Häda käes - läks teine eile õhtul korraliku pauguga pooleks... Kas keegi teab kedagi, kellel on pakkuda seda pooltelge. Masin on ainult omatarbeks, üsna vanaraud juba aga veel vaja veidi pinnast ümber tõsta ja kive sättida ja siis sügisel või järgmisel suvel läheb vanarauaks, kui olen maha võtnud hüdrosilindrid, hüdromootorid ja mootori koos pumbaga.
Sobib ka variant, et rendin mingi norm. piirides hinna eest seda kuni kopatöö omal tehtud. Või pakun vastu töökorras esitelge - järgi on ainult üks, sest eelmisel suvel üks esiratas lihtsalt murdus silla otsast ära ja vigastas pooltelje liigendi osasid niipalju, et pidin masina jätma ainult tagaveoliseks. Ratta keevitasin tagasi ja vigane pooltelg juba vanarauaks viidud. Asjaga suht kiire, sest praegu ilmad sellised, et seal pinnas kannab, kus töö pooleli...
Ehk keegi oskab aidata...
Küllalt raske leida uut,kuskil on aga leia üles.Masin vana viimased tõmbed tuleb keevitada.Keevitada tuleb õigesti.Pärast treipinki.Kas nuudi juurest läks?
Läks kohe reduktori juurest jah, difrisse jäi telje ots nuutidega. Täna ei olnud aega seda juppi välja koukida - sain sedasi kaevatud, et haakisin lyhikese trossiga ekskavaatori kalluri taha, siis pysis ekskavaator paigal, kui koppa täis tõmbasin (pidureid tal kah pole, käppadel silinder puudu... on sama asjalik nagu poekäru). Vist tuleb jah keevitada. Pärast keevitusega termotöötlust ei tea pooltelje tugevusest enam eriti midagi aga eks ta ole näha.
Nagu ma aru saan siis see aparaat peaks olema nn. vene päritolu "kummijuku". Täpset marki küll ei tea, aga peaks olema müüa üks selline komplektne müüa. Oli hiljuti nagu jutuks. Kui huvi võin kontakti edastada. Mootorit ei tea, aga enne seisma jäämist vahetati kõikidel hüdrosilindritel tihendid. Peale seda tegi tööd ka sutsuke, aga jäi seisma. Vist oli juhi leidmisega probleem. Aega sellest möödas nii 7-9 aastat.
No nii, nyyd päris pekkis - difrisse murdunud jupi väljasikutamisel kukkus see silla korpusesse tigutaldriku taha ja enam kätte ei saa. Saaks, kui võtaks silla alt ära ja reduktori silla otsast ära aga masin ise ja jupid liiga rasked ja tööd liiga palju. Mõtlesin, et lõikan silla põhja selle koha peale, kus jupp istub rellakaga augu ja saan selle kätte aga kui olin esimese lõike saanud ligi 2cm sygavuseks (kusjuures polnud asi seda nägugi, et lõige hakkaks läbi jõudma), siis lõpetasin selle pulli ära, sest ega nalja pärast nii paksust materjalist sild selle koha pealt ei ole ja tõenäoliselt laguneks sild esimese koorma laadimisel ära. Nyyd variant, et võtan ka teise (terve) pooltelje näidiseks välja ja otsin samade nuutidega võlli otsa ja keevitan selle katkise pooltelje kylge. Äramurdunud jupp peab jääma silla sisse ja lihtsalt loodan, et see ei satuks reduktori hammasrataste või kuhugi mujale vahele.
Samas kontakte sarnaste ekskavaatorite omanikega sooviks kyll - kysiksin lihtsalt, et äkki on seda pooltelge saada aga tervet masinat praegu kyll ei soovi. Mark on EO3322A- see on jah väike kummijuku. Ukrainas neid tehti, peal on russi mootor. Tehti ka suuri kummijukusid (ämmatapjaid), need on krazi ratastega ja suuremad-võimsamad masinad.
Väga tänud joonise eest - kui oleks see mul enne pooltelje jupi väljatirimist olnud, poleks ilmselt see jupp silla sisse kukkunud. Kas on infot selle Krazi pooltelje kohta, et kui ta peaaegu sobib, kas siis piisab tüki mahalõikamisest või tuleb ka nuute pikemaks freesida?
Kuna vene tehnikal on enamus juppe ristkasutatavad, siis võib vabalt olla, et sobivad mingi auto omad sinna. Seda ma tean, et rehvid on/olid neil Gaz 66 samad, sildade juppide sobivuses võib ka midagi kattuda. Kui vene keel suus, siis otsi sealsetest foorumistest, kindlasti leiad.