tahaks teada et kas antud aku sobib belarusile, eelkõige just käivitus vool ja et läbi ei kärsataks midagi.ja kah mahtuvust on küllalt kahe 6V-ise akuga.
ma paneks raha juurde ja ostaks ikka 12V akud ja mingid ikka suht heas nimekirjas olevat firmalt(AKUTOOTJA), olen ka kukkunud nigasugu jama otsa, nüüd aind vaatan ja ostan kvaliteeti
selle raha eest on akut küll ja küll.
Nagu aru saada, siis tegu vanemat sorti 82 masinaga, millel 2 akut (6v) peal?
Väiksema starteri peale pole plaaninud ü,ber ehitada? Saaka kasutada ainult 1 akut (12V)?
Kusjuures ma vaatan,et 6v aku mahtuvus ja käivitus vool päris edevad. Kaks tükki peale ja peaks päris tugev saama, aga muidugi tegija kohta ei oska õelda, kaua kestavad. Kui panna veel reduktoriga startes, siis peaks käivituseks jõudu kõvasti olema.
Jah peal on reduktor starter aga vanad akud on täiesti läbi.
tegemist on üpris uue traktoriga, vähem kui 10 aastat vana ja uusi akusid vaja kuna talvel tahaks ikka starterist käima saada!
Aga nüüd mõteldes 2 kuuest on mõtetu, sest jadamisi ju mahtuvus ei tõuse, võin eksida?
Vaatasin Exide EE2253 Super heavy Duty akut, mis 225ah ja 1150A käivitusvool.
Hind aind maru kirves.
Mul endal on pandud peale kaks 12v 110ah paralleelselt. Hea peale/maha tõsta kui vaja ja jõudu jagub käivitamiseks. Marki ei oska hetkel peast õelda, aga on toimetanud juba paar aastat kindlasti.
Kui reduktoriga starter (mitte hiinakas), siis saad väiksema (loe odavama) akuga hakkama. Pane lisaks plokisoojendus ka peale ja talvel käivitusmuresid pole, kui kütus ikka talvine. Meil ühel külamehel on miski sõiduka aku (95 Ah) peal + reduktoriga starter. Kui talvel hommikul vaja käima panna, siis lükkab õhtul soojenduse järgi ja läheb küll. Algul oli soojendus miski taimeriga, kuid see andis kähku saba.
Variant on veel, et akud jätad vanad aga ostad laadija-starteri, see küll kallis aga eluaegne ... aga vana aku tahab ikkagi kunagi vahetust. Venemaalt saaks kindlasti hea hinnaga kui Lõuna mees oled. Samas ma ise ei näe mingit mõtet koonerdada kui juba 2000.- saab hea aku kätte, siis võta ta ära ja kõik, laadijat on lihtsalt vaja kodus omada.