Tere Autojuhid/foorumlased....
Kas kellegil on aimu kust saaks Eestist osta kardinat mis käib esiklaasile(u 10-15cm lai) ja on nende "tipsudega",siis veel on vaja pikka lauda armatuurile ja topline kabiinile korralikke polstreid ülemise magamiskoha ümber(riie võib olla kulunud, aga karkass peaks olema heas korras)...
Ja üldse kui teate kust saab eestist igasugu normaalset lisavarustust(puitimitatsioon kellade ja lülitite ümber, valge kellaplokk, kardinad, kleepsud jms) salongi jaoks siis info oleks teretulnud.
Ei hakka pedereerima aga lammarist saadavd jupid sama kulunud ja "emased" nagu mul hetkel küljes ja olemas...
Soov kabiin ilusti kenast elamiseks korda teha ja väike "uuendus/ilustus" ei teeks ka paha mõne koha pealt....
Kas Hr. SAMMALJALG ja Hr. HUNDIPOJA on kusagil kaugel maal kus ei ole internetti, et pole neid kaua kohanud siin...........või läksid nad pensile...
Eestis teeb mööblit:www.woodbook.ee ja www.metec.ee on ka hakanud lauakesi tootma.Kas kardinaid teevad,ei oska öelda.
Vanasti tegi kardinaid,vaipu ja mööblit Leedus Juris +370 69844947
Ja veel teeb Leedus mööblit Robertas:www.truckstyling.lt
ning igagugu ninnunännut peaks saama:www.joostshop.com
edu ja jõudu.
Haha, kütusekulu suureneb küll ikka meeletult nende arvelt. Kui raudadega kokku puutunud varem pole, siis tea, et need pole midagi nii rasked, et küttekulu suurendaks...Ja kui ikka kits sulle sinna auto ette lendab, siis hoiab see väga suure kahju ära, niiet asi on seda väärt ning pikkuse suhtes on väga väike võimalus, et selle suhtes ***jama hakataks, eriti kui skandinaavias sõidad, siis pole üldse asja.
ju nii vana küll,et mingitesse tiluliludesse investeerida?Minujaoks need tilulilud ka teevad koledamaks auto.Omal auto nii lage,et näen külg- ja esiklaasist vabalt välja.
aga SAMMALJALG, kuidas see küttekulu siis suureneb.
Mulle ka meeldib kui autos on natuke teistmoodi sisemus kui neil tehasest tulnud scania kabiinidel on, aind halli tooni sisu nagu nõuka aegses remonditöökojas, mis neelab keevituskiirgust...kas juht ka siis kogu aeg keevitab sangas nii räigelt :), ise olen polstrid üle teinud punase sameti laadse termantiiniga, ilus ja kena on nyyd, originaal kapid viskasin oma toplinest välja ja lasin teha suuremad ja ilusamad kapid kuhu mahub ka mikrolaineahi, kohviaparaat ja muud värki kohe küllaldlaselt...armatuur ja ukse polstrid on värvitud ja lakitud mustaks, väga hea välimus on palju muudki tehtud...
ise ikkagi elan seal enamusajast ja miks siis ei või olla seal asjad nii nagu mulle on meelepärane, autoks siis 144/460 topline scania 1998a.
Paraku on veel (ja kindlasti ka edaspidi) väga paljude juhtide (ja eriti firmaomanike) suhtumine selline, et sellised asjad firma käekäiku ei paranda ja raha rohkem sisse ei too.
Kuid kindlasti on ka palju selliseid juhte (just eriti juhte), kes tahaks teha ja kes oleks kindlasti kulutama oma aega selleks, et oma töövahendit vähemalt enda jaoks paremaks teha.
Vähemalt mina ei saa seda küll salata, et mugavustega ja hea väljanägemisega autoga on mõnusam tööd teha.
Vähemalt mina olen seda meelt, et kõike ei saa rahas hinnata, samuti kogu maailma raha ei saa keegi endale.
Jube kahju on sellest, et ükskõik, millest siin foorumis räägitakse, mingil ajahetkel läheb jutt ikkagi rahale, nagu see oleks mingi jumal. vms.
Muuseas, enne oli siin raudadest juttu- olen kuulnud sellist põhjendust veoka raudade keelustamiseks AS EV-s, et inimesele, kes veoka alla jääb, on see ohtlik! No tohootillae, kas need asjapulgad üldse midagi seal üleval ei mõtle?!
Loomulikult ei taha ei mina ega keegi teine seda, et sellised asjad juhtuvad, kuid arvan seda, et mistahes elusolendi kokkupõrkel veokaga ei ole mitte mingit vahet, kas need rauad on seal ees või ei ole- veoka puhul on selleks määravaks teguriks vaid veoka mass. Ajuvaba värk igatahes.
Mis Minu vanus siia puutub, kui ma ikkagi otsin autole kaitseraudasid siis pole nagu Sinu asi kommenteerida mis ma oma autole külge panen või mitte.
See oli siis 7:59 kommijale.
Need pole kahjuks need rauad imda otsin, Truxi võredega raudasid otsin.
Truxi raudasid Eestis väga vast ei liigu, kuid Rootsis neile ikka satub vahel peale, praegu on ühed müügis hinnaga 18.000SEK, see siis jämedalt 1.800 , ilma Rootsi käibekata 1.100 eurorutsi, tõsi küll, tegu R-seeria raudadega.
Mis sellesse 7.59 kommentaari puutub, siis vähemalt mulle tundus, et kommentaaris vihjati siiski auto vanusele :)
R620-lt positiivne ja mõistlik jutt, kahjuks see on jah nii, et need juhile meelepärased asjad firmas kinni, tean paari firmat mis ei koonerda juhtide soovidega, aga jah toonitan siinkohal veelgi seda kabiini sisemuse ja masina välimuse teemat, väga nö "pling-pling" teema mulle ka ei istu, kui oma maitse järgi tehtud salong ja natukene välimust masinal uuendatud siis on ikka kena ja omal mugavam....aga raha on selline suhteline asi, häda kui seda pole ja häda kui seda on....
SAMMAL ajab ka suht õiget juttu...eks see raud ja üla prosed ikka natukene muudavad seda tuuletakistust, ise nagu ei tulnudki selle peale kohe....
Eks nad kindlasti mõjuvad tuuletakistusele, rohkem kindlasti prosed, kuid ei tasu unustada prosede otstarvet, rauad ei ole ka tegelt vaid iluasjad (kuigi kindlasti mingil määral ka seda).
Tulede kohta tsiteeriks üht Rootsi lisatulede reklaami Trailer Magazine'is, kus ühe firmajuhi sõnum kõlas nii:" On hea teada, et meie teedel on palju metsloomi, veel parem on neid näha!"
Paraku on see Rootsi, vähemalt minu meelest Euroopa liberaalseim riik (veo)autode varustuse suhtes.
Kle R620 kaua sa oled juba autojuht, ja palju sa oled sõitnud põhja-norra ja põhja-rootsi liinidel/suunadel.....
Miks ma küsin sest ise lähen ka seda liini sõitma kohe-kohe....
hetkel panen soome-eesti vahet....
auto mul enam vähem juba meelepärane nii sisemuselt kui ka välimuselt...
ma pole kade kuulma koleegide nõuandeid põhja norra/rootsi kohta...
ketid mul juba olemas....ehtsad viikingid, boss sebis norrast mulle, veosilla rehvid ka garaazis olemas koos velgedega ootel....selline krt pehme ja klaasiline protektor, maksid hirmast raha, aga minu firmas ei hoita kokku ohutuse pealt....
aga suured tänud kõigile kes jagasid oma teadmisi..nii "nipsasjade" kui ka muude tehniliste põhjuste kohta....
aga igasugune info tuleb aind kasuks nii, et olen suurkõrv........