Kas voib jaotada v. ei voi kui teed tagasi lühenda
Aksel0
12:33 04.10.2008
Tere . Mull on selline mure . Lugesin kutselise auto- ja bussijuhi töö- ja puhkeaja arvestamise juhendit . Juhend tutvustab uusi töö- ja puhkeajale kehtestatud nõudeid, mis jõustusid 11. aprillis 2007
Tsiteerin : " Uued reeglid on nädalase puhkeaja suhtes võrreldes varem kehtinuga palju piiravamad . Iga kahe järjestikkuse fikseeritud nädala kohta tuleb võtta vähemalt 45 tundi iganädalast puhkeaega . Teised iganädalased puhkeajad võib lühendada 24 tunnini tingimusel et vähendamise kogus kompenseeritakse enne kolmanda nädala lõppu mis järgneb nädalale mil vähendamine tehti .
Vähendamise kogus tuleb kompenseerida ühes osas, see tähendab, et seda ei saa jaotada . Selle peab lisama järgmisele iganädalasele puhkeajale või igapäevasele puhkeajale . Arvestada tuleb ka seda, et kompenseerida saab vaid tegelikku vähendamist . Näiteks kui nädalane puhkeaeg on vaid 40 tundi siis võimalik kompensaysioon on 5 tundi .
Nüüd see millest ma aru ei saa on - kui ma teen lühendatud igapäevase pausi 9 tundi, teen neid iga nädal 3 tükki kas pean siis kolmanda nädala lõpus nad kõik kokku liitma või võin neid ka jaotada - teha neid tagasi hajutatult .
minu teada peab kolmanda nadala lopuks jargi tegema ainult selle puuduva puhke aja kui sa tegid 24 tundi ,siis jaab puudu 21 tundi ja kolmanda nadala lopuks pead siis tegema jargi selle ,neid 9 pause pole minu teada vaja jargi teha
Käisin talvel sellisl kursusel.
On kahenädalased tsüklid, kui sa see nädal tegid kahel päeval ühe ületunni (kolme ei vöi) siis pead need kaks tundi järgmise nädala löpuks tagasi tegema, iga kahe nädala löpul peavad tunnid olema korras, kolmandasse nädalasse neid üle viia ei vöi.
Erand on siis kui söidad, ja tunnid saavad täis, aga parklani on veel natuke maad söita, sel juhul peab selle üleaja sõidu ära pöhjendama veenvalt.
Afka, aga selles brozüüris mis mull on seisab selgesti kirjas, et:"Päevast puhkeaega võib vähendada 9 tunnini kuni kolmel korral kahe nädalase puhkeperioodi vahel (vahel,) . Kas on mu andmed juba vanad siis (aegunud )? Seda on selles brozüüris kirjas vähemalt kahe kohapeal .
Samuru64 mull on tunne, et sa pead silmas seda, et kahe nädala sõidutundide arv ei tohi ületada 90 . See on õigus.
Ma vaevan oma südant sellega, et kui ma teen üheksa tunnise igapäevase pausi ja teen neid niipalju kui on lubatud, et kas pean neid tagasi ka saama või ei pea ? Ma tahaks seda selgust saada ennem kui miilitsaonu mulle selgeks teeb . Kas on kellegil veel teadmisi kus selle kohta infot saab ?
minu teada neid lubatud 9 tunniseid puhkeaegu ei pea jargi tegema ,kull aga peab kolmanda nadala lopuks olema tehtud jargi luhendatud st.24 tunnine iganadalane puhkeaeg ,ehk siis kolmanda nadala lopus pead puhkama vahemalt 66 tundi ,nii saan mina aru asjast