Veoautod ja rasketehnika

mtz1221

liiva4
20:12 03.03.2012
kas kellegil on kogemusi 6sil.russiga,kuda vastu peab ,head ja vead .
anton sults
13:25 19.03.2012
mõtetu traktor,ostad russi toetad diktatuuri. osta john deere aitad demokraatial areneda
elukool
07:37 31.10.2013
Mõttetu masin. Idee on hea, teostus vilets, service olematu, varuosi raske saada. Mul sellega 5-aastane kogemus.
VZR
12:15 31.10.2013
Esimest korda kuulen, et russi varuosi raske saada? Mis seal siis nii erilist on?
v6sa
12:49 31.10.2013
Kuuese russi jõuülekanne ei kesta mootori pakutavat võimu. Ettevaatlikule mehele tarvitamiseks.

"Suure russi" küljes on palju vaid talle omaseid tükke. Uute varuosade kvaliteet kõigub palju ja eks nende saadavusega on ka nii ja naa.

Head vast sedapalju, et lahendused on tuttavad ja kilohind hea.
liiva4
14:36 31.10.2013
kas siis belest ei paku varuosi?
v6sa
09:54 01.11.2013
Pakub-pakub. Iseasi, palju "suure russi" tükke koha peal olemas on.

Flint pakub ka, tellimisel.
VZR
13:12 01.11.2013
Mul oli idanemas mõte, et see elukas oleks ehk sobinud minu plaani ühe odavama 120+ hj traktori osas. Koormus ei oleks ka väga suur olnud, kevadel ehk 3 ja sügisel 4 nädalat pidevat tööd. Aastas kord ehk mõni isend käib müügis. Neid vist väga palju kasutuses ei ole. Arvasin, et ehk seda monstrumit vajadusel kergem ja odavam remontida kui sama raha (~20k €) eest ostetud vana läänekat.
maestror4u3
18:04 01.11.2013
mootoril ju põhimõtteliselt vänt-ja nukk teine, muu sisu tuttavad vanalt healt d24.... mootorilt. käigukast iseenesest peab hästi vastu
extrakameez
18:08 01.11.2013
Ma ei ostaks kunagi foorumi juttude järgi ei autot ega tehnikat ,siin on liialt solgipuhujaid.
Ise olen Mtz 82 töötanud küll ,kuid nendest uutest ei tea midagi .
Mtz 82 oli küll asjalik töövahend ,kuigi mugavust pole ja vahest lagunes ikka .Asja pani paika hind ,odav asi ei saagi olla hea .
deeremees
07:42 03.11.2013
Kõige nõrgem ongi neil jõuülekanne, sest mootor liiga võimas ees. Käigukast tagasild on sama mis 1025-el. ning 1025-el on 4.silindriline mootor. Lihtsalt siis sellelele 1221 (6. pütane) otsa topitud. Isiklikult polegi sellist omasilmaga näinud, ning pole ka kogemusi siis.
v6sa
14:10 04.11.2013
Päris sama õnneks see jõuülekanne siiski pole. Veidi on tugevdatud, kuid mitte piisavalt.
elukool
21:13 04.11.2013
Tulles tagasi oma 5a kogemuse juurde selle masinaga (tegelikult 1222, mis on moodsamaks aetud), siis tähelepanekud:
1. Meie 5000+ töötunni kestel polnud kordagi probleeme mootori, käigukasti, siduriga
2. Lagunes ära tagasilla lõppülekandes satelliitide süsteem, ja neid juppe otsisime/ootasime ligemale kuu aega!
3. Mootor on väga hea, käivitub iga ilmaga, on jõuline, kütusekulu väiksem kui lääne sama hj masinad
4. Palju on venelaste edasiarendusele omaseid hädasid: elektrilised lülitused blokeeringule ja esiveole ei tööta, kõikvõimalikud muud elektrihädad, pidurite õli pealt võimendus on suur mõttetu nöök, küll kulusid piduritorud puruks kuna pole ilusti isoleeritud ja hõõrdusid igale poole vastu, jne
5. SUURIM mure oli meil elektriliselt juhitava rippsüsteemiga. Nöök hakkas pihta juba 2. aastal. Vahetatud sai hüdrupump, jagaja, lugematu kord hüdroõli ja filter, nn aju (must karbike parempoolse poritiiva kohal salongis), rippsüsteemi kõrguse andur jpm, aga ei hakanudki see asi tööle. Tagantjärele tundus, olnuks kõige mõistlikum visata kogu see jama minema ja panna peale tavalise MTZ jagaja. Muide, tolle jagaja mehaanilised sektsioonid (väljavõtte 3 sektsiooni on mehaanilised trossidega liigutatavad) ka juba tõrkusid lõpuks!
v6sa
13:11 05.11.2013
Elukooli juttu on hää lugeda. Mis sellest traktorist praeguseks saanud on?

1 - hea mees pulkade taga.
2 - tootmispraak või tõsine ülekoormus mingil hetkel (näiteks künnil5-saalise adraga).
3 - kütuse erikulu on hea. Selle realiseerumine töös eeldab p.1 täitmist.
4 - ja tegelikult ka p. 5 on venelaste mahajäämus: sarnased probleemid elas enamus Lääne tootjaid üle varase elektroonika aastatel möödunud sajandi üheksakümnendatel. Iseenesest on vead lihtsad ja nende kõrvaldamine pole keeruline, kui omada kodustatud elektroonikut...
.......
14:23 05.11.2013
Otsi lolli kes tänapäeval sellisega tööd teha tahab. Enda majapidamises küll kuid palgatööd ei ole nõus sellisega keegi tegema..
elukool
21:46 12.11.2013
Meil oli 4 sahaline pöördader ja 8m kultivaator, suvel 2,5m hooldusniiduk ja talvel lumelükkamine. Need olid põhi tööd ja töömaht ca 1000 tt aastas.
Kahjuks ei leidnud me kodustatud elektroonikut.
Esindusega kogemused väga halvad.

vastmelor
22:41 12.11.2013
Ma ei tea, mis meie masinast saanud on. Läks müüki.
Minu teada Tartu Agrol on vähemalt üks selline , isegi nägin kuskilt tartu külje all kündmas paar aastat tagasi. Rääkisin sealt ühe mehega, tuli välja, et neil selliseid hädasid, nagu mul, ei ole, ja on hoopis muud hädad.
Üldiselt neid masinaid eestis vähe ja ma olen nende poolt, kes ostavad masinat eeskätt service taseme järgi. Väike riik, kui masinaid müüdud vaid mõni, pole ka head teenindust loota.