Leian, et populaarsust ei ole mõtet hinnata üldsuse arvamuse järgi, vaid selle järgi, mis sa ise sellest tööst arvad. Kui meeldib ja huvi on, siis miks mitte ju. Ise olen samal aastal sündinud kui sina ja teen seda tööd põhiliselt just seepärast, et meeldib. Igast asjast on võimalik leida midagi positiivset, samas kui keegi üritab leida igast asjast ainult negatiivset, ongi see üks jura. Minu jaoks isiklikult on postitiivseid asju rohkem kui negatiivseid, seega vähemalt minu jaoks on pilt selge ja ses suhtes on mul üldsuse arvamusest üsna ükskõik.
Nagu öeldakse- las koerad hauguvad, karavan liigub ikka edasi :)
Sama kehtib ka selle kohta, et nagunii tuleb siit edaspidi igasugu jura, kuid ära sellest end heidutada lase. Samas paluks mitte-veoautojuhtidel mitte sõna võtta, oleks kõigil "puhtam, kuivem ja muretum tunne"!
Ei tea, pole Soomes nii palju käinud, et oskaks öelda midagi.
Eestis autojuhtide maine/populaarsus on küll kahjuks alla läinud viimastel aegadel, vähemalt minumeelest.
populaarne? autojuhi amet pole ainult rooli keeramine ja mööda ilma ringi sõitmine ja hääletajaid peale võtta. üldiselt nõme ja koera amet . igalt poolt saad sõimata ja iga üks on tark. alates ülemusest, logistikust, laadijast, politseinikust, tolliametist ja muudest asjapulkadest kes sinu kallal oma õigusi ja sinu vigasidesile toovad. reeglina maksad ja oled see loll keda lüpstakse. vastutad aga auto, koorma liiklejate ja enda ohutuse eest. see viimane aga on tavaliselt tasuta. oled tõmmata ja lükata ja pole sul vahet ei päeval ega ööl , tööpäeval ja puhkepäeval. oma aeg on unistus mis lükkub alati kaugemale ja pereelu? noh nii ja naaa. kellele vaja peretoitjat kes kuude viisi kuskil kaugel ja teenib sandikopikaid? nii et populaarne? ammu ei vaata ükski tibi suu ripakil et näe rekkamiis sõidab? aga kui meeldib siis miks mitte. keegi peab ka seda tööd tegema ja tegijaid on sest lihtsalt vaja ja kõik. hea veel see kui selline amet sobib, meeldib ja on hobi eest.
Mina hakkasin sõitma u 2aastat tagasi, mis salata, midagi oli vaja teha ju, et elada. Eks algul mõtlesin, et teen senini, kuni leian midagi sellist, millega varem tegelesin. A vat ega leidnud enam paika, kuhu julgeks minna, sest sullerdamine käis igalpool.
Nüüdseks täiesti harjunud ja polegi enam hullu. Populaarsuse kohta ei tea, kuid ega vist autojuht väga popp poiss pole. Ise olen praeguses firmas olnud 1,5a ja igati rahul. On palgapäeval palk, on vabaaega piisavalt(tavaliselt 3tööl ja 1kodus või teinekord ka 2tööl ja 2 kodus olnud. Nädalatest jutt). Seda et passima peaks ja tööd pole, pole veel olnud.
Mina arvan, et kõige parem variant on sisetöö, mingi skandinaaviavärk. Nt Soome-Rootsi. Loomulikult tõeliste "rekkameeste" arvates üks junnid värk on, kuid väga inimlik asi. Tihti laevad(söök,jook, pesemine olemas), võmmid suht toredad ja tegelevad muuga mitte autojuhu peedistamisega. Vingupille kliente kohtab ka väga harva, üldse inimestel närvid korras.
Eks autojuhitööd tasub proovida ikka, võib meeldima hakata.
olin ise kah soomes. ja seal auto peal. mai kuust tulin ära eestisse. ei hädalda.(palk 200 euri väiksem ainult) eesti sise vedu, nädalalõpud kodus. kuu jooksul 1-3 ööd autos. palgapäeval palk arvel. ei mingit venitamist. ei ole ise kah proff juht, sest proffid on taevas, aga kui klient vingub, siis olen öelnud, ole hea ja näita ette. enamasti siis saab vinguja kah aru et pole mõtet vinguda.
proovi igal juhul! äkki hakkab meeldima! minule hakkas. liikluses ole eeskujuks ikka ja küll maanteel kohtume!!!
pole mina seda tööd kunagi populaarsusest teinud. lihtsalt meeldib see amet. eluaeg on suured ja rasked masinad meeldinud. hetkel küll kaugel ei traalivaalita, tiksun kodu ümbruses ja lõunanaabrite juures. vahest sekka ka mõni leedu reis. 2009 lõpp oli viimati austria reis. ülejäänud aeg läheduses, aga siiski tuleb ka aegajalt autos ööbida.
see amet koera elu? ei tea, pole nagu aru saanud. kui sa ennast ise koeraks ei pea siis elu nagu elu ikka. kui sa lased enda peale klähvida igalühel, siis on see sinu probleem.
kui see amet meeldib, siis tee aga e-kat ära ja anna tuld. sellist staatust sa ei saa enam kindlasti, nagu oli kaugsõiduautojuhi amet nõuka ajal. siis olid sa tehtud mees, aga nüüd amet nagu iga teinegi. ja kodust (pere) juurest ära võib sind viia iga teinegi töö. elad tartus, käid tööl tallinnas (või midagi sarnast).
Võtta nüüd loogiliselt, kui sull on tööaeg piiratud ja puhkeaeg piiratud, järelikult on rahad ka piiratud.Igatsugu kämalõuad võivad siin jura ajada, kui toitev see amet on.