tere olen uus juht ja alustan sõitmist poolhaakega (tent, kardin). Milliste sildade ja elektriliinide alla ma ei tohiks Tallinnas ja Tartus nina toppida? Haagise kõrguseks on passi märgitud 4,0 m
Mõned juhid on rääkinud, et sellega läheb läbi ka 3,8 m kõrguse silla alt.
Paljude tanklate katuse ette on märk 3,8 m pandud.
mis siin ikka, anna aga hagu ja kui kinni jääd kui siis selgub, et kas mahtus või mitte. üldiselt on need kõrgused antud varuga ja peaks läbi mahtuma, aga on ka riike kus asi on täpne. kui 3,8 siis 3,8. see 4,0 seal passis on sul informatiivne. mõõda tegelikolt ära. auto tavaliselt ei lähe lõhki, aga (pool)haage võib minna. endal kui poolhaake sadulasse tõmban, siis kardin taga 4,08. seega pean arvestama. kui madalate viduktide alt läbi sõidan, siis niikaua kui raadio ja lällariantennid vastu ei lähe, siis niikaua pole ka muret. kui need juba vastu lähevad, siis tuleb kinni pidada ja asja juba täpsemalt kaema hakata. poolas läks 3,8 -se viadukti alt nii läbi, et isegi antennid ei läinud vastu.
Alusta ikkagi seadustest:
Üle 4,0m tegeliku kõrguse on eriluba ja kooskõlastused. See kui haake passis kõrguseks 4,0 ei tähenda veel et kõrgusest üle oleks, see ikkagi arvestades standartset vedukit (sadula kõrgust).
Kui on kõrgem, siis proovida ju võid, trammiliinid on kindlalt kõrgemal kui 4m, aga näiteks Endla viadukti trolliliinid olid täpselt märgi järgi, proovitud...
Alles see oli, kui kütuse tsisterniga auto Saksas silla alla kinni kiilus, põlema läks ja mitmed miljonid € sealt nõudeid tuli. Meie oma pealinnas oli ju enne remonti Tartu mnt viadukt pidevalt konteineritega hädas.
ps. Poolas ju 50. peal ka 3,50 sild, mille alt sirge seljaga läbi minnakse, on see siis muu EU jaoks reegel?
Sirge seljaga, aga ühekaupa ja keskelt. Standart kõrgusena tõenäoliselt siis madala jalaga sadul madalal plaadil. Minu masinal oli näiteks sadulaplaat ise juba 10cm raamist kõrgemal ja sellega tent ei mahtunud kuidagi nelja meetri sisse.