kõik lisandid ja muud värgid on ehe lollus ja raha kulutamine , tangi jaamades ja asi on sellega lahendatud . kindlasti on võimalus , et kapa-kohila bensukas on müügil pestud diisel , sellel teemal on palju juttu olnud , pane otsingusse ja kindlasti leiad .
kust on pärit arvamus, et just kapakohilas pestud diislit müüakse. seal on väga suur võimalus vahele jääda, sest seda kogust müüd kuu või kauemgi aega. pestud diisel müüakse just maha tanklates kus on suur käive, partii läheb paari päevaga ja kui tulevad pretensioonid on jälg juba vette kadunud.
See, kes arvab, et lisandid on jama, pole vist koolis keemia tunnis käinud. Milleks huvitav neid pihusteid seal diisliremondis läbi pestakse, niisama nalja pärast või! Tuleb lihtsalt teada,mida osta.
ostke igasugu lisandeid ja muud jama AS õpetab mida ja kuhu valad , nuumake maaletoojaid ja muid ärikaid , uskuge reklaame ja käige keemia tundides. edu rahameestele.
ega ei kujuta hästi ette küll , et nestes või olerexis jne tanklakettides müüakse pestud ehk solkkütust. venest toodud küttel ma küll probleeme ei näe , sest aastaid järjest oma uut autot seal tankides , pole viimase 10.a. jooksul mingeid probleeme täheldanud , siis sn kuni 120 000 km. edasi läheb auto liisingule tagasi ja ma ei tea , mis neist edasi saab .
Siin saan sõna sekka öelda.Tangin sõidukat suure läbimüügiga tanklates.Kui 2T õli ei lisa siis üle viie tunni seisvat autot enam käima ei saa.Eelmisel aastal vedasin paela otsas auto teenindusse,rääkisin milles viga,töömees võttis väiksemat sorti haamri ja koputas käivitamise ajal vastu kütusepumpa.Aitas,läks käima.Öeldi et kütus on liiga "kuiv" ja lisa 2T õli ca 0,5% tangitavale kütusele.Peale seda on käivitamise probleemid kadunud.
"paak u.60L, siis õli panna 200-300g on ok. Soovituslikut sünteetilist 2T õli, näiteks siis mootorsae või paadi päramootori oma. "
No,aga need õlid,kas punased või rohekassinised ja värvivad ka kütust,pärast hakka neile silmaklappidega kontrollidele tõestama,et tegelikult ostsin õigest kohast ja panin ainult seda õli hulka.Karta võib,et sellel ametnikul ,kes kontrollib,ei pruugi papa poolt omalajal niipalju mõistmist kaasa olla antud,et ta Sind selle põhjenduse peale protokollita jätab.
no ei tule maakalt vastust , mis auto see oli millel pump kinni kuivas ??? ehk järjekordne plädin , muide , 20.a. vanadest logudest pole mõtet küll räägida , neil pumbad mädanenud juba peal , sinn s....tu sisse siis läheb edasi ...............
Vabandust et pole aega istuda iga minut arvutis.
Ei ole 20 a vana on 19 a.
Samas usun et minu auto on korralikum kui kodaniku "asjalik"auto,mis iganes vanus sel ka poleks.
Meenub selle teemaga veel see,sügaval kolhoosi ajal kui tulid esimesed saksamaal toodetud masinad meile.Neil samuti ei tahtnud kütusepumbad kesta,saadeti saksa garantii korras tagasi.Vähe aja pärast olid tehasemehed uute pumpadega kohal ja peale kütuseproovi oli sama jutt-lisage õli kütusele kuna kütus on liiga kuiv.
mis mõla sa nüüd räägid , teile kolhoosi tuli keegi kuskilt, jne jne jne . mis aasta on täna , tuletan meelde 2011 , ja selist kütust mis pumba ära kuivatab pole eestis enam ammu , keera suumulk kinni sügavalt - kolhoosnik . saksamaalt tulid mehed pumpadega ja venemaalt küttega , millest me räägime , kas ürgajast ??? on sul jah uus auto , mida käima vead , pump kuivas ära , tule ansip taevast appi juhmuritele ............
to asjalik, sa ära kasuta ka sael enam õli . sinu jutt 100% laus ila! oma möla hoia endale . 2t õli ei tee katile miskit kui seda normaalselt lisada, määrib pumpa ja külmkäivitus kergem.
väidetavalt sünteetiline 2T õli pidi pihustitele halvasti mõjuma, õlikiud jäävad kusagile kinni ja tekitavad ummistusi/põlevad kinni või midagi sarnast. Soovitati kasutada mineraalset õli kütusele lisamiseks. Vahekorraks 1:900 ehk siis 100g 90 l kohta
Kui keegi tark seletaks ära, kuidas 2T õli parandab külmkäivitust, siis oleks ma nõus kohe pikalt kuulama.
Parandab kütuse määrimisomadusi-see on tõsi, kuid pole veel sellega probleeme olnud, kui just kuskilt solki sisse ei kalla.
Aga väited: parandab külmkäivitust, kütusesurvet ja muudab pumba tihedamaks jms on täiesti puhas BS. Pigem tekib probleeme tahmamisega ja uuematel D pumppihustitel ja ühisanumatel tekkivad kallid probleemid.
Ise olen läbi häda 20a. diislitega ilma mistahes lisanditega hakkama saanud ja loodan edaspidigi. -30 juures saab veel starterist käima.
Tead asjalik,sellest kirjutati sel ajal isegi ajakirjas sots põllumajandus.Järeldada võib seda baskini sõnadega:*****gi pole muutunud.Kütus tuleb ikkagi venest.
A ja kui sulle pangalaen kõvasti stressi tekitab siis pole selles teised süüdi.
mis puutub siia pangalaen ?????? kas ma muutusin isiklikuks ????? NB! IIALGI POLE MA ASTUNUD PANGAUKSEST SISSE MÕTTEGA , KERJATA !!!!! SEALT OMALE RAHA !!!!! ja kütus tuleb meile LEEDUST . mitte venemaalt .
maakas , oleks tore kui saa saaksid juba sellest sots, kommunism jne asjadest lahti ............ei tulnud meil ÕNNEKS !!!!! sinusuguste ehitatavat , peesse kukkunud kommunismi . mine juba edasi oma eluga , või arene , kuskil mujal . ei muutunud isiklikuks .
nii mulle seletas halli pea ja targa näoga härrasmees ühes peenes autofirmas. kiud pidid olema sünteetilises õlis või siis selle õli struktuur ongi kiuline?? kahjuks ei ole ma ise kursis sünt õli tootmisprotsessiga ega pole ka asja uurinud mikroskoobi all. Selle väite ümberlükkaamiseks või kinnitamiseks on vaja mõnda valges kitlis inimest(mitte hullumaja sanitari)kellel mõni teaduslik kraad ja vastavad oskused. kuna tegemist on väga väikeste mõõtudega siis tõenäoliselt sõrme vahel , silmaga, nuusutades ja maitsemeelega neid kiudusid nende olemasolul tuvastada pole võimalik.
kaubiku veaks oli see, et mootor hakkas hullult kolisema ja suri välja, järgmine päev käivitus ilusti ja töötas probleemideta. Lasime esinduses asja uurida ja seal viga ei leitud. Veateade ütles, et kütuse rõhk madal mille üks põhjustest võis olla ebakvaliteetne kütus. Siis soovitatigi proovida 2t õli lisada kütusesse ja räägiti ka eelnev jutt. Öeldi ka , et asi ei pruugi sellest küll tingimata paraneda, küll aga kindlasti ei lähe asi halvemaks...
Sõitnud,igasugust värvi kütusega15a,viimane 10a vene omaga.pole ühelgi autol mingeid probleeme esinenud.järelikult ei näe ka õli lisamisel mingit mõtet.no ja see et parem käivitus,pump kiilub kinni jne,,ühes6naga tehke parem auto korda.kui tahtmist võid ju ikka m6ne tilga õli lisada.tean isegi tegelasi kes lisasid vana mootori õli.
Mõtetu üritus on proovida selgeks teha , et bensujaamast tankides , pole vaja mingeid lisandeid jne , jne , jne õlisi juurde lisada. Tangin ise nestes , kuna seal on odavam kui mujal . Ja neste kvaliteedis , ma ei kahtle mingil juhul .Pole mu autodel veel pumbad ära kuivanud .................Proovime jätta kõrvale SÜGAVA , KOLHOOSI aja ...........ning sots. põllumajanduse .
Muidu kirute küll, et meil müüakse solki, nüüd äkki müüakse kvaliteetset kütust?
Soome diisliga sõitsin mina 250km rohkem kui eesti solgiga, paak oli 80l
Igaüks ise teab kas paneb õli või ei. Ise olen alati pannud 200g õli 80liitri peale, autodeks olnud 20- 8aasta vanused isendid. Maitse asi.
eesti solk tuleb samast mahutist. irw
see sama jutt et soomes elu odavam, sest keegi leidis lidl-st allahinnatud kaupa. see näitabki keskmise eesti rekkajuhi taset.
Eesti Solk tuleb Leedust,Venest- ainult lisatakse igasugu lisandeid. Meie kütusel ja Soome, Norra, Rootsi, Saksa jne. kütustel ei ole midagi sarnast. Statoil pasundab, et tema kütus tuleb Norrast, mis on sulaselge jama! Norra diisel ja bensiiniga saab samuti rohkem sõita kui meie omaga, olgugi et meil on lauskmaa ja seal on mäed.
Mis need "rekkamehed" siia puutuvad? Ära sina enam joo ja ära peale rohkem võta.....sinu elementaarse kirjaoskuse puudumine näitab juba üht-koma teist.
tasub kindlasti lisada õli 0,5 % vähemalt ,kui ei pane ega siis kai midagi ei juhtu,inimesed kes näinud näit cr pihustit või pumpa seestpoolt saavad kohe aru mille jaoks võiks kütusel olla ka paremad määrdeomadused, kõik mis liigub see kulub,kõik mis liigub kuivalt tekitab metallipuru, magneti võib ka kütusepaaki panna, pole kohustuslik,lihtsalt pikendab detailide eluiga.
millised on "suuremad tanklaketid" kus saab 100 % mitte solki ? Ja milliseid tanklakette mitte eelistada -millised on sinu kogemused ?
Tänan sind juba vastuste eest ette ,siis tean hoiduda .
pole kuulnud, et oleks probleeme olnud statoili, lukoili, neste, olerexi kütusega. ise kasutan ja tuttavad tangivad, probleeme pole. parklas võid hilja õhtul kuulda rekkajuhtidelt muidugi teistsugust jutta, aga eks ise tead, mida usud.
Selle Vene kütte kohta on mul endal näide.
Firma juht hoidis oma arust kokku ja kasutas Vene kütet mille sai päris odavalt kätte. Mootoriga polnud häda midagi. Käis korralikult ja puha kuid Norras 24 tonnise koormaga ei läinud mäest nii üles kui kasvõi Eestis tangitud küttega. No oli aru saada, et oli kehvem kütus see Vene oma. Hea küll, Katsusin kuidagi ära käia, tegin siia sinna ringe veel Skandinaavias kohapeal ja kui paagitäis hakkas juba lõppema sain Rootsis peale tangitud. Siis oli peal 24 tonni laudu ja tulin Örje piiri kaudu üle. Olin juba harjunud selle jõuetusega kuid peale Rootsis tankimist oli autol nagu teine hingamine. 480 MAN läks selle koormaga nagu nuusates mägedest üle. Enne oli tunne nagu sõidaks 420-se mootoriga.
Siinkohal tahaks öelda, et Vene küttega ei saa sõiduautol nii hästi küttest aru enne kui mootor tõrkuma hakkab, aga veokil tunneb küttevahe koormaga kohe ära.
Kütte kohta jah sama märkand,ja mitte ainult mina, vaid seff ka. Vanasti, kui sai koduvahet sõidetud ,siis tekkis pealikul küsimus , et, kuidas te seda kütust nii ebaühtlaselt varastate? Kodust minnes kulunäitajad kogu aeg suuremad kui tagasi tulles. Aga kogu lugu oli just nimelt selles , et kodu küte oli niivõrd solk, mis ei teinud tööd aga lääne oma oli ikka oma hinda väärt.
See 2 taktilise õli lisamine on tegelikult kütte solkimine ja asjatu lisakulu. Kuskohast siis veel paremat kütet saab kui venemaalt? Pakun, et puhtamat kütet ei olegi kusagilt võtta. Kui võtate kõige odavamat ja kusagilt nurgatagant krt teab mida kokkusekatut siis süüdistage iseend. Võtke lukoilist või mõnest muust korralikust tanklast ja näete, et probleeme pole ja auto nurrub miljoni ja rohkem maha.
ei tasu kohe kõike vene kütuse kaela ajada, venemaal on diislit üsna mitut marki, parem on ka kallim aga kes seda ikka siis raatsib osta. ostetakse odavat veduritele mõeldud kütet ja siis hädaldatakse.
No see ,et õli peaks lisama see ei riku midagi kohe ära ,sest tõesti meil on head kütted siin. Peaasi ,et oleks auto korralik aku,küünlad jne siis peaks auto ikka käima minema vut ..
Nii ,et lisage õlisi ega ülemäärimine paha ei tee hullem lugu kui jääb kuivale kuid usun ,et oleks natuke mõtekam uuematesse autodesse panna ikka lisandit ,sest see ikkagi tehtud täpselt selle jaoks :)
Siin on vanemaid mehi ja jutte mis vastavad ka tõele ,et on võimalik lisada kellel rohkem raha siis saab selle lisandi ära osta ja kellel ei ole siis tibake õli abiks ikka kuid kui ei suuda ülse siis meil bussid sõidavad :D
nii ,et edu meestele eks noh igaüks katsetab kõik enda nahal ära:P
ÄRGE TÕMMELGE MÕELGE MIDAGI TARKA VÄLJA ÜKSKORD :d
Enne aastavahetus tankisin Nestest 70L naftat, no sain paska. Kütusekulu tõusis linnas kohe 1,5l, ei tahtnud korralikult sõita, ja mootori töö lonkas, vahepeal hakkas mingisugust veakoode vilgutama ja jõud kadus hetkeks.
Sain siis 400km maha käristatud ja kui asi läks hullemaks lõin lisandit sekka ja tankisin Staoilis 25 liitrit naftat peale, pärast seda oli masin kui uuesti sündinud. Kõiksugu anomaaliad olid kadunud.
Ise panen alati paagitäiele sutsu 2t õli või X1r diiselkütuse lisandit juurde, seda on mootoritöös juba kuulda, et käib tükimaad pehmemalt.
Aga eks iga mees käitub nii nagu ise kõige paremaks arvab, Üks mees hooldab autot suht tihi kuna talle meeldib vaikse, ilma kobinata ja naginata autoga sõita, kui keera raadio kinni siis on täielik vaikus.
Teine mees ütleb seepeale, et tollel tüübil on masin täielik ront, kuna pidevalt remondib, aga tema auto on eeskujulikult vastu pidanud, pole 5 aastat midagi teinud, sõitma hakates tahava igasugu kolinad kõrvu lukustada, igalpool lõtkud ja raadio tulev valjemaks keerata, et hirm peale ei tuleks. Igal ühel hooldusest ja remondist oma arusaam.
kui uue euro 4 scania ostsin, uurisin õli vajalikkuse kohta kütuses, vastus oli kategooriliselt keelav. üldse ei kiida eesti kütust heaks aga kehvale kütusele tundmatu väärtusega lisandite juurde valamine ei pruugi anda kahe miinusmärgi jõul ühte plussi.
Siin on niipalju tarku ,et kuula ja imesta ise sõitsin 2001.a. sprinteriga 2,2cdi 7.a. toiduõliga 680000.km. nüüd pole enam saada ja tavaküttepeal.Auto tiksub nagu kell,äi ostis uue sprinteri ja kui on üle -20 vaja tõmmata käima endal käivitub auto ok.
Kasutan juba aastaid kütuselisandeid ja ütlen et mootor töötab vaiksemalt ja tõmme on ka parem, eriti annab tunda LUKOIList ostetud mingi venemaa päritolu pihustite puhastusvahend. Soovitan proovida ennem, kui siin lisandeid maha tegema hakkate.
Volvoga sõitnud üle miljoni toiduõliga.Teatud vennad saavad seda ja hästi.Jookseb sisse põhiliselt lätist.Mis kuradi lisanditest räägitakse,mida see annab.Pasa eest võetakse hinda.Lisandit on diislile vaja talvel,et seoks vett ja niiskust.Toiduõlile pole isegi vaja õli lisada,oleks mul ammu koos olnud asi juba.See kes räägib,et tanklast sai sitta,no tulge appi.
2.2cdi , millel on ühisanumpritse, sõitsid 700kkm? Ja mis sa selle aja jooskul vahetasid? Olen näinud põhjalikku ülevaadet, kus mees sõitis üle 150kkm toiduõliga, mis eelnevalt läbis veel soojendusspiraali, et vedelam oleks ning ikka pärast ummistas pihustid, mille pärast hakkas ebaühtalselt pihustama ning tekitas silindriseintele rasvakihi. Väga huvitatud, siis võin ülesse otsida foorumin aadressi.
Mis hinnaga Lätist toiduõli saab?
Njah, loe ja naera siin osade arvamusi, ilma et oleks asja üldse uurinud.
2T õli soovitavad paaki panna igatahes ka diislispetsid, kellega rääkinud...kaasa arvatud uutesse PD ja CR mootoritesse. Vahekord ~250 grammi 50L. Kuid õlist endast...ei soovitata panna just neid täissünteetilisi, nagu keegi ülalpool soovitas. Lisaks sellele, on Mersu viinud läbi laboratoorseid katseid omal ajal kasutades pmt puhast 2T õli....töötab küll ja väga hästi, ainult et külmaga tekib probleeme sest viskoosus pole see mis diislil. Kuid suuremas kontsenratsioonis diisli hulgas on katseid tehtud küll ja küll, ning tulemuseks olnud madalam mootori müra(2T õli tõstab oktaanarvu, nagu diisli lisandid) ning isegi täiesti puhas väljalase st väendab oluliselt tahmaosakeste teket põlemisel´v siis sadestumist mootoris ja väljalaskes. Just need diisli lisandid jms kallamine paaki, mis süsteemi nn pesevad, võivad just näiteks küttesüsteemi ummistada sest peseb laht vana jama...2t õlil küttesüsteemis on ainult määriv omadus mitte ei ole justkui hape.
Ning toiduõliga sõitmisest....olen ka ise lugenud mitmeid teemasid, kus peale paarisadat tkm on õlirõngad ning surverõngad kinni koksistunud ning blokikaant maha võttes kole pilt ilmsiks tulnud. kusjuures surve test näitas häid tulemusi...kuid ühel hetkel hakkas õli sööma ja tekkisid jamad käivitusega. Hull asi aga kasutatud toiduõli, mis seob mingil määral ka vett ja seda kasutuse käigus kuskil mäkis vms teinud....tulemuseks ka kole pilt kõrgsurve pumba sisemusest. Nii et, kui motost poogen, siis andke minna....kui ikka hoolid siis, siis segada mõistlikult diisliga. Toiduõli mootorit rikkuvast toimest ka paar näidet eesti vw foorumist, kus nahka aetud nii näiteks pommikindel G2 1.6 vabalthingav ja seda suht kiiresti.
Aga 2t õli on diislis igatahes étem kui need kallid õhku täis nn spets lisandid...vb vähendavd mootori müra oktaanarvu tõstes, kuid küttekulu vähendamsele ning jõulisa nad ei anna ning erilisi määrimisomadusi neil pole.
Mina arvan, et SCR mootorisse kütuse sisse kindla peale 2 taktilise õli ei või lisada. Kui rahakott puuga seljas siis laske käia. Diiselkütuse sees on olemas parafiin mis määrib pumpa ja pihusteid. 2 taktilise õli ei ole vajalik lisada mitte ühegi diiselmootoriga sõiduki kütuse sisse valada. Kui pump ja pihustid ikka hakkavad otsa saama siis nad ka saavad. 2 taktilise õli lisab ainult lisakulu.
Oh jumal hoitke oma autosid nende soovituste eest mis siin lugeda võib .
Kui tangid kütust korralikust tanklast pole vaja diislile midagi juurde segada .Ei 2t õli ega bensiini.
On ju palju mehi,kes sõidavad solgiga ja kuiva ahjukaga.Nemad peavad lisama õli.Räägivad,et lisavad töötand õli,sest uus õli on kallis.Tean,et kunagi happega pestud küte mis oli mootori surm,ostsid targad kokku ja õli lisamisega töötab masin siiamaani.Olgugi,et pihustitest käis läbi 10 tonni hapet.
Kõige odavam sõita on tankida korralikest tanklatest.
Need solkide kasutajad olen näinud ise oma tutvusrinkonnas, aasta pärast vahetavad pihusteid ja arve võib ulatuda üle tuhande euro vabalt .
Tõesti tehke solkidega katsetusi vanade Fordide peal jätke uuemad TDI,CDI,D4D mootorite kütusesüsteemid ära lõhkumata.
Naaber jälle tõi omale 25 eurosenti liiter mingit solki.Umbes 600 liitrit oli küll jälle.Sõidab vana mersuga ja naine vana nissaniga.Tal küll pappi palju,et võiks nagu normaalne asi olla,aga väidab et autotootmine lõppes 97 aastal ja commonrail ja pumppihustid peaksid pressi alla minema.Ütleb et rikkad sõidavad ja remondivad.Eile mulle ütles,et vii oma bensukas pressi alla ja võta odav primera.Küttehind tõesti meelitab ja proovin oma esimese diisli ära.