C ja E tunnistusel pole mingit vahet. Kui teed uued CE load ja ametikoolitusest pole viit aastat möödas saad uute lubadega teha uue tunnistuse. Riigilõiv tuleb ka maksta.
Minu ametikoolitus kestab 7 aastat. Küsisin arkist et millest see tuleneb ? Ammendavat vastust ma sealt ei saanud- öeldi vaid et sinu load lubavad niipalju. Tavaliselt ju 5 aastat. Oman C kati 9 kuud ja ametikoolitust 5 kuud.
Kui nüüd kevadel CE ära teen tea kas siis tõmbavad mu ametikoolituse 5 aasta peale !?
Ei tõmba, ma tegin bussi ametikoolituse eelmine aasta juurde, siis oli mul veoauto ametikoolitus juba 2 a. olnud ja kehtivuse lõpuks pandi mõlemal ikkagi üheaegselt 2015 oktoober. Tartu ARKis tädi oli küll vähe segaduses, et miks arvuti andmeid ei taha vastu võtta ja lõpuks konkreetset vastust ei leidnud keegi, miks see nii oli.
Täis idiootsus välja mõeldud riigi poolt.Ega jah muidu ei saa riigikassat täita.Elan kolmandat aastat Soomes ja pole siin selle kaardi ja koolitusega midagi teha.Pole seda mul reisudel ka küsitud teistes riikides.Nii et mõtetu asi.
Mõte ongi lihtsalt sult see raha koorida!Mingit praktilisust sellest küll ei ole!Tööd juba üle 15 aasta tehtud ja koolitusel ei saanud mingisugustki tarkust juurde.Koolitusel samasugune targutamine nagu Zambrowis ennemuiste.
Nuja, aga algajale rekkamehele peaks ikka midagi sealt kasuks olema...
Samas kes seda kontrollib üldse, et tööle minekul mingitmoodi see midagi määrab ? :/
see et tunnistus kehtib 7a tuleb sinu lubade kehtivuse lõpust. aga tee peal kes küsib kes ei küsi. varsti kutselised hakkavad 5a pealt lube ka vahetama.
Ainult koolieksam tuleb läbida. Peale koolieksami edukat läbimist koostab ametikoolitust läbi viiv autokool kursuse edukalt läbinud inimestest nimekirja ning saadab Maanteeametisse. Peale kursuse läbimist ca 2 päeva lähed elukohajärgsesse Maanteeameti liiklusregistri büroosse ning teed avalduse ametikoolitustunnistuse kättesaamise kohta. Kutsetunnistus väljastatakse kuskil 10 päeva jooksul peale avalduse esitamist.
Kooli eksamil küsitakse enamasti neid küsimusi mis sa ametikoolituse kursusel õppisid... Mina käisin Pärnus Ametikoolitus OÜ koolitusel ja jäin küll väga rahule.
Mine käi koolitusel ära ja saad teada kuidas kasutada digimeerikut, hakkad aru saama töö- ja puhkajast ja õpid ka koorma kinnitust. Ja seda nad seal eksamil küsivad kah.
Kui ei õpi ( loe: ei tea) siis sini-valges autos arvet vastuvõttes hakkad teadma või huvi tundma
Ära usu juttu et ei kontrollita! Kontrollitakse ja päris tihti. Läbisin koolituse mägikitse laua taga kus kirjutati koolituse kursuse läbimise eest 185 eurorubla, kuna eelmisel tunnistusel kehtivusaeg läbi! Ja mujalgi euroradadel samuti küsitakse, ärge uskuge zambrovi meeste õllekannu juttu!!
Tere!
Mis see number 95 vormistatakse soidukaardile, või tuleb load ka vahetada?
Ma olen inimestega muidu kohtunud kellel on sõidavad nõukaaegsete lubadega, nalja kui palju.
Kahe dokumendi eest riigilõivu maksta iga viie aasta tagandt, kas keegi saab aru mis toimub?
Minujaoks pole midagi võrreldav ameerikaga siin, iga käik mingisugusegisse Ametimaija tekitab ainult stressi, kellel seda vaja on?
kus see zambrowi koolituse koht asub.
mäletan et olid ajad kui seal sai jõulude ajal verivorsti kapsaga.
alles küsiti et mis nende vaeste ja rikaste zambrowi vahe.
noh jutupaunikud, seletage.
kiunute siin et juuakse, muidugi juuakse ja suheldakse. aga et see koolitus, see nende nõtrade ja nõrkade poisikeste tulek meie ridadesse.