Tervitus!
Kui teha Soome OY ja võtta enda teiselt firmalt ( Eesti OÜ ) vedukid renti siis milline firma makse maksab ja kas Soomes üldse tohib sõita sisevedudel Eesti autodega, sest olen kuulnud mingist kolmest laadimisest päevas?
Kui suured on maksud Soomes kui Soome OY teha ja osta vedukid Soomest Soome reg. märkidega?( diislimaks, raskeveokimaks,tulumaks jne. )
Ühesõnaga ei tahaks Soome tollile närvidele käia ja samas tahaks teada kuidas Eesti autod seal sisevedudel toimetavad ilma , et probleeme tekiks?
Kui sa kavatsed Soomes toimetama hakata, siis oletan, et sul ka soome keel selge :) Kuid see polnud mu jutu eesmärk- oma küsimustele peaksid sa vastused saama siit: www.skal.fi, see peaks olema umbes analoog Eesti ERAA-le
6*2 sadula diislimaks on 5,9eur/päev. 4*2 on odavam nõks. Oy, et teha peab sinna sisse investeerima minimaalselt 2500eurot. Oy tulumaks on hetkel 28%.
Muudest maksuasjadest ja lubadest ma pole kindel..et kuidas see süsteem töötab sellise Est-Fin pudru ja kapsa sees. Aga tore oleks teada kui sa ise lisainfot saad. Mul on oma auto soomes...ja päris soome seaduste ja asjade järgi.
Ikkagi hakkab tunduma , et Eesti autodega nagu lihtsam seal, sest veolitsensid ju kohalikud ja neid seal Soomes tegema hakata oleks vist jube peavalu.
Soome ARK-i lehel või kuskilt läbi selle lehe on juttu mootorsõiduki maksude vähenemisest01.01. 2012 ja kuni 40% odavamaks.
Küsimus siis selles, et kas ma saan Eestis registreeritud auto eest ära maksta mootorsõiduki maksu ja sellega on asi ants või on seal veel midagi millega peaks arvestama?
Juhm inimene tahab minna soome tegema ja asjast midagi ei tea , kle , tule mõistusele , enne kui foorumisse küsimuse üles paned ........ issanda loomaaed on suur !
Lihtne ju siin paukuda noorte ja "juhmidega"
Aga ükspäev on just need " juhmid " need kellelt Te kunagi võibolla tööd küsite :)
Turu solkimisest ehk veo hindadest ei olnud ju kuskil juttu!
NB! Foorum kui selline on asjade arutamiseks ja küsimuste püstitamiseks, ja kui midagi tarka kaasa rääkida ei ole siis võtke rahulikult.
Edu Teile!
Kas ka saarlasele ei võiks kohale jõuda sinna ülemisse pähe , et siit ei saa sa mingit infot oma küsimuse kohta . Kui ülemine pea ei tööta on alati alumisega mõelda ...........ikka edu sulle ! Ja meie siin, oleme rahud ise !