?
Mingi ala Fixus või Automaailma taoline asi?
Mul ka piduritega probleeme. Mõtlen, et kas uus support või vana lammutusest või mingi muu alternatiiv. Olemasolev ei toimi enam.
No sellest võiks üldse alustada, et jutt käib C-kategooria sõidukist. Suvalise autopoe letile veoauto pidurisadulat viia pole ikka mõtet, et vahetusfondist taastatud saada.
jah see on päris põnev, mida asjatundmatud inimesed kontorilaua taga valmis kirjutavad, aga sama saidi teises osas on igatahes hetkel istumise oleva sadula kohta kirjas: Kategooria: veoauto
Kategooria tähis: N3
ning mitte ei ole kategooriaks CE. samuti, nagu B-lubadega juhitav sõiduk võib olla ka N1 veoauto näiteks.
Mis sadulal viga on? Vahetad puksid ja juhtsõrmed, sees väsib kett ja hammakad. Kui tolmulutid puru pääseb sodi ja niiskus sisse, siis tööd rohkem. Köike vajaliku saab tellida, on rem komplektid. Kui pukside vahetusega koonerdada peksab kummipuksiga korpuse ava ovaalseks, taastada saab aga siis ei ole seal enam originaalosa vaid abihülsis metalläärisega kummipuks, kestab muide kordades kauem.
Ausalt õeldes selle 259 euri eest küll ei viitsi hakata seda supportit kodus taastama. Võtad vana maha maks tund, sõidad poodi, võtad põrandalt remondi, viskad enda oma põrandale, tõmbad kaardi läbi ja lähed keerad uue külge. Räägid poes paar sõna juttu ka ja kogu tegevus läheb kokku neli tundi.
Ülejäänud aja saab masin tööd teha selle asemel kui vahetaks kaks päeva haamri ja meisliga pukse ja käik korra kindlasti veel uut komplekti toomas kuna enne pole teinud ja läks nii nagu siis ikka tavaliselt läheb :)
Mugavam on muidugi sedasi. Ainult et haamri ja meisli aeg on ammu läbi kallis sõber, hädapärast saad selle tehtud astmega paigaldustorniga aga mugavam on rakisega, tõmbad keermevõlliga sisse, ilusti paraleelselt, ei tao servi ära ega midagi. Muidugi kui enne teinud ei ole on avastamisröömu kuhjaga, võtmeid ostad ja teed ise, puure ostad, hõõritsaid.....algus on raske ja kulukas. Asi millest ma aru ei saa on see et mida paganat on sadula juures teha tund? Kui kõik klapib võtan haagisel selle ajaga kõik kuus maha no ja 3 laon tunnis lõpuni kokku ka, klotsid sees ikka
No tubli on, selleni ma tahtsingi jõuda, et mees kes otsib taastatud sadula vahetusfondi, ei oma kodus kõiki vajalike tööriistu mis teeks selle töö kiireks ja mugavaks, aga sina tuled siia pilduma kui lihtne ja mõnus on pidurisadulat seibideks kiskuda ja kokku laduda.
Arvata on, et kodus hoovis ma ei kruti tunniga kuute sadulat maha ja peale ja see ei olegi mu eesmärk, selle jaoks olete teie "külmapoisid" ja kui ma tahan seda sadulat vahetada, siis ma viingi oma vana poodi ja võtan sealt taastatud kaasa.
Ja kui ma isegi ei viitsi ise sadulat vahetada, siis ma viin selle koos autoga mõne vahendeid omava töökaja kätte ja seal siis kas taastavad või vahetavad.