Küsimus suurele ringile siis. Kas talvel saab hakkama aut kastiga või mitte?
Eeldaks vastuseid inimestelt,kes on sõitnud (mitte saunas kuulnud). VÕiks täpsustada milline kast talvel oli/on probleeme kohalt ära saamisega.
2,5 aastane kogemus: audi a4 b6, multitronic kast, probleeme sel talvel ei esinenud, rehvid keskpärased, elan maal, aga teehooldus eeskujulik.
nädalane kogemus: lexus gs300, tavaline aut, 10cm lumes tahtis meelitamist, et üldse kohalt minna, rehvid suurepärased:(
Igaljuhul soovitan aut kasti, ERITI linnas!
Sõidan tavalise aut.kastiga,ehk siis 4käigulisega juba pea 3 aastat!Mina olen küll ülirahul,mugav esiteks ei pea "käsitööd" tegema!Talvel küll pole hätta jäänud!Kui juba kinni jääd,siis jah nõksutada ei anna nii nagu manuaaliga!
Sõitnud aastaid erinevate automaatidega, nii esi taga kui nelikveolistega. Ainult tagaveolisega õnnestus eelmisel talvel mõneks hetkeks kohale jääda kuid nõksutamise asemel pidureid kasutades sai kerge vaevaga igast olukorrast välja (d-gaasi-pidurit-r-gaasi-pidurit-d-gaasi-pidurit-jne)
klge jutupaunikud, jälgige alamfoorumi pealkirja ka vahelduseks
opticruisega pole talvel mingit probleemi, as-tronicuga on asi nutusem, kipub teine kinni jäädes jõnksutamisega sidurit üle kuumutama, tuleb paar minutit jahutada. siiski on vahe manuaaliga väiksem, kui pässid hirmutavad, heade talverehvidega automaat läheb võrreldava sillakaaluga paremini kohalt minema, kui kaltsud all manuaal.
kui sõita oskad pole vahet, kas automaat või manuaal kast. Kui sõita ei oska on sama lugu - vahet pole.
Olen sõitnud üle 15 aasta nii manuaalide kui ka automaatidega, käigukasti pärast pole kordagi kuhugi kinni jäänud ega ka kuhugi minemata jäänud ;)
5-6 aastat nüüdseks 4. käigulise automaadiga kulgetud, talvel linnaoludes lamellidega pole kordagi kinni jäänud, kohalt saab ära kell. Hooldatud ja enam- vähem hooldatud teel saab hästi hakkama. Linnas hea mugav sõita.
Üldiselt sõltub kõik ikkagi rooli ja istme vahelisest tihendist. Kui ikka sõge roolis , siis võib masin ka lintidega olla - ikka istub kinni.
Automaat on ennastunustamiseni mugav , aga mulle meeldib sõidu juures just see käigu vahetamine - mis sellest , et seegi on viidud ainult kerge randme liigutuseni.
kui oled soitnud Volvo automaat kastiga siis paremat ei oskagi tahta.
ja mis kinni jäämise jutt? JAMA. tihendi viga.
DAF 105 automaat kolbab ainult NL tingimustesse. Kasselis see hakkama ei saa. (ja ärge öelge et vaheta ise enne käik, auto vahetabki aeglaselt neid. vahetust andes soitnud erinevate isenditaga).
ütleks et veoautole jäägu ikka manuaal kast, pole vaja vinguda et see või teine mark ei vaheta nii nagu tahad, ütleks et volvo automaat jääb jalgu teistele veokitele enda käikude lappamisega, sõidukale kui puhkepäevade autole sobib muidugi automaat rohkem mugavuse mõttes
see, et käigukastil käiguvahetus automaatne on ei tee veel sellest käigukastist automaatkäigukasti. häda pärast võib seda ehk automaatlülitusega käigukastiks nimetada.
Tervitus härrastele!
Eks maitseid ole erinevaid. Nii nagu mõnele meeldib tütar ja teisele ema nii jagunevad ka veokate juhid kaheks. Kellele meeldib ise käike vahetada ja kes eelistab mugavust ja laseb seda teha autol. Mina isiklikult eelistaks seda, et käigud vahetab üldiselt auto, aga vajadusel ja soovikorral oleks seda võimalik teha ka endal.
Volvo automaatselt käike vahetav kast on tõesti hea. Midagi halba pole öelda. Pärast sellise kastiga autoga sõitmist eriti manuaal käiguvahetusega enam sõita ei soovi. Aga eks tuleb ette vajadust ja siis tuleb lihtsalt vanu aegu meenutada ja taas ise käike vahetada.
Meeldivaid matku roolikeerajatele!
Lugupidamisega hundipoeg
PALUN SAAGE ARU,ET KÜSIMUS ON VEOAUTODE KOHTA, MITTE SÕIDU VMS.
Kellel on veel kogemust Daf AS-Tronic kastiga? Vaatan ühte 95 DAFi ning mõtlen kas talvel on kasu sellest nn "kilpkonna" režiimist?!
Tänud teadjatele.
osadel dafidel on olemas "karureziim"-sellega keerab "daugavbils" sügisel magama(kusjuures emased dafid ka poegivad magades)ja enne kevadet sellega kohapealt minema ei saa.
tsau sm leonid ilits hundipoeg,palju sisutuid postitusi ja ketid haljaks.
Kena laupäeva härrased!
Jah sellisele tasemele minu kirjutised ei ulatu, kui seda isake „karupoeg ******“. Eks tegijad nii eristuvadki ülejäänutest. Ma olen rahumeelselt keskmike seas. Ei roni ma mingiks eriliseks tegijaks ega isakeseks. Keskmikele antakse, ehk vähe kesisemad postitused ka andeks. Aga tegijad ja isakesed postitavad ju alati ülimalt sisutihedaid ja vaid asiseid kirjutisi siia.
Eks ka teedel sõites ole nähe neid juhte, kes kuidagi ei suuda grupis sees sõita peavad alati olema esimesed. Needki vast isakesed ja suuremad tegijad. Ma isiklikult sõidan rahulikult ka grupis see või suisa viimasena. Minu ego kinnitab seda küll. Kui ma ka ees, sõidan siis minust võib alati mööda sõita, kui jõuab ja kui ma sõidan järgi, siis mind ei pea kunagi ka järgi ootama. Jään maha jään maha ega ma sellepärast veel solvu.
Roolikeerajatele meeldivat nädalavahetust ja edaspidiseks toredaid matku!
Lugupidamisega hundipoeg!
ok,ma rohkem ei irvita lihtsameelsete üle.
homme ostan poest maika,õllepurgi näpu vahele ja kollase keti kaela ning olen seksikas.
siis on veel seksikas teistega koos sõita ja olla hundipojaga "keskerakonnas."
meeldivaid matku meile kõigile.
ps.tänapäeva veoatode automaatkastid töötavad kõik piisavalt targalt.natuke kogemust ainult vaja.
uskuge ometi,neid ei ole välja mõeldud kellegi ajude n....seks vaid teie mugavuseks.
loen ka vahel seda foorumit kuna pean ennast ka veoka juhiks ja lugedes neid vastuseid tekkib küsimus kas tegemist on karja poolearulistega?
Olen ka teiste foorumite kasutaja õneks seal seliseid tainaid pole.Loodan vä
ga et siinsed kirjutajad ei ole kõik minu ametivennad.
lp.hai
Teemaalgataja võiks pealkirjas ka selle ära mainida, et tegemist on veoauto automaatkastiga. Siin ei käi naised saunast, kes hoobilt selle ära tabavad.
Vastuseks nii palju, et tark saab hakkama ja loll jääb iga asjaga hätta. Olen proovinud MAN automaati ja saab sõidetud.