Ei tohi poste puudutada ega nende joonest välja minna.
Aga sõidus aitab ainult harjutamine konkreetse autoga. Peab meeles pidama seda, et käru peale (kääri) keerab kiiremini, kui õgvendub. Ning juhtida tuleb käru silda, taganurki jälgides. Auto ise tuleb niikuiniii järele.
harjutamine teeb vaid meistriks.
kaasaegse autoga on see väga lihtne harjutus ,aga 10 aastat tagasi oli õppeautoks ZIL ja täishaagis .vat see oli ülesanne -Rool oli mega raske ja plats oli väga väike. eksamipäeval kukkusid kõik läbi koos minuga ,mitte keegi ei sooritanud .eksami vatuvõtja oli täielik *******, nii kitsa territooriumil ei olnud lihtsalt võimalik sinna boksi tagurdada.
E kat eksami sooritasin järgmine kord kohe SCANIA ja poolhaagisega.
krt ma ei oskagi eriti poolhaakega tagurdada, aga osav olen nende soome soolikatega, pimedas ja valges vahet polnud ajasin 25m rongi tagurpidi garaazi, samuti nurga alla 45 ja 90 kraadi, kuidas kunagi, vahest sai otse ka ukse ette...........aga jah edu sulle
Kus autokoolis ja millise autoga sa eksamit teed? Ise tegin aastad tagasi Kaja koolituses kesktelg haakega ( hulka lihtsam poolhaakest) ja Saue platisl, sellel puhul oskan paari õpetussõna anda.
Zil-l oli rooli võimendi peal (130 vau mootor,8 pütane.)
Aga rida 6- l vana pika ninaga siz--sellel ei olnud rooli võimendit ja ega sellisega ei veetud käru(vankrit).
Nagu eelmine ütles: Vankril(2-he teljelisel käis 1-ne telg lukku ning praktiliselt lohistades lükati sisse. (Kooli autode vankritel olid enamusel 1-telje kummid siledaks nühitud!)
zil oli uuem mudel Diisel aastal siis 2000 kuskil . olen varem sõitnud ka vana v8 bensukaga ,sellel oli tõesti rool normaalselt kerge.
haagis oli tõesti esisild lukustatav ,kui oli ruumi piisavalt siis sai boksi sisse küll. aga eksamineria tegi platsi väikseks ,tõstis vanad rehvid ette ja oligi jokk. oleks pidanud eksamineerija ise rooli panema ,see paksmagu poleks zil roolitaha mahtunudki.
Zili toodangust oli R6 mootoriga (jah, just see sama ZiS-i ja 157-e mootor, ilma suuremate muutusteta) ka MMZ555 ehk lühike kallur, tavalise 130-e kabiiniga. Roolivõim tehasest peal. Kohalike meistrite arendustöö tulemusel, on sama mootorit ka porte autodel kohatud.