Kusjuures mulle ka lisatulede kohta ei õelnud midagi, aga tema arvates ei tohi raudu ees olla, mis pole ka jällegi ühegi seadusega keelatud, aga näe, temale ei meeldi.
Lisatuledega sai mati kohtus pähe ka.
Mati on suht agar ikka nende tuledega nagu tean,vähemalt 2 nädalat tagasi tahtis ühele juhile trahvi kaela määrata 4 lisatule eest millel olid KATTED EES...
treilavoila-sul on ju õige arv tulesid,ta ei saagi teha sulle midagi,kui sa juurde pole pannud?
Ja kohtusse tuleb esimese asjana minna,siis hakkab see ülbitsemine kah lõppema.Raudade kohta olen kuulnud,et auto passis pidi olema mingi märge selle kohta ,et rauad ees vms.aga see on ainult kuulujutt.
Aga võibolla räägid ka natuke sellest kohtu asjast täpsemalt.
Sain novembri lõpus Mati käest, lisatulede eest kordusülevaatuse ( üleval neli tuld katted peal ja gabariidid põlesid sees) Lubas teha ka trahvi aga kuna esimene rikkumine siis ei teind ja selle peale, et katted peal on ja ma neid ei kasuta ütles ta mulle"kasutamise eest saad veel eraldi trahvi"!
Ma sõitsin Tallinna linnas õhtul pimedas ja juhtusin mööduma politsei bussist. Hetk hiljem kõnetati lällarist ja soovitati tagumine kabiini tuur tuledest puhtaks teha ja ülemiste prosede seest gabariidid välja võtta, muidu pidime järgmisel kohtumisel riidu minema.
Aga mul siin tekkis nende gabariitidega küsimus, et vesipea scanial on ees päikse sirmi sees tehase gabariidid, mis on peaageu meeter kabiini servast madalam, kuigi eesti seaduste järgi tohib gabariit olla nii ülevalt alla kui ka küljelt sissepoole olla max 40cm. Mul prosed üleval raudade peal ja 50cm äärmisest kabiini servast sees pool. Nendel ei tohi gabariidid põleda, aga tehase omad, mis samuti ei mahu meie seaduse järgi mõõtu, need tohivad olla. Sellest saaks ka miskit moodi väikse kohtuasja orgunnida.
Igatahes on minu auto tuledest suht lage juba.
Raudadega on tõesti selline juhus olnud kus on erakorralisele ülevaatusele saadetud,kuna puudus rauale sisse pressitud tähis.Tähis oli aga kleepsuna ja see politseid ei rahuldanud.
Tuledega endal pole probleeme olnud peale ülevaatuse.
Lolliks lähevad need sinised UFO-d. Eesti liikluskultuur on vist liiga heaks läinud, et millegi eest enam väänata pole. Kuritegevust samuti meil pole, millega tegeleda.
Aga samas, kus on õeldud, et peab olema sisse pressitud tähis.
Minul vigisesid õlevaatusel raudadega, võtsin maha, sain üv tehtud. Hiljem lugesin seadusi ja lõpuks leidsin veel tallinna ark kodulehelt seletuse, et rauad võivad olla maasturitel jne. ja lõpuks oli seal veel selgelt kirjas, et esikaitsesüsteeme võib kasutada N3 kategooria veokil. Selle kirja printisin endale autosse ja ei läinudki kaua, kui pidas kinni mind Mati ja teatas, et ei tohi raudu olla. Mina andsin talle seda kirja lugeda ja siis rääkis tema mulle ,et nendele jällegi seminaril räägiti, et ei tohi olla. Aga ta lasi mind see kord minema ja pidi asja täpsustama.
Aga mis krdi seminaridel neid seadusi siis tehakse, kui riigiteatajas on selgelt kirjas.
«Kood 603. Esikaitsesüsteem
Nõuded: 1) M1 ja N1 kategooria sõidukitele on lubatud paigaldada ainult direktiivi 2005/66/EÜ nõuetele vastavaid ja e-sertifitseeritud täiendavaid esikaitsesüsteeme;
2) Erandina on lubatud paigaldada direktiivi 2005/66/EÜ nõuetele mittevastavaid ja e-sertifitseerimata esikaitsesüsteeme:
a) enne 1. jaanuari 2002. a liiklusregistrisse kantud M1 ja N1 kategooria sõidukitele;
b) kuni 24. maini 2007. a liiklusregistrisse kantavatele M1 ja N1 kategooria maastikuautodele (M1G ja N1G).
Lugege see kood paar korda läbi ja minu meelest on siin selgelt kirjas.
Kas seda seadust saab mitmeti mõista?
Kas meie riigis on nii, et kui seaduses pole konkreetselt kirjas, et n3 masinale on lubatud paigaldada, siis ark ja Mati ütlevad, et ei tohi olla.
Kuigi mis pole keelatud, peaks olema lubatud.
Tore riik meil.
See on nüüd arki kiri. Ja lugege 2006 aasta muudatust eelmises postis.
Isegi arki tegelase ja seaduse poolt lubatu lähevad lahku.
Lisakaitserauad lubatud vaid maasturitele
04.01.2002
Alates 1. jaanuarist 2002 on täiendavaid esikaitseraudu lubatud lisada vaid maastikuautodele, juhtis vastavale teede- ja sideministeeriumi määrusele tähelepanu ARK direktor Eero Till. Teistele sõiduautodele ja väikeveokitele on lisakaitseraudade paigaldamine keelatud.
Alates 1. jaanuarist 2002 on täiendavaid esikaitseraudu lubatud lisada vaid maastikuautodele, juhtis vastavale teede- ja sideministeeriumi määrusele tähelepanu ARK direktor Eero Till. Teistele sõiduautodele ja väikeveokitele on lisakaitseraudade paigaldamine keelatud.
Vastavalt teede- ja sideministri 13. mai 2001.a. määrusele nr. 50 kinnitatud "Mootorsõiduki ja selle haagise tehnoseisundile ja varustusele esitatavatele nõuetele" ei ole lubatud alatest 2002.a. M1 ja N1 kategooria sõiduki esikaitserauale lisada täiendavaid kaitseraudasid, välja arvatud M1G ja N1G kategooria sõidukid maastikuautod).
"Uue määruse kohaselt ei tohi enam lisakaitseraudasid paigaldada tavalistele sõiduautodele, mahtuniversaalidele, väikebussidele ega ka kaubikutele," ütles Eesti Riikliku Autoregistrikeskuse direktor Eero Till.
Tema sõnul on analoogseid liiklusohutuse seisukohast lähtuvaid seaduseid rakendatud ka mitmel pool mujal Euroopas, näiteks Soomes ja Rootsis.
"Täiendavad kaitserauad põhjustavad otsasõidul ohvrile oluliselt suuremaid vigastusi kui nende puudumine," märkis Till.
Lisakaitseraud võivad siiski olla maastikuautodel ja suurematel veokitel, mis mahuvad kategooriatesse M1G , N1G , M2 , M3 , N2 ja N3.
saan kõigest aru,et arutate siin kui palju keegi trahvi sai või kes ülevaatusel käis jne,mind tegelikult huvitab raua ja prosede soetamine aga mitte mingine arutelu.
ära mell kurjusta,see on selline arutelu,mis võiks mõtet liigutada suunas,et kas ikka on vaja ise endale probleeme tekitada.koppel on endale kasvatanud paar ekipaazi järeltulijaid,kes ei liigu mitte ainult pärnumaal.
näit. mina vana inimene kes läikivatest asjakestest suurt lugu ei pea,jätsin oma uuel autol juba tehases ühe komplekti lisakaugtulesid ära sellepärast,et ei tuleks tühjast tüli,**** pärast sekeldusi...
aga kui sa oled kindel,et just sinul peavad nad olema,siis vaata: www.metec.ee www.ettc.ee
sealt peaksid leidma mis vaja.muide kui mälu mind ei peta,siis silber küsis acatrossi toru ja 4 prose eest 26 kilo raha.
aga muidu head vana lõppu ja edu uuel aastal kõigile roolikeerajatele
Mati kord lubab raudu ja tulesid üleval, kord mitte. vist nii nagu tal tuju. aga taanlaste ja hollandlaste rekkatega mis ta peale hakkaks kus ees kuni 16 lisatuld?
Eks need mafiavennad jah tuju järgi üldse kviitungeid kirjutavad,aga kui 16 tulega masin tal hammaste vahel oleks küllap ta ainult õnnest käsi kokku hõõruks,preemiarahad tulevad ju....