Veoautod ja rasketehnika

Kohustusliku liikluskindlustuse kahju väljaspool E

Ralli3000
13:50 13.06.2012
Tahtsin küsida ,kas siin on vedajatel kokkupuudeid väljaspool Eestit (Euroopa liidus ) toimuvatest liikluskindlustuse kahjudega , kui ise polnud juhtumis süüdi ehk kui ise oled kahjukannataja. Kuidas on kokkupuuted erinevate maade kindlustusseltsidega ja kuidas on asjad laabunud-kas väljamaksed kiirelt ja sujuvalt või ainult aastate pikkune ootamine ja lõpuks peab süüdlast kohtusse kaebama? Eesti poolne kindlustaja vaid soovitab kasko korras korda teha ja õtleb vaid seda ,et kas sa omavastutuse saad tagasi süüdlaselt kunagi või ei - ei tea. Samas on nad kohe mihklid tõstma sinu kasko maksu "suurust/koefitsenti seoses liiklusõnnetuses osalemisega, kuigi ise milleski süüdi pole.
Küsin seda vaid selle ,et endal on juhtum poolik/ lõppenud ,sest praegu peaks meie firma andma bulgaaria kindlustusseltsi kohtusse ,et oma liikluskindlustuse kahju kätte saada.
Juhtum leidis aset 2011 aasta aprillis Leedus- osalejateks oli Bulgaarlane ja meie veok.
Kohal käis kohalik politsei, kes tegi selgeks ,et süüdlane on bulgaaria veok. Vormistati liiklusõnnetuse blankett ja politsei tegi pilte . Peale seda hakkas kumm venima ja pole veel siiani oma venimist lõpetanud . Asja on ajanud selle bulgaaria seltsi eesti esindus ,liikluskindlustus fond(LKF) -kuid tulutult.
NB! Mulle on siiani jäänud arusaamatuks kuidas saab eesti poolne kindlustusselts esindada mind (kahjukannatajat ) ja samas esindab ta ka välisriigi liikluskindlustuse seltsi ...aga noh eks seadused ole imelised ja eks tahad ju mõlemale hea olla ...:):)
Abi pole tulnud ka LKF kuna tema tegeleb põhiliselt andmete korjamisega ( nagu statistikaamet) Konks on selles ,et kuna bulgaaria firmal on siin oma esindaja (vahendaja) siis LKF ei saa neile seda peale suruda ...ehk LKF suhtleb välisriigi LKF-ga ja meie kindlustuseltsid peavad suhtlema välisriigi kindlustusseltsidega.
NB! Suhtlus käib ainult meilitsi -nii on see ettenähtud. Keegi ei helista . Kui meilidele ei suvatseta sealt vastata, siis kindlustusjuhtum vedelebki seltsi lauanurgal ja aeg muudkui lendab. Kui mina oleks kindlustusselti omanik ja mulle tulevad vaid kahjunõuded ,siis ma ka ei suvatseks neile vastata-kui pole vastust seisab ka juhtum.
Sest mingeid karistusi ega rahalisi trahve määrata ei saa -kui vastust pole -rääkimata mingist tähtajast.
Lõpuks tuli vastus sealt seltsist meile -Bulgaaria liikluskindlustuse selts ei nõustu süülisusega ,sest vormistatud liiklusõnnetuse (LÕ ) akt nende väitel pole piisav tõestus süülisuse kohta,kuna nende klient( süüdlane) ei oska seda keelt ,mis keeles olid LÕ blankett. Kahjuks antud kahju puhul ei ole taha muud , kui pöörduda kohtusse Eestis aga Bulgaaria seadustest lähtudes.
NB! Kui politsei käib kohal ja täidab vaid LÕ teade,siis pole ka politseil menetlust ega protokolli nende poolt. Alati nõudke politsei raportit ja tunnistajaid.

Ma ei kirjuta seda elavat sündmuste vada selleks ,et halada -vaid selleks et järsku mõni teine firma ,kes juhtub samasugusesse olukorda teaks käituda õigemini ehk kindlustada paremini oma tagalat -mitte jääma lootma vaid heale usule ja inimeste heatahtlikusele ja kindlustusseltside vastutulelikusele.
Samas ,vaadates seda lugu,kui eluõpetust-juhtub liiklusõnnetus jäädki süüdi -siis on hea öleda et olid erutatud/vapustatud õnnetusest ja ei taju olukorra tõsidust ,ei saa aru millele alla kirjutad ja mis keeles räägid... Saad teenida plusspunkte oma kindlustusmaalkeri juures -sest nad ei pea teisele osapoolele väljamakset kohe tegema -kui raha tahavad siis andku kohtusse ...
Kuna see võtab kõik aega siis võid isegi lotovõitjana pärast mängust lahkuda..

Edu kõigile.