Veoautod ja rasketehnika

Olge politseiga ettevaatlikud!

volvofriik
11:02 07.06.2009
Igatahes tahan kõiki hoiatada eesti politsei eest,kes on rahajanus valmis igasugusteks sigadusteks.
Ise näiteks sain kaela trahvi ülevaatuse mitteläbimise eest.Ok. on muidugi asi,mille eest trahvida.Aga kui see toimub ülevaatuspunkti territooriumil...
Samas protokolli valetati peatamiskoht.Ühesõnaga soovitan koha peal mitte ühtegi allkirja anda vaid rahulikult enne olukorra ja süüdistusega tutvuda.Vajadusel kaasata nii tunnistajad kui ka advokaat.Summad,mis praegu väänatakse,võivad pere nälga jätta.Kohtutäiturgi,kui asi temani läheb,võtab arve tilgatumaks.
Palju õnne Eesti Vabariik!
r84
12:04 07.06.2009
mis sa siis läksid ylevaatust tegema või tulid sealt ???
TÕESTI VÄGA IMELIK LUGU !!!!
marita57
20:17 07.06.2009
Sellisel juhul, kui leiad, et endal on õigus, mitte politseinikul, tuleb otsus kindlasti vaidlustada, seda 14 päeva jooksul. Olen nii ise teinud (ka oli vale koht märgitud protokolli) ja süüdistus kadus minutitega.

Kui aga oled trahvis ise süüdi, siis on muidugi mõistlik kohe ära maksta, mitte kohtutäituri kätte lasta asjal minna.
usssssssss
22:00 07.06.2009
kui sa saad samal päeval trahvi ülevaatuse puudumisel kui sa lähed teed ülevaatuse. siis lähed politseisse ja nad kustutavad ära selle. Minul see vähemalt oli nii kuna ka LE lubab sõita autoka ÜV punkti kui olemas kindlustus, aga ÜV puudub
volvofriik
11:20 08.06.2009
Läksin ülevaatust tegema.Pidasin vaid korraks enne seda kinni Hydroscandi ees,et osta õhuvooliku kiirliides.Tagumise padja voolik lekkis.Tahtsin 100% ikka läbi saada ja et ei tekiks mingit ütlemist.LE lubab sõita peale ülevaatuse veel ka remondikohta.
Saatsin politseisse ka vastulause,ent miski ei aidanud-seda loeti kui kergendavaks asjaoluks ja kahetsuseks.
Muideks mul see jama.Pole lihtsalt selliste asjadega kursis.Mul on ülivähe politseiga kokkupuuteid.Pole seda riigikassa täitjat tüüpi.Ja ei viitsi mingi jama pärast jageleda ka.
Kohtutäituri kätte jõudis asi sedapidi,et kindlalt lubati saata kutse asja arutelule.Eks ma loll jäingi uskuma ja ootasin seda kutset.Hiljem selgus,et seda enam ei saadetagi.Nagu ütlesin,polnud seaduselollustega kursis.
Aga eks elu õpetab.Võtsin taas kasutusse videokaamera,mis välistab edaspidi kõik vaidlused.Ja võib kindel olla,et enam endale pähe istuda ei lase.Kui riik ikka korraga poolele palgale käpa peale paneb,võite arvata,mis hinges toimus ja kuidas sekundiga austus riigi ning korrakaitse vastu tõusis...
R.K.
11:59 08.06.2009
mu meelest käivad asjad nii, et kui ülevaatus läbi, siis ei sõida sa mitte meetritki. lähimasse remondi ja ülevaatus kohta võid sõita siis, kui määrati korduvülevaatus.
i.
12:14 08.06.2009
Võid sõita ka ülevaatusele, kui ülevaatus on läbi. Miks on see kordusülevaatus targem, kui regulaarne ülevaatus. Minul hakkati sellega juba peaaegu trahvi tegema, et mul oli 3 päeva ülevaatuseni jäänud veel, noriti juba. Pole ka just tavaline seis.
volvofriik
12:32 08.06.2009
Mis tahetakse öelda,et kui ülevaatus läbi,pead ülevaataja koju kutsuma või?
Mismoodi see 26 tonnine sinna ülevaatuspunkti saab kui sõita ei või...
LE on autojuhi lugemisvara...
R.K.
11:29 09.06.2009
selle sõidukeelu kohta uurisin viimati ülevaatusel ja sealt sellise info sain. ju siis kuulsin valesti. aga näe, pole halba ilma heata- vaevalt ma muidu oleks viitsind seadustes tuhnida.

Mootorsõiduki ja selle haagise tehnoseisundi kontrollimise eeskiri

§3 (4) Sõiduki võib, sõltumata selle registreerimiskohast, esitada korralisele ja erakorralisele ülevaatusele mistahes ülevaatuspunkti, kellel on õigus teostada selle kategooria sõiduki korralist ja erakorralist ülevaatust. Korduvülevaatuseks peab sõiduki esitama samasse ülevaatuspunkti, kus korduvülevaatus määrati.

§3 (7) Kui ilma kehtiva ülevaatuseta sõidukil ei ole eriti ohtlikke rikkeid või puudusi, mis välistaksid sõiduki kasutamise liikluses, loetakse sõiduk tehnonõuetele vastavaks piiratud ulatuses kasutamiseks: sõiduks ainult mööda lühimat teed lähimasse remondikohta või ülevaatuspunkti või ARK büroosse või tagasi garažeerimiskohta.

§10 3) «esitada korduvülevaatusele» – sõidukil on viis või enam väheohtlikku riket või puudust ehk kasvõi üks ohtlik rike või puudus. Kuni vigade kõrvaldamiseni loetakse sõiduk mittevastavaks kehtivatele nõuetele, kuid erandina võib sellises tehnoseisundis sõidukiga sõita rikete või puuduste kõrvaldamiseks mööda lühimat teed garažeerimis- ja remondikohani ning pärast rikete või puuduste kõrvaldamist mööda lühimat teed ülevaatuspunktini. Sõitmisel peab juhil kaasas olema kontrollkaart;

volvofriik
12:16 09.06.2009
Hakkab looma... :-)
kapsel0
00:22 11.06.2009
ega siis autot maha kandma pea kui seisis ja ülevaatus läbi, mingi lahendus ikka peab ju olema nagu LE-s öeldud
brain damage...
01:07 11.06.2009
Põske....põske on vaja mentidele...!!!
Koletis123
08:38 11.06.2009
Eile raportis oli hea pilt, kus Tallinnas Vabaduse puiesteel kiirust mõõdeti ja mingi vana kinni võeti, kellele 65 kmh kanti mõõdeti. Vana paistis selline seadusekuulekas olevat. Väitis, et see pole tema kiirus, et temast läks samal ajal üks auto mööda, ju selle kiirus. Ma usun teda...
Teate, ma pole mingi kits, aga mul oli hea mees, et politsei teda kotib ja suure tõenäosusega trahvi teeb. Miks? Sest sellised vanad on need jutustajad, kes kogu aeg väidavad, et sõida korralikult ja midagi ei juhtu. Juhtub, vana, juhtub! Satud nende joobarite kätte ja sind koheldakse nagu kõntsa, oled sa midagi teinud või pole.
volvofriik
11:23 11.06.2009
Paraku ongi Eesti politsei puhul nii,et kui näed,käib hirmuvõpatus läbi,elu jookseb silme eest mööda,vererõhk kargab lakke ja hakkab paaniline mõttetegevus-kas ikka on kõik korras ja kaasas.Seda isegi siis kui tegelikult võiks rahulikult vilet lasta.Ikkagi on politsei meil hirmu,mitte abi sümbol.Ja ega ongi nii.Kui on vaja karistada,tehakse seda SS-lasliku pedantsusega ent kui abi on vaja...Ise teate,palju abi saab.Need on kahjuks politseiriigile ilmsed tunnused.
Muideks olen ise samuti saanud karistada täiesti-täiesti süütult.Teise mehe kiirus soolati mulle kaela.Peale seda hakkasin kaamerat kasutama.Kasulik vidin.Ühe sigamendi olen kohalt lahti saanud ja enda karistuse annulleeritud(kuigi politsei seda tavaliselt ei tee ilma kohtuotsuseta).Koha peal enam ei vaidlegi.On probleem,pöördun kõrgemale poole.Kahjuks ei tulnud selle pealegi,et ka veokasse kaamera kinnitused panna ja seda seal kasutada.Omad vitsad jne...
Endiselt aktuaalne-olge Eesti politseiga ettevaatlikud.Ka süütu on meil süüdlane.Hoolimata sellest,et süütuse presumptsioon sätestab süülisuse kui on jõustunud vastavasisuline kohtuotsus.
PS! Õnneks on mul ülivähe kokkupuuteid nende hirmuvõimuritega.Püüan iga hinna eest seda va riigikassa täitmist vältida.
rkj1
12:37 11.06.2009
mul küll eesti politseiga mingeid jamasi pole olnud.on mindgi trahvitud aga alati asja eest ja pole maksimumi väänatud.mõndadel kordadel isegi pääsenud sõrmega nina all vehkimisega.
närve on vaja minna ravima kui esinevad niisugused sümptomid,kohates politseid.see ei ole normaalne.
pull juhus tuli meelde leedu politseiga kaunases-staus oli vaja reastuda vasakule aga *** sind niisama vahele lastakse,seal käib see ainult vägisi trügides.nägin peeglist politeiautot ja eeldasin,et need ikka lasevad reastuda ja ootasin nad trügimatta ära.selle asemel,et lasta manöövrit sooritada näitas kõrvalistuv võmm läbi lahtise akna mulle laisalt keskmist näppu.ausalt öeldes tegi see asi mulle isegi nalja-mis sa lolliga ikka jamad.
politseiks ei õpita vaid sünnitakse.