Olen huviga lugenud foorumit ja lisaks ise ka juurde ühe teema. Ametilt olen ehitaja kas Rootsis või Soomes, kus hetkel tööd jagub.
Ühesõnaga Tallinnnast ära sõites nägin eesti numbritega rekkat laeva peale sõitmas ja üks tumeda juustega naine oli roolis. Väljamaal on palju naisjuhte aga meie tänavatel on see suht harva näha. Rohkem pole ma teda trehvanud. Igatahes müts maha sellise eesti naiste ees kes julgeb suutre masinaga sõita ja palju edu talle.
Soomes on naisi veokite roolis rohkem , olen ise näinud kuskil 25 a. tüdrukut roolis ja mega pika( sellised eestis ei sõida) haagisega manööverdamas sadama platsil. nokamüts oli tagurpidi peas. lahe
isegi teeks sellist tööd ja sõidaks võimsa veoautoga,aga paraku on see ikkagi suht kallis lõbu neid vajalikke kategooriaid lubadele teha.ja arvatavasti oleks nõus ainult külmikutööd tegema,sest ega see tendi tirimine eriti lõbus ei ole,tean olen tenti lahti ja kinni tirind küll.aga edu kõigile eestimaa veoautojuhtidele!
Naised rekkaroolis on uus trend ja see on tere tulnud, Kena naine roolis võtab nii mõnelgi mehel suu lahti ja ka naine teeb meestele ära, Kena na ine roolib Dinotransi valget Volvot
HEAD UUT AASTAT teile kõik roolikeerajad, ega see kerge pole
Minu teada töötab eestis 6 naist rekka ehk siis veoauto roolis. Tiiu - Lajoses, Reet - vahelduva eduga Linfordis ja Soomes bussi peal, Karin - kah Linfordis, Maali - mingis Soome firmas, teeb Lübecki tööd, Piret Penskes ja üks proua Dinotransis - tema nime kahjuks ei tea. Aga küllap keegi ikka teab.
Edu ja jaksu neile uuel aastal! Ja jääme uusi tublisid nais-juhte ootama!
Linfordi Reedaga kohtusin Poolas, Bila mäel. Oleks vast koos kodupoolegi tulnud, aga mul ei olnud aega teda 2h oodata. Oleks aega olnud, oleks vast isegi ära ootand. Tegin seal aint 9h, sest oli vaja kähku koju jõuda.
ise sõidan ka euroopa vahet ja nägin juhtumisi ükskord bensujaamas Saksamaal poolhaake roolis miniseelikus modellivälimusega umbes 30-aastast ülikena (rõhk on sõnal ÜLI) tsikki. Mul võttis lausa nägemise eest ära ja ei suutnud pärast seda mitu päeva korralikult keskenduda, kui nägin kuidas päevitunud, sihvakate jalgadega ja kopsaka rinnaga tibenz kelmikalt naeratades veoka roolist alla ronis. Oi te ei suuda uskuda, kui irvakile mul karp vajus. tänu sellele vahejuhtumile unustasin meeriku kella tööajalt puhkeajale keerata :D
omg that girl was awesomely hottest truck driver i ever seen on this planet
Ühte vanemat (eesti)naisterahvast olen ma näinud tegemas Aholat, oli vist Gaiseris. Aga suvel oli mõnus pilt. Olin ma ühes ABCs kohvi joomas ja äkki tuli mu kõrvale ilge jurakas Volvo, see ninaga USAmallli. Ma mõtlesin, et nüüd astub sealt välja mingi tutthabemega ja kiilakas ning kette-rõngaid täis somm, kuid hoopis üks pisike plika oli.
need noored tüdrukud jäävad hätta ja sina ootad nende taga. küll ei saa külmiku uksi kinni lahti, ja järjast rohkem on kus tuleb kaup ise peale vedada.
kallaja voi tünni peala jah. voi mingi terminaali rida.
Tyypiline- vanad ''tegijad'' istuvad oma autos ja itsitavad pihku, selle asemel, et t6esti neidudest-naistest juhtidele appi minna. Tundub t6esti, et m6nel kasvavad käed p***est välja. Olen oma silmaga näinud kyll ja rohkemgi väga asjalikke, enamjaolt noori naisterahvaid veokaga (mitte tynni v6i kallajaga, vaid ka tendiga) toimetamas, ja ei saa mina kyll yhtegi paha s6na öelda. Kahjuks ei ole need olnud Eestimaalt pärit, siin ei muutu see pilt tavaliseks niipea.
selle päeva viimane auto olin kes koorma peale sai.
põlgliku pilgu sain kohe kui aitasin piigal mööbli aluse peale tõmmata.
suhtumine seal et kui tahad seda tööd teha siis tee ja saa ise hakkama
Tiiu ees müts maha
Reet saab ka vanade autodega hakkama
Kristiina teeb oma sõidustiiliga vaat et kõigile silmad ette.
need on keda ma tean
teisi olen näinud kuulnud, kommenteerida ei tea
ja ei karda et mult töö ära voetakse, pole votjaid.
To kaugs6idu autojuht- see, et see yks p6lgliku pilgu sulle kinkis, ei tähenda, et need k6ik seda teeks. Enamus on ikka tänulik, kui appi lähed, minul on Rootsist kyll näide, kui abi eest ikka tänati.
ei ei.. varsti on aeg nii kaugel, et mehed hakkavad kodus last hoidma ja kunstrinnast piima imetama ning upakil köögis ahju ees vaaritama ning kõik naised veokaroolis ja suruõhuvasara taga toimetamas :)
Ega kõiki noori saa rullnokkadeks pidada. Ja pealegi selline küsimus. Kas sina vana ja kõike teadja autojuht, teadsin autost kohe siis kõike, kui olid külavahel gaz53 või zil´iga 100m sõitnud ja juhiloa eksami teinud?
No rullnokk pole ma kindlasti. Ja ega ennast rekkameheks ka pea. Rekkamehed on tegijad, kuid mina mitte, olen tavaline soblajoblaants. A tegijaid rekkamehi olen näinud küll, need ikka normaalsed mehed ja mina ka püüdlen sellise tasemeni.
Kes on siis TÕELINE REKKAMEES ????? Vello , ehk vastad ? Ise ka nagu 15.a. roolinud , aga kes on TÕELINE ...... ei oskaks vastata . Ootaks targemate nõuannet , siis tean teinekord jälgida ja vast ka mütsi maha võtta ......nende ees .
Tegija - tõeline , vahet pole kuidas sõnu ritta seada , millal tegijaks saab ja kas kõik üldse väärivad tegija tiitlit . Kas võin ennast tegijaks pidada kui pole ainsatki kõksu teinud 15.a. jooksul ja stabiilselt saan kätte eurosi pea 4000.- kuus , oi ei mitte maarjamaa ega ka soome lipu all . Olen ikka palgaline ! Mis saab määravaks , kui rekkamees on TEGIJA !!!!
Tegelt ma vist juba ikka olen natike tegija küll. Mul pidevalt miskit katki läheb, vahel kuhugi vastu sõidan jne. Tegijal ikka juhtub. Ja mul juhtub, seepärast arvangi ennast tegijaks.;)
Siin foorumis jõuavad kõik teemad alati ühte kohta välja - kes on kõvem tegija ja kes saab rohkem palka. Isegi naistest ei oska te midagi rääkida. Teate ikka veel mis või kes "naine" on? Ja jutt ei käi pihu-Pillest ja kämbla-Katist...
----
Päeval, kui kontori uksest astus sisse Kirsi:
a)vinguvad meie juhid 99% vähem teemal „meil on nii raske töö“
b)peale seda pole ükski juht palunud meil ise rooli taha istuda (et saaksime ükskord aru, mida tähendab töö tegemine)
---
Ja nii ongi:) Kujutan ette milline pauk ego pihta võib see olla "vanadele tegijatele", kes ongi eluaeg sellist juttu rääkinud kui ületamatult raske ja keeruline töö neil on. Olen selle jutuga tuttav, sest ka enda tutvusringis on selliseid "vanu tegijaid", kelle amet on kõigi teiste maailma ametitega võrreldes ülivõrdes raskem. Nüüd siis äkki suudab ka õbluke naisterahvas pidada seda maailma keerulisemat ametit:)
Kirsile jääb vaid edu soovida! Kaunis ja julge neiu oled!
on naistel niikaua hea seda ametit pidada,kui neid on ikkagi suhteliselt vähe.Kui naisi oleks palju siis jäävad ära praegused abikäed,mis aitavad 700kg aluseid lohistada,kettabussid ei vaataks siis läbi sõrmede nende pisirikkumiste,mille eest meeskolleegid trahvi saavad jne jne
Arvan, et iga mees, kes on vähegi Mees suure algustähega, aitab neiu hädast välja. See lihtsalt on nii, et naised on füüsiliselt nõrgemad kui mehed ja ainuüksi fakt, et naine julgeb sellist tööd teha on minu arvates juba suurt austust väärt.
Ma ei tea kuidas teiega on, aga mind on lapsepõlvest saati õpetatud naistele uksi avama ja nende eest hoolitsema, sest nii on lihtsalt kombeks ja see on džentelmenlik käitumine.
Seda ma räägingi,et niikaua kui neid vähe siis ikka aidatakse aga kui neid ikka oleks juba palju siis kõiki ikka ei suuda aidata ;) Väga vinge,et naisi on sellel ametil.
Olen ka naine ja mõned aastad nö rekka rooli keeranud. Olen ise vedanud kohale oma alused ja 700 kg on veel kerged. 1060 kg-sed alusedki olen paigale vedanud ja pole keegi kunagi appi tulnud. Ja trahvi olen saanud - pole saksa BAG-l vahet kelle taskust raha ära võtab. Naine, kes selle töö peale tuleb on ikka enne selgeks teinud mida ta täpselt tegema tuleb. Ei võeta naistel kiiremini koormat maha ega panda peale - enamasti tehakse vahet ikka rahvuse järgi - saksas ikka sakslased enne, belgias belgased jne. Aitab jutust nagu naised ise oleks nii saamatud ja et neid igal pool ja igas asjas aidatakse. V123 oli õigus kui ütles, et põhiline on see et mehed ei saa enam vastu rinda taguda ja rääkida kui rasket tööd nad teevad.
Õige. Kui oled valinud selle töö, siis see tuleb ka ise ära teha.
Jah on olukordi kus tuleb aidata, aga ka meeskolleege vaja nii mõnigi kord aidata. kasvõi viina hävitamises.
siis eelmisel vedanud. kui maha A-st B-ni, siis peale kindlasti C-st H-ni. 14-16ldm tavaliselt.
No muidugi on ka euroopa sisene postivedu. "kopli trammiliin"
Hei!Kunagi taasiseseisvuse alguses pandi Tallinnas kokku üks "konvoi" u 8-10 autot ja sõit ning koormad läksid Moskvasse...suur oli meie üllatus ja imestus kui 1 viimase autona sõitis sadamasse Kamaz ja seal roolis u 55+a naisterahvas ning mis veel üllatas...ta lonkas päris kõvasti ühte jalga.Aga müts maha,ta sai väga hästi hakkama.Koorma laadis ise ning hiljem püsis ilusti kolonnis.Ja kui tal käru rehv,id puru läksid...siis kargasid mehed appi,nagu peab.Teine juhus vanema naisega oli kui Iirimaal sõitsin.Meie firma jagas nö "koduplatsi" ühe teise firmaga ning olin nv viimane kes baasi jõudis.See oli nii autosi täis,et minul jooksis juhe kokku,et kuhu kurat enda oma panna.Aga seal teises firmas sõitis u pensioniealine proua....tuli garaazist välja ja nägi,et olen vist hädas.Astus ligi ja leidis kohe lambist paar auku kuhu minu kompl lükata,juhendas tagurdamist ja oli igati sõbralik.Näha oli,et kogemust oli kuhjaga.Kui hiljem rääkisime,siis ütleski,et mees kodus hoiab lapsi ja hoolitseb majapidamise eest.Tema polevat selline "kodusistuja" tüüp.
Nii,et EDU neile naistele,kes on selle ala valinud...saavad väga hästi hakkama.
Tere kõigile:Naised,kes on rooli istunud nende ees tõesti müts maha!Paljud mehed ei saa juba puhtalt sõiduga hakkama,siis seletavad kui kõvad juhid on!Meie PESAMUNA ehk Kirsi tuleks pooltele juhtidele eeskujuks panna.Nii et kallid ametivennad oleme ühiselt abiks õrnemasoo esindajatele!
80 protsendi rekkajuhtidest on hullemad kui naised. ainult üks häda ajab teist taga ja millegagi hakkama ei saada. nii et keskmisel naisel pole väga raske rekkajuhtidest parem olla. irw
Ei tea milline see mees peaks sellisel naisel olema, vist naiselik.
Ise pooldan ikka naiselikku ja meeldivalt lõhnastatud, mitte diislilõhnalist nais-matšot.
Töö nagu iga teinegi. Miks peaks veokijuht olema diislilõhnaline? Vahest siis juba ''Bock''ilõhnaline?!? Huvitav suhtumine. Kui see neile meeldib ja nad hakkama saavad - milles küsimus, andku talda. Tundub, et vanad kalad on veidi kadedad, ei muud. Paneb neid veidi pingutama...