ennem püstitasin teema vana daf 95,aga mida sellest autost arvate,1992.a. globetrotter kabiiniga,läbisõit spidokal 185400,üle miljoni,kap rem tehtud,andke teada nii head,kui ka halvad kyljed,kysin volvo ja dafi kohta,kuna ise olen omanud kogu aeg scaniat,
Oskan sulle mõlema kohta midagi õelda kuna olen mõlemaga kokku puutunud.F12 on töökindel aga Scania küttekulu vastu ei saa.Üldiselt minu arust tegu töökindla autoga mis on üle Scaniast varuosade hindade poolest ja küttekulu poolest.Mis puutub Daf 95 siis kõik eelnev käib ka tema kohta.Meil firmas mõlemad olemas ja töökojas käivad mõlemad ainult määrimas ja õli vahetamas.Tegu 95a. ja 92a.autodega.Samas sellise läbisõiduga isegi olgu või rem.tehtud ei soovita,100000 ja alustad kõike uuesti.
sõidan f12ga päris hää msin,piirajat pole,110 jookseb välja ei tee teist häältki ning kestab ka,87.a. masinal ls umbes 1700000 aga ikka sõidab,ning sõidab veelgi,eks uusi juppe nõuab ka,aga mis neid ei nõuaks,jupide hindadega kyll kursis ei ole
enda vanuseklassis mitte just parim masin, tavalised on pidevad mootoriprobleemid ja enamustel on nüütseks mootorid nii läbi vändatud, et edasi nad ka nagu enam hästi ei lähe.
kui F12 ostad siis kontrolli,et mootor kuiv oleks külgede pealt.Tal ei tohi olla plokikaante vahelt tosooli jooksmise jälgi,muidu jäädki tihendeid tal vahetama.Teine nõrk asi on tal sidur.Kui valid nende kahe auto vahel siis soovitan soojalt volvot
kasutan 87 intercoolerit, ls ca 250000. viisakas masin. varuosad norm hinnaga. viimased probleemid on tilkuva jahutusvedeliku anumaga, ka rattalaagrid. see eest saab aga vatti kah (eesti metsades).
tartus balvo mehed annavad kasutatud (remonditud) osasid kui täitsa uut ei jaksa osta. viljandi meestega tasub ettevaatlikum olla. pärast viimast mootori remonti pooled mutrid poldid lahti, mõned tööriistadki mootiri peale jäetud. mootor suitseb kui kurat. ise kiidavad et peabki nii olema.
ka uuematel pole viga midagi. fh16 vajab sisse sõitmist, muidu kütuse kulu liiat suur.