minu arust ei tohi kuskil ketta eeest trahvi teha, kui just üle 90ne pole, sest see tähendaks piiraja puudumist ja kohe euro tähe kukkumist, ja muidugi servisesse sõitu. Kuid panniga vaielda ei ole mõtet. Kes sulle tegi trahvi, kas pan BAG või politsei, politseile ei tohiks ketas üldse lugeda, ka kiirus mitte, lihtsalt tegid sulle ära, ma olen ka maksnud, läksin üe olecko suvel ja siis märgi alt, kuid üritasime 10h kobylankast piiri tuisata, jõudsima,kiirusega hakkas ajusid ka ******* enne suwalkit, andsin 10asja, et tööaega mitte lõhi ajada....... tegelt siis ka palju, üldse ei tuleks anda...
paljudel juhtidel pidi olema paber kus on kirjas et ainult saab teha trahvi kui jääd kiirusega vahele,kui jääd vahele radarisse,videoaparaati või siis fotoaparaati.Sõitsin saksas bundeka peal 82 km/h saksa politsei pidas kinni, võttis ketta ja tahtis trahvida.Mina vaidlesin vastu, et tal ei olnud radarit ja trahvi ei saanud.Max kiirus bundekal on 66 km/h.
to eedi
palun kontrolli oma teadmiseid, ainus riik lähiümbruses, kus veokad 70 ga peavad sõitma, on leedu.
Aga ketta järgi kiiruse eest trahvida on suur vaidlemise küss. slovakkias on piirikad ja politsei ühes paadis ja samas vormis. Piiril, riigist väljumisel peetakse kinni, võetakse ketas ja siis... reeglina pakutakse kohapeal "dogavarimsja" võimalust alates 250 st kohalikust ühikust. Kindlasti kontrollitakse ka kohaliku kiirtee maksu tasumist, kui sellega pange paned, siis lisa summale üks null juurde.
Sama jama ka leedukatega, alates Kauna mäest, kuni piirini oled sa kõrgendatud tähelepanu all. Kipuvad kaaned käest võtma ja tagasi saad alles peale kohaliku panga külastust. Aega võib see võtta aga... (24-29.12!!!). seega ikka kohapeal ja sulas.
Meie võimuesindajad väidavad, et lubade kallale võib minna ainult eriti räige rikkumise korral, kuid leedukatele see ei loe.
Õnneks on ahnus nii suur, et sobib igasugune konverditav raha, sh. ka EEK ja Vene rubla.
Meie politsei on aga õnneks või kahjuks seisukohal, et ketas ei ole tõestusmaterjal. Ja nii ongi juba trahve saadud kiiruse eest, kuigi ketta järgi on kõik ok.