Lugu selline, et taotlen siin veel D-kat. lube ja seoses sellega ka lubade järjekordne vahetus tulemas. Aga mis saab senisest ametitunnistuse ja digikaardi kehtivusest, need ju vanade, st. praeguste lubade nr.-ga seotud, kas tuleb kogu see krempel ümber vahetada, pole teised veel aastatki käes olnud... Kui tuleb, siis on see jälle suur riigi poolt vaese töölise röövimine....
On äkki kellelgil kogemusi?
Edu juhtidele!!!
D hakkad uut loengut kuulma sest need on erinevad veoka omast, õigemini hind ja paberi kvaliteet, aga juttu sisu ja tunnid samad, aga tigil omal pole ühtki tähte ega viidet loa numrile kehtib viis aastat ja kogu moos.
to: eelmisele, oled sa ikke vaadanud oma juhitunnistusi, neil; nii kutselisel kui digil punkt 5a. peal lubade nr. mis sul parajasti on?
Kui saan uued load, muutub seega lubade nr.
Loengud jm. ei puutu üldse asjasse.
Nad võivad kehtida küll, nagu arstitõend, mis kehtib 10 aastat aga lubade vahetuseks pead ikke uuesti tegema. Kogemus olemas C tegin 2006 aasta juunis, jäi pool kuud 2008 aastal juulis E tegemisel puudu,kuna ARK ütles ,et on vaja alla 2 aasta kehtivat tunnistust, ikka uus arsti tõend ja 200 EEKu ja nüüd siis jälle uus arstitõend, koos komisjoniga 350 EEKu, selle D -kati. jaoks vaja...
Ei ole siin Eesti riigis midagi magusat moosi...
Nii,vaatame siis kohe kuda selle nn. kehtivusega on, mul just käepärast komisjoni tõend, millel kirjas kehtib kuni 06. mai 2019 a. Vot selle tõendi pealt ammutasingi selle tarkuse ja paberivaba ARKist vaadates on mul seal ka 2 kehtivat arstitõendit olemas, üks 2016 ja teine 2018 aastani.
Ja nagu ma väitsin, lubade tegemiseks/vahetuseks on ikkagi alla 2aastast tõendit vaja...
kui me räägime D kategooriast, siis selle kati arstitõendi kehtivus pole iialgi 10.a. olen ise bussijuht ja pean käima üle 5-e. aasta komisjonis + pidev kontroll hommikuti !!!!!olen 32.a. edu köigile veerejatele ja ka sulle isidro, sinu postitused on igati asjalikud,igas foorumi teemas !!!!! ja ära pane tähele ilkujaid sinu aadressil,eriti sambla-**** komme..........
Tere Isidro!
Sa reisist tagasi? Kuda matk läks? On vist tõeti nii, et kui D lubades, siis arstitõend 5 aastat. Kui B,C,E siis 10 aastat. Kui nüüd selle D teed ja uued load saad, siis tundub, et pead ka uue digikaardi muretsema. Aga eks see vaene riigikaassa vaja ju täitmist ning autojuhid on ju selleks ju lausa seadustatult loodud!
Edu roolikeerajatele!
Tervist kah hundipoeg!
Reisilt tagasi jah, juba pikemat aega, see viimane oli suht lühike ots. Läks nagu ikka, kogmusi jälle vähe juures, aga eks asi seegi minusuguse noore juhi jaox. Nüüd siis jaanini vähemalt Eestis, teen selle D-kati ära ja plaanis ka ADR-i kursusele minna, praegu suht sobival ajal toimuvad 19-22 mai. ERAA-s Männiku teel (Kui on veel lugejatest tulijaid, andke teada)
Aga ka asjast; sorry tõesti ei tea seda D arstitõendi asja, pole uurinud ja nüüd vaidlema ka ei hakka, ilmselt siis tõesti 5 aastat. Ainult ma ei saa siis aru mida need arstid sinna peale mökerdavad et kehtib 10 a.
Ja tõesti see on ikka raha röövimine riigi poolt, et võtad ühe maxad kolme eest. Aga mis teha pabereid on vaja, et et ellu jääda selles alas ja nad ära tuleb ka teha. Kahju kohe,et riik pigem nöörib töölist kui toetab...
Selle d tõendiga oli veel nii käid viis arsti läbi ja igale jättad pääsukese, kui õieti mäletan vähemalt meie agulis oli nii ja passisid ühis järjekorras oma pool päeva läks.
Ongi plaanis 4 päevne teha, siis kogu krempel olemas 5-ks aastaks, muidugi jälle nõme,et siis tahavad jälle raha saada, ei tea kas need õpetajad ka targemad on kui kogenud juhid...
Muide kas keegi oskab öelda, kas see ADR-i tunnistus sõltubka lubade numbrist nagu Ametikoolituse tunnistus ja Digi kaart??
Tänud penske!
Ma juba kartsin, et peab veelkord seda vaesunud Eesti riiki toetama hakkama., aga ikkagi röövivad 500 exami eest ja 500 selle papilipaka eest, mis on tunnistuseks...
KRT, kas ei saax siis lõpuks teha nii, et kõik on ühe loa peal, kiip ja muu jama olemas seal ID kaardil; peax ju saama, pangu andmed sinna peale ja asi OK! Milleks vaja asja keeruliseks ajada. Oleme ju nii eesrindlik E-riik:)
Aga ei, vaja ju raha pumbata ,et härrad saaksid uute autodega sõita...
Iga viie aasta tagant kuskil 10000 tonni paberite eest pappi välja käija, et tööl saad käija on veel mingi ametimees kes maksab selle eest nii tihedalt ja ohtralt.
Isidro, ära pane pahaks seda sammaljalga. Suhtu huumoriga tema juttu :) Ei maksa sellepärast solvunud olla nüüd :)
Polegi siin juba rohkem kui paar kuud sõna võtnud. Olin sõidus kogu selle aja.
Ja veel - kui huvi on bussilube teha ja huvitud tõsiselt sellest tööst siis pole tõesti vahet palju see maksab või kuidas protseduur välja näeb. Ühtemoodi tuleb papp välja köhida ikka :D
Ma tegin eelmine aasta C ja siis paar kuud hiljem E järgi. Peale selle veel kutsejuhi tunnistus. Kõik tuli uuesti kinni maksta. Kutsejuhi tunnistus on lubadega seotud seega tuleb koos lubadega vahetada. Teisel juhul lubade numbri märke pärast ta ei kehti. See on vist EU-s juba välja mõeldud nii.
Edu sulle täiendusel!
huvitav mis riikides veel seda kutsetunnistust nõutakse peale eesti, ega vist ei ole selliseid riike, EU-s on see plaan ammu juba ja eesti oli esimene kes sellega hakkama sai
muide meremehed käivad ka iga viie aasta järel koolitusel ja täiendõppel ja med-komisjonis iga 2 aasta tagant ja kurat teab kus veel ja mitte vähe kogu see kupatus ei maksa. ja käivad kõik, olenemata ametikohast, koristajad kaasa arvatud. olenevalt kus firmas töötad, maksab osa siiski parematel puhkudel tööandja kinni.
Tööandja võib sull maksta, aga enamasti läheb see nii palgast maha, et sa ei mõika ka kuda see käib ja vaevalt sull kolm tasulist kursust on ja pluss tokument ise otsa ja enamasti on jutt sama vähemalt kahe puhul ADR ja täiesti erinev. Pane siia tigi ja load otsa, siis praktiliselt iga aasta mässad mingi paberiga.
ma kohe ei tea mul on ka kutsetunnistus aga seal peal on ainult lõpetamise kuupäev ning mingit kehtivusaega seal märgitud ei ole palusime õpetajal meile näidata seadust mis ütleb et see tunnistus kehtib viis aastat aga ta ei leidnud midagi uutel on küll kehtivusaeg peal aga mina tegin seda 4,5 a tagasi mis nüüd saab kas on kehtetu või mitte on nagu öeldud et kui kehtivusaega märgitud ei ole siis kehtib edasi kas on nii või siis ei ole
Viimasega päri.Endal ka pole peal säilivusaega.Kes kurat seda 5 aastat on seaduses näinud?Koolitusel ka sellest ei mainitud.Praegune väljastatud 13.01.2004-seega nagu kehtetu.Mis ma siis teen,panen avalduse ülemusele lauale,et töölt vabaks või?
Sellel paberil kirjas,et käesolev tunnistus kehtib koos vastava kategooria auto juhiloaga.
Kellel rohkem infot andke teada ja kui ka allikas netist võtta siis ehk saidi aadressi anda.
Tere!
Sain siin täna mõningaid konkreetseid vastuseid ARK-is, kui D eksami ära tegin...
Tuli välja,et ametitunnistust ja digi kaarti välja vahetama ei pea seoses lubade vahetusega, vaid kehtivad niikaua, kui seal peal kirjas, aga soovitati politseionule siiski ise kohe täpsustada, et load vahetatud. Muidugi ei tea kuidas see täpsustamine siis seal mujal EU maades toimib...?
Need, aga kellel vanad papist tunnistused taskus, arvastage väljaandmis päevast 5 aastat kehtivuse lõpuni ja siis ikkagi täiendkoolitusele ja uute järgi. Nii ta paraku on...
Ja veel selle traktorite asja kohta, et praegu võib alates C1 ja D1
kategooriast igasuguse traktori ja liikurmasinaga koos haagisega liikluses liigelda aga tööd teha tööandja nõusolekul B katiga kehtib see vaid esisillajuhtimisega traktoritele. Kuid see seadus pidi ARKi esindaja sõnade järgi muutmisele tulema ja mingid massipiirangud pidid kehtima hakkama; täpsustada veel ei osatud...
Loodan, et oli abi mu postitusest ka...
EDU KÕIGILE!