Sõidan päevas 500-600km koormaks 30-40tonni ja õli kulub 1 liitri ringis ,kas on liiga palju ja peab hakkama mootorit remontima, kui siis kus ja palju maksab.Läbisõit 800 tuhhi.
Inimene,kus sa seda maad sõidad ja mis kaal see on,mendid lasevad su auto kõrval maha.
Kui just luba pole vedada sellist massi.
Kas see üks liiter kulub päevas,või kuus?
Ega sa juhuslikult liiga palju sisse ei vala.Hoia umbes miinimumi ja poole normi vahel. See rem.päris jura.Niisama ainult rõngast ja kolbi pole vast mõtet vahetada. Ikka hülsid ka. Aga nende paika mõõtmiseks läheb spets riistu vaja.Muidu hakkavad peagi kaaned jooksma.
vaheta õhu filter ära.see on tegelt üks kurjajuur ja pane õige asi sise.Loeb väga palju.akui oled korralikult servises käinud siis asi ok aga kui ei siis tee proovi.Aga sellised koormad lõpeta ära.Endale keerad sellega.Ega ta kaua sul vastu ei pea,kui piinad masinat.
Kas sul on volvo f-16? Ja sellised koormad see saan ei vea äragi, siis pead kyll jalaga hoogu juurde lükkama. Aga jah kui mendile vahele jääd siis sul alles veab. Nii jätkad siis võid varsti emexisse helistada.
Mis te jahute siin F-16 normaalne auto.Mootori ressurss mil.kilomeetrit ja see õli võtt normi piires.Uurige tehnilisi andmeid siis saate teada milleks see auto üldse võimeline on see mida mees veab on ainult 75% koormatud seda autot. Vot nii on tegelikult.
no jah sa oled vist kõva rekkamees, lõug pudrune veel, mine otsi volvo esindus üles ja küsi suuremate onude käest brošüür milles on tutvustav materjal volvo veokite kohta ;)
mida te siin jahute, kõik nii targad aga jutt on kyll mõtetu, mida ajate, esitex to: ((no jah)), volvo fm on volvo veokite keskmise suurusega masin, ja MADALA PUTKAGA, neile ei paigaldata võimsamaid mootoreid, kui 420 hp, ja see ei ole volvo tipmudel, arvan, et sa ajasid siinkohal fm-i segi fh-ga, mida toodetaxe koguni 610 hobujõulise mootoriga, ja see on volvode senine lagi, millest võimsamat mootorit ple siiani tehtud,(610-ne mootor tuli ka alles ysna hiljuti, vist mingi nats yle poole aasta tagasi, ja tal on ka natule nõrgem vend, st 550 hobuseline, kuid ega seegi 40-ne tonniga hätta ei jää. need mootorid on alles aga uued, varasematel fh-16-tel oli 520-ne hobuseline mootor) see mootor millest räägin (st610 hobuseline) kuulub uuemat sorti volvo fh16-le, oma 16 liitrise mootoriga suudab ta vabalt 40tonni punktist a punkti b vedada, aga tegelikult on määrav sellise raskuse vedamisex hoopis sildade arv autol, ei ole praegu täpselt meeles, et kas 7 või 8 sillaga on kandevõime juba koguni 60 tonni, aga see loomulikult koos haagisega (sellist pilti võib kohata soomes, kus palju täispärasid ja tavaliselt auto 3 sillaga ja haagis 4 või 5-ga). ja niipalju veel, et isegi kama jaksax selle 40 tonni kuidagi ära vedada, rääkimata siis volvo f16-st, millel on 16 liitrine mootor ja ligemale 500 hobust, nii ,et rõhutan veelkord määrav on hoopis sildade arv ja lõpetusex head vaidlemist, kuid soovitan tatipritsijatel seda kohta siin mitte kylastada.
Tõmban metsa, auto nagu loom.Targutajatele nii palju,F-16 on võimeline vedama isegi 200 tonnist koormat,nii et scania-mehed tasa suud kinni VOLVO tuleb.
Irw ****de kokku tulek to:KA F-16 mees 200 tonni võid vedada kyll ainult 10 korda pead käima siis ühe korraga kyll ei vea siis su volvo saan on kohe surnud. *** see volvo f-16 on viimane saan. Scan jaksab poole rohkem vedada. Volvo fm see on raske veok see võibolla 40 tonni veab kyll.
to onu endel ja hehee *** te olete mingid gaz-53 juhid we mine ise poodi ja küsi raamatuid näed ka autodest pilte, fh on kyll jah võimsamate mootoritega aga loeb väände moment ja njuuton meetrid. *** te ise pole suure autogagi sõit mulle tundub. Ja pange nyyd on pudrused lõuad kinni.
to no jah:sa tundud olema mingi eriline ****,milleks vaielda,kui asjast midagi ei tea.Paranduseks nii palju,et mitte 200 tonnist koormat vaid 200 tonnist autorongi.
Ma loen ja imestan et pooled tyybid siin pole vist F 16't oma silmaga näinudki ja mõtlevad et kui nende näkane sõiduauto 300kilose lisaraskuse all ära sureb siis võib juba hakata veoautosid hindama.
Ahjaa ja Volvo F16't võib tehase järgi koormata kuni 80 tonniga ja probleeme ei teki, kes ei usu helistagu esindusse;)
to:Ka F-16 mees sa oled ikke eriline ****kakk, ma ei saa aru jah milleks vaielda kui sina oled täielik puupea sa *** mõtle loogiliselt kui oskad. Sa ajad nihukest ****a et ise sa ka aru ei saa.
to: no jah, mida mina olen tatipritsija, vähemalt tean asjast midagi, aga sinu jutust ple siin midagi kasu olnud, ainult mõlised siin teistega ja asjast ei oska midagi kaasa rääkida. äkki räägid meile vana sa siis ka oled ja palju sul kogemusi ja teadmisi rekadest yldse on???, enda kohta võin niipalju õelda, et olen kyll noor ja veoauto lubasi mul ple, kuid olen veokitega kursis ja tean asjast ikka ka midagi...
to: no jah ja niipalju veel, et fm12-l ja fh12-l on paigaldatud täpselt sama mootor ja väändemoment ja njuuton meeter ei saa kuidagi erineda??? teed meile äkki selgex, kuidas see võimalik on, sa ju meil siin kõigist targem!!!, erinev on see võibolla fm10-ne peal, aga sellel masinal on juba hoopis lahja mootor ja tänapäeval ei kasuta yxki veokitehas enam pikamaveokitel 10-ne liitrist mootorit, see mootor sobib nagu rohkem linnas töötavatele väiksematele veoautodele. nii, et lõpeta oma fm-i jama ära või tõesta, konkreetse jutuga vastupidist, et fm on tõesti fh-st parem. NB! ära hakka kohe sõimama, vaid tryki rahulikult oma hiilgav vastus valmis, loodame, et seal ikka midagi väärtusliku lugeda ka on, mitte ainult 1 tyhipaljas sõim:
to: onu endel *** sa pole rekkajuhtgi sa ei tia midagi. Jutt ei käi fm 12 vaid fm 16 mis on võimsama mootoriga kui fm 12. Fh on kyll rohkem hp aga väände moment on lahjem kuigi jah ega ei ole õige võrrelda 420 hp ja 610hp loogiline et kumb rohkem jaksab. Jutt käis f-16 see on vana saan millel pole jõudu mingi 200 tonni vedamiseks *** 200 ei vea kyll nii naljalt mingi 610hp ka mitte. *** kui te ise rekajuhid pole mida te üldse kaagutate siin. Tegelt kui te nii kõva mehed olete ex vedage siis oma f-16 200 tonni, mul vanaisa vedas ka hobusega 200 tonni :D Aga mul on kopp ees teiega võhikutega vaidlemisest siin nii, et mulle aitab.
..Erilised mõlalõuad....juba käib ilge sõim,teema oli ju liiter õli 600 km peale!!!!!
tegelikult peaks vaatama,kas õli välja ei tilgu,kui see probleem on kõrvaldatud,siis hakka edasi vaatama.Tegelikult peaks sul juba sinine taga olema,kui sõidad,karteris surve olema jne.remontida seda looma võib,kuigi volvo varuosa on kallim,kui scania oma,isegi B grupi oma.Tegelikult peaks tõepoolest selle mootori ressurss olema vähemalt 1milj.km.Kui rem.tahad anna teada ja ära pane tähele siin ilkujaid.enamus on seda asjandust ainult kaugelt näinud.
ja *** see f 16 on tegijam masin kui f 12 sest sellel on rohkem jõudu- osadel on kuskil 450 hj aga f 12on kuskil 300-400 vahel.
need muidu yltse nõrgad masinad
to: no jah, äkki tutvustad mulle sellist mudelit lähemalt nagu fm16??? kuulen nagu esimest korda, seeriatootmises on fm-i lagi 12 liitrine mootor. kui siiski suudad vastupidist tõestada, et fm on ka 16 liitrise mootoriga, siis anna teada, pane siia kasvõi mõni link, kus sellist infot olex, aga ilmselt jääb see sul leidmata, kuna lihtsalt selline mudel volvo raskeveoki seeriast puudub, vähemalt siiani. te vaidlete siin f16-me yle, et kas suudab vedada 200 tonni või mitte, kui on ikka korras mootoriga masin, siis ikka jaxab, iseasi on see, kas ta niipalju vedada võib???, oleneb sildade arvust, aga eestis kyll yhtegi sellist masinat ple, mis võix 200 tonni ära vedada. ma kyll ei ole jah rekkamees, aga ((no jah)), kas sa ise oled we???, sinu jutust jääb kyll väga võõras mulje, kui sa ajad siin mingit jama fm16-st, olematust masinast... irw
jõudu kõigile asjatundjaile! see vend, kes FM16 st räägib, on küll isehakanud professor. FM12 on küll kõige suurem selles reas, aga eks unistada võib ju ka FM20st. Edu kõigile.
to: no jah 200 tonni ma kyll ei vea, kuna eestis ple yhtegi sellistele tingimustele vastavat autot, aga kuhu su fm16-me jutt siis jäi???, plegi nii kõva mees we, et tõestad selle olemasolu we. teadja sa paned ikka ka lahedalt (Y), aga vähemalt paistab, et tead ikka ka asjast midagi.