Veoautod ja rasketehnika

Ekstreemsed / kaugemad reisid (Euroopas)

devran
09:08 27.12.2011
Tuli selline idee, et ehk muljetate veidi ka kaugematest ning vähe ekstreemsematest reisidest. Olen kuulnud, et Eesti mehed on ka vahel Lähis-Itta suurtega sattunud. Igasugu huvitavad jutud kaugemate riikide teeoludest, kohalikest, piiriületustest on teretulnud.

Kehä III naljad võiks siin teemas jätta rääkimata :)
sääreväristaja
10:14 27.12.2011
Olen sõitnud kõigi oma TDI-dega ringi euroopale peale, käinud Kreekas, Gibraltaril ja Sitsiilias. Olen 1x ka bensukaga teinud autotrippi, kõige esimene auto oli bensukas, siis muud ei olnud võtta. Raha läks ainuüksi kütuse peale üle 2x rohkem. Suurlinnades ummikutes kulu taevas. Praeguse hi-tech varustusega 2009 A4 Avant'iga, 105kw plaanin ka minna kevadel uuele ringile. Kütusekulu sellel masinal maanteel pikkadel otstel saab 4 liitri ringi ja isegi vähem. Suurlinnad ja ummikud ei tekita suurt lisakulu seekord, kuna autol on mootori automaatne sisse välja lülitusreziim. Paaki seekord täidan ennem Saint-Tropez'i ainult Tšehhis. Pikem peatus kavas San Tropeze taolises linnas.

Muide iga uuema autoga on reisid olnud mul pikemad ja eelarved väiksemad :)

PS! Lähis ida pole enam euroopa!
professor_sammaljalg
10:37 27.12.2011
härrasele, kes arvab, et suur kütusekulu ummikutes ja kesklinnades tuleneb tühikäigul tiksumisest tuletaks meelde, et see siin on "veoautod ja rasketehnika"

ise olen paar korda üle türgi gruusias ära käinud suurega, enne sõjategevust. türgis siis päris palju ja muust euroopast on käimata ainult saared, bosnia ja hertsegoviina ning montenegro
devran
10:47 27.12.2011
Kuidas need teed seal Türgimaal ka on? Kas peale Ankarat kisub juba üsna hulluks või on veel sõidetav? Kas Gruusiast midagi tagasi ka tuua oli või pidi pigem Türki, Venesse või Ukrainasse koorma järgi sõitma?
professor_sammaljalg
19:46 27.12.2011
teedel pole viga midagi, kui bulgaariast või gruusiast uuesti türki saad, võib vabamalt hingata ja isegi püsikiirusehoidja vahepeal tööle lükata. ainuke jama, et piki musta mere kallast sõites alates samsunist kuni sarpi piirini on viimased 500km konstantne asula, kiirusepiiranguga 50. kohalikud muidugi sõidavad nii nagu torust tuleb aga välismaalane saab ka tagantjärgi ketta pealt oma 238 YTL ära. maksmine on siiski suht vabatahtlik - mul neid kviitungeid mitu tükki, mis kästi piiris kassasse ära maksta ga pole keegi pärast huvi tundnud. kipun kahtlustama, et ühtset arvutisüsteemi neil veel pole.
gruusiast isegi oli midagi tagasi tuua aga türgist tagasikoormad olid märksa paremate hindadega. gruusia-türgi piir oli siis kinni, ukrainast on ka koormahinnad suht kehvad + kaootiline praamiliiklus. seega üks kord sõitsin 2000km tühja üle ankara izmiri tagasikoorma järgi ja teinekord bursasse. tühjalt türki laadima minnes tasub muidugi tähele panna, et seda tohib teha ainult cemtiga, teeloaga ei tohi eesti auto tühjalt türki laadima minna. ise olen nii toimetanud ja probleemid polnud väikesed.
devran
20:19 27.12.2011
Huvitav lugemine, selliseid poste võiks kohe rohkem olla.

Kuidas siis asi lõpuks lahenes selle teeloa suhtes? Eeldan, et olid juba koorma peale võtnud ning alles tollis selgus, et päris nii ei tohi?
professor_sammaljalg
23:38 27.12.2011
näpukas eelmises postis, gruusia-vene piir oli kinni, juttude järgi batumist sotshi praamiga siiski sai.
eraa poolt väljastataval türgi teeloal on suurte tähtedega kirjas, et tühjalt türki sisenedes tohib eesti auto sõita ainult transiiti aga targemad pead rääkisid mulle, et nüüd juba võib, sõltumata tekstist teeloal :D. olevat türgi koostööpartner ka seda rääkinud, täpsemalt küll, et kui sa räägid türki sisenedes, et kuhu sa täpselt laadima lähed, siis pole probleemi. ainuke mure, et ma võisin seal piiris seletada igasugu jutte, türklane vastu ainult, et kas ipsala (gr piir) või kapikule (bg).
bursa tollis ei tehtud teeloast mingit probleemi, alles peale kolme ööpäeva piirijärtsu tekkis kapikules hommikul kell neli probleem. kuna arvuti minu teeluba ei aktsepteeri seoses eelpoolmainitud keeluga, ei saa nemad mind türgist välja lasta. probleem lahenes päevase vahetusega (mitte ennast väljaelavad powertripil õpipoisid) ja kaasasoleva teise, tühja teeloaga.