sai soetatud GAZ 53 millel algusest peale karpas viga kui gaasi anda siis võtab hinge kinni ja sureb välja kui toorega toetada ja pöörded suureks ajada siis saab sellest kohast üle kuid vahest sureb tühikäigul lambist välja,
Vahetatud juba mingi kolm karpat ja igaks juhuks ka uus jagaja pandud kuid tulemus ikka sama,on kontrollitud ka vaakum süsteem sealt lisa õhku ei võta.
ÄKKI KELLELGI ON KOGEMUST JA OSKAB ÖELDA MILLES JAMA JA MIDA TEHA??
palun mitte soovitada emexisse viimist selle peale tulen ise ka kes teab ja oskab midagi soovitada siis olen tänulik kõigile kes viitsib vastata
minuteada , ei saagi saama sellest veast lahti , olen ise jändand igati selle karpaga ja ei midagi , harjub ära sellega , et kohalt võttes hinge kinni tõmbab ja ongi nii . aga see mees kellelt ostsid , kas ta ei oska miskitki nõu anda .
ja veel mis on 53 -l õrn koht , on jagaja , kui see nõõkima hakkab , läheb bensukulu ropp suureks , kõik küünlad ei hakka tööle . viimane kirjutab õieti diisel peale ja jamad lõppenud. minu arust on 53 mootor suht ebaõnnestunud asi , õli tilgub mootorist , pidev jama karpaga ja süütejagajaga . ikka edu .
to ol kasutatud mõlemaid varjante nii 126 ja ka 135 kuid tulemus samma midagi ei muutu sellest ka mõte ,et mingi muu kala jagaja panin ka uue kuid karpad olid kasutatud kui ega kõik kolm saa sama veaga olla.Kui mingitel kindlatel pööretel käima jätta siis sureb täpselt nii välja nagu bens oleks otsa saanud kui aga enne väljasuremist gaasi anda siis mitte pöörded ei suurene vaid hing kinni ja jokk
ok diisel? millise margi mootorit soovite mis kõige kiiremini ja lihtsamini sinna vahele saab
t-40 olen kuulnud,et ka mtz mootor kuid nende puhul peab sidurikoja ise ehitama. kas kellegil on kogemust mõne lääne mootoriga koos kastiga,et ei peaks sidurikoda ehitama hakkama
eks ikka ise pead aretama sidurikoja ja T 40 mootori , mingid muud romulast ostetud diisel mootorid , mis GAS 53 sobilikud , lähevad ikka palju raha maksma , ehk siis oli üldse mõtetu su ost ...........muide T 40 mootor on ikka väga lollikindel asi , valikud on sinu ........
No mis jutt see on ,et 53 ongi selline pool-pidune .Omal ajal tegid nad kõik tööd ära ja käisid nagu antsu viiulid .Hea oleks ,kui saaks proovida sellise masina karpat mis töötab korralikult siis oleks selge pilt asjast .Oli juhus kus kapist tulnud mootoril oli tutikas karpa aga ei tahtnud üldse käia .Sama moodi hing kinni . Sai teine üle õla visatud ja vana mootori karpa pandud .Ei mingit probleemi ,masin käis nagu antsu-viiul .Vot sellised lood nende karpadega . Aga ,et 53-le diisel aretada see tänapäeval ei tasu ära .Igasugused ümberehitus load j.n.e.
T-40 mootor jääb nõrgaks, D-240 sobib küll aga ümber on vaja palju ehitada ja on müüdud neid mootoreid koos sidurikojaga ZIL- i käigukastile. Seda on lihtsam aretada sest Zil siduriketas sobib ka. Aga siiski praegusel ajal on targem mingi lääne mootor vaadata millel suuremad pöörded ja võimsust üle 100 hobujõu.
vaata ämbliku tihend üle, kusagilt saab lisa õhku. Iidsetel aegadel oli 53 töömasin ja oi kui palju vatti see sai ja kunagi polnud karpaga probleeme. Pill laulis väga ilusti ja ei pidanud eriti putitama.
Eeldusel,et jagaja on korras.Segukruvid kolm pööret lahti,mootor käima ja soojaks.Tühikäik(reg) et käiks.Kütuse tasapind pool või veidi enam.Õhupuhasti maha ja gaasi andes näed kas kuseb korralikult kiirenduspump sisse.Kohe kontrollid sisselaske tihendid.Selleks natuke suurem tühikäik ja kätega sulged julmalt(karta pole midagi) karbussi.Kui seiskub on tihendid korras kui käib 5-10sekundit edasi on läbi kui 25sek edasi on kõik läbi.Edasi surved alla 4,5 jama.Kui paugub igast või ühest otsast,klapid vajavad lihvimist(põhi asi).Nukkvõlli tekstoliit lahti(igapäevane).Kõik see remont mootor peal kodustes tingimustes,teadmisi pole vaja.
Peale sobib mtz,vaheplaat ja zilli kast,jupp kardaani maha.Mäest alla ja üles 60km/h ja 22l sajale.
eelmisele tänud just sellist nõu oligi vaja küsiks veel kui nukvõlli tekstoliit lahti kas selle saab ilma nukki välja võttes vahetatud?
Tänud kõigile kes on viitsinud teemasse süveneda kui kellelgi midagi juurde lisada siis kuulan huviga
diisel mootor on hea varjant kuid esialgu prooviks originaal mootoriga hakkama saada,ootaks teadjatelt meestelt infi mõne lääne mootori kohta mis sobiks 53le sest traktori mootor halb mõte arvan ma
see gas maksis sulle kindlasti mitte vähe , kas sul polnud mõtet kohe mõni lääne diisel osta , ei maksa nad täna migid x x x summat , palju sulle see ümbertegemine maksab , oled ka arvutanud ???? ja eriti kui ametlikult asju ajada , ei taha mõelda , aga piin see saab sulle olema .
diisel mootori paigaldamine mõte alles mitte ,et ma homme ummisjalu seda tegema hakkan kuulan maad uurin ja siis mõtleb edasi ja ega need ametlikud asjad ka just eriti keerulised ega kallid ole mõtlen paberimajandust on enne mind neid aetud ja aetakse ka edaspidi
JA INIMESEL PEAB HOBI JU OLEMA :) pole veel ühtegi Gaz 53 omanikku näinud kes selle autoga miljokaks oleks saanud
edu!
Tekstoliidi saad küll ilma nukki välja võtmata kätte,aga ülejäänud mootori harutad peaaegu rõõmsalt lauale. Asi siis selles, et nuki ratas selle pisikese augu taga, mida katab pöörete piiraja (enamasti ainult korpus)ja sealt sa teda kätte ei saa. Esiteks tuleb maha harutada sisselaskekollektor e.(ämblik), et kätte saada veepumba all olev vahekaas. Teiseks pead karteripõhja lahti laskma,sest esimesed neli põhja polti kinnituvad selle kaane külge. Kolmandaks vändaotsa rihmaseib ja pingutusrull maha. Nüüd veel kaanepoldid ja ongi käes.Kindlasti lase jahutusvedelik enne välja ,sest muidu on see sul karteris. Diisliga nüüd see mure, et ümberehitusel, kui ei ole originaalmootor, siis peab vastama euro 4 nõuetele.(Info ARKist,aga küsi üle enne kui tegema hakkad).Kõige mõistlikum vast MB 4L mootor koos käigukastiga. Miljon 53ga andis õiget nõu, nii et katseta.
Kas ikka ise seda paigaldust tohib teha , kas mitte pole nii , et spets töökoda serti omav peab selleks olema , või olen mina ajast ja arust oma tedmistega . mis targemad ütlevad selle isetegemise kohta.
Oleks keegi,kes paneks 53-le kandil kabiiniga) MTZ- diisli peale, pabereid võiks ise ajada kui teaks kuhu joosta. Autot vaja saepuru veoks, lühike ots.
Juba kolmas ostetud nn. töökorras mootor jupsib ja enam ei jõua neid vahetada..... minu nr. 510 5565
Paljud siin räägivad sellest kuda oli vene ajal , antsuviiul jne jne jne , mida kõike võiks proovida kuid praktikas ei hakka see auto kunagi viiuldama, ehk diisel on ainus variant , et teda tiksuma saada ja muide mul omal T40 mootor peal ning veab puid mis kole , mingit probleemi pole kõrgendustega 12 rm märgade puude veol , kiirus on jah aint 60 . väga paljud siinkirjutajatest aint arvavad, kuda peaks asjad käima olema , kuid reaalne kogemus puudub . vähem tekitage segadust kallid kaasmaalased !!!!!
vene aja lõpus ei tohtinud alla 93 bensiini üldse 53 valada. isiklikult töötasin piima püta peal siis. ja jutt voi asi et see auto ei soida või ei liigu. meie kiirus oli stabiiilselt 80 ja pluss, nii tühjalt kui koormaga.
karupoeg ****** (registreerimata)
Mis radikas? Mis ajast t-40 vesijahutusega on?
Muide tunnen ühte venda kes mul vahest teenustööd teeb. Tal ka 53 ja kuradi ilusti töötab, kena kuulata lausa.
Niipalju, kui neid 53sid ja ka 52sid näha on olnud, enamusel neist mootorid
turtsuvad ja plärtsuvad ning ei tööta üldse normaalselt. Ei kõlba need
mootorid sisuliselt kuhugi, mis sest kasu, kui täna töötab ilusti ja homme
jälle hukas. Diisliga hoopis teine asi jah. T 40 mootor, olen kuulnud,
paigaldatakse tavaliselt G 52 le ja MTZ mootor 53 le. ZIL idel esineb aga
CMD mootoreid ( see siis lindika või kombaini oma ).
Loen siin ja imestan .Pane aga traktori mootor peale ja ei mingeid probleeme .See eelmine liit sai läbi kus pandi häda sunnil neid T-40 ja mtz-sid peale .Tänapäeval on ikka diisli valik poole laiem .Keegi pole teema algatajalt küsinud mis plaanid tal selle 53-ga on .Võib-olla on Tallinn-Tartu vahet käimiseks vaja ? Teema algas sellega ,et 53-me mootor ei taha käia .Minu arust tehti see asi siin ka selgeks ,kust alustada tulek ,et asi jälle toimiks .Mis diisli paigaldusse puutub ,siis margi esinduses pannakse täitsa ametlikult mingi 100-kw-ne kökats peale .Minnes ARK-ki mingi T-40 jutuga ,no ma ei tea .
rikute diisliga ilusa auto ära. oma kasutuseks peaks jõudma ikka bensiini osta ja mõnu autost tundma. olid ajad kui rallidel sõiduautod teisel päeval jäid kiirematele 51dele jalgu. tänaste reeglitega peaks vist iga 51 rallikas 130-150 välja jooksma - ja siis venitab veel.
nja diisli paigaldamine mõte ja ootaks edaspidigi kogemusi selle paigaldamisel ja mootori valikul?
Esialgu katsuks selle originaal mootori korralikult käima saada
homme hakkan katsetama eelpool antud nõuannete järgi ja ex paista palju vaeva kulub kuid poolikuks asja ei jäta
Tänud asjalike nõuannete eest
esialgu ostan varuks maz radika t-40 mootori jahutamiseks kui peaks selle mootori peale paigaldama :) :) :) :)
kasutatud jah üx oli võetud teise mootori pealt mis toimis tip top kuigi seegi oli seisnud pikalt
ujuki tase olen akna järgi hoidnud poole peal mitte rohkem
sai ostetud ka k-135 karpale kap rem komplekt plaanis kõik mis võimalik ära vahetada
küsiks tagumiste segukruvide kohta palju täpselt neid lahti keerata raamat ütleb 2,5ringi siin mainiti 3 ringi või on kellelgi kogemust palju normaalne oleks
ei mäleta neid numbreid täpselt. vene kroonus oli meil karburaatori puhastuseks teema et pöörded üles ja käega ohk kinni, siis peab ju täiega düüse imema. küünalde jaoks jälle pöörded üles ja sorts vett pudelist sisse.
aga voin öelda et koik gaz tüüpi autod meil töötasid, alates 24st ja lopetades 80ga. see oli BTR, kes ei saanud aru. ja kahe 51le SARNASE mootoriga
Sai 53ga jännatud ja karbusse vahetatud.Sai ikka tööle küll.Üks asi,mida mainitud pole,on kiirenduspumba ja seguklappide vaheline hoovastik,kus tekib lõtk ja gaasi vajutades kiirenduspump ei reageeri koheselt ja tekib tühi koht.Ujuki taset võid ka reguleerida katseeksituse meetodil.Mõnel oli tase alla poole mõnel üle.Tuleb veel meelde,et pööretepiiraja torud olid kõigil lahti võetud ja karpa küljes omavahel ära ühendatud.Vaata üle ka piduri vaakumvõimendi,sealt võib lisaõhku tõmmata.
ok tänud hoovastik hea nõu vaatan selle ka üle kuid vaakumi süsteem lisaõhku ei võta sest sai vaakumiotsale mootori peal paigaldatud pime ots kuid midagi ei muutunud
olen ise ka näinud gaz 53-me mis käis nagu antsuviiul nii,et see võimalik
küsiks miks pööretepiiraja otsad omavahel ühendada?mul mõlemad otsad piirajaga ühendatud ???
Mingit kasu ma piirajast ei näe.See oli kaitseks lolli inimfaktori vastu.Meie kolhoosis olid kõigil need lahti st. all pimedad ees ja ülemised omavahel koos.V8 kannatab pöördeid küll nii,et lõhkilaskmist ei maksa karta.
kui kedagi huvitab siis masin sai korda ja tiksub nagu kell ja tühikohta pole enam
tänud kõigile kes võtsid vaevaks kaasa mõelda
GAZ 53 on üks tegija masin :)