Veoautod ja rasketehnika

haagise pidur

unnu
23:12 10.10.2004
paljudel veokatel on armatuuris haagise piduri sang. milleks ja kuidas seda kasutada?
...
15:33 11.10.2004
sinna kena kilekotti riputada
njaa
16:51 11.10.2004
no ma ei tea milleks. äkki paned pidurid peale wää :DDDD
tegelt see sellejaoks et kui sõiduajal igav hakkab siis tõmmad kangi :DDD
pidur
17:02 11.10.2004
KUi pikal otsal uni peale tuleb, siis tulebki see kang mängu. Tõmba kangi ja kohe läheb ärevaks.
melg
21:29 11.10.2004
Kang on rehvide soojendamiseks autol. Tõmbad aga haake pidurid täiega peale ja lased veosilla rattad suitsema. Eriti hea pidi olema sellist tegevust sooritada kuskil suures parklas hommikul hästi vara kui kõik magavad.
unnu
23:51 11.10.2004
tundub,et noor autojuht siit normaalset abi vist ei saa
panzer
23:55 11.10.2004
kuidas sa siis load said...seda ikka tead kus rool ja milleks
Uugu
10:15 12.10.2004
mis te norite noore mehe kallal,olede ise kohe sündind rekkamehed old vä,seletage kuttile ikka asi ära mitte ärge irvitage
kala
11:37 12.10.2004
Siin enamus kommenteerijaid vist rekkamehed (mehed kes enamalt jaolt üle keha III ei käi ja kelle käest miskit küsida on suht mõttetu)
käpi
11:57 12.10.2004
iseenesest loll küsimus. milleks ja kuidas? haagise piduri kang on haagise pidurdamiseks, kuidas....no proovi järele.
ddig
12:07 12.10.2004
Kas lugupeetud kommenteerijad palun võtaks ennast kokku ja üritaks ühe asjaliku lause esitatud küsimusele vastuseks formuleerida!

Ka mina võiksin sellise küsimuse esitada, kuna ma pole haagisega veoautoga sõitnud, kuid selline vajadus võib siiski mingil hetkel tekkida ja siis oleks parem teada mida erinevate kangidega pihta hakata.

Palun jällegi mitte spekuleerima hakata selle üle kuidas ma sõita tohin jne kui mul vastavat koolitust ei ole. Ma ei kavatsekski oma väheste kogemustega kesklinna kurvitehnikat harjutama minna vaid oletame et on vaja mõni selline veok mingil territooriumil ümber paigutada.
ah
12:32 12.10.2004
OK räägime siis tõsist juttu ka. Üks juba ütles, et see on haagise pidurdamiseks. Jutt õige! Kasutada võib jalgpiduri asemel rendihaagetega sõitmisel, et säästa auto pidureid ja haakimisel käru alla-alt ära sõitmisel.
jarts
16:25 12.10.2004
krt sa noor autojuht ja ei tea mis on haagise pidur. ma olen 16 a ja tean ka sinust rohke.
kui sa tahad rekkameheks saada siis peab juba endal ka mutsu olema.

sa ikka imelik tyyp :DD
ddig
16:42 12.10.2004
To jarts:

On sul mingi ettekujutus selle kohta, kui palju võib seesama noor autojuht igasugu muid asju sinust rohkem teada, vaatamata sellele, et ta seda toredat kangi pole varem kasutanud.

Väga vabandan nende ees keda see otseselt ei puuduta aga kogu seda möla lugedes tekkis selline mõte, et ehedad veokajuhid, kes osates vahegaasi anda arvavad, et nad on absoluutselt kõigist vähemalt kuus korda kõvemad mehed.

Ha-ha-ha! Kui loll sa võid olla! Seda asja ei tea vä! Eri ****** maitia ra!
jarts
18:02 12.10.2004
To:ddig
sina oled siin jah ylikõvajutupaunik. hahaa
nu las teab siis minust rohkem, ma plegi veel rekkamees.
aga noh kui ei tea milleks piduri kang on siis ma ei tea. kuidas sa load kätte said.
sa oled vist samasugune ja igavene ******.
ddig
18:25 12.10.2004
Nagu näha, siis sina jarts, tundsid ennast mu viimasest kommentaarist puudutatuna ja kahjuks, pidasid vajalikuks mind sõimama hakata selle asemel, et asjade üle järele mõelda.

Loe palun kogu mu jutt uuesti läbi ja ehk märkad seal viiteid selle kohta, et ei maksa spekuleerida selle üle miks seda vaja on, vaid anna nõu kui oskad ja kui ei oska ole vait.

PS Lubade olemasolu ei olnud küsimuse püstitamisel üldse teemaks!
eberert
19:57 12.10.2004
ddig :) Sul on sama head närvid kui uue rekka pidurid, viitsid tatipritsidega jageleda :))
jarts
21:35 12.10.2004
njaaa. kui ei tea mis haagise pidur on ja mis sellega teha siis mine sõida aia traktoriga.
muidugi tunnen ennast puudutuna kui jutt minust käib. näha et sa tundsid ka mu jutust puudutuna.

TO : elberert sa hoia yldse oma klemm koomal.
To jarts
21:49 12.10.2004
Jarts, kuule raadiost tuleb uus nexuse laul, mine pane kõvemaks...

tglt tõsiselt, Jarts, krt võtaks, ole nüüd normaalne. võibolla kutt ei tea tõesti kõiki kange ja värke-särke, see ei tähenda et temast asja ei saaks.

See et sa oled mingi 16 aastane maajoller, kel igasuguse pidurikangi peale kõvaks läheb, sest neid sa ju ometi kogu oma elu oled unes näinud, ei tähenda tõesti seda, et unnu kui vähegi kogemusi saab on hea rekkamees pluss väga hea klienditeenindaja. Noh viimasest sa loomulikult ei ole ju midagi kuulnud, nagu enamus jõuram EESTI-rekkamehi. Üleüldse, omanud kokkupuuteid Lääne-Euroopa rekkameestega, siis ei kannata võrrelda töösse suhtumist. Kahjuks. Kuid loomulikult on positiivseid erandeid Eesti rekkameeste seas!

Jarts, kui sa nüüd oled oma lugemisega siiani jõudnud, siis seletan sulle ühe sõnaga minu jutu mõtte ära: Rekkameheks olemine ei tähenda AINULT pidurikangi teadmist, vaid millestki enamast - SUHTUMISEST!

rgds,
jorss
22:54 12.10.2004
Kui talvel libedaga haagis mööda hakkab minema, saad selle kangi ja gaasipedaaliga haagise seljataha tagasi.
heh
00:23 13.10.2004
jajah,nyyd seletage
unnu
12:32 13.10.2004
ega ma nii väga roheline ka ole. sellel ajal kui mina koolis käisin ei räägitud haagise pidurist sõnagi. asi selles,et mitmed aastad olin muu ameti peal ja nüüd tagasi pöördudes leidsin niimõndagi uut. aga pole hullu küll ma õpin ja harjun. siit sai veel selgeks kellega tasub foorumites suhelda ja kellega mitte.
kommunist
20:12 14.10.2004
osades autokoolides lihtsalt pole volvosid ja isendeid milledel neid oleks . kahjuks ei õpetata ka praegu kõikides autokoolides seda kangi ja selle kasutamist. tegelikult pole sellel ka mingit erilist vajadust (siis kangil), eriti kui selle küljes ripuvad rullrekkanokad kes parklates rehvisoojendavad

looder
21:03 14.10.2004
ise kasutanud haagise pidurit poolhaake järgi-järelt ühendamiseks.ja mõned korrad ka talvel vaja läind siis kui rekka kääri kippunud minema.ei ole lõbus tunne kui avastad,et veo rattad kaotavad teega haakumise.sis see kangike väga abiks.kahju ainult,et actrostel ja xf-del seda enam olemas ei ole.ilma haagisepidurita pead juba üli spetsialist olema,et tantsiv auto tagasi sirgeks ajada.
seda saab ka kasutada lagedal platsil nagu sõiduautol kässarit.
piduritest
01:08 15.10.2004
see kang selleks et rendikärust ka midagi kasu olex.käid ikke italjaanos 10 tiiru ära ja oh ime-nupu pidurid täitse uuved.
eurooplane
22:06 16.10.2004
uutel autodel pidi olema nüüd üldse nõnda, et polegi kabiini pandud eraldi saba pidurit. taanlased ja hollandlased lasid ju ainult käru piduritega ja see värk keelati vs ehitati ümber.
jobu
19:31 17.10.2004
see on pidurdamiseks
ära jama
19:34 17.10.2004
<ilma haagisepidurita pead juba üli spetsialist olema,et tantsiv auto tagasi sirgeks ajada.>
kui juba masin käest läheb, siis sa seda enam tagasi ei too. USU MIND. Juhul muidugi, kui sul õnne pole.
eurooplane
19:58 17.10.2004
haagisepidur on aga mitte eraldi vaid ühe piduri all
muidu hakataxe ainult haagise piduriga pidurdama.
eh
20:47 17.10.2004
uutel masinatel pidi see jah juba nii olema.
rakenduvad üheaegselt.