Mina omast kogemusest soovitan Terexit, britt küll..
Olen mõlemat proovinud, minumeelest jäid JCB ja Komatšu Terexile alla ent see on minu arvamus, sain kõigi kolmega laadimist teha paar nädalat ja Terex võitis minu lugupidamise..Sama masin peaks praegu müügis ka olema, üks omanik, korralik mees ilusti hooldatud masin:)
Üleeelmine aasta sai tehtud ökonoomsus ja kiirus katse frontaalidega.Kõige kiirem ja ökonoomsem oli liiber,teine volvo ,kolmas vana komatsu ja viimane hundai,kusjuures hundai oli teistest palju janusem,numbreid täpselt ei mäleta.vastupidamise poolest kiidetakse liibrit ja volvot,hundaid mitte nii väga.Tähtis ju muidugi ka hooldus,kui uue võtad siis ikka kanguta hinda,esialgse ja lõpu pakkumise vahe oli tollal 500 tuhhi ja samuti hoolduse si tunnipõhiseks ja asendus masin kah kui vaja.Kui see komatsu on plaanis osta siis uuri,äkki on tulnud kuskilt CAT tehasest hoopis,pidi olema,et üks tehas ja neli väravat,igast väravast sõidab erivärvi ja nime kandev masin välja,tehnika põhimõtteliselt üks kuid hind hoopis erinev.
Olen ise soomes olnud paljude frontaalide peal oma 8 aastat ja võin kohe öelda et CAT on üle kõige ja volvol tahavad olla voolikud ja o-rõngad kehvad. Aga CATid alati kuivad ja töökindlad.
Liebherr vist tõesti kõige mõistlikum valik, ise kolma aastat töötand 544 peal. Kui korralikult hooldatud siis kestab ka ja muidugi öko masin on tõesti võrreldes teistega!!!