Soovitage palun kuhu minna tegema ADR õpet. Varemalt olen käinud korduvalt hr.Agasilla juures. Kas ja kus koolis leiab tänapäeval lektori, kelle loengus huvitav, kes teadmistelt viie aastaga kogunenud tolmu maha klopib ja uued nõuded puust ja punasena selgeks teeb?
Tegelikult ei maksaks oma peanuppu sellise probleemiga vaevatagi, sest eks seda ADR-i on eelkõige vaja ikka tööandjal ja küllap ta siis sebib välja nii koolitusfirma kui ka maksab kõik kulud. Kui aga kogu see koolitus, riigilõiv, ARK-i eksam jms. on jäetud üksnes autojuhi isiklikuks hobiks, siis on küll miskit kõvasti kreenis, sest harilikult ei maksta autojuhile isegi 10 senti rohkem, kui ta miskit ohtlikku veost vedama peaks. Seega: jäta see ADR südamerahuga tööandja probleemiks, sest talle on seda kõige rohkem tarvis.
Samas jälle on ADR-i olemasolu väikeseks plussiks siis, kui kuskile "virmasse" tööle saada soovid, sest siis pole autojuhi koolitamise eest enam tarvis maksta, kuna agar autojuht on juba kõik sellealased kulud lahkelt enda kanda võtnud.
Sisetöömees, räägi parem kuidas seal sisetööl elu olu on. Tunnen ka asja vastu väikestviisi huvi kuna edasi tagasi sõitmisega jääb teenistus kehvakeseks. Kõrvalt vaadates tundub natuke nüristav kaks kuud jutti kabiinis mööda saata?
hmm... miks sa peaksid 2 kuud jutti kabiinis nüristuma. kui mina kunagi sisetööd tegin, siis sättisin nädalavahetusteks alati kuskile linna serva kaubanduskeskuste parklatesse. kuskil kiirtee äärses parklas võib jah, katus sõitma minna ja käsi võib haarata pullo järele, et see nüri aeg mööda saaks. aga seal linna lähedal on ikka hea linnavahele kolistama minna. uurid siit ja sealt. longid kasvõi niisama ringi. tean mehi, kel rulluisud kaasas, kel ratas haagise küljekastis. käivad sõidavad uisku, ratast. ühistransport liigub ju ka linna südamesse. käi ja kolista, uuri elu ja kultuuri. muidugi on ka neid (ja masendavalt palju), keda huvitab ainult järgmine peatuspunkt, et pullol punn maha lüüa. muu on kõik savi. telekas autosse (või vähemalt läbi arvuti). inglismaal oli palju vabu ja huvitavaid kanaleid. kui paned mingit kindlat liini (vähemalt üks koht on kindel) siis muretsed endale neti. minul oli rootsi - lääne-euroopa töö. oli rootsi netipulk. ei midagi kosmaarset. ise tuleb elu huvitavaks teha. nüristuda annab alati.
Kas Sa ei lugenud küsimust ? Kui lugesid, ei saanud aru või? Kui aru said, siis vasta palun teenale kohaselt, Kui Sul midagi öelda ei ole, püsi vagusi.
Ma ei vaja mingit tööandja poolt välja sebitud kohta, ma küsisin, kus koolis on tänase seisuga lahe ja tark õpetaja/lektor. Koolide nimed ja kursuste toimumisajad/kohad suudan ise leida.
Palun vasta nüüd ausalt, kas Sa said aru, mida inimene soovib? Kui mitte olen korra veel nõus selgitama. Nimelt mu soov on, et koolitusele kuluvast ajast ka reaalne kasu sünniks selmet kolm päeva sinusuguse teemast möödarääkijat kannatada. Kena õhtut
aga kuidas sulle vastata. näiteks ise tegin kunagi adr-i magasini tänaval. pärast 5 aasta möödumist korduskoolituse männiku teel. mõlemis loengus tuli uni peale. inimesena meeldis mulle männikul õpetaja rohkem. sai ka muus räägitud. magasinis oli ainult kuiv adr. pärast kooli ark-is oli mõlemad eksamid nuusata.
mis ajast koolitustel tarkusi juurde saadakse?! Need on ikkagi puhtalt raha kasseerivad üritused! Koolitajad ei ole elusees selle ametiga kokku puutunud,nii need tunnid kuivad ja igavad ongi...
ega targemat ja osavamat töömeest kui autojuht naljalt ei leia.
ainult ei saa aru, millest neid rekkameestel kogu aeg palju probleeme on kui nad teavad ise väga täpselt kuidas firmat juhtida, logistikat organiseerida, remonti teha ja autot juhtida. transpordisektor peaks olema tänu tarkadele autojuhtidele eeskujuks muudele sektoritele.
Heh. Veel üks tegelane, kes tähti tunneb aga küsimusest aru ei saa.
Tegelane soovitab mulle nelja-aastast koolitust kolmepäevase ADR kursuse asemele. Naljatilk selline. Aga kena laupäevaõhtut Teile, endal tuleb massin käima keerata ja reisule startida.
kindlasti ei soovita minna sinna magasini tänavale - alustuseks pole parkida kuhugile, maja ise on jube. Wc asemel on sitamaja, loenguklassi inventar on vist kõrvalasutusest välja praagitud ja laest sajab manti pähe. Loeng ise on nagu on - kuulaks ära ja saaks varem koju aga rekkapässidel kordamööda vaja oma elu kõige igavamaid jutukesi veeretada.
Täienduskoolitusel käisin roolikoolis - päev ja öö selle magasini urkaga, hind pea sama. Viisakad ruumid, kuumad joogid ja vuntside heietuste asemel saab tasuta wifi kaudu surfata. Adri pakuvad nad ka ja väidetavalt märksa põhjalikumalt - kui uurisin pütiadra kohta, siis räägiti, et pean nende kogu kursuse läbi tegema, raha taheti samas ainult püti eest iirc
roolikoolis jah kõik tore ise tegin seal tükikauba ja püti adri ka. Aga sul sambla jumbla ikka et saaks wifis olla ja siia s...ta pritsida selle asemel et koolitusel ka midagi kõrva taha paneks