Veoautod ja rasketehnika

MAN tga head ja vead

maz500
20:51 08.08.2010
Mida kujutab endast MAN sadulveok 2007a 430hj? Kui palju kütet võtab,kui palju laguneb, sõidumugavus?
eelmisele
22:44 08.08.2010
vead on auto ise MANi teenindus Eestis-
head ei teagi
sai kunagi palju MANiga euroop
22:50 08.08.2010
olen sõitnud scaniaga ,volvoga, mersuga ,maniga..kõige enam meeldis mulle see viimane , kabiinis ruumi palju ,külmkapp suur..ainuke asi mis natuke häiris oli rooli asend,aga sellega harjub, kütet võttis minul stabiilselt 33, jõudu on sellel 430 piisavalt et kaunase mäel 24 tonniga lõid ainult pooliku alla ja läks...käiguvahetusel meeldis veel siduri nupp mis on kangil. mina igatahes valiksin MANi, aga kindlasti tulevad siia kohe scania ja volvo mehed...
professor sammaljalg
00:12 09.08.2010
jõuetu mootor, kütet võtab palju ja ida-euroopa teedel sõidumugavus ümmargune null. plussiks suur elamisruum ja panipaigad, super voodi ja külmkapp. laguneb aga utoopilistest kohtadest. hind samas madal, isiklikult ütleks, et näiteks sisetööle sobib, ida-euroopasse mitte ja peale garantiiaega suht riskantne
maz500
23:48 09.08.2010
Tänud arvamuste eest.Kas MAN-i automaatkast mägedes ennast õigustab?

Muudetud 08.01.15 16:34

hulgus
09:02 10.08.2010
Olen sõitnud Volvo I-shifti, Mersu "mistanüüd oligi" ja MAN-i "pesumasinaga" (ok. 5a tagasi)
Antud võrdluses oli MAN-i lülitus loogika ja kiirus teistest nõrgem. Mägedes kipub liialt palju ise mõtlema ja optimistlikult käike üles vahetama, et siis hetk hiljem jälle alla vahetada. Aga alati aitab manuaal reziim.
Teine nõrk koht oli väikestel kiirustel ja tagurpidi liikumine, mõiste "sujuv" on MAN-ile teadmata, aga sõita sai. Volvo ja Actros said asjaga ikka oluliselt sujuvamalt hakkama.
ps. Kui vaheldumisi TGA ja Actrosega sõita, siis saad aru, et MB on oluliselt vaiksem, eriti just tuulekohina (uksetihendid) ja rehvimüra arvelt.

ps. viimane kord kohtasin automaat kasti päästjate Scania114 all, eelmainit veokatel pole ühelgi automaati, ikka aut.lülitusega manuaal.
olev 999 min
19:18 16.02.2011
MAN TGA XXL, läbisõit 293757 km. Saksa A2-l kukkus klapp silindrisse, purustades plokikaane, kolvi, hülsi ja ploki. Mootori vahetusel mõtet pole, liiga kallis. Tagantjärele uurides erinevatest MAN töökodadest sain teada, et Commonrail D20 ongi õnnetuse hunnikud. Põhivead esinevad ikka mootoril, õlipumbad on leivanumber, kepsud käivad ka üpris tihti küljepeale välja. Sõitsin selle autoga nullist peale ja ei hakka kiitma mingeid käigukangi nuppe ega kabiini. Seda teevad müügimehed niigi. Minu järeldus, et mõtle enne kui ostad MAN-i. Selle auto ainuke hea asi ongi kabiini ruumikus ja seisuahi, mis kütab põranda soojaks. Töölooma ei ole!!!
Mina EI SOOVITA MAN-i kellelegi. Muidugi Keil M.A. service jätab ka vägagi soovida.
Ajaloost tänasesse päeva
17:41 17.02.2011
Hannibal , Hitler , Mussolini , Rait Tamme ..

Ostke man ja Te sooviksite esimeste meestega tuttavaks saada.
Äkki on paremad
to olev 999 min
11:00 19.02.2011
Kuidas saab klapi silindrisse kukkumine hävitada terve mootori? veoautodel on ju nagu kõikidel suuretel diislitel, silindriplokid eraldi ja ühe silindriploki hävimine ei tähenda kaugeltki kogu mootori vahetust. Ise olen näinud ainult ühte mootorit, mille keps otsustas silmaringi avardada. Paraku hiljem selgus, et selle toimumise hetkel oli veoauto kiirus 130km/h. Kui korralikult hooldada tehnikat, siis see kestab. Eesti omanikud pigistavad kivist ka vee välja, seda siis mõlemalt, autolt ja juhilt, ning pärast hädaldatakse, et sitt tehnika ja loll juht.
tuntud tõde
13:22 19.02.2011
mitte kunagi pole süüdi autojuht ega tema sõiduvõtted. alati on süüdi kas vilets tehnika või loll omanik.
Maz-1
14:04 19.02.2011
mis puutub mootorite ja kepsude kotti laskmisesse,siis ega MAN see ainus ole,siin võiks Scania mehed ka sõna võtta,kuda need klapid ikka pooleks lähevad euro-3 ja euro 4 mootoritel.Kahjuks ostes ei kiputa seda mitte mainima,et mootori rem käib 500000km peal hooldustöö juurde.
Siidiuss
14:19 19.02.2011
Kütet võtab ikka selle järgi mis haagise peal on ja kuidas sõita oskad. Sõiduautoga sama asi. Mõni sõidab 6 liitrit sajale teine ei saa 10 ga ka hakkama. Palju on ikka kinni istme ja rooli vahelises tihendis. Aga eks igaüks kiidab oma see on selge.
ja-jah
14:23 19.02.2011
Autojuhi koha pealt mainiksin, et niipalju kui maksad, niipalju saad.
eelmisele
17:42 19.02.2011
ja järjekordne varas kiidab ennast. kui müüd ennast odavalt, siis on ju tööandja vara lõhkumine ja varastamine lubatud? tahaks neid "palju maksad, nii palju saad" autojuhte näha. aga vist ei õnnestu, sest nad töötavad foorumis. irw
ja-jah
18:14 19.02.2011
Miks sa mind sildistama hakkad, et varas jne? Ma ei usu, et mind isiklikult tunned. Ei tööta foorumis, vaid Soomes ja päris hea palgaga. Lisaks ei lõhu ega varasta. Pole mõtet inimest tundmata ju sõimama ja solvama hakata, ega autojuhtide puudus pole tööandjat tigedaks teinud?
tööandja
19:08 19.02.2011
Kas kusagil on autojuhtide puudus? MaSu on tänuväärne asi, sest tänu sellele on õnnestunud hädakotid tegijatest välja sõeluda ja Soome saata.
veel siiani.
00:17 20.02.2011
Tööandjaid kahjuks küll välja ei ole sõelunud muretsevad, omale lelusid aru andmata et tegemist on ikkagi töövahendiga ja see eeldab tööd ka, aga sellega on ju juba tuuga ja siis hakkab pihta tihend,lelu jne aina annan, annan, aga tööd vot seda nagu polegi, mis selle kõik välja kannataks.
eelmisele
08:36 20.02.2011
kui paari tunni pärast kaineks saad, äkki paned siis desifreeringu siia.
!
08:22 21.02.2011
to olev 999 min proovi ühineda teadjamehega rubriigist scania 420 ja teist saab euroopas ületamatu team.siiralt edu soovies.
juht euroopast
09:36 08.01.2015
MAN il pole häda midagi sõidab ja teeb töö ära ning kui korrapäraselt hooldada
ei lagune ka suurt midagi. Minu autol 1.2 mlj. kellal ja siiani pole suuremat häda midagi. Kuid saamatumaid vendi kui Tallinna MAN-i keskuses pole küll kuskil kohanud, kui auto sinna viid siis hädad alles tulevad.
eelmisele
11:47 08.01.2015
Näiteks millised?
külmapoiss
16:19 10.01.2015
Et mis head on? No esipidurketta kinnitus, õppige teised! Samas esisilla määrimine on idiootne, käänmiku kapslid!!!! Rihma ja rulle on lust vahetada, ruumi kuipalju. Tatitaja on suht hea koha peal, ainult see fikseeriva poldiga lahendus on tüütu ja filtrit hoidev keermega puks tiba pikk, esineb juhuseid et tekib rooste ja poob keerme kinni kui maha hakkad keerama...samas see kivi juhi kapsaaeda, tihedamini vaja kondenss välja lasta. Maitseasi aga mootor töötab imeliku häälega. Eks neid lollakaid lahendusi ole teistelgi, veatut autot pole veel tehtud. Kui nüüd norida siis käänmiku sõrme ja nõellagrite vahetus pole kõige õnnestunum sys, tagasilla ülemine. X tugi aga küll, super lihtsalt. Üldiselt pole väga paha, kui saad korraliku isendi võid sõita.
to juht euroopast
17:05 10.01.2015
MANi teenindus on lux ja üliheal tasemel

Muudetud 12.01.15 09:28

K
17:35 10.01.2015
Nii kütusekohapealt vaidlen vastu, sama aasta volvo rüüpab rohkem ja ka müra kohta, suht vaikne teine kui volvo ja scanniga võrrelda. Endale meeldis see et kabinett käis ules alla elektriliselt. Aga muidu kiidan aind volvot.