kas keegi oskaks anda nõu,kui palju peaks 97.a 380 normaalne turbosurve kell näitama raskel veol.probleem selles,et kell läheb maksimaalselt rohelise piirkonna lõppu ja kütusekulu on suur.
Sinna ta käima peabki. Vähemalt enda omadel pole kaugemale läinud. Vana 380 raskel veol võtabki palju kütet, või on hakanud viimasel ajal eriti rohkem võtma?
on hakanud rohkem võtma, nii 39-42,enne oli ca 33-34,kuna paar aastat juba samad koormad ja otsad,pihustid täitsa uued,klapid reguleeritud,ei tahma,käivitub -25 kraadi juures koheselt,õli ei võta
ma seda just räägingi,et talla palju tahad siis kell ainult rohelise lõpus maksimaalselt,edasi veel kellal kollane piirkond-s.t,et kella põhja ei saa.,see jutt ainult turbo proovimiseks,mitte öko sõiduks.Lihtsalt tavaliselt sõites ka kütusekulu suurenenud,kusjuures veol üks suund tühi
Kahel volvol originaalseades ei ole mina neid kellasid ka täiskoormaga tallates põhja saanud, heal juhul suts üle rohelise. Ühel juurde käänatud vulval käis küll kell lõppu välja ja üle ka, aga siis oli ka tuntav mineku vahe kohe.
On juhuseid kui peale pihustite vahetust on hakanud ka rohkem kütust võtma.
kontrolli intercooleri hermeetilisust. algatuseks muidugi lõdvikute ühendused. omal 99 aasta FH-l intercooleri radika alumine vann lahti seenetanud. esistanges olevate avade tagant.
Turborõhu kell ikka peaks raskel veol räitsa põhja käima. kontrolli et rõhuleket ei oleks, viga võib olla ka wastegate klapis, mis laseb turbo rõhu liigavara maha, või siis selles solenoidklapis mis turborõhu klappi reguleerib. Üldiselt internetis siin väga midagi ei remondi.
turbo seier peab minema kollase lõpuni,ise olen sõitnud ja remontinud selliseid autosid,kontrolli radikas,lõdvikud ja sisselaske kollektor,ühel 97.a.isendil oli seal pragu mis jäi mootori ploki poole et kohe ei panegi tähele.