Veoautod ja rasketehnika

Raskeveoki maks ja hooldussõiduk

Vfh12
19:46 14.09.2009
Kui palju tuleb maksta raskev.maksu
Kui autol on 3(2+1abisild)silda täismass ca26t

Ja mis point on see mõnes kuulutuses toonitatud et regstris hooldussõidukina

looder23
19:59 14.09.2009
registris hooldussõidukina tähendab seda, et siis saad tuima näoga vilkurid külge kruvida, ilma et miski ment kobisema tuleb. aga ole mureta, kui auto teisele firmale ringi registreeritakse, siis võetakse see hooldussõiduk sealt välja. ja siis pead ka juba olemasolevad vilkurid maha kruvima või kinni katma.
looder23
20:10 14.09.2009
veok 23000kg ja enam: maks õhk- või sellega samaväärne vedrustus 875 eeku kvartal, muud tüüpi vedrustus 1350 eeku kvartal.

seadus ise https://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=13181369
Vfh12
21:40 14.09.2009
Kas on võimalik lisada mõni muu märge või kiri teh.passi mis lubaks vilkureid katusel
looder23
23:15 14.09.2009
minu teada vilkurid saab siis kui firma tegeleb teeehitusega, projekteerimise, kergliiklusteede ehitus jne. teine variant on viia arki leping sellise firmaga, kel on õigus teha antud töid. ma mingi aeg kaklesin pärnu arkiga päris südamest ja lollimat juttu pole ennem kuulnud kui sealsed tehnikud. mine või võõra inimesega riidu. tahtsin vilkureid registreerida kraanaga sadulautol, aga ei lubatud ja kõik, ja ei ütle ka mis selleks teha tuleb. pärast üks naisterahvas seletas seal passivahetuse aegu ilusti ära. kurat, ega mul neid enda lõbuks vaja ole, ikka selleks, et teistele nähtav olla. eesti seadused on sellised, et sa ei tohi näha ega ka teistele nähtav olla. seda käratasin ka ükskord koppel matile, ta ainult maigutas ja saatis prosedega erakorralisele ülevaatusele ning tegi 1200 eeku trahvi. vilkurite kohta õnneks ei kobisenud.

mingist seadusest paragrahvid:

Kood 210. Kollased vilkurid

Nõuded: 1) kollane vilkur ja tema paigaldus hooldussõidukile (teehoiuülesandeid ja teel möödapääsmatuid tööülesandeid täitev eritalituse sõiduk) peab vastama Vabariigi Valitsuse kehtestatud nõuetele;

[RTL 2006, 84, 1537 – jõust. 4.12.2006]

2) kollast vilkurit võib paigaldada suuremõõtmelisele või raskekaalulisele veosele ja sellistel vedudel kasutatavale sõidukile ning saateautole, kui sellisteks vedudeks väljaantud eriluba seda nõuab. Kollane vilkur võib olla sisse lülitatud ainult suuremõõtmelise või raskekaalulise veose veo ajal. [Kehtetu – RTL 2006, 84, 1537 – jõust. 4.12.2006]

Kontrollimine: TÜ – vaatluse, mõõdulindi ja stopperiga;

Seadused ise ja üldse palju põnevat lugemist:

https://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=13191853
oot ott
15:29 25.09.2013
Mina küll kuskilt välja ei loe,et raskeveokimaksust oleksid vabastatud peale :
§ 8. Maksuvabastused
Raskeveokimaksust on vabastatud kaitseväe, Kaitseliidu, piirivalve, politseiasutuste ning riigi ja kohaliku omavalitsuse tuletõrje- ja päästeasutuste raskeveokid.

Kas keegi teab midagi veel?

vooder
15:32 01.10.2013
Looder ei tea asja. uue liiklusseaduse kohaselt ei keela miski vägi kollaseid vilkureid. ei nõuta eriluba ja ei pea neid ka maha võtma ümberregistreerimisel.
Täitsavooder
21:47 01.10.2013
Halloo Vooder,vaata vahest millal on Looder selle postituse teinud.