Mida arvate lällari kaheksanda kanali kasutusest Eestis?Sellel kanalil on peamiselt kuulda ainult nn.maakera teisaldajate mulinat(eriti Tallinnas),isegi pole mõtet vahest mingit infot küsida sest eeter on pidevalt hõivatud jutumulinast kuhu liiva või kruusa kallata.Lällaril on ju olemas tavaliselt kuni 40 kanalit kus võiks oma spetsiifilist juttu arendada,las kaheksas kanal jääb ikkagi üldiseks sest see on ju üle euroopa enamjaolt välja kujunenud eesti suhtlus kanaliks teel.Praegu on aga nii et isegi igal traktoril ja teerullil lällar peal ja AINULT 8-as kanal.
Ammu juba seda meelt.Sai ka ise aastaid kallaja peal oldud, siis oli nii: 8 kanal oli siis, kui sõitsid trassil, 10 kanal oli siis, kui olid objektil või selle ligidal.
Aga jah, olen ka heina pressivaid traktoriste kuulnud seda kanalit kasutavat.See on ikka väga haige!
Ega keegi ju ei keela sul kuulata või küsida kui vaja,aga kui ajad oma kallaja teemat,siis ole hea mees ja kasuta mõnda teist kanalit
Samas mulisevad ka pikaotsa mehed ise kaheksanda kanali peal oma suguelust ja kiruvad pealike.
Samas jah suurematelt objektidelt läbi sõites on tõesti mõtekam lällar hoopis vaikseks keerata. Tühja p*ska tuleb ikka omajagu eetrisse.
täpselt samuti nagu siin saab hädaldada 8nda pärast,saab hädaldada 8ndal selle foorumi pärast-vabakasutuse mõnud.
ei ole pikaotsamehed mullavedajatest grammigi targemad.seni kuni maika tundub kohustuliku autojuhi vormina,ei muutu midagi.
ühesõnaga mõttetu teema püstitus.lällari kuulamine ei ole kohustuslik.
aga maailmaparandajatele soovitus-kuna lollikarja saab ohjeldada ainult hirmuga siis tuleks mõni jutumees teiste hirmuks maha lasta ja ongi kord eetris.
kui nüüd õieti mäletan siis siin samas foorumis oli sellest 2008 a. lõpus pikem arutelu, nagu aru sain siis kallajamehed ja muud liikurmasinamehed leppisid kokku et uuest aastast on nemad 10 ndal ja siis pole seda sõimu ja nääklemist ja mis on tulemus, ikka kuuled maakera juttu eriti peterburi mnt kandis, ei ole mingit ühtekuuluvust neil tundub
oleksin isiklikult väga rahul, kui nende ****de, kuradite ja igihaljaste raiskade asemel lällarist midaiganes muud tuleb. mida tühjem jutt, seda rohkem peab seda vägisõnadega solkima ja olgem nüüd ausad, midagi sisukat kuuleb sealt harva.
Oi kui tore idee,pikaotsa mehed kolivad teisele kanalile,ja siis on kõik taas sellel teisel kanalil hülge möla ajamas kuidas ja kuhu liiva-või kruusa koorem kallutada.Ega siis need ülikõvad kallaja härrad ei oska ju kanalit vahetada et omi probleme pinnasega mingil teisel kanalil ajada ja jätta üks kindel kanal rohkem info jaoks ning üldiseks kogu euroopas.
Tänan,üldiselt sellis suhtumist ma ootasingi kallaja meeste poolt,ülbet ja üleolevat.Paar korda olen ka proovinud sel teemal eetris sõna võtta aga vastuseks on mind üldiselt ebaviisakalt p...sse saadetud.
võibolla hangiks parem elu, kui sellised pseudoprobleemid öösel magada ei lase. ise saadaks ka viisakamal moel pikale lainele, kui keegi endale ette hakkab kujutama.
*** sa hädaldad kui niisugust suhtumist ootasid.vabakasutuses oleva kanali pärast südant valutada-wtf?
ei ole kallajamees, see lihtsalt minu seisukoht sel teemal.
mina isiklikult ei kasutagi eestis lällarit, kui küsid mööda saamist vaikus, teed poola stiilis möödumise saad söimata. eks vaadake ise kuidas hakkama saate.
enne antwerpeni linfordi mees soovitas konna suunaks paremalt minna, 2 minuti pärast vasakule hoides täiega ring voetud. nii et jälle, vaadake ise kuidas hakkama saate. elektroonilised infod olemas, raadiost info tulemas.
penske mehed räägivad jumala eesti keeles oma vahel, kui küsid kuhu suunda ehk ühine rada, hakkavad louna murrakut pudistama.
JNE.
Ma ei ole juba ammu kuulnud sellelt kanalilt miskit infot, mölisevad seal kõik kallaja ja suured rekka mehed segamini ühtemoodi. Nii et vähem vingumist.
Tuleb ka umb venekeelse seltskonna omavaheline jutt samalt kanalilt.
Kunagi "sada aastat" tagasi olidki kallaja mehed kanalil 10 ja kõik toimis, siis aga algas kiire majandustõus eesti vabariigis ja suured "rekkamehed" hakkasid välismaalt kodu poole tööle tikkuma, vennad hakkasid aga harjumusest olema kanalil 8 ja sealt see kõik algaski, probleem mis hetkel erutab uut, peale kasvavat, "rekkameeste" põlvkonda.
Isiklikult ei sega mind kes kus ja mis kanalil laliseb. Läheb ila pikale keeran vaikseks ja kõik. Keegi ei ole kohustatud kellegi juttu kuulama.
Ise kasutame omavaheliseks suhtlemiseks oma pundiga muud kanalit.
minu arvates aastaid juba 8-s on üle euroopa eestlaste kanal, eks muidugi on teisigi plämisejaid seal, osad pannid ja soomes ka osad aga üldjuhul see nii on, loogiliselt ja mõistlikult võttes palju on kallajaid eestis, oleks neilgi oma vaba kanal parem omavahel suhtlemiseks aga tundub et jääb vist haridust vajakka et selle peale tulla
No aga mine siis euroopasse ja räägi seal kaheksandal kui sa arvad, et siin kallajamehed on nii lollid, et nendega ei kõlba rääkida, sellest mis teel toimub ja kus kettaid kontrollitakse.
Kaevuritest ja kombaineritest rekkamehed euroopas pole ka teab mis haritlaste seltskond. Nii et tõmba tagasi kapsel.
Ma nagu juba ütlesin millest see üldine kaheksandal lällamine alguse sai.
Ok,pol hullu kui räägitakse,aga kui sealt kanalilt kuuleb ainult kopa meeste töö mula(kalla see koorem siia,tõmba kopaga sealt natuke siledamaks jne)siis viskab ikka küll üle.
poolakad eesti kanalil palju hullem, lasnamäel lällarisse tulev muusika.... mis te närite sellel teemal üksteise kallal. auto-kopajuhid, lällu töövahend ju.
On arvata et see lällari teema ei lahenegi, olen isegi seda koormate teemat seal lasna kandis mulisenud et too veel koorem ja et krt jäin kinni jne. Mis maantee infokanal see on kui öeldakse et 5 koormat veel jne. Seda mulinat peaks veel jätkama, heaga või pahaga aga midagi peab muutuma
Minu ettepanek oleks probleemile see et kaugsõidu autojuhid, need kõige tegijamad kasutavad kaheksandat. Rekkajuhid (kehä III mehed kes tegijate hulka ei kuulu) võiksid kasutada ntx 34 kanalit. No ja siis need kallajamehed. Nemad võiksid kasutada üleüldse 71 kanalit. Tegelikult võiks ideaalis kallajameestel lällari kasutamise üldse ära keelata. Usun et see võib ikka kopsu üle maksa küll ajada kui näed mõnda tuttavat nägu mööda sõitmas, tahaks talle hõigata et kus käisid, mis koormaga ja muidugi ka ise teatada et võtan täna laua peale ja neljapäeval panen lõuna-saksa ajama. Loomulikult on oliline teeinfo ka see et tln-trt teel assaku kandis on radar...hoidke silmad lahti. Tänu kallajameestele jääb ju kogu selline inf tegijatel meestel saamata. Mina isiklikult seda asja nii ei jätaks.
Tõstukivõll
Üldlevinud lällaritel mis veokitele peale pannakse on 40 kanalit. Kui sa mingit muud sideseadet just silmas ei pidanud mis niipaljusid kanaleid pakub.
Tegelt on see lällari asi tõesti mingi pseudoprobleem mis võib esineda ainult Tallinnas või Tallinn - Narva maanteel. No tont võtaks - 40 kanalist on vaja kõigil korraga mahtuda ühele eetrisagedusele!
Euroopas muide kasutavad hispaanlased ka 8. kanalit. Seal on üldse mõtekas lällar kinni keerata sest seal täpselt samuti kõiksugu kallajad ja trassisõitjad istuvad sama kanali peal.
Üldine küsimus kõigile - On kellegil mingit inffi mis kanalite peal üldse erinevad rahvad istuvad? Kas tõesti on terves euroopas 40 kanalit hõivatud et kuskile pole üle minna? Eestis pole ju erinevate tööde tegijatel probleem kasutada mingit teist kanalit. Eestis siseselt on ju praktiliselt kogu skaala vaba! Kasvõi seesamane 40. kanal.
Aga pikemas perspektiivis ongi just asi seesama nagu eelpool öeldud - Kui nüüd Euroopas hakatakse eestlaste poolt kasutama kasvõi seda samust 40. kanalit siis on varsti ka Eesti kalluri ja kopamehed samal lainel. Ja siis tuleb jälle seesama teema foorumites esile et miks kohaliku töö tegijad kasutavad rahvusvahelise sageduse eetrit.
Kuidagi pointless teema...
vene, ukraina jne. 15
läti 13
leedu 12
saksa 9
tsehhi 10
gdanski kandi poolakas 8
itaalastel hispaanlastel türklastel voimendustega lällarid et kodustega rääkida, ja sellest ka neid palju kuulda.
endistel sots maades kasutusel teine sagedus, uuemael presidentidel voimalik sagedust vahetada, ei pea poola "spetsi" juurde minema.
no siis kostaksid nad mujale kanalile ka.Nii kui keerad sellel KURWA ajal mujale(nt 7 või 9 jne) siis vaikus.Ja jutt neil jummala selge,mitte nagu osad sakslased,kes tulevad vile ja raginaga sisse(oma 9 kanaliga).Osad leedukadki oma lällarid võimendanud,neidki kuulda raginaga ja mujale(nt 9,10,11,13,14) keerates samuti kuulda(nagu aegajalt itaalia mölagi).Aga B,NL,DK jne riikides räägitakse tihtilugu puhtalt 8 kanalil
Jama jah krt..... neil rskadel tuleks kõigil lällarid maha kiskuda ja ratta alt läbi lasta. Lobisevad oma ugrimugri keeles ja tähtsal eesti rekkajuhil jääb jälle oluline liiklusinfo edastamata. Tuleb seadus lükata riigikokku, et lällariga võib rääkida ainult eesti numbriga ja eesti keelt kõnelev rekkamees ja kui autol on järel peale tent-, külmikhaake mõni lihtsam käru, siis tääkida ei tohi.
mida ma nyyd peele akkan? issand alasta. pian kohe ja nyyd varaomigu startima ninaga saksamaale, et uus haagis ää tuua - pole võimalust seda lihtsamatki keru jerele pista, ju ma nyyd ikke yks kadund vend olen, pidin ma seda voorumit lugema, ehk oleks veel sedakorda õndsas teadmatuseks reis õnneks läinud - nyyd muredest murtud ning ma vei ehmatuysest ka veel sydari saada, kui haaget pole ja lällar miskit äält teeb.
Eestis ongi lällar tervitamiseks ja muuks lobaks,mis infot siin vaja! Meil ju 90 lubatud ja need paar kohta,kus on küla võib ju hoogu maha ka võtta! Ei ole juba Leedust saati enam teda infovahendina vaja.Pole vaja iga pollari pärast pükse täis teha
Oot, oot.... ma nigu nüüd vist vähä "roheline" et ei jaga lahti matsu, miks siis niipaljud kasutavad just 8. kanalit? Mis konks siin peidus on? Mis värk selle 8. kanaliga on siis tegelt?
Krt, no kasutame siis rahvusvaheliselt..... no kasvõi 18. kanalit! Või on infot et see ka hõivatud?
Mõte see, et saaks ühe puhta kanali! Ei tule mingi poolaka hispaanlane või hispaania poolakas vahele mölisema!
Olgu siis kasvõi tervitamiseks või info jagamiseks aga kanal oleks vaba.... EESTLASTELE EESTI KEELES! Tegelt olen ma Eesti venelastega ka solidaarne. Ei vihka ma neid aga Eesti keele võiks ära küll õppida. Seda mitte paha pärast öeldud. Ja Vene keelega ei ole ka mul probleeme.