tere mul on tööautoks scania opticruis käigukastiga ----enne stardis automatselt 4 käigust nüüd aga 3 lööb ette -----palun abi --tahaks uuesti reguleerida 4 peale -kuidas secda teha ---aidake 3 käik on liiga madal stardimiseks
Kui auto töötab, siis pane H peale, lükka Opticruisi kangiga(kas alla või üles) käik sisse, mis sa stardi käiguks tahad, siis lükka N peale tagasi, sis piiksuga annab märku et on muutnud stardi käiku.
Ja siis niikaua on see su stardi käiguks, kui uuesti seda muudad ;)
Enamus kaasaegsest aut. lülitusega kastidest alustab liikumist 4. käiguga. (TGA "pesumasin", Actros)
Mõtleme natuke: tegelikult on see vana hea manuaalkasti 2. kiire käik, millega aastaid on masinaid liigutatud.
Ise sõidan Volvo I-Shiftiga ja see alustab samuti tehaseseadetes 4.-ga 12-st.
tere ootel bussijuht, scania ei ole ei tga ega ka, jumal hoiaks selle eest, actros. täiskoormaga üle teise käiguga kohalt minek eeldab korralikku libistamist, kuna vaata tegemist on kolme pedaaliga autoga, mitte kahe pedaaliga autoga, kus kohaltminekul auto ise piisavalt säästvalt seda käiku ühendab. tootja arvates võiks raske koormaga kohalt minna esimesega näiteks, mina ennast tootjaks targemaks ei pea.
Mina olen ka tavaliselt 2 või 3 käiguga kohalt läinud, 4jandaga siis, kui käru taga pole. Olen proovinud 4-ndaga koormaga minna, aga tundus auto piinamine.
3-4 kohaltvõtmseks selgelt liiga madalad-rallit sõidate või koormat veate?
olen isegi kohanud neid rallimehi,kes opticr hakkama ei saa ja kurdavad,et on foori all kõigil jalus ning ise käiku vahetades võidaks nii mõnegi sekundi.
Eks see milline käik kohaltvõtmiseks sisse panna sõltu paljudest teguritest. Kas veokil haakes haagis, kas koorem peal, kas üles või allamäge või suisa tasapinnaline koht. Kolme pedaaliga auto juht peab ikka oma ajukäärudega ka mõtlema, milline käik valida. Kahepedaaliga, valgema inimese autod teevad osa mõtlemist elektrooniliselt ja valivad just sobiva käigu. Isiklikult eelistan kahepedaaliga autosid. Aga noh see on maitse asi.
Edu roolikeerajatele ning meeldivaid matku!