Tere. Juulis plaanis selline reis sõiduautoga ette võtta. Kuidas teed on Poolas ja Rumeenias? Kas ehk oleks mõttekam minna Varssavi ja Krakowi kaudu, küll mõnisada kilomeetrit rohkem kuid teed paremad? Tänud juba ette asjalike soovituste eest.
Tänud Sammal, navi nii näitabki et Debrecen - Cluj - Ruse - Varna.
Kas nii sõites kiirteid ka on? Eelmine sügis sõitsin Varssavi - Krakowi kaudu Viini, teed olid päris head, Poolas sai lasta 150-170 km/h Varssavi ja Krakowi vahel päris pikalt. Samas mäletan, et paar aastat tagasi Kiievisse sõites marsruudil Bialystok - Lublin - Lutsk - Kiiev Poolas teed nii head ei olnud.
Ülehomme läheb sõiduks, igaks juhuks küsiks veel kord, paar tuttavat on soovitanud minna Varssav - Brno - Bratislava - Budapest ja edasi läbi Serbia. Google maps näitab 500 km. lisaks ja 6 tundi pikemaks, kas keegi oskab kommenteerida, kuidas asi tegelikult on. Kui kiiresti Tšehhi, Slovakkia, Ungari ja Serbia kiirteedel sõita kannatab?
Ise küsin - ise vastan. Ehk kedagi aitab...
Bulgaariasse siis sõitsin juba mainitud marsruudil, aega võttis 33 tundi, Poola oli pikk ja tüütu, Rumeenia oli täielik katastroof, sõitsin öösel mööda neid serpentiine, üles mäkke rekkade taga 30 km/h, möödumisvõimalusi minu diiselmahtuniversaaliga praktiliselt polnud, allamäge lasid ka rekkad sajaga, ühesõnaga päris ära tüütas see Rumeenia. Tagasi sõitsin Varnast Serbia suunas, edasi siis Belgrad, Budapest, Bratislava, Brno ja sealt Varssavi peale. Päris mugav oli mööda neid kiirteid sõit, minu logu üle 150 ei liikunud, kuid parema autoga oleks võinud veel kiiremini liikuda. Lõppkokkuvõttes tuli üle 400 kilomeetri lisaks, kuid sellele vaatamata palju mugavam ja meeldivam. Ahjaa, Brnost Varssavi minnes oli mingi paarsada kilomeetrit teeremonti, oleks seda teadnud, oleks Krakowi kaudu läinud ja paar tundi võitnud :) ühesõnaga lõpp hea, kõik hea, kuid Rumeenia kui transiitriik on edaspidi minu jaoks Out...