Tere! Plaan on ametit vaheteda ja hakata autojuhiks euroopa sisevedudele. On olemas CE kat. ja hiljuti läbitud autojuhtide ametikoolitus. millest alustada? kelle poole põõrduda? Ette tänades Henno
ADR peab sul kah olema. Kui sa just ei kavatse külma vedada. Edasi otsid firmat kes vajab autojuhti. Praegu vast ilma kogemusteta juhil raskem tööd leida. Võta ja helista kuulutuste peale, uuri elu. rohkemat ei oska midagi soovitada......................................
Tegelikult on plaan augustis septemris läbida ka ADR koolitus ja plaan autojuhina tööle asuda ka mitte enne septemri lõppu kuna kavatsen lahkuda praegusest töökohast puhta südamega st. lõpetada poolikud tööd enne. Koolitused läbin enda kulu ja kirjadega. Kogemused on vanast ajast, sai kunagi palgiveo autol töötatud ehk pikkatüve veetud. Kõige pikem auto koos koormaga oli kabiinist tüvedeni 36 meetrit. ja veel et vanust hetkel 42 aastat. Ja olen täie elu ja tervise juures( kolm korda üle vasema õla) :) Ja tegelikult olen äärmiselt kiire kohanemisvõimega...
Ja plaan on tegelikult äärmiselt tõsine. Nii et igasugune abi ja nõuanded teretulnud.
Tervitades Henno
Vast pannakse kellegiga kaasa sõitma. Sisevedudele on ikka kohti, ega see töö paar kuud jutti lihtne pole. Mina ei tahaks sinu asemel kohe sisetööle. Sa vast proovi est---euro algul ja siis vaata edasi mis ja kuda. Ma ise sisetööl 7.a. ja ega ta mulle ikkagi ei sobi. Lihtsalt kummardan raha jumalat soomlase juures.Palk väga hea,aga tüdinud olen hullult,sellest elust. mina 46.a.EDU SULLE ALUSTADA.............................
sa ajad ikka eriti lolli juttu. ilma ADR omamata ei võta sind keegi sisetööle. kust iganes kohast pannakse konteiner suvalist kemikaali värvi jne peale ning omamata ADR i, võtab politsei sul kärri tagant ära ja mis juttu sa lollike siis ajad......... Mudugi võib ilma lubadeta kah sõita kuniks vahele jääd. teeme nii, et ärme süüdimatut jama siin foorumites aja,SEE JUTT ON RIX-le
Tundub et naljamehad olete ise ja sisetööst ei tea te ka midagi,mul omal ADR koolitus läbi käidud ja pabergi taskus aga viimase nelja aasta jooksul sellist koormat juhtunud 4-5 korda ja sedagi selle pärast et pomo teadlik selle olemasolust.Olen selle eluga küllaltki kursis ja kordan veel et ADR ei ole kohustuslik ja neid klubisid on küllalt kus saab ka ilma selleta tööle,see on ainult tööle saamisel plussiks.
Ärge kohe vinguge Rix001-ga. ADR on tõesti suur pluss, kuid ei ole kohustuslik.. Omal ADR-i pole. Ei ole siiani ADR koormaid ka olnud. Oma raha eest ma ei tee ADR-i, kui vaja, siis firma maksab kinni, aga siiani pole vajadust;)
ADR tuleb oma kulu ja kirjadega teha nagu mainisin sest pole veel ühegi firmaga ühendust võtnud. Ja ära plaanin teha ta igaljuhul, rumalamaks ei jää, pigem saab mingisugust teadmist juurde... Euroopas olen sõitnud palju, küll oma sõiduautoga,
nii et liiklus on tuttav ja hirmu ei tunne. MILLEST alustada tööotsinguid, kelle poole põõrduda..? Rumal küsimus küll aga olen pikalt transpordimaailmast eemal olnud.
Tänud seni asjalike vastuste eest.
Tervitades
Te kõik nagu aru saan, veate AINULT täis koormaid. Imelik jutt ,et ADR pole justkui vajalik. Ma rostocist treila euroopasse ,tagasi 4-5 korjet. Ja koormas üksikuid, kuid ADR i. nõudvat alust. Ja olen laadinud firmades kus küsitakse ADR tunnistust. Ja inglismaal eriti, uurivad. Ma ei saa nüüd hästi aru mida te jahute, et ADR pole kohustuslik.................R480. et, sina jama ajad see on uskumatu. Vast veel keegi vastab, ootame
Kui siin mõned tegijad tunduvad jube targad olema ehk siis selgitaks kus on kirjas et ADR on kohustuslik.Mina pole sellist eeskirja või seadust kuskilt kätte saanud ega lugenud.Kordan veelkord et see on eeliseks töökoha leidmisel aga mitte kohustuslik.Vean ka enamus osakoormaid aga see ei tähenda et tingimata ADR seal olema peab.
Selguse mõttes, kelle tööd sa teed, et iba ajad. TÖÖANDJA ON VASTUTAV ET SUL OLEX ADR. Ja kui sulle pole 4.a. jooksul sattunud ADR alust koormasse, kuule keera kamazi rooli edasi, ja pane oma mulk kinni., sisetööst.
Tee omale selgeks mõisted:kohustuslik;soovitav ja kasulik.Saage lõpuks aru et kuskil pole autojuhile,olgu ta siis sisetööl või mitte,KOHUSTUSLIK ADR-I olemasolu.Seda nõuavad ainult firmad et neil oleks muresid vähem koormate hankimisel ja poleks lisakulusid koolitamisel,nii lihtne see ongi.Kui Teile TEGIJATELE on keegi selgeks teinud et ADR on kohustuslik siis on see teie tragöödia.
Ehk tahaks mõni tark veel teema algatajale väita ja soovitada et ADR-i varustuse peab ka enne tööle asumist ise kokku ostma,kus juures see ka kohustuslik.
No mul ei ole sellepärast ADR, et meil klubis mehi küll, kel ADR. Minuteada ei ole mu autol ka ADR pabereid, kuid varustus olemas. Vean viimasel ajal korjekoormaid rohkem, kui täiskoormaid, kuid meil on tööl mitu autot korraga, ADR koormad saab anda kellegile, kel olemas ADR paberid, ja ma saan tavalise koorma ;)
No kunagi tulevikus tuleb tõesti ära teha, kuid see ei ole lähiaja teema.
AMMENDAV JA KÕIGILE SELGE. TO RIX, KINDEL ON SEE KUI VEAD ADR.I. AGA PAPPER PUUDUB, JA POLIIS AVASTAB. KÄRUST ILMA KOHESELT. OMAN AASTATE TAGUST KOGEMUST INGLISMAAL VÄRVI KOORMAGA.
Sulle ikka selgeks ei tee ka 20.sõitjat.Mul pole sõnu. Aga nõustun nendega, kes soovitavad selle ADR.i. teema lõpeteda. Ja teemaalgatajale soovin meelekindlust, ning eneseületamist. Siis on sul kõik ok. Ja tööotsimist alusta ikka varakult. Se krt inglise keel kah paha ei teeks elementaari osata. Kuigi, minul pole midagi jäänud tegemata, ega ükski sõit sõitmata kuna oskan keelt kehvalt. KÕIGE TÄHTSAM ON USK ENDASSE...EDU ROOLIKEERAJATELE.
Selleks peab omal ka midagi kõrvade vahel olema ja kursis olema mida sulle koormaks pannakse või mis koormaga haake sappa haagid,loogiline ju et kui juba pabergi puudu siis sellist koormat ei vea.
Mida te üritate mulle selgeks teha ,kas eesti keele sõnade tähendusi?Saage lõpuks ise aru et see on teie probleem kui mõni "tark"firma pomo on teile segeks teinud et ADR on kohustuslik,ei ole ju.Ma pole väitnudki et see kasuks ei tule töö otsinguil aga üritan teile selgeks teha eesti mitte mingis muus keeles et see pole kohustuslik.
tuleb käsk, et võta see haage järgi, siis ülemuse vastutusel. Mul poogen olgu sees liha või laibad. Kõike on veetud 15.a. jooksul. viimased 4 olen ikka ADR.i. omanud. kui ikka papper taskus, kindlam tunne. Ja veel, õige hõlma ei hakka keegi. Selleks nõutke et boss saataks kursustele. edukat veeremist, ning ilusaid naisi.....................................
Helistasin ja rääkisin. Pakuti Skandinaavia suunal tööd. Äitäh. Sügisel võtame uuesti ühendust. Tegelikult suurem huvi on ikkagi Euroopa sisevedudele. Seepärast tegelikult ootan veel pakkumisi.
Annan ka telefoni nr. 5112511
Tervitades Henno
kui on mingi möga vastuseks siis ära pane seda tähele,sest idioote kes pyyavad ainult ittasti vastata siin foorumites oli,on ja tuleb veel,need on sellised mehed kes lasevad noorematel või uustulnukatel tollides ja piiride peal jalaga uksi lahti teha aga on ka juhuseid kus samad mehed nutavad leedu piiris ja ei tea kuidas ja kus olla. Ja on ka neid kes o n vägagi abivalmis vaata et teevad kõik ette ja taha ära;ma loodan et neid on ikka palju rohkem,nii et edu ja julget peale hakkamist!!!!
Tere! Värskendan teemat. September läheneb ja rekkajuhi ametisse asumise aeg koos sellega. Augusti lõpus veel vaja läbida ADR ja siis peaks paberitega kõik korras olema. Kas oskab keegi soovitada mõnd firmat kust võiks tööotsinguid uurida? Ja kuidas mõjutab küttehinna tõus töö leidmist?
Parimate tervitustega Henno.
tel. 5112511