks meelde, et mujal maailmas on veel ka mäed ja serpentiinid, kus veoka kiirus tahtmatult langeb 40 kanti ja sealsed sõidukad on rahulikult rivis ja kannatavad seda tsirkust. ja norras on veel ka libedus, mis segab ka allamäge kihutamist, sest kui 40 tonni haardumise kaotab on nalja palju. Sakslane kaalub pühapäeval suurte tagasilaskmist teedele, sest kõige rängemad õnnetused juhtuvad statistika järgi just sel päeval, kui saksa isa lipsu riidekappi jätab ja autoga ennast kiirteele tõestama läheb. suured hoiavadki seal kiirust enamvähem stabiilsena ja ohutuna. ja sõidukaga pole kah tartu poole kõige hullem sõita.
haistagäng
13:52 31.12.2007
to het(09.12.007)kirjutasid:talinast roosna allikule sõida läbi leht metsa risti.mõjub ästi kohalikule infra struktuurile ja majandus kliimale nigu üks asja pulk arvas seda järva jaanist läbi kulgevat veo autode rallit kommenteerides.ma pidi püksi tegema seda lugedes.
Käisin Järvamaal sõidukaga kolamas ja avastasin,et Sinu pakutud versioon langeb ära.
Lehtmetsaristil ilutseb märk,mis ei luba sõita Jäneda ega Alavere suunas veoautodel täismassiga üle 10T.( eelnes hoiatus juba Kihmelt Lehtmetsa poole pöörates)
Head veoautode vaba uut aastat!!!
fbzdbzd
16:52 31.12.2007
Riigisaxtele: keelake rekkad siis hoopis eesti teedelt ära, krdi ped..d sellised.
Võtke vedage oma bemmide ja audidega ja muude sarnaste künadega 24 tonniseid koormaid. No on ikka ******* riik. Mul on juba kyll idee, et kui veel mingi selline täielik tobedus juurde mõeldaxe, lähen siit mylkkariigist minema. sinna kus saab rohkem raha ja rekkamehi liikluses ja liiklusega ei ****ita.
Kati.!
20:27 22.01.2008
Minu arvates on imelik see, et virisetakse selle üle, kui rekka sõidab 90 km/h, vabandage kallid kommenteerijad, aga te ise ei tohi ka ju kiiremini sõita! Samas võiks siis ju ka naissoost juhid ja algajad juhid ka teelt "ära koristada"?
Usun, et paljudel neil, kes sõna võtavad, pole tegelikult aimugi, mida tähendab sõita suure autoga Piibe maanteel. See ju mõttetult kitsas ja talvel ei tahaks seal uisutamisele mõeldagi. Ja usun, et pole ka aimugi, kui suuri makse maksavad rekkaomanikud. (raskeveokimaks, mis aina suureneb)
Samas usun, et see ka omamoodi näide Eesti majanduspoliitikast. Mis mulje jääb kaugelt tulnud rekkajuhile, kes avastab reedesel päeval, et peab ronima kusagile Piibe "nöörile" (no see on lihtsalt nii kitsas)??

khmm
19:16 07.04.2008
polnud see vist mingile poolele kasulik et maha võetakse...igajuhul suhteliselt mõtetu värk nyyd hakkavad ostast peale märke maha võtma.nojah saavadki tööd teha,lumekoristusega hakkama ei saadud kuskil...edu kulgejatele
Bingo2
19:49 07.04.2008
Reporteris näitas isegi seda teemat ja näidati isegi poole toobilist rekkameest! Aga teema juurde, kui need rekkad sõidaksid pikemate vahedega et saab vahepeal sinna tõmmata mitte ei pea mitmest korraga mööda tõmbama!
raha jamad
19:59 07.04.2008
väiksed teed ei kannata raskeid kulgureid.ja rahhi kah pole,et teid remontida jne jne........
totu kuul
20:06 07.04.2008
Kas Piibe maantee sai juba otsa? Isegi kaua pidas vastu. Kevadeti olid seal ju tavaliselt 8t piirangud.
jah
20:41 07.04.2008
rekade pidurdamise peab hoopis keelama(väike autod vajutage kurat gaaasi) ja sellised kuradi liinibussid mis tahmavad ja edasi ei liigu, tühjust täis(väiksemad marsad)