kas keegi oskaks lisada mõnda viidet seadusesättele,et adr luba teha peab c-kat olema käes e. kehtiv 2.a. eraa lehel on koolitus aga varem nagu polnud sellist 2a. nõuet üleval,pole ka roolikooli lehel. kas lõuna-eestis ka keegi teeb seda adr koolitust.
minu teada ei pea olema C kati. sa võid ju B kat veoautoga ka ohtlikku kaupa vedada. ise käisin Tallinnas Magasini tänaval tegemas ja pärast ARK eksam. Paras naljategemine oli, erilist sealt juurde ei õppinud. Kõik said eksamist läbi, valesti võid vastata vist 40% küsimusi. Üks rahateenimise võimalus teatud ringkonnale, mingit kasu see sulle ei anna. ( minu arvamus)
no aga eraa lehel on ju see 2a. nõue ma mõtlengi et kas seadused on muutunud või on neid nüüd täiendatud. aga kas keegi teab on ka tartus mõnda kooli kus tehakse neid adr koolitusi
Kas "sven123k" saite oma loa kätte? No kui said on koolitus oma eesmärgi täitnud . Sa mees ei suudaks kogu oma elu jooksul kõike seda selgeks õppida ja meelde jätta , mis selles raamatus ADR-i kohta kirjas.
Ise läbisin sama kursuse 2001 ja võin öelda , et täna rohkem keegi meil ADR koolitust ei tee.
Kui on oma nägemus mida tahad kursuselt ja kuidas paremini , võid alati teha oma ettepanekud.
Teine võimalus on hakata ise seda koolitust tegema, aga ADR koolitaja litsetsi ei ole kerge saada.
küsimus ei ole selles, et võiks paremini teha, küsimus on selles, miks peab seal kolm päeva käima. Teema oleks saanud läbi võtta ühe täispika päevaga ja järgmine päev eksamile minna. Minu koolituse puhul tuli käia kohal kolm päeva ja neljas päev ARK. Iga päeva kohta oli n.ö koolitööd 2-3 tundi + tunnike mõttetut möla ja tunnike suitsupause kokku. kahe järelejäänud tööpäevaga teenib nii mõnigi autojuht sama raha, mis koolitus kokku maksma läks.
PS: nagu mainisin, said kõik oma punase tunnistuse kätte, sest eksam on väga lihtne. Ohu märgid selgeks endale teha, võiks eksami pea iga mees ilma koolituseta ära teha, aga see pole kahjuks võimalik. Teine küsimus on, miks aegub ADR 5 aastaga? Samamoodi võiks ju iga 5 aasta tagant CE eksamit teha, äkki on sõitmine ära ununenud.
aga tartus või lõuna eestis ei tee vist siis ükski kool seda koolitust......
ma ise pole küll vähemalt netist midagi leidnud.....
või on keegi kes foorumit ja antud teemat siit loeb ja teab midagi tartu ja lõuna eesti adr koolitajate kohta andke teada....
Kuigi teema püstitamisest ja viimasest kommistki on möödunud üle 3 kuu,
lisaks kiirelt veidi. Mul ADR aastast 97.
Eestis ongi nii, et alates 2007 aasta novembrist peaks Riigiteataja andmetel olema vastav kat käes 2a, ARK tõlgendab seda nii, et C kat peab olema 2a,
Helistasin ja küsisin, et kui noorele mehele , kel on B kat, pakutakse tööd pisibussiga ADR veol ja noormees mitte kunagi ei kavatse hakkata suure autoga söitma, kuidas toimida?
Vastus oli, et C kat kursustele, siis 2a pisibussi, ehitust vöi puhkust Indias ning seejärel ADR kursusesle.
Soomes on ADR tegemiseks vajalik vaid B kat,
Et Soomes ADR teha, ei pea seal elama ega töötama,
Kui eestlane on otsustanud välismaale tööle ja elama minna ja sinna ka maksud maksta, siis pääseb ta Eestis ADR kursustele , aga ARK ukselt saadetakse tagasi. 300 euri mahavisatud raha, Kursustele registreerimisel ja raha maksmisel seda ei räägita,
Soomes vöib eksamil kasutada abivahendeid, Eesti ei tohi peadki keerata.
Soomes kursus u 800 eur,
Soovitan alati teha ka paakauto ADR, äkki läheb vaja, Kena suve!
Lisaks oma kogemuse.
Tegin eelmise aasta alguses C, siis kohe otsa E mille sain suve keskpaigaks kätte. Selle aasta esimesel nädalal tegin ADR-i kursuse (tavaline, mitte paakauto oma) ja arkis eksamid, ning praegu vedeleb see oranzi värvi voldik riiulis, ehk siis tundub väheke kummaline, et seaduse järgi just kui ei saa teha adr-i, kui C pole käes olnud vähemalt 2.a., kuid tegelikkuses asi minu puhul vähemalt paika ei pidanud.
Tartus teeb ADR-i roolikool oü. www.roolikool.ee
tere . selline küsimus et kui vaatasin kuidas te arutate neid adr-i koolituste kohta siis ise plaan minna augusti keskel CE on olnud mõned kuud ,.... ma ei olegi nagu aru saanud et kas ma siis pean ootama selle 2 aastat või saab kohe teha seda tükkveos jne ... ja kui olen uurinud et b kat oma ja c kati oma pidi olema täpipealt üks ja see sama :P selle tunnistuse paber ma mõtlen mis saab lõpuks ark-ist .kuidas neid kontrollitakse v mis nendel üldse vahet on jne ... kui jutt liiga segaseks ei läinud siis ootan huviga teie poolset kommi :) tänud :)