Veoautod ja rasketehnika

Milline veok valida?

schummmi
17:26 10.03.2010
Tervist.
Vaikselt liiguvad plaanid alustada teedeehitusmasinatega alltöövõtu tegemist. Peamiselt võiks siis olla veokid.
Firma on juba olemas ja stardiabi toetust on ka lootust saada.
Seega esialgu soetaks sooloveoki ühe.

Võik olla kallur, mis kallutab nii taha, kui ka külje peale.
Kas selliseid pakub ainult Scania?
Hinnapiiriks võiks olla ca 100 000 - 150 000 EEK-i.
Mida targemad mehed soovitavad?
Mis mootoriga masinat valida, kas suurema või väiksema kubatuuriga?
On kütusekulu vahe neil väga suur?
Mis on tüüpvead, mida kindlasti tuleb jälgida?
Kui scania, siis võiks ikka olla juba selle uuema sisuga, mis tuöli kas 80date lõpus v 90date alguses, täpsemalt ma ei teagi seda.

Jagage tarkasid nõuandeid ja soovitage kohta, kust võtta erapooletu hinnang masinale ning reaalne remondivajalikkus ja remondiarve.

:)
Ette tänades juba.
vanajumalaabi
17:27 10.03.2010
Kas peaks üldse selliste küsimustega lagedale tulev inimene oma firma tegema ! ?
professor sammaljalg
17:44 10.03.2010
"Kas selliseid pakub ainult Scania?"

rotflmao

tark nõuanne oleks see, et kuna sa antud valdkonnast ööd ega mütsi ei jaga, siis tegele millegi muuga palun.
baranka987
18:19 10.03.2010
Ega midagi väga head küll selle summa eest saa,kuid midagi siiski.Leidsin mõne siit ja panen sellisesse järjekorda,nagu ise eelistan.
http://www.auto24.ee/used/639933
http://www.auto24.ee/used/553511 (tagaluuk tuleks ringi ehitada)
http://www.auto24.ee/used/653944 (läbisõit suurevõitu)
http://www.auto24.ee/used/526081
http://www.auto24.ee/used/622557
http://www.auto24.ee/used/622557 (oleneb,kuidas on hoitud)
http://www.auto24.ee/used/627022 (nagu eelmiselgi)
Kindlasti jäta varuraha,kuna nii vana tehnika ikka laguneb.
Teedeehituses tuleb töötada tihti rasketes tingimustes ja ületonnaaziga,seepärast on oluline,et raam,vaheraam,kastiraam,ja sildade kinnitused oleksid korras.Eriti Sisu tahab pidevalt silla kiikede,sõrmede ja käändtelgede(muidugi see käib ka teiste autode kohta) korralikku määrimist.
teemaalgataja
18:28 10.03.2010
Sry aga närvi ajate, täielikud lambad olete. Kohe mölisema.
Kahju on teist lasua!

Muidu oman teedeehitusalast kõrgharidust, tööd on teedeehitustel tehtud omajagu, arvan et selles vallas teist tunduvalt targem.

Teedeehitusliku alltöövõttu võiks teha.
See, et ma Scaniatest ega muudest veokitest ei tea, nende nõrkasid kohtasid ei tunne ja mingi õlinäpp ei ole, ei tähenda, et ma ei suuda mõitlikke alltöövõtulepinguid sõlmida ega meestele (autojuhid, meistrid jne) tööd pakkuda. Tutvused on suhteliselt laiad teede peal.

Miks ma pean midagi muud valima, millega tegeleda?
Tegelen millega tahan. Kahju esimestest postitajatest ikka.
Rahustage enda närve v viha, et teil tööd ei ole v naine kätte ei andnud mujal maha.

Edu kõigile
teemaalgataja
18:31 10.03.2010
BARANKA987, Tänan nõuannete eest!
professor sammaljalg
18:40 10.03.2010
ära nüüd paugu tupsununnu, oma diplomiga võid sa põõsa taga tagumikku nühkida, kui super-hüper 150kilone scania enne statoili pellarit saba annab. nagu näha, siis loogilist mõtlemist teede-ehitusdiplomiga kaasa ei antud, kui sa nii jube tark oled ja kõike ise tead, miks sul siis küsida oli vaja? ostaks endale roima, palkaks mehe ja hakkaks rikkaks eksole? küsind siis kohe, et kas maja costa del solis või ikkagi monacos, tainas.
graniitkivi
18:42 10.03.2010
kui sa oled nii kõva käpp tee ehituses ,äkki siis seletad lollidele autojuhtidele,miks meie viimase aja asfalt teed nii ****d on?
15 a tagasi põtrade tehtud ääsmäe haapsalu maantee ristini aga ikka OK.
sinu tekstist loen välja,et üks järjekordne "tegija"tee ehituses on osa teedeks mõeldud raha kantinud oma isiklikule arvele ja nüüd ei oska sellega midagi peale hakata
ehita teid ja jäta tehnika tehnika meestele
ahsel
18:51 10.03.2010
100 -150 tuhandega ei saa mingit kallurit mis kannatab 6 päeva nädalas sõita .palka ka kohe remondimees kes öösel ja vabadel päevadel autot putitab.
lisaks on nendel vanadel kalluritel kandevõime ja sildade arv väike,töötulemust arvestatakse läbiveetud tonnide pealt.
nii et uuem sadulveokiga auto veab 2 korda suurema koorma sama ajaga, kütusekulu aga ei ole eriti palju suurem.
teemaalgataja
18:52 10.03.2010
Mina küll ennast targaks ei pea, aga teedeehitusest tean piisavalt.
Veokitest palju ei tea ja õlinäpp ei ole.
Seega küsingi nõu selles osas targemate käest.
Milleks foorumid üldse on? Ikka selleks, et küsida, arutada jne.
Rahunege maha tõesti.

Sinu jutust võib pigem järeldada, et sa oled lihtsalt lammas.
teemaalgataja
19:01 10.03.2010
Mille peale Soomes ja Rootsis teid ehitatakse ja mille peale Eestis ehitatakse?
Vatsu graniit seal ja Eestis paekivi ja kruusa/liiva pinnased.
Seal ka alused ehitatakse graniitkillustikust, meil paekivikillustikust.

Veidi pea tööle panna.

Ja kui sa püüad minu, kui teedeehitaja peale vihane olla, siis oled sa eriti loll.
Üks teedeehitaja ei suuda sul teha nii, et Eesti teed on kõik korras.
Viga on süsteemis, rahastamises jne.

Aga kui kellegi veokite osas tarka nõu on pakkuda, siis palun.
Teedeehitusest ärme rohkem räägi.
professor sammaljalg
19:01 10.03.2010
teede-ehituses olen tõesti lammas, kõveraid sildasid ja auklikke asfaltkatteid ehitada ei oska, veoautodega olen üldiselt kursis, on siin tegelikult piisavalt sinusuguseid tolvaneid nähtud, kelle soovunelmad kuidagi reaalsusega ei ühti. ütelnud siis kohe, et vastataksid ainult takka-kiitjad ja muidu pugejad, tuhat vabandust eksole. 150 tuhandega saab enda vajadustele vastava kalluri keskmine talumees, mugav aeg-ajalt sõnnikut vedada ja nädalavahetustel kasti all õlitorusid lappida. teede-ehitustel 20+ aastat vana autoga rahateenimisplaani peab ainult loll.

muidu tööd on ja naine annab kätte samuti, ürita nüüd mõni originaalsem solvang välja mõtelda, kallurimiljokas
teemaalgataja
19:06 10.03.2010
:D:D

4 aasta jooksul on meile oi oi kui palju firmad alltöövõttu teinud, kellel on veokid aastatest 1985-1995. Ja kõik töötavad kahjumiga sinu meelest?
Sellisel juhul oleksid need firmad juba tegevuse lõpetanud.
teemaalgataja
19:12 10.03.2010
solvata ei plaani ja ei tahagi, selline eesmärk las jääb lammastele
professor sammaljalg
19:13 10.03.2010
kui sa ise oma roimaga sõidad ja käed ******st välja ei kasva ning enamuse vabast ajast rõõmuga õlinäplusele pühendad, võid sa eesti keskmise isegi taskusse pista. ma kahtlustan diplomilehvitaja puhul eelnevate asjaolude mitte paika pidamist. Fakt on, et pideva hästitasuva töö puhul on põhjust osta uus auto, kehtib praktiliselt igasuguse transpordi puhul. Aga no tee ja osta, mida sa enam küsid, kui kõike tead, irw
Teemalõpetaja
19:27 10.03.2010
See on nii nõme teemaalgatus ja enda tarkuse õigustus, et paha lugeda.
Kas Sa üldse kujutad ette mis kulud on transpordi teostamisel.Ennem tee endale need selgeks,siis hakka autot ostma.Mine uuri nende 1985-1995 a.autode firmade käest,kuidas elu käib(kui nad veel eksisteerivad?)
Kõige õigem oleks kui istuksid ise rooli ja teeksid paar kuud tööd,ma arvan,et siis Sa seda teemat enam ei algataks.
Kuid soovin Sulle siiski edu(teises valdkonnas).Säästa oma tervist!
teemaalgataja
19:28 10.03.2010
Jah, loomulikult tasub osta võimalikult uued masinad, see on vana tõde, aga no kuskilt peab ju alustama.
Oman ka autorendifirmat ja tean, et kasulik on tegutseda uute masinatega.
Esimesed 3-4 a on murevabad, ainult hooldused.

Kordan, kuskilt peab ju alustama.
Antakse 100 000 toetust, ülejäänud kas laen v omafinantseering.

Ja ma kordan, ma ei tea kõike, ma ei tea enamus asju, seda ütlete ainult teie siin ju!
professor sammaljalg
19:34 10.03.2010
miks sa alustad sa seda kuskilt alustamise teemat pidevalt korrutad? võibolla kuulaks targemaid, selmet oma ajuvaba stamplauset korrutada? ja kes see kurat sulle 100 kilo toetust annab :DDDDDD???? tegele siis oma autorendiga ja diplomilehvitamisega, teemalõpetaja räägib väga õiget juttu.
loll sammalkäsi
19:41 10.03.2010
teemaalgataja - tutvu siis kuidas teema käest läheb kui proffessorid aega veetma hakkavad. külma närvi ja võta seda rohkem huumoriga.

http://www.auto24.ee/foorum/foorum.php?tid=37119
teemaalgataja
19:45 10.03.2010
EAS
Starditoetus on selle asja nimi.
Korrektne äriplaan ja kõik on võimalik. Veidi pealehakkamist.
peetrusI
19:53 10.03.2010
Kui keegi veel ei tea siis transpodi sektorile ei anna keegi mittemingit toetust. Liiatigi veel 100000.-
teemaalgataja
20:08 10.03.2010
no kurat, koha peal on käidud, asja on selgitatud ja räägitud ja öeldi, et pole probleemi, suur tõenäosus.

Ei anta siis, kui tegemist on renditeenusega, rendid autot, ATV, veokit, rollerit, mida iganes.

Alltöövõtt on veidi teine asi.

transpodi omale kindlasti ei anta, aga transpordi omale täitsa võimalik saada toetust.
ml
20:14 10.03.2010
Soovitage siis talle veokit, raha pärast ei pea ju keegi teine muretsema. Tehakse maha ainult, inimene tahab asjaga tegeleda, mis selles halba on?
nõu algus
20:37 10.03.2010
mul tuttav viimasd 5 aastat tee ehitusel töötanud oma veokaga.
algul oli tal scania93 -90a kuid sellel ei tahtnud tagasilla reduktorid vastu pidada nüüd volvo fh-97a ja sellega pole juba 2aastat mingit probleemi olnud ja mõlemad masinad suht vanakesed ja teenisid raha küll ei olnud vaja tuttuut liisida
igaljuhul vali masin välja ja TULD
ahsel
20:58 10.03.2010
auto sellisele mehele kes ise remondiga hakkama ei saa . eeldan et sellised käivad margiteeninduses remondis.
antud autol on suur kandevõime ja taga kaks veosilda mis väga oluline,kuna ehitusobjektid upuvad kevadeti pori sisse. olen jälginud eelmise aasta suur teedeehitusi Mäo s ja Jõhvis . kui vihma sadama hakkas siis ühesillaveoga autod<(eriti poolhaagisega)ei liikunud üldse.
http://www.auto24.ee/used/679463
Turbonaator
21:08 10.03.2010
Ahsel, sa teed nalja vist autonäitega?
ma ei tea
21:45 10.03.2010
sellessuhtes et kui sul indu ja himu on anna aga minna........ise soovitaksin sul natuke raha juurde panna ja muretsed volvo fh12 6x4 valemiga,natuke janusem ja juppid kallimad kui scannil aga vastupidavus kordades parem kui scann.....mersu ka selline suht hea aga kirves veidi....sisu jällegi tahab ettevaatlikku suhtumist ja korraliku määrimist/hooldust ja seda õigeaegselt muidu peavalu ja kulusid rohkem kui rõõmu naise seljas olemisest... keegi mainis siin scanni difrit, suht õige ja peab paika et õrnake, sama ka käib veosilla vedrupakkide(õhkpadja tugivarred) kohta, eriti õrnad need 2 lehega tugivarred 4. seerial.......olin pea 4.a veoauto lukksepp ja scanni ikka rohkem remontinud kui volvot ja mersut ja muid masinad....tõsi vahest ka mõni vanem SM ja SR seeria sisud juhtusid kanalipeale.......oi seda peavalu ja ****imist, kui juht ei viitsinud korralikult hooldada/määrida oma veokat.................
kusjuures kanalis olles oligi kallur scann põhi sissetuleku allikas firmale, remondi koha pealt....omajagu vahetatud vedrupakke/tugivardaid, pukse, sidureid, pidureid, vahepukke, kardaani riste.
Mitte et ma nüüd halvustaks scanni aga oluline on ikkagi hooldus ja masinaga ümberkäimine....

endal olnud ka scann 6x4 valemiga kallur, selle sain suht ruttu maha müüa, siis soetasin endale eelpool mainitud volvo fh 12 6x4 97,a, suht pommikindel, omanud juba enam kui 3a. masin iga päev töös, sikutab käru ja treilat kui vaja ja vean igat jama mis kasti satub, vahest ka kõvasti ülekoormatud kuid siis erit pähe ei anna ja põhjakaasi taga ei otsi.....

nii et edu sulle oma asja ajamisel

JULGET PEALEHAKKAMIST JA KILLU/KRUUSA KOORMAD TAEVANI
teemaalgataja
22:02 10.03.2010
Üks küsimus.

Mis masinatele on kõige kergem leida kasutatud varuosasid?
oh jah
22:22 10.03.2010
volvo scania ikka kuid on osi mis peab kindlasti uued ostma vedrud radikad jne ise pooldan ikka uusi osi välja arvatud käigukastid,tagasillad mis uuena autost kallimad
professor sammaljalg
22:22 10.03.2010
kasutatud rehve leiad enim renault omasid, kasutatud õlifiltreid ja kaanetihendeid on kõige kergem iveco omasid leida. mõistuse otsimisel aidata kahjuks ei oska.

uuema sisuga scania, tramaeivõi.
ahsel
22:51 10.03.2010
kas on üldse mõtet osta kolme sillaga kallurit ? sellel kandevõime ca 13 tonni ja vanal autol kütusekulu 30 sajale ???
uuem poolhaagisega auto võtab peale 25-26 tonni ja kütusekulu 40 l.
arvuta siis välja tasuvuse protsent?
paraku makstakse ikka tonn/kilomeetri eest .
on ka muidugi tunnihinnaga objektidel loksuvaid masinaid ,kuid need on mingite Kamazi meeste pärusmaa. arvestada tuleb ka sellega,et kuskil objektil edasi tagasi loksudes laguneb auto palju rohkem(rehvid puruks,vedrud pooleks, kuskile kinni jäädes kardaaniristid tagasillad ,sidur
Maanteel on ikka lihtsam raha teenida,näit Kiiu karjäärist liiva vedada Tallinnasse.
igale autole oma töö,aga vedades 13 koormat siis küll midagi loota ei ole,KASUTEGUR LIIGA VÄIKE ,kui kõrval sõidab uus auto poole suurema koormaga.

inimene5000
22:55 10.03.2010
Lapsed lapsed mis te kaklete siin, liivakast suur ja lai
kohati nõus
22:59 10.03.2010
kohati sammaljalal õigus näiteks see kasutatud varuosade kasutamine suht mõtetu tegevus vahetad ühe katkise osa piduse vastu mõtetu.
kuid teemaalgatajale soovin edu tee ära eriti kui käpp asjas sees
mina12
23:15 10.03.2010
väga palju on juppe, mida pannakse kasutatuna auto külge, väga palju !!!

soolosid liigub ju objektidel kõvasti, ju on ikka ka nende järgi nõudlust.
otse teedeehituselt
23:15 10.03.2010
kindlasti 6x4 või 8x4 valemiga pill, laiali tõmbamiseks kindlasti parim hüdroluuk mis avaneb ülesse. meil on ka olnud igasuguseid marke objektidel ja lagunevad nad kõik. parem variant oleks millel on need otsareduktorid või planetaarid(või kuidas ta õigem nimetus oleks), need kannatavad paremini valu blokirofkaga sõitmisel. tavaliste pooltelgedega käisid ainult kõll ja kõll ja oligi vaikus. ja kasti põhi võiks ka olla sileda põhjaga mitte kumer vann, sest maha tõmbamisel ei teki vaalu vaid jääb ühtlasem. mootor ei pea ka mingi krdi mega röögatus olema kuna enamus on ikkagi objektisisene vedu ja seal nagunii madalad käigud. meil ühel poisil on fh16 520hj 6x4 metsaveokist ehitatud kallur, nina jääb väga raskeks liiva peal liikumiseks ja küttekulu on kõvasti surem kui fl10 millel on 300hj kanti mootor. ma usun et 400 hj on lagi teedeehituses objektisisesel toimetamisel, kuna materjalid toovad kohale põhiliselt poolhaaked. unise peaga sai küll segane jutt vist aga jõudu igatahes. miljonääriks ei saa aga paistab, et elatakse suht priskelt võrreldes tavaliste palgatöölistega.
mina12
23:29 10.03.2010
Kahjuks 150 000 eest selliseid masinaid ju ei saa .
otse teedeehituselt
23:40 10.03.2010
kahjuks vist mitte, aga abijalaga väga läbi vist enam ei löö minu nägemuse järgi. oleneb ka muidugi objektist ja meistrist jne. kui ise oled enda objekti juht, teed oma lõiku ja kannatab abijalaga seal midagi teha, et töö tehtud saaks siis kärab küll. iseasi kas nii kannatab teha.
teemaalgataja
23:51 10.03.2010
http://www.auto24.ee/used/639933

Mida üldiselt sellest arvate?
Hea on see, et saab külje peale kallutada, oluline peenarde ehitusel näiteks.
rkj1
08:50 11.03.2010
päris norm vilkurid katusel
kabiin ka "uuema sisuga"
kastipõhi roostes aga selle leiab vast parema romulast.
ah nah
09:12 11.03.2010
kastipõhi roostes? kalluta 3 koormat liiva maha ja läigib nagu uus. mida saad romulast= kui augud sees peaks olema siis saab metallplaadid uued osta ja kinni keevitada.
eriti rumal tähelepanek.
rkj-le ja teistele "tegijatel
09:20 11.03.2010
rkj: "päris norm vilkurid katusel ..."

lasteaed. kui peale baranka keeramise midagi muud teha ei oska, siis pole mõtet oma raha transpordis põletada.
mille järgi te autot valite? vaadake, et armatuuri peal oleks palja naise pildid, sest muidu sellega tööd teha pole mõtet.
seescann
16:05 11.03.2010
viimane scann mis pakkusid oleks paras mingit tunnitööd tiksuma panna,aga poolautomaat käimakast natuke tekitab muret...
professor sammaljalg
19:12 11.03.2010
lollusele olen üritanud reaalsust tutvustada, pole õnneks läinud, sarkasm samas on palsam minu kalgile südamele. aega on tõesti rõvedalt palju, et paar korda päevas siingi sõna võtta, tööinimesed võivad endale ka puhkust võimaldada, netirambod a la maik31 võivad seda võrrelda ajaga, kui hommikul topsi sees tabletid palatisse tuuakse.
reeglina on "tellijad ja kunded" piisava arengutasemega, et sammaljalg ei pea neile puust ja punaseks ette tegema midagi, mis oma keerukusastmelt vastab kingapaelade sidumise või noa ja kahvliga söömisele.
juhiabi
16:30 13.03.2010
Teemalagataja ise teeehitusega tegelenud, aga mismoodi sa oma alltöövõttu ühe sajatuhandese kalluriga ette kujutad? Tavaliselt ju müüakse alltegijale mingi jupp suuremast tükist ja see tuleb oma tehnikaga ära teha. Sa ostad kalluri, siis võtad odavalt omale jupi ja hakkad muud tehnikat veel odavamalt juurde rentima endale. Maksetähtajad venivad ka juba kohati nelja kuu taha.
Ju sa hakkad ikka oma pilli rentima välja. Aga siis ei tohiks sa jällegi stardiabi saada, nagu sa varem siin väitsid.
scanboy
12:29 14.03.2010
Tere,

Halb on vaadata kuidas meestel tekib kadedus, et Teie hakkate ettevõtlusega tegelema. Annaksin teile autode kohta infot ja ise sooviks stardiabi kohta ka infot, äkki saadaksite oma telefoni nr mu emailile.

Muudetud 14.03.10 12:32

Tere12345
20:34 14.03.2010
Selleks et alltöövõttu teha, ei pea omama oma masinaid :D daaaaaa, inimesed mõelge veidi.

Ma teen mingi lõigu hinnapakkumise ja masinad võin ükskõik kust rentida siis.
:D:D
kylastaja8x4
12:32 27.09.2012
Kas eelistada 8x4 veoskeemiga masinatest Scania 4 seeria kallurit või Volvo FM/FH kallurit (siis ikka see uuem, mis tuli mingi 2003 aasta vms) läbisõiduga ca 300 000 km.
Mis on Scania eelised ja Volvo eelised sellise masina puhul?
tga
17:13 29.09.2012
skannidel pidavat reduktoritega probleeme olema rasketes tingimustes.