Miks ei peaks olema? Migreen ei ole küll selline asi millega sul keelatakse sõitmine,kui just ei ole tegu eriti ägeda migreeniga mis esineb tihti,siis on sul endal võimatu tööd teha lihtsalt,tean väga hästi mis tähendab äge migreen.Psühotroopne aine on ka tavaline valuvaigisti.Arstlikus komisjonis ei ole vaja lihtsalt kõike rääkida.
asi selles, et 1-2 korda aastas esineb ja kui rohi võtta siis sõita ei saa mingi paar tundi kindlasti sõita(põhimõtteliselt vist ei saa siis ka korralikult töö ja puhkeaega kunagi paika panna)..ei tea kas sellist juhti keegi tahaks)?
kas perearst annab tõendi või komisjonis vaja ka käia?
Ma arvan et hiljem ,kui mingi jama sellest tuleb, on kahjulikum endale
Isiklikult arvan et see küll ei tohiks probleem olla kui ette tead millal need hood peale tulevad, oled mõne tunni parklas ja asi lahendatud, tänapäeval ju moblad olemas aga kui äkki sõidu aeg ootamatult siis jah jama. On arvata et siis ei tohi üldse sõita autoga
300 krooksu ja arstitõend olemas.
Tegelikult annab mingi pool tundi enne tunda, kui hakkab valu peale tulema ,momentaalset nn. ''lagipähe'' valu pole esinenud ja pilti ka eest ei ole löönud..phuiphuiphui üle vasaku õla.
B kategooriaga sõidan mingi 6-7 a juba.
Nimelt kõikidel vanakooli vendadel vist arusaam, et alustada tuleb ikka käpikuga jah? Saage juba üle sellest, et kui saad load siis alustad käpikuga ja liigud poolhaakele edasi...
Aga ole hea ja ütle "Arusaam" kuda siis sina seda ette näeksid, anna maximaalselt suure masina rool algajale mehele kätte ja anna minna euroopa nagu kogenud juht jah, võiks nagu ikka tasapisi suurusjärgus areneda ja kogemusi koguda või oled sa käpikumees ja su boss ei anna poolhaaget et nii räägid vihast
ma pole küll siiamaani veel aru saanud, et märkimisväärselt raske oleks sõita poolhaakega, tuleb vaid tunnetada pööretel, kuidas käru järgi jookseb, joonte vahel oskab iga autokooli lõpetanud inimene oma autot hoida enamasti
enne tööleminekut pead ülemusega sel teemal tõsiselt suhtlema. sul ju enamvähem teada kui tihti need hood peal käivad, et siis ei antaks väga kellaajalisi koormaid. omal sõber ka kannatas migreenihoogude all ja kui jäi rohuga hiljaks, siis oli 2 päeva siruli maas ja kolmandal sai tasapisi tööd teha. ei ole veokijuht kuid sõidab B-katiga.
mis vahet seal on, millega inime oma veokijuhi karjääri alustab? omal tuttav oli ka algul käpiku peal ja pärast kui poolhaakega sõitma hakkas siis 2 esimest nädalat käed värisesid, kuid tunnistas, et poolhaakega lihtsam sõita, sest käpikul oli kongi osa tagasillast pikemalt üle kui poolhaakel ja tuli palju rohkem arvestada. kui sa oled AUTOJUHT siis saad asja ruttu selgeks, aga kui sa oskad autoga lihtsalt sõita siis jah võtab õppimine aega. ja mis asi see euroopa on, kas mingi püha maa või, et enne sinna minekut tuleb ma ei tea kui kaua eestis sõitma hakata, alates kaubikust jne. ise ei tohi karta ja asi tahe. seesama tuttav kes algul käpikuga alustas, sai poolhaakega sellise riia kooli, ilma navita, puhtalt kaardi abil, ja nüüd räägib, et pärast riiat on igasugune euroopa linn köki-möki. et see riia oli ikka tõsine kool. ega seal need autojuhid just väga normaalsed ei ole jah. praegu navid asjad olemas, mida mõelda. auto selga ja tuld. turvalisi matku.
Kui load kätte sain siis sain kohe taani firmasse sõitma ja seda poolhaakega ning sõidan siiani. Ja millejaoks käiakse autokoolis? Eks on muidugi asju mida noor juht ei tea või ei oska arvestada aga siis kui ta kõhkleb siis vib ju ühe reisi teha vanema juhiga kaasa. See käpiku jutt on küll mingi vanakooli meeste oma.
Ning seoses autojuhiga just sain taanis tõdetud, et majanduslanguse ajal läksid auto peale kõik kellel load käes olid eelnevast ajast ning poolakas sai sirgelt tagurdades rampasse 7 minutiga!
Kuulge, see aeg on ammu möödas kus õpiti algul käpikuga vaikselt tööd tegema ja siis kui piisavalt kogemusi siis said poolhaakega elu maitsta.
Kamoon, mehed! Jätke jutt!
Elu on omad korrektuurid teinud.
Nüüd ei küsi keegi kui palju oled sa poolhaakega just tööd teinud! Pigem kui üldse küsitakse siis palju oled sa Hispaanias, Portugalis, Itaalias või Austrias sõitnud. Kui üldse midagi sellist küsitakse enam.
Isiklikult olen mina tähele pannud, et võetakse pigem algajaid tööle kui kogenud autojuhte. Muidugi on ka põhjus arusaadav. Algaja küsib ja teab vähem sellest tööst. Ülemus koolitab enda meeltmööda algaja välja nii kuidas kasulikum on.
Kuid olgu, see oli tegelt teemast mööda jutt.
Teemast rääkides siis migreeni hoogudega autojuht on paras risk. Kui tunneb ette on hea, kuid kui parkimise/peatumise kohta kiirteel selle aja jooksul ei leia, on jama. Omal kaasa on samuti B kat. lubadega ja sõidab autoga. Ütleks nii, et on võimalik töötada nii, kuid risk on. Olen ise aru saanud, et nalja sellega ei ole! See on risk autojuhile, tööandjale ja teistele liiklejatele.
Kokkuvõtvalt ütleks nii, et saaks küll migreeni hoogudega inimene töötada autojuhina, kuid peab lihtsalt ettevaatlikum olema. Tegemist on tõsise riskiga.
Jah!
Sellele teemale olen väga palju mõelnud, roolikeeramise viga on küljes, no mis ma teha saan? Olen ka mitut muud ametit proovinud, aga hing ikka ihkab midagi sellist.
Elame näeme- ons ka muidugi võimalus, et see haigus kaob samamoodi kui saabus, sest olgem ausad, tekkis ta ühe hingelise trauma tagajärjel.