ehh,oleneb kui kaua sa tahad seda tööd teha.Arvan et see summa peab hakkama kahega ,mis järgi jääb.Oleneb kuda sa elada kavatsed,kas õgid ainult konserve,või tahad vahest inimese moodi söömas ka käia,kas suitsu teed,kas jooki paned.Kõik oleneb.Kui seda kõiki tarbid ja alla kahekümmne kilo koju ei too siis on asi seda väärt.Arvesta ise.
kahtlemata on mitte kasulik vaid õige ajatöö peale rõuda,kas tunni või päeva jne.Mitte km hinde,sest istud staus või ei võeta maha või mida iganes mis sinust ei sõltu,siis tahad ka ju pässi saada.Ega tegelt sa ise ei saa tööle minnes midagi suurt nõuda,enamus kohtades on see asi paigas.Sa võid ju proovida ja iga kell kaabut tõsta kui ei meeldi.Jõudu.
sõitsin sees 4aastat,nüüdlõpetasin ära,Hakkas närvidele ja elu tahab elamist.Minul oli süsteem päev maksis ja km maksis.Mine tea võibolla hakkan mõne aasta pärast uuesti sõitma,kui kodus üle viskab.Eestis eriti palju firmasi pole kus tööd teha,ei tahaks siin kedagi esile ega maha teha,mine proovi saad teada.Kõik mehed on selle tee läbi käinud.Jõudu.
Asoo sa ise töötasid lääne firma all jah.Arvad ,et eesti firma all suht mõtetu?
Aga oskad öelda umbes palju läheb elamise peale,süües inimesemoodi
mitte nuudleid ja muid selliseid olluseid.
Krt ei mõista mis teha,pakkumisi ****ks aga milline on se õige ,kõik nad raisad ajavad mesi juttu , tegelik elu on teadagi mis.
enda firmat ei paku kuna tean et ei võeta tänavalt mehi.Ja ega ükski mees ei julge neti kaudu kellelegi firmat pakuda,võtke mõni eesti firma ja sõitke nats ja ise kuulete mis ja kus.Kooliaeg tuleb kõigil läbida.Ega te eluks ajaks ei seo end firmaga.Eestis on norm firmasid kuskil ühekäe sõrmedel üles lugeda,mitte rohkem.Minul läks elamise peale kuskil 4-6 kilo eeki kuus.Kus juures ma ei suitaeta.Lubasin ikka vahest mõne prae ja õlle ka.NB ärge eesti firmal endale võlgu jääda,siis tavaliselt ei näe te enam seda.Letakse et olete midagi valesti teinud ja kärbitakse võlg palgast maha.Neid firmasi päris palju.
Ja eks see võlgu jäämine ole jäma küll, kuid tuleks jälgida ka lepingu punkte, et ei laseks firmal endale pähe istuda, teed sõidu ära ja palka ei saa neid nii nimetatud firmasi on eestis väga palju
kes selle pealt elavadki.Algul lubavad kõike mis sülg suhu toob,kui aga palgapäev on kätte jõudnud pole palka kuskil. Vot siis tuleb juba minna töökaitse organitese oma õigusi nõudma
Tere!
Äkki keegi kirjutab siia mõndade firmade nimed kes nii teinud,sest kunagi peab ju avalikustama ka neid.Mina näiteks ei tahaks ja ei soovi küll kellegile sellist õnnetust kaela kus ei maksta tööeest palka ära.Se töö pole ka kergemate küllast.Vot kui on julgeid siis võiks kirjutada siia mõned vihjed,et teised koleegid orki ei lendaks.Vanadel juhtidel käidud tee aga just noortele oleks seda infi vaja,sest algus se niigi raske.
Ei tahaks nagu ette lugema hakata,kuna siis tekivad vastu sõnavõtud ja süüdistused jne.Ja alatu oleks ka nats,sest võibolla vana inf ja firmale põhjuseta käkki keeratud.Aga se on juhtide seas teada kus on korralik firma ja kus on jama.See levib kiiresti.NB tööline sa ei paista töölise moodi välja.kas oli õigus??
Olen tööline ja ka autojuht,aga hetkel kaalun kuhu firmasse minna.
Või jääb sulle mingi teine mulie???kui jääb siis milline?
Oman eesti sisest kogemust ja veits ka piiridagust,sellepärast mul sellised küsimused ongi.
Ega netis keegi firmasid mustama küll ei hakka, lähed sõidad mõnes klubis ja kuuled, näed ise mis toimub. Hoiduma peaks neist ,kes lubadusi kole kerge käeliselt annavad. Edu
Olen seda netis toimuvat jälginud ja nati sõitnud ka. Egas kodu vahet käimise eest suurt ei maksta ksukil eriti, kuskil 10000.- kätte saad, siis on hästi, kõik mis peale on juba fimast olenev. Reisid enamasti kuskil kuni 10 päeva pikad ja pea 5000km, nii et arveta ise, saksas käies tuleb midagi sellist, korjamisega. Firmasid tõesti vähe, mis maksavad, kuid kooliaeg tuleb ikke kuskil läbida. Niisama korraga suure piruka juurde ei saa, kogemused tõstavad hinda. Sisetööle korraga minnes on tamp nii üllatav, et seal nii vastu kaua ei pea, kuigi raha ahvatleb sinna minna. Praegu piire pole, egas suurt vahet pole kus oled, kodu vahet või see, hinne tuleb kokkuvõttes ikkagi üks. Lihtsalt ühel juhul oled 3 kuud sees ja kuu kodus, teisel tilbendad ikke koduuksest sisse ka kuu jooksul mitu korda.
Rumeenlane, kes Saksa firmas töötas ütles lihtsalt:
Kui iga kuu saan paarsada eurot koju saata, (s.o. siis elamis ja söömiskulud saksas juurde) olen õnnega koos, sest Rumeenias saan 50 eur kuus.
mõelge härrased juhid kellega ja mis tingimustel me konkureerima peame.
ma ei tea mida te siin jahute et palgad väiksed?Mul on kull normaalne papp taga,papa maksab nii päeva eest kui ka läbisöidu pealt ja puhtana käde jääb oma 28000tuhi kull kuigi ka toimetan ainult euros ja kodu klubis!
õige jutt,et 1 kroon ja mõned kopkad peale saab koduvahet jõlkudes ikka + palk veel.Ei usu küll et leiavad juhte 80 sendi eest.enam.Pole enam kuht kuskilt võtta ,et nii nöökida saaksid.Muidu panevad oma autod varsti BEC platsile müüki.
on veel firmasid kus makstakse euroopas käimise eest 0,85. tõsi laadimiskoha ja 2. seisupäevast alates seisupäeva eest saab ka natuke+miinimum. Kusjuures km loetakse arvutist, mitte ketta pealt.
Enamusel ikka 1,20-1,50