Veoautod ja rasketehnika

Vastupidavam

r84
18:07 18.01.2009
Tere mehed !
Küsiks teie arvamust (positiivseid ja negatiivseid) erinevate veokite kohta !
Millist veokit eelistaksite, Milline on vastupidavam, Milline on küttesäästlikum, Millise jupid on odavamad, Millise sõiduomadused on paremad jne.
68mati
18:45 18.01.2009
usun et sellele raske vastata. tean ühtemarki masinaid ( peale kere nr.-i kõik identne). üks sõidab nagu milenki, teine ainult servises istubki. ei teagi millest selline erinevus. küttekulu ja sõidumugavus juba teine teema. siin peaks erinevused tuntavad olema. eriti kaasa rääkida ei oska sest olen sõitnud ainult "volliga". scanniga ka 350 km (roolitaga). võib-olla viga minus aga sc-ga hakkas pee... valutama juba enne 100-t km-t. pead ei anna aga vist oli see uus iveco mida üks tuttav kiitis ( juhi mugavuse suhtes ). ühest vastust vist ei leiagi sest nagu "vanasõna" ütleb--- iga l..s kiidab oma v...u.
r70
23:08 19.01.2009
Mina näiteks sõitsin vana 77a.DAFiga 7aastat ja ilma liialdamata remondi peale ei ole kulunud ühte päevagi(va.ära lõhutud asjad) Praegu sõidan ka vanema Scaniaga88a. 2,5aastat ilusti ilma remondita vastu pidanud . Hea auto,aga kütusekulu liiga suur(27_30l/100km)
r84
23:42 19.01.2009
Ok ! Aga nimed Volvo ja Scania tunduvad kuidagi jätvat kõige kindlamat ja usaldusväärsemat tunnet.
lihtsameelne
10:50 20.01.2009
Selliste küsimustega maadlevad kõik. Reaalsus on ,et iga töö jaoks on oma auto ja see peab olema õgesti komplekteeritud.
Kui ei pea autos palju elama on Volvo ja Scania head ,aga kui autost välja ei saa siis Daf.
Reiks.
12:25 20.01.2009
Lihtsameelne: Scania on ka elamiseks ülihea auto. Aga jah, kui pikalt autos pole tarvis elada, siis Volvo. Aga kui vaja elada, siis Scania,Daf või Mersu.
Lanseron
18:58 20.01.2009
volvo on üle kõige,a ei saagi aru iks teised autotehased veel töötavad,kümme aastat olen veokatega tegelenud ja tean mis räägin.
V6
21:03 20.01.2009
volvod võtvad rohkem kütet kui scannid ja scann kestab väga hästi
eelmisele
21:25 20.01.2009
scannid on kütusekulus volvost juba ammu pika puuga mööda pannud. lagunemise koha pealt on scann selline auto, mille puhul nokitsemist jätkub. ja mida uuem auto, seda rohkem nokitsemist jätkub. teiste autodega saad samal ajal tööd teha.
r84
10:39 21.01.2009
yhesõnaga ikkagi volvo, missest et võtab nati rohkem kytet.selle raha teeb siis põhimõtteliselt tagasi nn. nokitsemise pealt :)
r84-le
11:19 21.01.2009
kui pead silmas uut autot (kuni4...5 aastat vana), siis on volvo kõvasti ökonoomsem scannist.
vanames
11:36 21.01.2009
Scann.Veab ja kestab.Volvo on sihuke-no nõrga konstruktsiooniga ja mootor kapriisne.
Reiks.
12:11 21.01.2009
Volvo on küll ökonoomsem. Aga seal elades tunned ennast koerana, kuna kabiin on tõesti kuut.
r84
13:33 21.01.2009
ma pean silmas maksimum kuni 5 aastat vana autot !!!
aga mis oleks volvo ja scanni sellised suuremad remondid ??? lugesin kuskilt et mingi 750-800 tuhande kanti peaks jääma selline korralik mootori remont jne - on see nagu tõsi
inx007
14:11 21.01.2009
MAN pidavat hea olema
r84-le
16:20 21.01.2009
volvo ja scann peaks korraliku kasutamise ja hooldamisega ikka paar miljonit km läbi sõitma. man ja iveco tahavad juba enne miljonit km mootoriremonti.
loderunner
19:02 21.01.2009
kui nyyd rääkida masinatest mis tõesti teevad tööd ja kestavad ka karmimates oludes, siis kaks head masinat on 3 seeria scania ja a mootoriga fh, hea oli ka muidugi vana mersu enne actrost aga need on nyyd enamuses turbanite maal aga uuematest on volvo versioon 2 tõesti oluliselt ökonoomsem kui scania...teistest markidest ei oska rääkida kuna endal kokkupuude puudub aga see jutt on kyll jama et volvo on nõrga konstruktsiooniga...scania raamid ja sillad on võrreldes volvoga ikka väga vedelad, täielik pardip.sk (vabandust väljenduse pärast) ja kyttekulu poolest oli ainult 3 seeria scania volvost yle..alates 4 seeriast ja ammugi veel r ei saa enam volvole vastu
R480
12:38 22.01.2009
Ise töötan 2007a R-seeriaga. 194000 on sõidetud, siiani ainult korrapärases teeninduses käinud. Olen rahul.
finWest
19:43 22.01.2009
Omal on aasta vana magnum . ~140000 on läbisõitu, viimases hoolduses käisin 130 peal. hetkel on kõik korras,*ptüiptüiptüi* üle vasaku õla. küttekulu kah keskeltläbi 28-29 sajale .
Aga ma isiklikult kaldun arvama, et kõik see parem on ikka see põhjamaa auto, ehk siis Volvo ja Scania :)
torm111
00:15 23.01.2009
volvo 77 tuh läbisõit ,mull tunne et koosneb ainult B-varuosadest.sain selle auto 05 05 08. enne sõitsin 300000 man iga
manimees
09:53 24.01.2009
man tga päris hea 425000 sõitnud ja pole veel midagi viga
looder23
20:38 24.01.2009
No kuidas nüüd öelda, et milline on parim raskeveok. Mulle isiklikult meeldib sõita Volvoga. Lihtsalt istub kõige mugavamini. Endale tellisin kabiini veel vedrude peale. Ei meeldi liiga pehme auto. Scanni (alla 10km sõitu) ja Ivecoga (0km) küll sõidukogemus puudub, aga seni olnutest Volvo vastu ei saa. Teistel autodel ei meeldi rooliseadmise piiratud võimalus ja seljatuge saab ka volvol kahes osas reguleerida. Volvos on elamine tõesti veits kitsas, aga saab hakkama. Seni olnutest on volvo ka kõige ökonoomsem olnud. Kunagi kui sai madala Daf 95-e pealt kolitud globe FH peale (6x2 pusher), siis oli küll selline tunne, et kui saan sama sillavalemiga/silla vahega (oli vaja esi-veosilla vahe vähemalt 4100mm, aga dafid olid 3900mm) XF vahetan hoobilt välja. Nädal sõitu…, kurat, mõtlen veel. Teine nädal sõitu… ja ei mingit vahetust. Ainus mis mind volvo juures häirib, on see, et mootorimüra tühikäigul on liiga lärmakas. Kui hiljem oma 95-te müüsin, siis ei tohtinud vanal dafil läheduses tiksuda. Selle mootor tiksus tühipööretel haruldaselt ilusti ja vaikselt. Muidugi pärast kap.rem-i oli ka ainult 400 t.km sõitnud. Seda oli suisa kahju maha müüa. Aga olud sundisid. Kõige kadestamisväärsed elamistingimused on muidugi uues XF105-s. see ikka tõsine tantsusaal. Peabki tõsiselt mõtlema, et kui autode vahetuseks läheb, siis tuleb ka autojuhtidega nõu pidada, aga vist tuleb ikka XF-de peale mõelda. Ikkagi elamine on suur ja avar. Tahad, viska ülemine nari välja, ehita sisse või lisakapid, sest need harvad korrad kui naine kaasas käib, siis mahub lahedalt esimesele korrusele ära kahekesi. Eks igaühele meeldib mingi auto mingil põhjusel, aga milline neist just parim on? Seda ei tea. Nii palju kui juhte ja omanikke, nii palju ka eri arvamusi.
Eks need aasta veokid ole ka rohkem ikka firmade suunitlusest parimad. Juhi arvamust ei küsi keegi.
autod22
13:17 25.01.2009
Jah ,eks uued veokid ostetakse ikke vastavalt tööiseloomule. Paljud omanikud küsivad juhtide arvamusi ,aga otsuse langetab ikke firma ,sest olulised on ju veoki lisavarustus (näiteks gprs/gsm jälgimised ja suhtlemised-(volvol dynafleet,scanial Interactor,man il eemise aasta lõpust ka olemas) ja kindlasti tehnilised näitajad ( käigukasti ülekanded,tagasilla ülekandearvud,mootoritöömaht,mootorite tehnilised uuendused(nukkvõll klapide peal (volvo)või plokist tõukurvarrastega juhitav(scania),karterigaaside järelpõletamine ,mootori ja käigukasti kasutatavad materjalid ,mis teevad veoki kergemaks ja mis võimaldab vedada suuremaid laste jne ja euronormid (eur3,4,5) kas EGR (ilma ad-blueta)või SCR (ad-bluega)süsteem),mis kokkuvõttes annabki autole ökonoomsuse kütusekulus ja teedemaksus,mis on tänapäeval järjest tähtsam. Oluline on margiesinduse hinnakiri (hooldusele ja remondile) ,hooldustöökodade asukohad,sammuti ka esinduse suhtumine ja vastutulekud veokiomanikule .
Kui vaatata tulevikku ,siis määrav argument on ka veokiväärtus näiteks 5 aasta pärast turul.
Ei vaidle vastu et daf xf on suur ja avar ning eluks juhile parim ,kuid milleks tantsusaali,kui juht on enamus ajast roolis..kui auto vahib enamus ajast laadimiskohtades ,siis saan aru et oleks hotelli vaja ja kogu maine elu(vara) oleks autos,millega aega tappa .Daf i mootori uuendused ja ülekande arvud jäävad praegusel ajal nii scania kui volvole alla,mis annab koheselt tunda küttekulus. Aga eks igale oma ja igal omad veendumused ja soovid.
Tapke ikke kilomeetreid ja käivitage veokeid ikke võtmest !!
to to
18:30 25.01.2009
Jah ,lihtsam on inimene tembeldada rumalaks ,kui aksepteerida teise inimese seisukohti ja vaateid,ilma et tunneks huvi ,mis tööks veok on muretsetud. Muidugi kui sa elad 3-4 kuud euroopas oma kuudis on iga sentimeeter kabiinist tähtis, samas kallajale täiskõrget osta-tekib küsimus- kordan veel -see on tööiseloomus ja omaniku rahakotis kinni. Autojuhina sooviks mina alati kõige võimsamat,läikivamat ja nikliga ülepandud iludust. Autos istumise kohta ( enamus aega on juht ju roolis ja öösel magab) ,leian et enamus veokite kabiinid on elatavad ,kuigi erinevused on pikkuses,laiuses ,kõrguses,magamisasemete laiuses jne.
Selline on lihtsalt mu arvamus-võite mind jälle rumalaks või tolaks tembeldada.
P:S Veokiga sõidan - olen asendusjuht annan puhkusi ja vabupäevi.
to, to to
20:33 25.01.2009
ma vabandan, kuid mulle tundus,et jutt pole kalluritest, kus kabiini suurus minule ei omaks mingit tähtsest. aga kaugesöidul, kallid mehed on kabiini suurus üli oluline. ja need mehed kes pole euroopat söitnud vöi siis paar reisi,soovitaksin teil kuss olla kabiini suuruse kohapealt. aga ikka edu.
mb
22:59 27.01.2009
minu arust on siledapõrandaga kabiin eluks parim ja pole sel mersul häda midagi saavad need scani ja volvo mehed mu 500se actrose käest lutti koguaeg ja küttekulu ka norm 505000 km ja pole peale kabiinipukside mingit probleemi olnud
hundipoeg
19:17 07.04.2009
varem vähemalt oli selline ütlemine, et mersu on hea auto, aga siis kui on sõidukas, kunagi olid automargi renault ja sisu peale ühinemist olla saanud RISU, S tähega pidid algama sellised sõnad nagu scheisse, sõnnik ja scania ja V tähega vägev ja vinge ning volvo.
Susi 1
19:50 17.04.2009
Parim auto on ikka MAN XXL. Mugav sõita, kütusekulu normaalne ja salong suur ja mõnus.
kõige kallim
20:48 17.04.2009
Kõigile oma ,aga mulle meeldib MAZ kalluriga maanteel aega tappa. Päeva lõpus kohe tunned ,et oled tööl olnud , mitte ei laia maanteedel oma volvoda,scaniatega või sisu ja man -idega ...
Hoidke ikke nr 55 lehtvõtit istme all.
Nägemist

Muudetud 23.04.09 22:09

ajulage targutus siin
21:13 17.04.2009
See on nii mõttetu teema, igast isendist võid saasta otsa sattuda ja igast isendist võid töölooma leida, nii et vali selle järgi kus kõige mugavamalt tunned ja tee kompust väljavõtte kogu ulatuses on pilt enam vähem.
ase
09:27 18.04.2009
Pikaotsal esialgu paremat autot kui Renault Magnum saanud pole. Peale seda sain Volvo-ahastus tuli peale kui kitsas ja ebamugav kabiin! Pikal otsal oled ENAMUS ajast siiski seismas,mitte sõitmas! 9h sõitu 11h +pausid puhkamas+ 24h ja vahel 45h! R-Scania oli ka mugav(eriti hea oli mikrolaine ahi).
hundipoeg
09:44 18.04.2009
Hommikut härrased!
Tore kui ikka erinevatele meestele erinevad automargid meeldivad. Muidu ongi küsimus, et miks neid nii palju erinevaid toodetakse. Mina just eelistan seda paljude poolt kirutud Volvo-FHd. Pole seal seda ruumi midagi nii vähe. Tunnistan, et tunduvalt vähem on ruumi Scania 113 või tavalise kabiiniga DAF 95-s, millistega on tulnud ka sõita. Enda meelest sai aastaid sõidetud, aga arusaamatuks jääb, miks enamuse ööpäevast seal kabiinis seisma peab? Mina autos küll püsti vaid vajalikud liigutused ja siis istun või sootuks külitan. Enamuse püsti olekust ikka autost väljas. Mikrolaine ahi, on jah Scanial ilusti paigutatud. Scaniamehed, kas see standart või lisavarustus? Volvolgi on võimalik see ahi panna, tõsi lisavarustusena ja hea suure kapp läheb sellega kaduma.
Ilusat kevadist nädalavahetust!
Rene.
13:43 18.04.2009
Hundipoeg, ära võrdle vanu ega poolkõrgeid autosi täiskõrge Volvoga, nendest on muidugi Volvo suurem, aga kõigi uute täiskõrgetega võrrelda, on Volvo kõige pisem.
Scaniale tuleb see köögikomplekt(mikrolaine + Taani kohviaparaat, üleval kappides) lisana tellida, aga väga vähestel on neid. Enamus ikka plangud.
Minule jälle kõige rohkem meeldivad Scania R ja Daf 105, Man TGX ja Magnum kah. Tõesti, maitseid on erinevaid, kellele meeldib Volvo rohkem, kellele Daf, kellele üldse Iveco ;)
Ilusat nädalavahetust minupooltki!