Tervist.
Oleks sellised küsimused, et olen 19 kohe 20 ja omanud b-kati pmst 2a. Kas ma saan teha omale T-kat load? Ja nende lubadega minna kah tööle esisillaga keeratavate traktorite peale?
Mis ma täpselt selle T-katiga omale saan?
§ 103. Juhi vanuse alammäär
3) 18-aastane – A-kategooria mootorratas, mille mootori võimsus ei ületa 25 kW või erivõimsus ei ületa 0,16 kW/kg; B-kategooria mootorsõiduk; C1-alamkategooria mootorsõiduk ja T-kategooria mootorsõiduk, mille täismass üksi või koos haagisega ületab 18 000 kilogrammi;
Oleks viitsinud ise otsida, või oleks ARK-i või Maanteeametisse helistanud, oleks vastus juba eile käes olnud.
See uus Liiklusseadus tasuks ka läbi lugeda.
Suur aitähh.
ARK-i ma helistasin sellest see küsimus tekkis. Uurisin neilt esmaabikursuse kohta ja seal arvati, et ma ei tohiks saada üldse T-kati tehagi..
T-kat. saab teha alates 17,5 aastaselt. Momendil R-kat. juhitava esisillaga traktorid. T-kat. liigend või tagarataste juhtimisega traktorid või liikurmasinad.
Uuest aastast ainult T-kat. vanad R-, T- kat. lähevad kokku T-kat-.iks.
T-kat. vaja arstliku komisjoni tõend. Esmaabi16 h. koolitus peab olema tehtud enne koolieksameid.
Sakus 16.okt algavad T-kat. kursused. Info 5230167
Uue, 01. 01. 2011 kehtiva seaduse järgi - kopi/pasta:
§ 102. Tervisesekontrolli teostamine
(1) Tervisekontrolli A-, B-, BE-, C- ja CE-kategooria ning nende alamkategooriate mootorsõidukite, välja arvatud B-kategooria takso ning A-, B- ja C-kategooria alarmsõiduki puhul, ja T-kategooria traktori ning liikurmasina juhtidele ja juhtimisõiguse taotlejatele teostab perearst.