on juhtunud sedasi ,et vaja soetada hooldusniiduk või mingi selline aparaat mis rohtu purustab.olen müügilt leidnud kahte tüüpi masinaid nn suur muruniitja mitme risti rootoriga ja trummel tüüpi Y-terade või koppadega.Millega kannatab tööd teha ja mis mudelit eelistada?
Soovitan kindlalt trummelit. Nö. muruniitja tüüpi usku pole, olen seda varianti töös näinud-tulemus mind küll ei rahuldanud. Omal Berti trummel kopadega ja toimig väga edukalt, peneb kerget võsa ka kui vaja. Nii et minu arvamus on kindlalt trummel.
millist siiski eelistada kui trummel niiduk ,kas Y terade või koppadega variant - pole nagu kuulnud ,et vaheta mida tahad- trummelil on erinevad kinnitused.Mis saab siis kui kohata mõnda suuremat kivi ?
kasutan 2.5 m trummel niidukit.koppadega.heinamaal teeb väga hea töö.
võsa kuni 5 cm võtab maha.olen sõitnud kivihunnikusse ja siis olid kopad
trmmlilt kadunud ka.kui paugu saab murrab poldi ära ja kopp lendab küljest.üksikutest kividest võib ka ainult kõva kolina pääseda.kui plaanid
teenust teha siis korra hooaja jooksul remont on reaalne.
Soovitaks kah kindlalt trummelniidukit. Endal 2.5m Vogel&Noot (trummel-koppadega. ostsin võsa niitmiseks, võtab nigu ragin. Aga olen kuulnud et kui niidad ainult heina siis tasuks osta Y tera on töökiirus suurem!
Endal eelmisest hooajast 2,4 Kverleland trummelniiduk Y teradega. Niidab vabalt ka väiksemat võsa ja rinnuni hein pole probleem. Y terad ei karda kive ka nii hirmsasti kui koppadega aga kõrge rohu korral on koppade niide tasasem. Samas on Y teradega kütusekulu väiksem, katseliselt järgi proovitud.
Akendele võrgud, sellised tugevad. Üldjuhul vanematel jooksevad juba rihmad viltu - suure rihmaseibi pukil kinnitused kulunud ja kõverad. Tavaliselt niidulatt lekib ja selle peatamiseks kolhoosnikud keevitasid ta kinni. Niiduketaste ja laagrite seisukorda tasub samuti heebli abil kontrollida.
Vene rootor on jube jõutarbija, samas tema ajam on ka hulga tugevam ülejäänud tänapäeva rootoritest.
Kõik oleneb ikkagi - mida Sa temaga teed. Heinaniiduk ei ole päris samaväärne hooldusniidukiga - otstarbed on erinevad. Heinaniiduk jätab vaalu ja see mädaneb kauem, hooldusniidukid pudistavad massi puruks, tulemus on ilusam ja kasulikum.
tuleb meelde umbes 7-8 aasta tagune aeg millal sai lattniidukiga jebitud,
praegu ei tahaks sööti sellega isegi proovima minna.võibolla oleneb niidukist aga muti hunnikud ja muu rämps ummistasid pidevalt.
võta kusagilt purusti teenus ja peale seda saad niita kas või muruniidukiga
Mul 2.2 Perugini Maaritsast ostetud. Paar aastat olen lasknud ja häda ei suurt midagi kui välja arvata eelmine suvi kui suure umbes 30 cm kivi otsa panin. Kahjuks see ulatus juba võllini ja võll nüüd kõver. Muud pole teha kui uus. Väiksemaid lennutas või lõi puru natuke suuremaga lõi haamri poldi puru haamer ise korras kui aint üles leidsin. Haamrid kulusid kivide peal ära ka ja teritada kõva materjali tõttu suht raske. Aga muidu väga hea masin. Uute teradega sama hea kui muruniiduk.
Nii ,niiduk olemas ja esimene proov ka tehtud.Enne ostu sai neid ka vaadatud ja uuritud,Van wamel ja vogel&noot teistest kindlalt üle.Ise ostsin Y teradega Vogel&Noot i kuna hinnavahe Hollandlasega oli ca 20 kilo.jõudlus belarussiga ca 1ha tunnis.
Mul ka teist suve Maaritsast ostetud Perugini 2,2m MTZ taga.Masin tugev aga panen pahaks, et traktori rattajäljed tõusevad hiljem püsti ja maa näeb niimoodi räsitud välja.Kõrget tugevamat nagu puju ja mesika jms, jätab kasvama, kuigi haamrid on teravad aru ma ei saa, kas kuskil on minu viga või!?Mis arvate, teadjad?Rihmad ka on pingul ja puha!