tere.niisiis,sooviks infot eelnimetatud isendi kohta.auto aastast 96.plaanis endale üks säänane soetada.mis on selle auto tugevamad ja nõrgemad küljed?mis võiks olla selle aparaadi keskmine kütusekulu?mida peaks jälgima vahetult enne ostu?
ei ole vaja selliseid kommentaare,et see ju scann ja auto perfekto.
eriti oodatud kommentaarid juhtidelt.
igatahes,tänud ette.
ise pole 143ga sõitnu,kyll aga olen kuulnud et 14liitrisel scanial pidi olema kõrgem kytusekulu kui näiteks 11 liitrisel.Üldiselt scania peaks kestma kyll,oleneb jällegi muidugi läbisõidust,kuni miljonini peaks ta ikka ehk vastu pidama,ilma remontimata.
seda olen minagi kuulnud,et kütusekulu on suurem,aga kui palju.kes kui palju keskmiseks saand?ei ole vaja miinimumi.just keskmist.
seda ka veel,et jutt on sadulveokist.
VOLVO F12 metsakas võtab keskmiselt 52-55 sajale, seal sees on ka laadimisele kuluv küte 6-10 liitrit koorma kohta. Koorem kaalub keskmiselt 30-32 tonni.
1989.a. scania 143,400hj,külmik poolhaagist vedades oli umbes kütuse kulu 37-38 l/100km,eesti-holland-eesti marsruudil,eesti siseseks tööks on hea,aga piiri taha käies jääb kabiin väikeseks,kindlasti ostmisel vaata auto läbisõitu,kui ikka üle miljoni natukene või selle lähedal,siis ootab ees mootori remont!
ma arvan ,et alla 2007 aasta R i pole mõtet küll osta.maga kaineks-96 nda aasta auto juba 13 aastat vana ja see moraalselt liiga vana juba.
head jaani.
Kui rahakott kinnitab, siis muidugi uus auto parem. Vähe suurem kindlus, et kohe ei pea hakkama raha remonti paigutama. Kuigi kui korraliku juhi käes olnud vanem auto ei pruugi ka vanem masin kohe remondirahasid nõudma hakata.
Oli mul aasta vanem scan. kui töö taha tuli siis ikka lagunes ja stabiilselt kulus 3500 tonni iga kuu remondile. Eks kui ise remondid siis peaks kärama küll. Minu sõiduk oli mill ja nelisada peale sõitnud ja käiguhoovastikuga oli pidevalt jama ja kui seda osta tahad siis jälgi jahutusradikat ja selle siine sest kehvadel teedel kipub kabiin selle ära lammutama. Eks V8 ikka kütust võtab aga selle eest on ka rammu
oi jah, keegi tubli inime üles kaevanud igivana teema. siiski seda scanni ei ostnud ja isegi mitte mingisugust scanni. nüüd juba järgmised autod olemas. ja mitte scannid. aga lugedes teemat uuesti, siis polegi nagu oma küsimusele vastust saanud. või siiski.... sest see mees kes väitis, et ainult remontida tulebki, siis temal oli ainuke helge päev kes siin kirjutada sai, teised pole võtit käest saanudki.
see 33 on mingi maagiline number, mida kõik pakuvad. samasugune auto võtab talvel 31 ja ülejäänud ajal 27-28 liitrit 100 km peale. töö on keskmine sadula töö ja koormad alates 24 tonnist.