Veoautod ja rasketehnika

T 40 mootori õlisurve maas

Risto1972
14:56 03.08.2015
Paluks teadjameeste abi, mis võib olla viga T 40 mootoril.
Aku ei jõua mootorit käima tõmmata (on uus ja kontollitud aku). Vedamisel saab traktori käima vaid 6 käiguga. Õlisurve on näidu peal 0-1 ning kui traktor sõidab allamäge tõuseb õlisurve näiduni 3-4. Mootori töötamisel läheb ka õli temperatuuri näidik paari minutiga põhja.
sitrus*
16:05 03.08.2015
Mittemidagi pole viga.Starter ja ühendused logisevad ja aku surnud.Kust sa tead aku seisukorda kui juba selliseid kahtlaseid küsimusi.Õlisurve näit 0-1 on normaalne ja allamäge 3-4.Tahad esimese käiguga käima vedada,tule appi hing.See pole euroauto,mis lammastele vaid sulle tundmatu vene raud.Habemega päss kes raual mõnda aega kange liigutand paneb selle matsust tööle.Mõtle sinnapoole asi korras.
Karm3
16:57 03.08.2015
Ma õlisurvest ei tea midagi, kuid kui mul selline probleem oleks hakkaks ma kõigepealt viga otsima starterist-laagrid, pendiksid jms mis seal saba võib anda. Kui uut starterit hakkad ostma, siis osta see pisike, mitte see pisikese gaasiballooni suurune mis originaalis.

Pisikese starteri pilt:
http://www.flintkaubandus.ee/media/flintkaubandus/.product-i
mage/large/product/www.erply.net/1082-Starter1.jpg
?
17:11 03.08.2015
Kas ikka õli on piisavalt mootoris?
Mahno3
19:08 03.08.2015
Hakka põhiasjadest pihta. Sul on seisnud masin või pidevalt töötanud? Kui seisnud masin, siis uuri, misasi tal üldse mootoris on. Midagi vedelat või paks tökat? Kui kavatsed masinaga tööd tegema hakata, oleks hea õli ära vahetada ja tsentrifuug puhtaks kraapida.

Mida tähendab, et käima tõmmata saab ainult 6 käiguga? Madalate käikudega lähevad rattad loha? Või käib lobinal ringi aga käima ei lähe?

Korras ja kontrollitud aku ei tähenda korras juhtmeid või töötavat starterit. Seisnud masinal tasub juhtmeotsad ära puhastada-kergelt ära määrida jne. Mitte unustada seejuures massijuhet ja selle kerepoolset otsa.

Üldiselt ei vaadata õlirõhku mitte mäest üles ja alla sõites, vaid külma ja sooja mootoriga. Külmalt on rõhku rohkem, soojalt vähem - kuna õli läheb soojalt vedelamaks.

Üle kuumenemine - see on õhkjahutusega mootor. Vaata, et õhk liiguks ja vares pole kuskile pesa ette teinud.